Scudo Sports

Çalıntı! Bit pazarına nur yağmaya devam ediyor...

Scudo
@sedat saraç

Benimde şöyle bir şey başıma geldi: izmirde basket sahasından telefonum çalındı. Ben ertesi gün telefonum çalındı diye imeimnumaram ile birlikte karakola gittim. Gittiğim karakol karşıyakadaki idi, evime yakın diye orayı seçtim, olay bostanlıda olmuştu. Oradakiler; biz bakmıyoruz olay bostanlıda olmuş oraya gidin dedi. Bostanlıya gittim, tabi hemen gidemediğim için 2 gün geçti olayın üzerinden. Polisler bana neden 2 gün sonra geliyorsun diye isteksiz bir şekilde çalıntı kaydımı yaptılar. Olayın üzerinden 6 ay geçti, bu sırada ben askerliğimi yapmaya başladım. Askerdeyken babamla konuşurken bana olay ile ilgili eve bilgilendirme mektubu geldiğini söyledi. Söylediğine göre telefonum bulunmuş, telefon diyarbakırdaymış. Telefonu kullananlar satın aldıklarını söylemişler ve telefonu almadıkları gibi adamları serbest bırakmışlar. Şikayetçi olacaksam en geç 1 hafta içerisinde başvuru yapmam gerekiyormuş. Yani bende dedim lanet olsun bu sisteme, allahtan aşırı pahalı bir telefon değildi bende vazgeçtim; ama yinede çok üzülmüştüm.

Sen telefonu buluyorsun, hadi adamları serbest bıraktın, telefonun benim olduğunu bile bile, nasıl oluyorda el koymuyor, adamlara geri veriyorsun. Yani arkadaşlar demek istediğim ben sizin çalınan bisikletinizi birisinde gördüm diyelim. Olacak olay şu: polis gösterdiğim kişiyi karakola götürüp sorgulayacak, adam bu bisikleti ben satın aldım, şimdi de satıyorum diyecek ve ifadesini verecek, bundan sonra adam serbest kaldığı gibi bisikletide yanında götürüp pis pis sırıtıp oradan çıkacak. Yani bu kadar saçma sapan bir adelet sistemi ancak geri kalmış ülkelerde olur. Telefonun benim olduğunu ispatlamama rağmen (imei sistemi ile) şikayetçi olmadan işlem yapmayıp telefonu alıkoymayan polis, kolayca seri numarasını silmesi mümkün olan bir bisikletin sizin olduğunu ispat etmenizin pekte mümkün olmayacağını düşündüğünüzde ne yapar, bunu varın siz düşünün. Allah kimsenin başına vermesin. Gerçekten bisikleti çalınan arkadaşlara çok üzülüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Taner Eraslan
@mfocak

o miwok a baktım 150 tl istedi. heryeri çizik darbe içinde idi. Siz saat kaç gibi gittiniz ?

• Beğen
saat sabah 10,00 ile 12,00 arasıydı , beyaz kartalın arkasında idi , birde bana mı böyle uçuk kaçık fiyatlar veriyorlar ne banada 600 den aşşağı olmaz dedi
@Berksan

• Beğen
@mfocak

bana 450 dedi oluru ne dedim 200 dedi yap bişeyler dedim 150 oldu :) aynen beyaz kartalın arkasında yaşlı biri satıyordu :)

• Beğen
@Berksan

geçen haftaki olayından sonra iyi cesaret sendeki, adamlardan alıyım diyorum sonra gidiyim polise diyim bu çalıntımı bir baksanız ondan sonra uğraş polisle senmi çaldın falan çalan 2 gün yatmaz bizi allah bilir kaç yıl atarlar içeri , yok anladım bu işler tehlikeli .

ne oldu ender bey geldimi biliyormusun ?

• Beğen
@Ahsen Okyay

herkese o gözle bakmak ta yanlış neyapmalı en sonun da bende gidicem şu pazara

• Beğen
@mfocak

Olay çıktığı gün tayt ve forma giyiyordum gözlük ve kaskımda vardı, o hal ile sivil halimi tanımadılar :) ayrıca şok cihazımda cebimdeydi ne olur ne olmaz :) alıp gidip polise şikayet etmek olmaz, polis sana inanmaz o durumda :) öyle birşey kesinlikle düşünme. ender bey gelemedi ben gidip baktım ancak salcano dan iz yoktu.

• Beğen
@orhan0911

Önceden sedona nın bazı modelleri vardı ancak bu bisiklete rastlamadım orada.

• Beğen
Bu kadar iyi ve pahalı bisikletlerin bit pazarında bulunmasına imkan yok ! Resim bile bağırıyor bunlar çalıntı diye ! Lütfen yetkililer olaya bir el atsın !

• Beğen
@Melih E. D.

Zaten bu pazarın arkasında otogar var. Otogar polisine ilk zamanlar burayı ararken sormuştum, onlarda gülerek cevap vermişlerdi. Neden güldüklerini şimdi anladım :)

• Beğen
@Engin ATAL

Katılıyorum, ancak üniformasız yaptıklarına eminim :) malum polisi sevmiyorlar :)

Konuyu baştan sona okudum. Diyecek hiçbirşey yok...

@Gökhan SÜMER

HUKUK ta şöyle bir madde var ki garanti kağıtlarıyla faturasıyla teslim edilmek zorunda. Eğer fatura sana aitse barkod numarası senin elindekiyle bir ise, satın alan adama faturasını sorarlar, o eğer ispatlayamazsa suçlu duruma yani hırsız duruma düşer, eğer ispatlarsa şu kadar fiyata aldım diye, sen o fiyatı ödeyip malını alabilirsin. Satan adamı bulursanız her türlü zararı o karşılar, sana bisikletini geri verirler. Avukata gidiniz böyle durumlarda.

merhaba arkadaşlar,

ben Adana/Pozantı'da ikamet ediyorum.Bu sabaha karşı trek 4900 bisikletim maalesef çalındı,sağlık olsun tabi de her mağdur gibi bizim de canımız yandı.Direk fotoğraf ekleyemedim o yüzden avatar olarak bir resim seçtim oradan büyütüp bakabilirsiniz.çakıt vadisini geçenler bilir müthiş bir vadidir artık oraya bir süre gidemeyeceğim,en azından hiç umudum yok ama bisikletim bulunana yada yenisini alana kadar.sağlıcakla

@Mehmet Ali Çetin

Öncelikle geçmiş olsun

Bu işin peşini bırakmamanızı öneririm,çalanın yanına kar kalmasın lütfen..

Geri