Scudo Sports

Bütçe 12.000 TL - Yol Bisikleti Tavsiyeleriniz

Arkadaş uzun zamandır sayfaya girmiş ve mesajları okuyor durumda. Oğuz arkadaş cevap yazmazsa Yönetici konuyu kapamalı. Dalga durumu söz konusu.

Hatta biz bu yazıya fazla misyon biçtik. Kimse yazmamalı.

Scudo
@Murat B.

Teşekkür ederim Murat Bey. Size göre bu modeli öne çıkaran nedir? Kendi bireysel görüşleriniz.

@Burçak Erbil

Çok teşekkür ederim önemli noktalara parmak basmışsınız, dikkate alıyorum.

@Onur Ali İmren

Teşekkür ederim Onur Bey, muhtemelen tercihimi karbondan yana kullanırım.

@serhat dura

Teşekkür ederim Serhat Bey, Cannondale'ın kadroya ömür boyu garanti vermesi güzel bir durum. Canyon Polonya'da tedarik etmesi daha kolay bir marka olarak gözüküyor, Cannondale muhtemelen Canyon'a göre biraz daha zor olabilir.

Ufak bir sorum daha olacak, Canyon kadroya 6 sene garanti veriyor, groupset v.s. diğer pahalı aksamlara gelince kullanıcı hatası olmadıktan sonra ömür olarak ne bekleyebilirim bu aksamlardan? Karar vermeye çalıştığım nokta, bütçemin ne kadarını sarfedeceğim. Belirttiğim gibi senede 20.000km gitmeyi öngörüyorum ve pahalı aksamların ömürleri, garanti süreleri v.s. bunları göz önüne alarak, bir bisiklet seçimi yapmaya çalışıyorum. Nitekim büyük meblalardan bahsediyoruz, benim için 3000 lira bile biriktirmesi oldukça zor bir para ve dolayısıyla harcayacağım para beni kaç sene götürür v.s. bu hususları da merak ediyorum.

Ciddiye alan ve ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Benim anlamadığım hem 12000 lira bütçem var diyorsun hem de 3000 lira benim için biriktirmesi zor bir para diyorsun 12000 liranın yanında 3000 lira biraz az oluyor da o yüzden sordum.Harcayacağın para seni kaç yıl götürür diye kimse bir garanti vermez biraz saçma olur . Bunun yanında millet 70 model bisikletlere biniyor senin çıkış noktan yanlış bence sen sakin kafayla bu durumu bir daha değerlendir istersen, sonra paralara yazık olmasın az para değil.

Ben önceki yaptığım yorumların dikkate alınmaması noktasında uyarı yapmak istiyorum :) yani gereksiz yere yazmışım.. Her neyse konu aboneliğini iptal ediyorum ;)

Buradaki düşüncelerin hepsi Türkiye şartlarına göre düşünülmüş cevaplar. Polonya da bir takıma veya polonyalıların kullandığı bir bisiklet foruma girip oradan sorarsanız daha sağlıklı olur. Bir örnek vermek gerekirse Almanya'da adam 50x fotoğraf makinesini dükkandan Türk parasıyla 600 TL ye alırken Türkiye deki fiyatı 1200-1350 TL arasındaydı. Ebayda 1000 TL nin civarında. En sağlıklısı orada araştırmanızı yapmanız.

@mustafa gençSüpersin sevdim bu cevabı.
Bisiklete 12000 lirayı vermeyi düşünsem ilk önce bunu verme hayalim olan bir bisiklet olur kafamda cebimde 12000 lira var başkalarının tavsiyeleriyle böyle önemli bir parayı bisiklete vermeyi göze alamazdım.Neyse gene züğürt muhabbetim başladı .Güle güle kullan arkadaşım Allah daha çok versin:)

Fazla arastirmaya gerek yok, bu parayla italyadan sorunsuz bir pinarello alirsin. Almanyada dahi bulabilirsin.
Benim takildigim yer, polanyada yasayan biri olarak polanyanin bir eu ülkesi oldugunu biliyorsun ama eu arasinda gümrük olmadigini falan neden bilmiyorsun. Bu benim dikkatimi cekti.
Benim yanima gelme sansin varsa gel buraya, bana 10km ileride pinarello bayisi var oradan sana bir tane alalim. :)

Bütçenizin miktarından daha önemli konular var diye düşünüyorum. Nihayetinde bisikletinizi ister 600TL ister 5000TL'ye alın, bunun pek bir önemli. Elbette bisikletinizi nerede kullanacağınıza, ne tür aksiyonlarda bulunacağınıza siz karar vereceksiniz, dolayısıyla ne tür bir bisiklet alacağınıza ona göre karar vereceksiniz. En önemli konular yedek parça ve teknik servis ve büyük problemlere karşı kolay ulaşabileceğiniz bir muhatap bulabilmek. Yaşanabilecek problemlerde muhattab kişi/kuruma kargo ile ulaşmak, yedek parçayı vs. bu şekilde ulaşmak hem zaman hem ciddi zaman kaybına sebep olabilir düşüncesindeyim.

Arkadaşın biri gelmiş yardım istemiş bilgi istemiş, baslıgın altındaki yorumların %70 i parayla alakalı.Hayır burda bütçesine laf edenler gidip başka bir başlıkta ağlayacak bisikletimin fiyatını sorduklarında o paraya araba alınır diyorlar :(( falan diye.O şikayet ettiginiz kişilerden yok farkınız bilin diye yazdım.

İtiraz paraya değil tutarsızlığa bkz.
"Amatörüm ve tahminlerime göre her sene en az 20.000km yol gideceğim ve 12.000TL bütçem var"
"benim için 3000 lira bile biriktirmesi oldukça zor bir para "
yukarıdaki kelimeler delikanlıya ait
benim anlamadığım bu 12000 mi harcayacağız 3000 mi
burada anlaşamadık
yoksa paranın çokluğunda azlığında değilim ben şahsen

Ben Specialized'a sempati duyuyorum Tarmac derim, başkası Cannondale'e sempati duyar Evo 6 der, bir diğeri Canyonu beğenir CF SLX der (ki donanım fiyat olarak en mantıklısı Canyon gibi duruyor). Bunların hepsi ömürlük ve güzel kadrolar. Önemli olan senin hangisinde rahat edeceğin, hangisini beğeneceğin. O parayla bahsettiğin ülkelerden istediğin kadroyu alırsın. Ekipman olarak da Sram konusunda çok bilgim yok o nedenle Shimanodan örnek vereceğim, 105 set işini rahatlıkla görür ama bütçen ultegra ve hatta dura-ace için de müsait ama ruble olsun, zincir olsun bunlara sonradan çok para vermek istemiyorsan 105-ultegra karışımı bir şey olabilir. Burada en önemli nokta herkes hemfikir olacaktır kadrodur. Onun da kararını sen vereceksin Tarmac, Evo6, CF SLX, tam fiyatını bilmemekle birlikte Pinarello Dogma olabilir bunlara git bak, bin, test et kararını kendin ver fikrindeyim.

@Murat Cömez
Neredesiniz Murat Bey? Profilinizde Giresun görüyorum, benim kütüğüm Giresun'da bu arada. Sadece, sorunuzu kulak arkası ettiğimi düşünmeyin diye, nezaketen açıklama yapma gereği hissettim, genel olarak kendimi savunan birisi değilim, gümrük hakkında bilgim yok evet ve bu şüphe yaratan durum hakkında kendimi savunma gereği hissetmiyorum ama herhangi bir artniyetiniz olduğunu düşünmüyorum ve açıklamamı istiyorsanız iyi niyetinize binaen özelden size gereken açıklamayı yapacağım. Teşekkür ediyorum ilginize.

@Levent EROĞLU

Nerede kullanacağım, ne gibi aksiyonlarda bulunacağım?
Genellikle akıcı yollarda,
Malum otobana bisikletle giremiyorum kurallar ve cezalardan ötürü, fakat otobana yakın (yani çok fazla bağlantısı olmayan, kavşağı, kırmızı ışığı, yayası, kaldırımı, tranvayı v.s. akıcılığı bozan unsurların olmadığı yollarda) sürmekten keyif alıyorum. Yaşadığım şehirde gerek şehir içinde gerekse şehir çevresinde bu tip yolları sıklıkla bulmak mümkün. Yarışlara falan katılmayı düşünmüyorum zaten an itibariyle katılmamın da bir anlamı yok amatörüm, tamamen hobi ve keyif amaçlı ama kendimle yarışmayı, spor yapmayı seviyorum, konforlu ve rekabetsiz bir sürüş yerine, uzun soluklu ve nabzımın yüksek attığı, bacaklarımın zorlandığı sürüşleri tercih ediyorum.

Yedek parça, servis, muhatab çok güzel konulara değinmişsiniz, teşekkür ediyorum ve bu hususları öncelikli olarak göz önünde bulunduracağım.

Az çok benim için zevk ve amaç açısından önem teşkil eden şeylerin ne olduğunu ifade ettim, siz bana bisiklet tercihi konusunda bu yanıtlar ışığında ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

Genel olarak yaşadığım şehirde yaygın ve servis imkanı bulunan markalar (emin değilim, tam olarak araştırmadım henüz, Canyon, Cube, Unibike, Ghost, Giant, Scott, Merida, Kross, Specialized) mutlaka atladığım markalar da vardır, çok tatmin edici bir cevap olmadı bu ama yine de paylaşmaya çalıştım.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Bu forum kullanıcıları hiç bir zaman 12 bin TL yi bir bisiklete vermek gibi bir hayal kurmadıkları için bu istek ağır gelmiş olabilir onun için pek sağlıklı öneriler çıkmaz burdan Herkes fiyata takıldı kaldı

Colnago'nun kara şahini var Campagnola grup setli Fulcrum Jant setli git bunu al tavsiye ederim.Türkiye'de bir satıcı bulunmaktadır saat gibi bir makina fiyatıda çok düştü.Sanırım en son 11.000 TL idi.

Geri