Scudo Sports

Bütçe 12.000 TL - Yol Bisikleti Tavsiyeleriniz

Öncelikle Oğuz arkadaşımıza tekrardan sormak lazım bütçe olarak belirttiği rakam doğrumu 12000 TL ...Bisikletten çok para mevzusu bu sebepten dolayı ön plana çıktı...Eğerki doğruysa sonuçta bu bütçeyle istediğin bisikleti avrupada da bulunmanın artısıyla gözün kapalı girdiğin her dükkandan rahatlıkla alabilirsin... Pinarello, Canyon, Cervélo .... liste uzayıp gider :)

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

Bana göre de absürtlük 12.000 TL para var profesyonel takımlara değilde bir foruma konu açarak sorulması. Üstelik Türkiye piyasasına göre görüş alıyorsun. Asıl saçma olan tarafı bu. O kadar parayı amatörlerin görüşüne göre değilde tecrübelerine göre seçip profesyonellerin görüşlerini alarak seçmesi lazım aslında. 12.000 TL para az değil. Vitrin camında anca bakmış kişilerin tutupta tavsiye verebileceği bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ciddi ciddi o sekmentte bisiklete binmiş ve Polonyadaki bisiklet sektörünü bilen bir kişinin cevap verebileceği bir durum.

@Berke Kazankaya

Cube demişken, burada da bir tane 2013 model cube buldum, indirimde eski model olduğu için ama bisikletin üzerinde SRAM komponent var ve almaya elim varmıyor açıkcası,
Cube LITENING SUPER HPC RACE 2-FACH teamline 2013.

Acelem yok, zaten şuan bisikleti koyacak yerim de yok :)
Dolayısıyla bol bol vaktim var, önce bir buraları araştıracağım cazip birşey bulamazsam Almanya, Çek Cumhuriyeti. Yol arkadaşı olaydı, hemen önümüzdeki haftasonu giderdim Almanya'ya ama sap gipi gitmek istemiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
o paraya araba alınırcılar çıkmadımı henüz :p
ben diyim ve kaçarım

Bu konuda bukadar dalga gecilecek ne var anlamadim. Aadam ister araba alir, ister motor alir ama isterse bu paraya bisiklet de alir. Simdi bisiklete bukadar veya üzeri para veren kisiler sizce neoluyor, delimi yoksa akilsizmi?
Yapmayin arkadaslar, arkadas sizlerden öneri beklerken sizler onunla dalga geciyorsunuz, simdi biz bisiklet severiz deyip de bu konu üzerine dalga gecmek hic bu foruma yakismiyor. Böylemi türkiyeye bisikleti tanitmayi düsünüyorsunuz.

Felt'in modellerine de bakabilirsiniz.
Örneğin F2 modeli hem yeterince agresif hem sizin bütçeniz dahilinde hem de Di2 sisteme sahip.
Bir göz atabilirsiniz bence..

12000 TL ye cervelo R3 az kalır 4500 TL ye alınabiliyor.

Para mevzusunda şöyle yorum yapayım, gerçekten ekonomik durumunuz elveriyorsa, yani 12000 TL bisiklete harcamak sizi sarsmayacaksa o parayı vermenizde bence bir sakınca yok, ancak bisiklet için ciddi manada zorlayacaksanız bence o seviye bisiklet almasanız da olur. 5000 TL civarına amatörler için oldukça yeterli bisikletler var, zaten yurtdışındaymışsınız, orada seçenekler de oldukça fazla. Bence belli bir seviyeden sonraki bisikletler için ya kişinin zevki giriyor ya da kişinin çok üst seviye performansı. Üst seviye performansınız olmadığına göre zevk için o parayı ayırıp ayırmamak sizin takdiriniz.
Söylediklerimi umarım yanlış anlamazsınız...

bence 1 titanium ve 1 carbon Cannondale (synapse) alın kesinlikle...

(link)

Benim tavsiyem (link).

12 bin tl lik bütçe..Ah siz zenginler yok musunuz, malınızla biz züğürtlerin çenesini yormak için yapmayacağınız yoktur.

arkadaş konuda yüksek meblağ geçince forumdaki herkes atlıyor yok şöyle yap böyle yap normalde bilgi alışverişi yapılacak konuya kimse yazmaz bu konuları bekliyorlar resmen geçen sefer de mustafa abinin konusu baltalandı hatırlarsınız herkes konuştu adam aldı mis gibi pinarelloyu biniyor. Oğuz bey bir arkadaşımız doğru söylemiş bilindik markalar mercedes bmw gibi bana göre hele üst modellerinde, bariz açık farkları yok sempati duyarsınız alırsınız, ben alacak olsam kanadadan cervelo italyadan pinarello ve amerikadan cannondaleyi seçerdim.

• Beğen
Tepkiler: Ufuk Bal
ikinciel düşünürmüsünüz bilmem ama kadro boyları da uygunsa şu üç bisiklet değerlendirilebilir.
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
bence bu arkadaşın sorması gereken soru şu olmalıydı. 12000 tl bütçem var bu bütçede bisiklet kullanıp banada tavsiyede bulunabilecek bir üstad varmı? demeliydi.
bazı arkadaşlarda canyon vs. tavsiyede bulunuyolar. sözüm onlara değil kendime ben kullanmadığım bilmediğim bir bisikleti başkasına tavsiye edemem. çünkü o paraya alınan bir bisikletde bir kusur vardır ama ondan daha ucuz olan bir bisikletde o kusur yokdur. bunuda bilmediğimiz için tavsiye etmemiz doğru olmaz. bence bu arkadaş yarış koşan bu bisikletlerden kullanan birilerinden tavsiye alsın. bizden aldığı tavsiye sadece daha havalı daha renkli tavsiyesi olur.

Geri