Bundan 6 ay önce yakın bir arkadaşıma geçici bir süre için telefonumu vermiştim (değeri 1500TL civarında). Kendisi bir avm'de mağazada çalışıyor. Çalıştığı sırada mağazanın deposuna girip çantasından telefonu çalıyor birisi. Hem mağaza içi, hem çaldığı an, daha sonra avm'den çıkışına kadar olan güvenlik kamerası görüntüleri de var. Telefonun faturası da mevcut zaten alalı 1 yıl bile olmamış. Üzerinde GPS olan, IMEI kaydı bulunan bana ait cihazı bulamıyor değil, bulmak istemiyor. Lokasyon bilgisini benimle de paylaşmıyorlar (özel bilgiymiş! benim malım bana yasaklı), gidip bir tezgahtaysa alayım 200-300 lira verip...
Daha önceden de evime hırsız girdiğinde telefon, laptop vs bir çok şey çalınmıştı, yıllar geçti bir sonuç yok... Kısacası üzerine bir su içmekten başka çaremiz yok. Devlet hırsızın arkasında, senin yerini bilsem de, anlık olarak takip edebilsem de bir şey yapmayacağım, çal koçum diyor.
Bisikletiniz çalındıysa da başınıza bela almaya değmez bulursanız yerini. Arada böyle pazarları gezip kendi malınızı bulmaya bakın derim. Telefon bilgisayar vs bulmak zor ama bisiklet onlara göre bir nebze daha kolay. Biraz pazarlık ile tekrar kendi bisikletinize sahip olmayı deneyin derim pazarlarda bulabilirseniz. Fırsat için oraya gidenlere de bir şey demiyorum. Bunlara prim vermenin cezasını elbet çekeceklerdir...