Sipariş vermeyi düşünen arkadaşlar için bir bilgilendirme daha yapayım.
10 parça ürün sipariş vermiştim üstte bahsettiğim gibi bunların 8 parçası bir parsel, diğerleride 1er parsel paketlenmiş bugün aldığım bilgiye göre.
2 parsel çin'den bir diğer parsel ise singapurdan geliyor. Çinden gelen bir parsel bulunduğum şehire gelmiş, diğeride gümrükde görünüyor. Singapurdan gelen parsel ise daha türkiyeye giriş yapmamış.
Sürece bakacak olursak, 17 haziranda siparişimi verdim, 18inde ödeme onaylandı, 20-21-22 haziranda ise kargoya verildi olarak görülüyor. (3 parsel ayrı zamanlarda kargoya verilmiş, bundan dolayı aynı anda elime geçmeyecek hepsi)
Şehirime gelmiş olarak gözüken parsel ise 2 temmuzda gümrüğe gelmiş, 3 temmuzda istanbuldaymış ve 4 temmuzda ise şehirime gelmiş, yani bir sorun ya da gecikme olmadığında 3-4 günde gümrükten şehire geliyor ürünler anladığım kadarıyla. Şuan gümrükte olan diğer parselim ise gümrüğe bu gece girmiş, yani yarın istanbulda olursa gümrükten geçmiş olacak, singapurdan gelen ise hala türkiyeye girmediğinden bir bilgim yok.
Sormak istediğim bir soru var aynı zamanda size, 28 dolarlık bir sipariş verdim ve yavas yavas elime geçti sayılır. Ben bunu sistemin işleyişini anlamak için verdim bi noktada yani sistem iyi işliyorsa siparişlerime devam edicem. Ama kafama takılan bu gümrükde belli bi miktardan pahalı ürünlerin takılması, geçmemesi durumu var. bene 20-25 dolarlık bir kaç sipariş vermeyi düşünüyorum böyle bir durumla karşılaşacaksam vermek istemiyorum. Bilen arkadaşlardan bir yorum alırsam bu konuda çok makbule gecer. İyi günler dilerim.
https://i.hizliresim.com/27M43L.png