Scudo Sports

Büyük kaçış: 26 günde 17 ülke. Tüm Avrupa. Start: 1 Mayıs 2015

gezi amaçlı bır turdan cok performans amaclı bır olur gıbı gelıyor bana..Başarılar...

• Beğen
Tepkiler: buyukkacak
Scudo
@özcan yılmaz

Bu yıl iki hedefimden biri Mollorca da Ironman yarışı eylülde ve TÜrkiyede Belekte Half Ironman yarışı bu arada Bogaz Yüzme yarışı ve Tabiki bir kez daha Avrasya maratonu planlarım arasında belirttiğiniz yarış belki emekli olduktan sonra olabilir. Gerçekten zaman sorunu had safhada..... Tşkler.

Bende Garmin ve Suunto GPS ve Offline map programları mevcut ancak benim Basılı olaRAK Detaylı ve güncel bir Avrupa haritası edinmem gerekli ucuz yollu; Perşembe gününe kadar elimde olabilecek şekilde önerisi olan varmı tşkler. ? Bu arada Bu tur işyerimden izin alma sorunları nedeni ile rota v.s hazırlıklar bir kaç gün oldu.. Mmükün oldğunca hafızamı geliştirecek fikirler bekliyorum sevgili bisiklet dostlarından....

İyi yolculuklar, süper bir fikir. Transcontinental race ı araştırmak-kısa videoları izlemek bile çok zevkliydi, bu da o tarz bir tur olacak gibi.

Yalnız yük biraz fazla değil mi ? Yanlış hatırlamıyorsam Gürkan Genç bile o tank gibi bisiklet ile 55-60 kg yük var yazmıştı. Sizde bisikletin ağırlığını çıkarsak yaklaşık 40 kg yük oluyor.

@Özgür K.
Pardon ben toplam bisikletin ağırlıgı 50 kg tahmini olarak düzeltiyorum. Hafta sonu hazırladım... Biraz daha hafifletebilirmiyim bilmiyorum Dönüştede biraz daha ağır şekilde dönecek olmam bir gerçek.... Tşkler.

@Uyar Sinan
geldiğimde ararım telefon verirseniz :?)

Tiflisten batuma bir günde geldiğinizi yazmışsınız hem de o hava koşullarında kaç saat pedal çevirdiniz?

ben tiflise arkadaşlarımla gittim arabayla 6-7 saat yoldaydık dinlene dinlene?

Batum'a çok yakın bir yerdeyim o nedenle merak ettim.
O yolları biliyorum hiç uygun yollar değil çoğu tek gidiş tek geliş bisiklet yolu yok denecek kadar az çizginin dışı çoğu zaman çimler yada tarla

Bu turun videoları fotoları ve detaylarını öğrenebilir miyim?

Böyle birşey mümkünse ben 1 günde değil 2 günde gitmeye karar vereceğim dönüşü trenle yaparım artık.

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
Merhaba, öncelikle başarılar diliyorum.

Çek Cumhuriyeti'ne, Çekoslovakya dediğinizi öğrenirlerse Çekler sizi 1 hafta sınırda bekletir demedi demeyin :)

Birde güzergâhı tam israk edemedim. Bosna Hersek - Tunus -Makedonya... bu 3lüyü anlayamadım Tunus şu bildiğimiz Tunus değildir herhalde ?

@buyukkacak merhaba öncelikle günaydın. Küçük ama fsydalı bir bilgi vermek istiyorum öncelikle telefonunuzun şarj sorunu olayı nedir nasıl çozersiniz bilmiyorum ama android markette here adında bir navigasyon programı var çok kullanışlı zira offline modda da kullanabiliyorsunuz ama öncelikle istediğiniz ülkenin haritasını indirmeniz gerekli telefonunuzda yeteri kadar boş yer varsa bütün dünyanın yol haritasını dahi indirebilirsiniz :) turkçe nokianın geliştirdiği bir program ayrıca internete bağlı olduğunuzda yollardaki trafik durumu bilgisinide gösteriyor standart navigasyon cihazlarındaki seçenekler en hızlı en yakın mesafe varken here programında trafik olmayan yerkerdende götürüyor ama dediğim gibi bunun için sürekli internet açık olması lazım :) bu programı kullanarak butun Avrupa hatitasını yada sadece gideceğiniz ülkelerin haritasını indirerek offline modda sesli navigasyonunuz olmuş olur şimdiden iyi yolculuklar dilerim tur resimleri ve makalelerinizi dört gözle bekliyoruz ;)

Anlattığınıza göre kondisyonunuz benim için Nirvana. Saygıyla eğiliyorum :)

Güzel bir fotoğraf makineniz de olsun yanınızda görselliğe doyalım sayenizde.

• Beğen
@Kara Kartal
Çek gitmek isterdim Tunus'a doğru Arnavutluk (Tiran) diyecektim :( Syg

• Beğen
Tepkiler: Kara Kartal
Hocam bir çok turumuz oldu Azim ve Kararlılığınızi çok iyi biliyorum..Kondisyonunuz zaten Nirvanaya ulasmis bu turunda kolaylıkla üstesinden geleceğinizi biliyorum.Insallah bu hafta güzel bir uğurlama yapabiliriz size moral motivasyon açısından :):) Forumda çok kişi gördük bir günde 300 400 km ama sizin kine rakip tanımıyorum suan.

• Beğen
@Safa Arslaner

Ben Tiflise 2 yıl önce Artvinden başlayan turumu Sırasıyla Sahara Geçidi 2.450 metre ardından Ilgar dAĞI 2.600 metre ardından Türkgözünden Akhalitsak üzerinden gerçekleştirdim ; facebooktan eklerseniz turun fotograf ve detay görüntüleri var, 29 Agustos 2013 te başlayan turumun 3. günü perşembe akşamı ilk gün şavşat sahara eteklerinde gece çadırda konaklamış ardından sahara ve ılgar dağını aşarak Gürcistana girmiştim. Cumartesi akşam saat 10 gibi Kobiletide Motorcu arkadaşların Kamp alanında çadırımda dinlenirken etraf bir anda kararmış yağmur fırtına ve sonuç bir karavanın üzerine ağaçlar devrilmiş motorlar yerlerde bizler sırılsıklam olmuştuk çadırıd sabitlememiştim ayrıca deniz kenarında kalacaktım zira çok yorgundum bu turda; Ama nedense tanıdık arkadaşların yanında kalmak daha mantıklı geldi keza deniz çok kabarmıştı ve belkide ben şimdi bunları yazamıyor olurdum :) tam bir Nirvanydı benim için Şunu beletmek isteim Tiflisten Batum 370 km ama Irmak kenarından tamamen iniş ... gittiğinize göre biliyosunuzdur yollarda ekmek satan kadınlar çok güzel bir coğrafya.. Ben aksine yolda bir tehlike atlatmadım Tüneeler çok dardı yinede bir sorun olmadı.. Pazar günü ise Artvine döndüm tüm gün akşama kadar yağmur yiyerek sonrasında 3 gün nasıl geçti bende hatırlamıyorum. Svgle kalın...

• Beğen
Tepkiler: Saburié
@buyukkacak evet çok güzel bir coğrafya tiflisten batuma gelirken iniş var ancak sürekli iniş olarak düşünmedim o yolları hiç o kadar virajlı ki. Ekmek satan kadınlar her köşede sıcak ekmek bulabileceğiniz kara fırınlar, küçük yavru domuzlar güzel ancak bir de bunların polisleri var polislerle nasıl başınız derde gelmeden geçtiniz. Üstelik tiflis ile batum farklı özerk bölgedeler batumda o kadar üzerinde durulmayan bir şey için tifliste didik didik edilebiliyor. Bizde gürcü arkadaş olmasına rağmen yarım saat-1 saat bekledik düz bir yolda.
Yani ingilizce de bilmiyorlar anlaşmak sıkıntılı böyle bir durumla karşılaşmadın mı?

Tek başına gürcistan sıkıntılı bir coğrafya gibi geliyor o günden beri bana zaten batum'da bizleri çok sevmezler genel manada

@Safa Arslaner
Bu görüşünüze katılmadığı belirtmek durumndayım. Zira bisikletle GÜrcistan a ve yaylalarına çok sayıda bisikletle gittim; Polisler den kesinlikle bir olumsuzluk almadım. 6 yıl Artvin de yaşadım; Bu nedenle Kazbek Dahil çok rota yaptım. Motorlada gittim sıfır sorun yada bana denk gelmedi. Defalarca yolda üzüm elma erik ikramları oldu tarzanca sohbetlerimiz oldu Aslında Batumda zaten Türklerin mekanı olmuş; Domuzlara gelince bir yerde gördüm onları küçük küçük dolaşıyorlardı yol kenarında... Şimdi beni o günlere götürdünüz Tşkler....

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
@ASinanB
Neden Slovakyadan vazgeçin dediniz acaba özeli bir nedeni var güvensiz mi sınır geçişlerimi sorun ? görülecek yerleri azmı ? tşkler

O kadar günde o kadar km ? Bana göre gitmeyin başarsanız bile sürekli bisiklete biniceksiniz.Kondisyon bisikletine biniyor gibi olucak.Şahsi görüşüm :)

• Beğen
evet amaç bisiklet sürmek ama avrupada bisiklet sürmek, biraz keyfini çıkartın. o yüzden süre biraz kısıtlı gbi :)

Hatta ve hatta TÜM FORUM ÜYELERİ adına sürün böyle kaymak gibi yollarda, bisikletlilerin üzerine üzerine sürmeyen medeni insanların arasında bizim adımıza gezinin.

yok yok ağlamıyorum, gözüme çamurluk kaçtı sadece : D kıskanmak mı tabiki de hayır. hele ben şu an sınavlar için çok katlı integral çalışırken? ASLA :D
şaka bi yana mutlu pedallamalar...

Gelişmeleri takip ediyorum senden bir ricam var hocam
Bu ülkelerin vize giriş çıkış pasaport işlemlerini öğrendiysen kısaca bahsedebilir misin?

Ayrıca tahmini giderler vs?

@Safa Arslaner
Merhaba;
Pasaportunuz yeşil ise vizeye gerek yok. Benimki bu cins ;(Hanım sağolsun) Bugün seyahat sigortası yaptım ve Yurtdışı Çıkış harcı yatırdım. Tüm işlemler bu kadar. Slmlar.

Geri