Scudo Sports

Çalınan bisikletin ispatı?

bisikletin onunde(maşanın ustunde veya bisikletin altında( pedal göbeginin takılı oldugu yer)şasi numarası vardır.artık en dandik bisiklete bile vardır.garanti belgen duruyorsa şasi numaraları uyuşacagından bisiklet kiminse ıspat eder.

Scudo
@Emre.yıldırım

Asıl problem de bu. Ya konuyu görmedi ya da gördü ama cevap hakkını bir sebepten ötürü kullanmıyor. Benim korkum, iki kişinin, hırsızdan ziyade birbirleriyle uğraşmaları ve hırsızın aradan sıyrılması. :)

Tabii E.KORKMAZ'ın kendisininde söylediği gibi böyle yüksek bir miktarda bir mal var ve ne hikmetse kendisinde fatura yok. Hadi basılı olarak yok, aldığı yerden doğrulatılabilir ancak onun hakkında bir bilgi de yok.

Daha öncelerde de belirtildiği gibi şahitler var.

Ozaman misal şöyle bişey yapsam, 10 -15 tane şahit ayarlasam çevremden. Faturası olmayan bir bisiklete çöksem. 15 kişiyide şahit göstersem. Bisiklet benim olacak mı?

olabilir.. Yalancı şahitlerle adamlar dava kaybediyor :) mahkemede belgeler konuşur. Belgen yoksa ve şahidinde yoksa ispatlayamazsın. Bu durumda soruşturma takipsizlik kararı verilerek kapatılır. Ondan sonra bisikleti kim almışsa onda kalır haliyle.

abi bu mağdur arkadas bisikleti satın alırken 2.sahibinden şahit niteliğinde arkadası yokmuydu yanında.şahit varsa bu olay çözülür.birde alsancak karakolunu il emniyet müdürlüğüne şikayet etmesi gerekir.birde polis sana ver bisikleti dediginde neden veriyorsun guzel kardeşim.yırtıcaksın orda kendini.alsancak zaten sıkıntılı bir karakol ve ALLAH polisin eline düşürmesin,niye derseniz benim bisiklet çalındı 2009 yılında 1000 tl kusur değeri var kamera goruntusu var.aradık geldi şirkete ve şöyle söyledi
ya kardeşim çay başından geldik işimiz yok bunla mı uğraşıcaz dedi memur.dalaşdık orda polisle,bizim patron(godaman)devreye girince polis abi hallederiz buluruz demeye başladı.sonra ne mi oldu.3 gun araştırmam sonucunda sokak sokak gezmem sonucunda ilçede ben buldum.ALLAH yardımcısı olsun mağdur arkadasın

@ahmetcan44

Arkadaşlarım yazıları 2 dakika önce gördüm. Malum bayram dolayısı ile bilgisayar başına geçemedim. Burası Türkiye. Sevmek için isminin başına TC yazmak yetmiyor. Kendine ve çevresindekilere saygı gösterip örnek olmalı. O kadar yazı yazdık ve hiç kırıcı aşağılayıcı bir kelime geçmedi. Bu yazılanları okuyana kadar. Yaşına ve seviyesine veriyorum bu lafları. Rahatsız olduğum ve tedavi gördüğüm doğru. Akıldan değil (senin gitmeni tavsiye ederim) Bisiklet ile kaza yaptım ve sağ kolumda uyuşma var onun için. Benim yaşım kadar belki bisiklete binmiş ola bilirsiniz sayın E.K. Saygım sonsuz. İfadelerden de sizin bana hak vereceğinizi umuyordum ama siz kendini farklı bir sınıfta gören, ÇAB gurubu gibi yüzlerce üyesi olan guruba çapulcular diyen bir amcamız olarak yazılarınızı kendinize yakıştırıyorum. Burda demokrasi geçerli. İDDİA EDEN İDDİASINI KANITLAMAKLA YÜKÜMLÜDÜR. Ben iddiamı kanıtlayacak belgeyi sundum. Satıcı mı getirdim. Sen suçlarsan da sen benden daha çok suçlusun. Dosyada bisiklet ile ilgili hiç bir belge yok. Size emanet veren polisler hakkında memur suçları bölümünde kamu soruşturması açıldı. Siz bu insanların ekmeği ile oynuyorsunuz şu an o ilanı vererek. Ayrıca sen bisikletin markasını yazdırmaktan aciz birisi olarak benim bisikleti su ile yıkadığımı, hiç bir şey bilmediğimi iddia ediyorsunuz. Kusura bakmayın boynuz kulağı geçer derler ama benim bildiğim sizin unuttuğunuzdan az olsa da daha değerli.

sen bakma kardeşim milletin dedigine.ağzı olan konusur.sen ne yaptın olay ne zaman sonuçlanacak?umut varmı lehine?

Ahmetcan adaşım, benim hırsızı kayırma gibi bir düşüncem yok. Benim bisikletimde çalındı. Konularımda göre bilirsiniz. Ben ş..sizlere papuç bırakacak birisi değilim. Hatta yine buradan çalıntı bölümünü takip edip bir arkadaşımızın bisikletini dahi buldum. yazılarımda göre bilirsiniz. ben ilk okuldan bu tarafa bisiklet binen birisi olarak Yozgat gibi bir yerde yetiştim. Benim kaygım bu bisiklet kendisinin ise neden kadro numarasını vermekten kaçınıyor E.K. Delta bisikletten Murat Bayram beyle iletişime geçmiş ve burda yazmıştım. Kime ne zaman ve nerede satıldığı bilgisini suna bileceğini söylüyor. Bu kadar basit bir çözümden kaçan birisinden şüphelenmek anormal olmasa gerek. Sonuçta çalındığı iddia edilen bisiklet E.K.nın ifadesine göre başkasına ait.

Benim burada konuyu açma sebebim gayet açık. Cömert arkadaşımızda açık ve net cevaplarını verdi. Benden bisikletin alına bilmesi için bir belge sunulması gerekmekteydi. Satın aldığım amcamız bir bisiklet dükkanı sahibi. Bu adama güvenmeyeceğim de kime güveneceğim. Arkadaşlar 2007 model bir bisikletin belgesi olması çok az ihtimal. Üstelik bir kaç el gezdiyde ihtimal haricinde. Uluslar arası ve çok uzun yıllar bisiklete binmiş birisi olan E.K. adlı kişiye saygım var. Belki haklı belkide yanıldı. Ama bu olayı çözmek o numaraya bağlı. Buradan yazan arkadaşlar onun belki olmaya bilir ama benim için çok değerli. O yüzden küçültücü laflarını kınıyorum. Bisiklet hakkında bir belge sunana kadarda yukarıda yazdığım ithamlardan vazgeçmiyorum. Çıkaramazsa belge yiyecek mi amcamız lafını. Yazık.

Bisikleti almamla alınması arasında 1 ay gibi bir süre oldu. Aldığım gün Bornovanın en iyi bisiklet ustasından birisine götürdüm ve bakım gerekmediği cevabını aldım. Aldığım kişi bisikletçi olduğu için zaten bakım yaptığını söylemişti bana. En az 10 sefer güzelbahçe yaptım. Gidon sargısı bana geldiğinde düzensizdi. çok özel sargı sipariş vermiştim. (geldi şu an elimde) Harici bir aksi durum gözüme çarpmadı. Bisiklete hiç su değmedi. Komik ama sudan geçmedim dahi :) E.K. amcamızı bu konuda beni suçlamasına şaşırdım. Demek ki içinde su kalmış:)

Hırsızı kayırıyorsunuz falan demedim kimseye. Hırsızla uğraşmak yerine, birbirinizle uğraşacaksınız gibi görünüyor son sayfada yazılanlara bakılırsa. Hırsızın kim olduğunu bildiğinizi ancak söylemediğinizi iddia eden kişi E.KORKMAZ zaten, ben değilim. Bu sayfada yine aynı kişi tarafından size yöneltilen iddialar mevcut. Siz de kendisine birtakım sorular soruyorsunuz. Umarım bu sorular ve/veya iddialar bir an önce cevap bulur ve hırsız kimse onun üzerinde yoğunlaşılır. Aksi halde karşılıklı atışmadan öteye gitmeyecek bu konu.

Şu anda benim düşüncem Tuncay arkadaşımın yazdığından ileri geçmemiştir. Fatura veya belge olmadan bir mala el koymak yada koydurmak sahtekarlık mı, dolandırıcılık mı, kabadayılık mı adını siz koyun. O bisikleti alamaz. Alırsa da alırlar. Sayın E.K. da fatura yok, Belge yok, şikayetinde marka bile aynı değil CANDDALE. Böyle bir marka bisiklette yok. Olsa aha bu derdi. Numarayı gizlemek yazardı. Saygılı bir cevap bekliyorum. Kendisine yakışır bir diller.
Saygılar.

İlgine teşekkür ederim.

Hırsızlık bisikletini alıyorsun sonrada satmak için sahibinden.com a koyuyorsun gerçek sahibi cıkınca , bisikleti elinden alınınca zorunamı giti ? Haklıymış gibi utanmadan sıkılmadan forum da yazılar yazıyorsun sen buraya yazarak bu bisikleti geri alacagınımı zannediyorsun .Bu bisikletin çalındığı gün enis bey benimle beraberdi.Ben şahidim sen hala neyden bahsediyosun hiçmi utanmıyosun? Varsa bir belgen çıkartırsın karakola götürürsün davanıda açarsın , davayı kazanırsan alırsın .Elinde belgeninde olmadığını biliyoruz çünki bisikleti satanıda tanıyorum.Eski milli bisikletcilerden Ferhun öğünç den alınmadır.Benide sorarsan ben eski millibisikletcilerden Yaşar Kabukoğlu.

Olayları resmi tutanaklar olmadan sizlere anlatıldığı kadarı ile yorum yapıyor olmanızı genç, tercrübesiz,hukuk bilginizin olamayışı olarak adlediyorum.
Ben burada ilan edilen yazıları duyalı henüz bir,iki gün oldu,bu konuları bisikleti elinde bulunduran şahış haziran ayın bu yana yazmakta ve kendine haklı bir platform oluşturmaya çalışmaktadır. Konuyu diğer kişi bu sahifelerde nasıl anlattı ise bende benim tarafımdan anlattım.Daha da başka kimseye anlatma gibi bir mecburiyet içerisinde değilim.Sorumluluğum ancak resmi bakamlararın tarafıma müracaatı olduğu taktirde tüm belgeri kanıt olarak sunut ,şahit v.s gibi konulara gerek kalmayacaktır.
İlgili Kişinin ruh hastası olması benim için çok önemli bir sebeb teşkil etmemektedir.Kendisini insani bir biçimde yanlış ve haksız yolda olduğunu belirttim.

Sahibinden.com da ilanın faturalı olduğu yazıyor. Bu ne faturası? Daha bisikletin markası doğru yazılamıyor.. Kim haklı ki şimdi?

Bizler doğruyu yazalı epeyce oldu,simdi doğruyu yazma sırası sende yaz bakalim.

Sen bi hakim,savcı,ol da haklıyı,haksızı bir bul bakalım.:)

Çoçuğum iyi oku,iyi öğren bak sınıfta kalacaksın.(Fatura yok diye bir yorum mu var.?)Uydurmayın bi taralarınızdan.:))

Sayın Yaşar Kabukoğlu, arkadaşımızın da dediği gibi bu tartışma atışmadan ileri gitmeyecek gibi görünüyor. Siz ön yargı ve tarafınızı belirginleştirerek yazıyorsunuz. ben diyorum ki; Savcılık makamına gittim. Bisikletin nasıl ve neden alındığı konusunda savcının şaşkına döndüğünü yazdım. Bisikletin usulsüz ve belgesiz alındığını ben uydurmadım savcı söyledi. Ben burada olayla ilgili tecrübeli arkadaşlarımdan fikir alma amaçlı konu açtım. Cevap aldıktan sonra kapatılmasını da istedim. Ancak arkadaşların ilgisi buna engel oldu. Burası Türkiye mezopotamya değil. Burda mahkemeler karar verir forumlar değil. Kanuni bilgisi az olan kişilerin bu zaafından yararlanmakta ayrıca eziklik ve suçtur. Anlamıyorum burda yazılarımın hiç birisinde yalan yok, yanlış yok.

Neden halen benim aleyhime laf yazıyorsunuz. Kendiniz bisiklet dehası yada eski bisikletçi olabilirsiniz. Ama benim için hiçsiniz. Ben sana yada senin gibilere pabuç bırakacak kadar tırsık değilim. Aç sende bir konu, açıkla belgelerini ver kadro numarasını haklı bir adım at. Belgelerini açıkla gelip bizzat elinden öpmeyen, burada arkadaşların huzurunda özür dilemeyen adidir. Unutmayın sayın Yaşar Kabukoğlu ve Enis Korkmaz bisiklet benim için bir hoby değil. HATAY FELSEFESİ. Evime kek alacağıma ekmek alır yine o bisiklete binerim.Ne sen nede senin gibiler varlıklarını ve geçmişlerini yalan katarak karşısındaki etkileye bilirsiniz. Ama beni değil. Allaha şükür utanacak bir durumum yok. Allah'ım (sav) cümlemize utanacak hal vermesin. Acaba siz bu belgeleri bulamazsanız yada bulunca bu bisiklet olmadığını anlasanız nasıl davranırsınız. utanmazsınız eminim.

Yusuf kardeşim en doğrusunu söylüyorsun. Ben savcılıktaki dosyaya göre yazıyorum. Dosyada bisiklet ile ilgili en ufak bir belge veya teferruatlı bir ön anlatım yok. En kısa sürede tekrar Savcılığa gidip dava ile ilgili yazılı belge almaya çalışacağım. Sizlerle de olumlu olumsuz ne olursa olsun paylaşacağım. Arkadaşlar atlamışım. Bisikletin son alıcısıyım. Benim aldığım kişi belli ve ifadesi alındı. Bisikleti aldığım amcamız 2 seneye yakın kendisinde olduğunu iddia ediyor ve hatırı sayılır mahalle sakinlerinden oluşan şahiti var. Bende alıcının ve dosyanın içeriği ile ilgili bildiğim kadarını yazıyorum. Satıcı 20 Yıldır bisikletçi amcamız hiç bir mechul işi olmamış ve yemin ediyor. İnanmama gibi bir şansım yok.

E.KORKMAZ,

Beyanatlarınız çok komik.

Madem fatura var savcı ne diye bisikleti alıkoyacak? Polisler hakkında açılan kamu davası ne diye açıldı?

Ya çok büyük bir yanlış anlaşılma var, yada büyük bir tezgâh dönüyor.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
E.KORKMAZ, Bu nasıl bir mantık kurgusudur? Benimde bisikletimde spd pedal var ancak spd ayakkabı kullanmıyorum. bu durumda bu durum neyi ispatlar? Bu laf karşı taraf şikayetçi olduğu vakit başınızı oldukça ağrıtır. nasıl bir araştırma yaptınız? hangi resmi kurumlardan aldığınız bilgiler sonucu, çalıntı bisiklet tüccarı gibi bir yorum yapabiliyorsunuz? (ruh hastası kelimesine hiç değinmiyorum bile) Bu yorumu kendiniz yaptıysanız, tanıdığınız bir avukat varsa internet üzerinden yapılan ithamların nasıl sonuçlanabileceği konusunda bilgi almanız menfaatinize olur.Yaşınızdan dolayı ne türlü bir hayat bilgisine sahipsiniz bunu bilemem ama bu olayların tamamı ile alakalı hukuki danışmanlık almanızda fayda var. hele hele pedal faturası çıkartıp bisikletin tamamının sahibi olduğunuzu ispatlamak ve mahkemeyi bu şekilde inandırmak gibi bir düşünceniz varsa bunu çok daha iyi düşünün.

Ticari ürünler fatura ve irsaliye (veya irsaliyeli fatura) ile satıldığından bunun sahiplik ispatı belgeyle olur. Şahitle yeminle olmaz. Milyon tane şahit çıkartsanız bu olayda belge konuşur. Belgeyi getiren veya belge sahibinin beyanı ile başkasına satılma durumu varsa, ismi geçen kişi, fatura veya suret fatura ile birlkte satış sözleşmesini getiren adli emanetten bisikleti alır. karşı tarafta mahkemenin vereceği ceza her ne ise ona katlanır. Olayın özeti budur. Fazlası kuru geyik muhabbetine döner.Belgeyle ispatlanamayan ithamlarda bulunmanında bir yaptırımı vardır. Bu başlığa yazmadan önce iyi düşünmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Cömert Abi, kendisinin bir önceki sayfada, benim aynı uyarıyı yapmamın ardından verdiği cevap aynen şu oldu;

E.KORKMAZ, artık bize düşen de uyarmak yerine, gelişmeleri takip etmek diye düşünüyorum. Zira şu cümleden anlaşılan, kendisinin yargı ile dolaylı/dolaysız bağlantılı olduğu ve her şeyi göze aldığıdır. Son cümleye dikkat edin, meydan okuyor. :) Davasında kolay gelsin herkese. Konuya son mesajımdır.

Geri