konuyu baştan sona okudum ve çıkardığım sonuç şu:
1- 1.5 sene önce e.k. adlı kişi 52cm'lik bisikletini çaldırıyor
2- a. isimli kişi şanssız bir şekilde güvendiği bisikletçiden 2 seneden fazladır elinde bulunan 54cm'lik bisikleti satın alıyor
3- a. isimli kişi muhtemelen bisikletten memnun kalmayarak satışa koyuyor
4- e.k isimli kişi bu bisikleti kendisinin sanıp muhtemelen samimiyeti olan polislerden yardım istiyor
5- e.k. isimli kişi hiç bir kanıtı olmadan ve hukuksuz bir yol ile kendisinin sandığı bisikleti (gerçekten kendisinin olsa bile alamaz) teslim alıyor.
6- olay mahkemeye taşınıyor
7- burada karşılıklı atışmalar başlıyor ve burada e.k muhtemelen bisikletini çaldırmış olmanın verdiği kızgınlık ile ve resmi olmayan bir şekilde kılıfına uydurularak bisikleti almış olduğunu bildiği için yorumlarını kendisini haksız gösterdiğini fark etmeden ve düşünmeden yazıyor.
Bence burada kimin haklı veya kimin haksız olduğuna bizler asla karar veremeyiz; ama buradaki konuşmalardan çıkan sonuç özetlediğim gibi görünmekte ve bence mahkeme kararı gelinceye kadar taraflar burada tartışmasın(bu sadece benim fikrim, isteyen istediğini yapar)
Bende başımdan geçen bir olayı anlatmak ihtiyacı hissettim; yıllar önce telefonumu çaldırmıştım ve imei numaram ve faturam ile birlikte şikayette bulunmuştum. Üzerinden 6 ay geçtikten sonra telefonum bulundu; ancak telefonu alan kişileri sorguya aldıklarında telefonu satın aldıklarını beyan etmişler ve ellerinde fatura falan olmamasına rağmen telefonu kendilerine iade etmişler ve bana da telefonu alabilmem için şikayetçi olmam gerektiği bildirildi. Bende o sırada askerde olduğum için ve telefonda çok mükemmel bir telefon olmadığı için üzerine düşmedim. Ancak burada görüyorum ki ortada bir belge bir kanıt olmadan bisiklet sahibi olduğu bilinmeyen birine teslimediliyor. Bu gerçekten çok ilginç...
Davaya bakan Savcıya veya Hakime artık kim bakıyorsa Allah kolaylık versin
Bu konu sayesinde öğrendiğim tek şey 2. el alırken nelere dikkat etmeliyim ve nasıl hareket etmeliyim. Bunun için teşekkür edebilirim, haklı kimse hakkında bol şans dilerim.