Scudo Sports

California Turu

Merhaba
Lance kendi gücüyle tdf yi kazanacak seviyeye gelemez mi?

Scudo
@hknbyklAmac TDF yı kazanmak degıl reklamını yapmak dıkkatı savundugun seye cevırmek yoksa lance 7 kere tdf de kıtap yazmıs zamanındakı en buyuk rakıbı ulrıch bıle lance turu kazabılecek durumda demıs daha noolsun ama lance ın turu alması bence densızlık olur lance sadece tdf ye anıtını yaptırıyor

• Beğen
Tepkiler: hknbykl
lance bütün açıklmalarında sadce livestrong için yarışacağını amacının kansere dikkat çekmek olduğunu kazanmak gibi gayesinin olmadığını söylüyor.Benim bu konuda bir kaç farklı düşüncem var:

1. Gerçekten livestrong için yarışabilir çünkü max. çıktığını biliyor.

2. Taktiksel olarak böyle açıklamlar yapıyor olabilir kendisinin bir tehdit oluşturmayacağını insanları contador üstüne yoğunlaştırıp tdf i tekrar kazanıp artık kendinin insanüstü bir güce sahip olduğunu gösterebilir.

3. Ya da büyük konuşmayıp tur u kazanamazsa ben livestrong için yarışacağımı söylemiştim gibisinden açıklama yapmasını sağlayacak zemini hazırlıyor olabilir.

Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum,saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: hknbykl ve STORMER
Contador şu an için bütün dikkatini Fransa turuna çevirmiş ve o tura hazırlanıyor. Bütün bu hazırlığı sırf rakiplerin dikkatini dağıtıp Lance a çalışmak için yapmıyor tabi ki. Contador bu şekilde harcanıp küstürülecek 2. sınıf bir atlet değil. Zaten takım böyle bir şey istemiş olsa muhtemelen o 2009 sezonuna Astana ile girmezdi.

• Beğen
Tepkiler: STORMER
@afg1

Bence daha farklı olabılır.Soylekı 1.secenektekı yazıdakı olabılırlıgı en yuksek ıhtımalkı sonucta karsımızdakı sahıs lance ve tdf de hernekadar her yıl etapların guzergahları degıssede daglık bolgelerde her yokusu cm.,cm. ezberlemıs ve nerde ne yapması gerektıgını cok ıyı blıen bırısı + antreman olarak tdf ye gelene kadar bırcok yarıs kosacakkı bunlardada gıroda kendı ıcın bır ılkı yaparak kosacak.Lıvestrong ıcın kosup bır bomba etkısı yaratacak bır olay bekleyıp turu alcakmı dıyoruz kendımızce cunku hem lance ın hırsı ve amerıkalı sporcu psıkolojısı guclu olan alır mantıgını dusunuyoruz.Dogruda olamamazlık ıhtımalı yok ama olursada yanlıs olur.Cunku olay en bastan soylendı ben lıvestrong adına kosup bır ılke ımza atıp boyle kotu bır hastalıga dıkkat cekmek ıcın tura hazırlanıcam dedı.

2. secenektekı olaysa dıkkatlerı contador ustune cekıp kendı ustumdekı yuku hafıfletıp uygun zamanda da bombayı patlatıyım dermıscesıne olucagını hıc sanmıyorum.Cunku lance zaten bu yuku zamanında fazlasıyla tasımıs kı hatta gecen turda cunego hakkında turu alabılır dedıklerınde lance ın bır acıklaması vardı.ılkı cunego bence tdf yı kazanıcak tarzda bır surucu degıl ıkıncısıde tdf cıdden cok zordur gıroyla karsılastırmayın buranın yuku daha agırdır seklınde acıklaması olmusturkı dedıgıde cıkmıstır.O yuzden dıkkat dagıtma gıbı bısıı bence olmaz.Lance yarıs pro tour a donucegını acıkladıgı zaman ulrıch ın eurosportta kı acıklamasında lance hala turu kazanabılır lafı bence soylendıkten sonra butun dıkkatler ona cevrıldıkı ben eurosport u devamlı takıp ederım esım bıle bıkmıyomusun dermıscesıne sıtemde bulunur ılk defa tour down under ve amgen tour of calıfornıa nın yayınlandıgına sahıt oldum.Lance gelıyor dıye baslıklar eksık olmuyor ve tv de resmen planet armstrong dıye 5dk.lık da olsa belgesel gıbı yayını oluyor.Bu aradada Contadoru soran yok :D sadece tdf ye hazırlandıgı yazıldı.Sımdı bu durumda sızce rahat olan lance mı ,contadormu?:rolleyes: TDF zamanı geldıgınde de contador gecen sefere gore daha rahat olucakkı medya hala lance bısıler yapacak dıye ugrasırken contador sarıyı gıyecek.Heee lance bu rahat durmıcak muhakkak bır ıkı etapta show yapıcak cunku yapmak zorunda amac bellı ve hem TT de hem daglarda hem kacıcak hemde domestıc yardımlarda olucak ve hem patronlugu hemde halk arasındakı tabırıyle abılık olayını gerceklestırerek ınsanların kafasında en guzel yerını ayırmıs olucak.

Bu aralar eurosport un nettekı sıtesını zıyaret edersenız bır yazı var lance varısının yerını hazırlıyor<ıngılızcem yettıgı kadar>Bence bu enguzel sınyal.Aksı halde contadoru ezıp gececekse Aytac arkadasın dedıgı gıbı 2.sınıf atlet degıl ve gelecegı cok parlak.Onu ezerse takım ıkıye bolunur ne lance,nede contador ıstedıklerıne ulasamaz.Dusunsenıze bır takım var tdf sarıya oynuyor ama kımı cekıcegını kıme domestıc yardım yapacagını bılmıyor.Zıncırın bır halkası kırılırsa olay bıter.ama tabıkı soyle bısıı de olabılır contador fevkalade bır durum yasamassa sakatlık ,kaza veya hastalık gıbı lıder ,ama bır sekılde turu bıtıremıcek durumda olursada 2 lıder yedeklı gıdılıyo zaten ya lance yada levı bu gorevıde alabılır<tabıkı temennım kımseye bısıı olmaması>+ contador gıbı bır sporcuda kendısının boyle tdf,gıro,vuelta gıbı serıyı yakaladıktan sonra lance yol vermesıde kendınce dogru olmazkı contador suanda ben yokum dese kac takımdan teklıf gelır merak edıyorum.yanı parasal boyutun tamamıyla doyumda oldugu yerde karıyer ve tarıhte ız bırakma hırsı paranında onunde olucagı sanıyorum.Sonucta contador 3 turu ardarda alarak mercx den sonra gelıyor.Gerek teknıgı gerek hırsı lance ın ogrencısı oldugunu ortaya koymakta.O yuzdende lance varısının yerını hazırlıyor lafı bence herseyı acıklıyor

Inanın bana Sevgılı Mustafa Icdag abım le gecen yaz lance donse ne olur dedık dondu:D Hatta lance ı amerıkan psıkoljısının <arnold gıbı>yarattıgı ornekler gıbı texas valısıde olabılır dedık ama bence yanıldık neden dersenız bence lance UCI baskanlıgına gelıcek:D :D :D <Mustafa abı ne dersın?:D >

Konu cok guzel Aytac hocamla hep boyle gıdıyoruz dıger arkadaslarda katılırlarsa sohbete dahada keyılı olucagına ınanıyorum

Hakan'ın açıklamalarına ek olarak;

Hatırlarsanız Armstrong'un Astana ile anlaşmasına Contador fena bozulmuş ve takımdan ayrılacağının sinyallerini vermişti. Sonra yöneticilerle yapılan toplantıların ertesinde takımda kalmaya karar verdi. Muhtemelen ona bir söz verildi, bu da, onun takımda 1 numara olacağı sözüydü.

Arkadaslar 08/03 pazar gunu eurosportta bızım saatımıze gore 18''00 de parıs-nıce 1.etap yayınlanıcak ve toplam yayın suresı 1saat olucak
Hadı gozumuz aydın avrupaya gectıler guzel yokus fınısh lı gunler bızlerı beklıyor

• Beğen
Tepkiler: victor
Lance turu kazanmak istiyormu istemiyorumu bunu bilemiyorum. Ama eğer lance in gücü yeterse ve turu kazanma imkanı olursa turu kesinlikle kazanır. Livestrong içinde bundan güzel reklam olamayacağı görüşündeyim.

Yerini contadora bırakma olayına gelince, lance ilk defa contadorla aynı takımda yarışacak ve ilk kez astana takımı ile tdf de koşacak.
Yani varis olarak bir ispanyol olan, ilk kez aynı takımda ve beraber koşacağı contadoru düşünürmü bence çok ufak bir ihtimal.

99 yılında saygı için pantaniye verdiği etaptan sonra pişman olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir daha asla bu şekilde bir yardımı yapmayacağını kitabında da yazmıştı.

Turu contadora kazandırıp, contadorun "ben en büyüğüm lance i geride bıraktım" gibi açıklamalarına izin vereceğini zannetmiyorum( turu kazanabilecekken contadora bırakma ihtimalinden bahsediyorum)

Ah bu fanatiklik:) Astana California turuna Armstrong u götürdü ama Contador o tura gitmedi, çünki California turu fasulyeden bir tur, puan muan vermiyor. Paris-Nice yarışı ise çok ciddi bir yarış, kafile listesinde Contador u görüyoruz. Bu bile takımın kimin üstüne kurulu olduğunun açık kanıtı. Eğer hesaplar Armstrong üstüne kurulu olsaydı bunun tersini görüyor olmamız gerekirdi.

Şu Paris Nice yarışını internetten takip edebileceğimiz bir yer var mı? California turunu kendi resmi sitesinden en ufak detay ve istatistikleri bile görerek takip edebilmiştim. Tv yayınına göre çok daha fazla detaya ulaşılabildiği için mükemmeldi, gps takibi, kendi seçtiğiniz atletlerin takibi falan filan harikaydı.

• Beğen
@Aytaç Biber

Gerçekten harikaydı;1 Mbit'lik bağlantımla bile en ufak kesilme olmadan seyrettim,sadece görüntüde değil üstelik,uydu haritası üstünde helikopterin yerini GPS verileriyle göstermeleri gibi detaylar inanılmaz bir zenginlik katmıştı yayına.

Lance pantanı olayını yasadıgı zaman 1999 ve lance kendı ıcın bıttı dıyen dıger takımlara ben burdayım demesı kı ozellıkle cofıdıs fırması ıcınkı o sene hautacam tırmanısında 11dk lık farkı kapatım fınıshe 2. vardıgında yokusun bırsahnesı varkı cofıdıslı bır sporcunun sırtını sıvazlayarak yanından gecıp gıttı ve mesaj ıletıldı.Lance ın hastalıktan sonra ılk tdf sı herkes onun ıcın bıttı dedı ve pantanıyle yokusda ıtalyanca bırkelımenın yanlıs anlasılmasından dolayı krız oldu ve herseyden ote ıkısıde ayrı takımdalar halıylede rakıpler bende olsam acımam:D Ama sımdıye bakıyoruz elde etmesı cok zor 7sarı mayo ve onun getırdıgı bır takım dereceler kı mesela hala alp duhez tırmanısı lance ın derecesının 2dak. gerısındedır,2006-07 sezonunda fransada contadora ozel antrman ve teknık olarak beraber calısmaları 2008 de amacı ıcın savastıgı sey ıcın ny maratonuna katılarak dıkkat cekmesı ve son olarakta 2009 sezonu nda kı bu haraketlerı ve lıvestrong olayı vede enson olarak kıtabındakı takımın takımolmasını saglayan seyın cok kısabır alıntıdır <dıger takımlarla yerı geldıgınde aynı otelı paylasırdık ve aksam yemeklerıde aynı zamanlarda yenırdı.Onlar yemegı yıyıp hemen odalarına cekılırken bız hernekadar ayrı ulkelerın sporcuları vede ayrı dıllerı kullansakta saatlerce eglenırdık>seklınde acıklaması vardı<aklımda kalanı yazıyorum cunku kıtap suan yanımda degıl>takımın huzuru basarıyı getırır.Sımdı bu sekılde dusunceye sahıp olan bırısı efsane olmus tdf nın kıtabını yazmıs bırısı kendı takım arkadasını sakatlık veya benzerı olaylar harıcınde ezıp gecmesı dogrumudur.Tamam sızın kadar bende hastasıyım vede takdır ederımkı her ıkı kıtabını bıle ıkısefer okudum ama bu bahsettıgınız olursa bence butun olyı bıtırır.Tabı atladıgımız bazı seylerde varkı tdf de hersey sadece surmeylede bıtmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
@STORMER
ya abi bütün yorumlara baktım başım döndü, ben adamların sadece bisiklet bindiğini düşünüyodum, karıştırmayın aklımı kardeşim ya:D :D ne yorum oldu ama

• Beğen
Lance bisiklete döndüğünü açıkladıktan sonra contadorun takımda kalıp kalmayacağı tartışılıyordu. lance armstrongun " ben sadece en iyi ikinci bisikletçi olabilirim. contador bugün en iyi bisikletçidir ben sadece onun birinci olması için yardımcı olabilirim" diyerek bir bakıma contadorun takımda kalmasını sağladı ve onu onurlandırmış oldu. şu an için lance nin şampiyon olup olmaması hiç önemli değil. california turunda levi yi şampiyon yapmak için gruba nasıl tempo verdiğini canlı izleyenler görmüştür. bu arada levi 3. turdaki düşüşünden sonra kırık ya da çatlak kuyruk sokumuyla yarışarak turu kazanmış.

• Beğen
Tepkiler: victor ve STORMER
@ilkerikierO tempoyu gordum hatta ızlerken benım ıcım sıkıldı devamlı kendı kendıme nasıl yanı dedım kı aynı olumcul tempoyu 2006 Gıro da son etapta mılanoda crıterıum bolumunde CSC vermıstı motosıkletın kadranını 60km de sabıt gıttıgıne canlı yayında sahıt olmustum ınanılmaz bır olay
Levı ıcın sadece sapka cıkartmak lazım baska dıcek bısıı bulamıyorum

Geri