Scudo Sports

Bursa

selam ekrem 1 ay evvel aydın bisiklet ten CUBE analog marka bir bisiklet aldım ve çok memnunum hidrolik fren pek tavsiye edilmiyor mekanik disk fren benim alette var çokda iyi hafif bir bisiklet kadro görünümüde çok güzel cube yi tavsiye ederim 1350 ye almıştım yanlış hatırlamıyorsam

Scudo
Eğer toplama bir bisiklet düşünürseniz sizin için daha iyi olabilir. Böylelikle istediğiniz bir bisiklete sahip olabilirsiniz...

İşin en güzel tarafıda toplayıp inceledikçe bisiklette ne ayarlar gerekiyor neler yapılıyor bilgi sahibi olabilirsiniz...

Eğer bilgi isterseniz 05325207508 gündüz istediğiniz vakitte arıyabilirsiniz. Bu arada bende Muradiye de oturuyorum. Ve kendi topladığım bisikletle Gürsu ya gidip geliyorum...

Bursa'da görüşelim, Kemal ile birlikte Esat ustanın yanına götürelim seni hem diğer arkadaşlarla da tanışmış olursun. :)

Merhaba arkadaşlar ,

Bursa/Orhangazi'de oturuyorum ve tura çıkmak için hazırlıktayım.
Ve sizden isteyim ilk defa bu kadar uzun tura çıkıcam ( Eskişehir , ankara , Alanya ) yanıma neler almalıyım ne gibi ihtiyaçlarım olabilir yolda nelere dikkat etmeliyim günde otlama kaç km gidebilirim arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
Görüşmek ümidiyle..

Merhaba,
Ben de Orhangazi'denim. 2-3 hafta önce 8 kişilik bir grupla İznik Gölü çevresinde tur yaptık. 90-95km. Eğlenceli bir turdu. Aynı etabı 1 hafta sonra tek başıma tamamladım.
Bu kadar uzun bir turun planlamasını yaptın mı? Böyle uzun bir tur için yanına birçok şey alman gerekir.

kardeşim bn seni bikaç kere gördüm gülbahçede bnm henüz bisikletim yok ama almayı çok istiyorum gzl bişey para biriktiriyorum msn ni yazarsan sevinirm konuşmamız lazım

Arkadaşlarım özelliklede abilerim taşınma vs. işlerden bu yaz toplamda 15km yapamadım çok canım sıkılıyor.Uzun bir aradan sonra tekrar sizinleyim.Yeni evim Akçağlayan Tokide yakınlarda arkadaşlar varsa günlük kısa turlar yapabilirim bu hafta.

Walla hocam daha ne yapmam gereklidir bilmiyorum kime danışacağımıda bilemiyorum kısmetse bu hafta bisiklet alıyorum isterseniz müsait bir zamanda sizede uyarsa görüşürüz daha detaylı konuşuruz...?

selam cesaretinden dolayı seni kutlarım düşünmek başarmanın yarısıdır derler nelere ihtiyaç duyacağını forum sayfalarında rahatlıkla bulabilirsin sana önerim tek başına kesinlikle uzun mesafe tura çıkma aynı düşünceye sahip o kadar çok bisiklet sevdalısı varki eminim bir iki arkadaş edinebilirsin bu arada bende orhangazidenim.

@Muhammet Sekmen

Merhaba Ben İznik'teyim.

2-3 hafta önce keramet köyü civarında, siz orhangaziye doğru giderken , iznik e doğru giden ve size korna çalan ve el sallayan da bendim. :) Gri bir ww golf ün içinden. :)

Yapılan turları incelerseniz gerekli malzemeler hakkında biraz daha fikir edinmiş olursunuz ?

malzemeler turunuzu hangi mevsimde kaç gün içinde, çadırlı- kamplı mı , otel konaklamalımı , bagajlarınızın durumu vs göre çok değişkendir.

Selamlar

bir gün İznik ve Orhangazi buluşması ayarlayalım mı ?

@Muhammet Sekmen

sizin açtığınız konuyu bende takipte olacağım . baharda bende uzun bir tur düşünüyorum, önerileri tecrübeleri buradan takip edeceğim . bende turu 3-4 etap halinde istanbul- hopa arası olarak düşünüyorum. 1er haftalık etaplar halinde.

Eşimle beraber yaptığımız turlarda kullandığımız malzeme listemiz.

Tabiki bu listeler tamamen kişiseldir. Bunun iki katı malzeme ile giden olabileceği gibi yarısı kadar malzeme ile de tura çıkan olabilir.

Sadece bir fikir versin istedim.

Turlarımızın yurt dışında olduğunu ve yabancı bir ülkede bulunduğumuzda aklınızda tutun lütfen. Türkiye içinde kesinlikle kullanmayacağınız malzeme bulunabilir listede. ( sözlük vs gibi )

MALZEME LİSTESİ
KAMP MALZEMELERİ :
1- Çadır 1 ( 3 mevsim )
2- Mat 2
3- Şişme yastık 2
4- Çöp torbası
5- uyku tulumu 2
6- ocak başı ve aparatları
7- Bütan tüp ( kamp )
8- termos
9- tencere- tava- katlanır bardak 2 , katlanır tabak 2
10- yedek pil- şarjlı pil
11- çadır altlığı
12- bıçak- kaşık ( katlanır )
13- kibrit - çakmak
14- paket yiyecek- konserve makarna
15- katalizör çay- kahve- toz içecek –çorba
16- pil şarj aleti
17- su temizleme aparatı
18- klor tabletleri
19- havlu
20- mum
21- Kamp bıçağı
22- Dikis seti
GİYECEK MALZEME
23- Forma 2
24- Polar mont
25- pantolon 2
26- yağmurluk 2
27- bisiklet şortu – taytı 2
28- alt üst içlik 3*2
29- yedek iç giysi 3*2
30- bere 2
31- çorap 3*2
32- eldiven 2
33- şapka 2
34- bandana 2
35- spd ayakkabı 2
36- spd sandalet 2
BİSİKLET MALZEMESİ
37- kask 2
38- yedek iç lastik 4
39- alyen takımı ( pense olabilir )
40- tamir takımı ( yama-zımpara-yapıştırıcı )
41- zincir takma aparatı
42- slime
43- parmaksız eldiven 2
44- spd pedal 2
45- güneş gözlüğü 2
46- barent 2*2
47- suluk kafesi 4
48- yedek jant teli
49- plastik kelepçe
50- Bant ( duck tape )
51- Japon yapıştırıcı
52- Mandal
53- Kanca
54- Zincir yağı
55- Arka far 2
56- Ön far 2
57- Suluk 4
BAGAJ - RÖMORK
58- tur bagajı 2 Ön - 2 arka
59- bagaj demirleri 2 ön
60- Gidon çantası 2
İLK YARDIM MALZEMESİ
61- ilaçlar Bepanten- pudra- Anti alerjik, böcek sokmasına karşı, antidiyareik ( ishal önleyici ) vitamin, kas gevşetici, antibiyotik, ağrı kesici, anti septik
62- ilk yardım çantası ( bant, sargı bezi, vb. )
63- peçete-tuvalet kağıdı
64- ıslak mendil - kolonya
ELEKTRONİK
65- mp3 çalar
66- Fotoğraf makinesı
67- kamera DVD
68- telsiz 2
YOLCULUK İÇİN
69- haritalar- google çıktıları
70- sözlükler
71- km saati
72- nabız saati
73- not kağıdı- günlük
74- Pasaportlar - vizeler –ehliyet- evraklar
75- Fotokopiler
76- telefon 2
77- telefon kartları
78- kredi kartı 2
DİĞER
79- kitap
80- biber gazı
81- bel çantası 2
82- iç cüzdanı 2
83- para kemeri 2
84- köpek kovucu

herkeze selamlar konuya başlamadan forumda yazılarını zevkle okuduğumuz soner bey ve eşi ne arkadaşımızın çağrısına duyarsız kalmadıkları için çok teşekkür ederim hocam sizleri orhangazi de misafir etmek bize mutluluk verir ekim 18 de doğa gezginlerinden 6 bizden3 toplam dokuz sevdalı izniği turlamış ve dönüşte yıldız doğa sporları ve dağcılık kulübünde misafir etmiştik çok güzel bir ortam oluştu inşallah bahara doğru havaların ısınması ile birlikte daha ciddi organizasyonlara katılırız dostça kalın.

@ALİ3544

Sevgili Ali,

Orhangazi - İznik dayanışması ile İznik Gölü hakkında bazı çalışmalar yapmak isterim. Gölün adı İznik te olsa bir yakası Orhangazi elbette.

ÖZellikle kirlilik yaratan fabrikalar Orhangazi tarafında maalesef. Yol boyu köylerin çöpleri göl çevresine atıldığı gibi , tarım ilacı ile gölü kirletende daha çok İznik tarafı.

Yani hepimiz şuçluyuz. :(

En çevreci araç olan Bisikleti böyle kutsal amaçlar için de kullanmalıyız.

Doğa sporları klüpleri de bu işin olmazsa olmazları.

Tanışmamız ve ileride yapacağımız ortak faaliyetlerin hayırlı olmasını dilerim.

Meğer ne kadar çok Orhangazili varmış forumda. Ben de 3 sene önce Orhangazide idim. Gölün etrafında turlardık, keramete giderdik, süpürgeliğe çıkıp salardık bisikletleri orhangaziye kadar.. Ne güzel günlerdi, özledim Orhangaziyi.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Arkadaşlar bir çok kişi bu tura tek başıma çıkmamam yönündeler , ve bu arkadaşların abilerin sözüne dayanarak bende tek başıma çıkmak istemiyorum biliyorum her ne kadar zevkli bir yolculuk olsada insan tek başına sıkılır ve bu yolculuğa iki arkadaş gitmeye karar verdim ama şuan tek kişiyim ( Eskişehir , Ankara ve Alanya arasında yapacak olduğum bu turda yanımda eşlik edecek bi arkadaş arıyorum
tura çıkış tarihim belli deil ama bayramdan sonraki haftaya düşünüyorum şimdilik eğer bi arkadaş bulursam tarif değişe bilir.

Bu tura benimle birlikte gelmek isteyen arkadaşı ve arkdaşları bekliyorum.

Şimdiden herkese teşekkür ederim ,
görüşmek ümidiyle.

Arkadaşlar bana daha hızlı ulaşmak isteyen arkadaşlar

E-mail : duman_19@msn.com
Cep tel :0506 951 68 37

Not : BU TUR'DA BANA EŞLİK EDECEK ARKADAŞI VE ARKADAŞLARI BEKLİYORUM BAY VEYA BAYAN FARKETMEZ.

Muhammet , hevesini kırmak istemem ancak, ilk uzun turun için neredeyse kış mevsiminde bu kadar uzun bir rota seçmen konusunda düşünmelisin.
bisiklet ile kışın sürmek sorun değil, gerekli tedbirleri alırsan, en önemli problem üşümemek için sıkı giyinecek olman ve sürerken terlemen olacaktır.

goratex tarzı kıyafetler böyle bir tur için olmazsa olmaz şarttır.
bisiklet ayakkabısı giyeceksen de kışlık ayakkabı kılıfı almalısın.
Yoksa ayakların çok üşür.

Açıkcası rotanda ilginç : Orhangazi - Eskişehir - Ankara - Alanya

Niye bu mevsimde, neden bu rota çok merak ettim. Ankara dan sonrası da muğlak.

Daha fazla bilgi vermelisin yoksa arkadaş bulmaz zor olur.

Turunu gerçekleştirmeni çok isterim.

Selamlar

Geri