Scudo Sports

Bütçe 12.000 TL - Yol Bisikleti Tavsiyeleriniz

Silivrili

Daimi Üye
Tepki
128
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,

Amatörüm ve tahminlerime göre her sene en az 20.000km yol gideceğim ve 12.000TL bütçem var, hangi yol bisikletlerini önerirsiniz, hangi özellikler üzerinde durmalıyım?

İlk yol bisikletim olacak, daha önce mtb ve tur bisikleti (Sedona 311) kullandım. Polonya'da yaşıyorum, bisikleti Polonya'dan veya sınır ülkelerden Almanya, Çek Cumhuriyeti v.s. alabilirim, gümrük kurallarını bilmiyorum muhtemelen sıkıntı çıkabilir eğer online sipariş verirsem yabancı bir ülkeden ve ürün kargo yoluyla gelirse.

Bunun haricinde faydası dokunacak bir bilgi varsa söyleyin onu da belirteyim.

Teşekkür ederim.

Scudo
Kardeş bir tane sıfır fazla yazmış olmayasın? Buralara böyle bütçe çok uğramıyor da :)

Polonya Avrupa Birliginde olduguna gore gumruk (kontrol/ucret vs) sozkonusu degil. UK dahil butun EU ulkelerinden kargoyla alabilirsiniz.
Ama 4000euroluk bisikleti online almazsiniz herhalde..
O kadar para vereceginiz bisikleti isten anlayan bir dukkandan; size en uygun olculerde kadro, boyun, sele, gidon secimlerini yapabilecek ve bunlari bisiklet uzerinde degistirebilecek biryerden almak en onemlisi.. Yoksa markasiymis karbonunun tpi'imis bunlar teferruat.. Az bir km yapmayacaksiniz; bisikletin size uygun olmasi herseyden once gelir. Hatta orada oyle bir olanak varsa iyi bir "Dynamic Bike Fit" yaptirin..

Selamlar!

Son iki mesaj umarım öyle takılmak niyetinde yazılmıştır..

Bende olsam canyon alırdım. Başlangıç için düşük seviye gibi bir şey demeyeceğim ama nacizane önerim şu iki bisiklet olacaktır.

(link) Denemedim,kullanmadım. Sitede çok zaman geçirdim,parçalar olsun,kadro olsun,ağırlık olsun çok yeterli bir bisiklet gibi geliyor şahsıma. Bir göz atın derim.

(link) Bu da karbon. Tecrübeli arkadaşlar da kesinlikle yardımcı olur.

İyi günler!

herkesin tercihine saygı duymakla beraberbenim tercihim kesinlikle cannondale olurdu bu arada burçak beyin dediklerinede sonuna kadar katılıyorum...
benim tercihim bu olurdu
(link)

@Onur Ali İmrenKesinlikle takılmak Onur bey başka bir amaç olamaz forumda bu kadar bütçeyi yol bisikletine ayıran birini görmek güç bırakın biraz takılalım en azından yaşımız takılmaya müsait...

Herkesin kendi düşüncesi saygı duyarım elbette, kullandığım bisiklet çok ucuz bir bisiklet de değil tabiki de ancak 12000 TL naçizane fikrim odur ki bisiklet için verilecek bir rakam değil yani israf. Bu benim kendi düşüncem katılmayan olabilir.. Mesela ben sirrus elite almıştım geçen sene kur yükselmeden önce 1800 e şimdi 2500 diyor ama bu sene bu kadarcık fark yüzünden almazdım açıkçası.. 12bin TL bisiklet alsam yaşadığım yerde milletin dilinden düşmem makara konusu olurum :D he bu benim için önemli değil tabiki de.. Ama verilen para çok çok çok fazla böyle bir bütçem olsaydı bile taş çatlasın 3bin tl verirdim belki daha da uygun bir model bulursam onu bile tercih edebilirdim.. Dediğim gibi bu benim kendi fikrim herkes başlı başına ayrı bir bireydir ayrı ayrı fikirler taşıyabilirler bu çok normal.

He bir takımda yer alınıp antreman yapılarak bir amaç uğruna yani bir şampiyonluk vs için gerekli olan özellikleri barındırması açısından mesela full carbon vs gibi çok önem ifade edebilir yani takım içindeki bisikletlerin yeterlilik durumları kadrosu ve taşıdığı bileşenlerin kalitesi üst sınıf olması vs gibi sebeplerle eyvallah çok gerekli olabilir ama bunun dışında hobi amaçlı almak bana göre gereksiz..

Şu para muhabbeti bana çok itici geliyor açıkçası. Yine bir arkadaşın yardım isteği (tabiri caiz bence burada) p.ç ediliyor. Arkadaşın bütçesi yetiyorsa isterse altından kaplama bisiklet alır, bu kime dert olabilir ki? 12bin TL benim için de çok çok ciddi bir rakam ama başkaları için olmayabilir, bunu kabul etmek gerekiyor. Gerçekten yılda 20bin KM yol yapsa da, bodrumda çürütse de, şu tekne sahibi çocuk gibi "tekerini çevirip sesini duymak... ANLAYAMAZSIN" dese de, kendi tercihidir.

Bana fake bir mesaj izlenimi verdi. Mesajın içerisinde çok sayıda mantık hatası ve tutarsızlık tespit etmek mümkün. Genç kardeşimiz bizle kafada buluyor olabilir. Veya bizim alaturka sığlığımız ve önyargılarımız ile bu arkadaşımızı küçümsemiş de olabiliriz.

@Cem Kılıçarslan

Dediğim gibi herkesin bir fikri vardır.. Bana göre gereksiz demek başkalarına göre gerekli olabilir bana göre israf ise başkalarına göre israf olmayabilir başkalarının fikrini değil kendi fikrimi ilettim kendi fikrimi yazmak suç mu acaba? Bu ne şiddet bu ne celal? Burada bir kişinin 12 bin tl si var ve istediğini alabilir konusunda kendi fikrimi iletmek neden senin zoruna gitti anlamadım.. konuyu 50 bin tl var ne alayım diye açsaydı da bu şekilde yazacaktım Allah daha çok versin isterse altın bisiklet alsın yakışır kardeşimize ama kendi görüşlerimizi de iletmeyelim mi yani..? Anlayamazsın olayı gibi yani bu durumu anlayamayacak kadar fakirsek de fikrimiz de mi olmasın :)

Hayır her yerde her platformda böyle zengine bir arka çıkma olayı var :D lan parasında gözümüz yok daaa.. :D fakirsen git çöplüğe kardeşim olay budur yani! :) fikrin de olamaz düşüncen de olamaz söz hakkın da olamaz hatta şöyle kendi adıma diye başlayarak bir eleştri yaptın diyelim ahanda yukardaki gibi yersin silleyi :) sakın haaa bu konu başlığı altında varsa fakir yazmasın benim gibi :)

"Zenginin malı züğürdün çenesi " Parayla imanın kimde olduğu belli olmuyor bazen:)Elbette insan istediğini yapar kimse karışamaz bence de çok para ama oluyor böyle şeyler...
Ne olur buradan da kavga çıkmasın...

@Salih Eroğlu
:)
Mesajım herhangi bir şiddeti ya da celal'i içermiyor, yanlış anlamışsınız. Fikrinizi daha uygun platformlarda dilediğinizce özgür bir biçimde gösterebilirsiniz, buna arkadaşın "çok param var, nasıl bir bisiklet almalıyım?" sorusuna gösterdiğim saygı kadar saygı gösterebileceğime emin olabilirsiniz. Sizden sonra yazmış olmam sizi hedef aldığımı gösteriyorsa, kusura bakmayın, öyle bir amacım yok. Ben sadece genelin algısına takılıyorum.

@Cem Kılıçarslan

Eyvallah.. durum anlaşılmıştır ;)

Delinin biri kuyuya 1 taş atmış 40 akıllı onu çıkarmaya çalışıyor. Arkadaş konuyu okuyor neden bir cevap yazmıyor acaba 2.5 saattir.

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Birisi yiyor mu bizi ne ?Ne zevk alınır böyle bir şeyden eğer öyle yapıyorsa anlamadım!Neyse üstünde durmaya değmez forum zaten bisiklet alma rehberine döndü sorduğum hiç bir ayrıntıya bisikletle ilgili uzmanlık isteyen cevap alamıyorum zaten:(

Geri