Scudo Sports

Bursa

avea hattını çephane den aldın her hal yani çetin shop çünkü ben öle zannediyorum 0506 951 71 36 benim numaram ben de orhangazidenim sizinle tanışmak isterim bize katılmak istersen sevinirim sonuçta aynı liman dayıs

Scudo
Tabikide dediklerinde haklısın bi şuanlık amatör bi bisikletçi olarak daha çok şey öğrenmem gerekiyor.

Konuya şöle başlamak istiyorum aslında Ankara'da bi arkadaşım var bir kaç günlüğüne yanına gidicem ziyaret amaçlı ama bu yolculuğumu maceraya çevirmek istedim ve bu yüzden dolayı bisiklet yolculuğunu seçtim.
Henüz daha hiç bir antıramanım yok yok fakat kendime çok güveniyorum bu yola çıkıpta yarı yolda isyan edeceğim hiç aklıma dahi gelmiyor böle bir şey olacağınada inanmıyorum . Ama burdaki abilerin dediği gibide tek kişilik yolculuk benim için biraz zor olucak + hava şartlarıda bunun içinde.
Yolculuğumuda neden bu zorlu havaya denk geldiğinin nedeni ise işlerimin yoğunluğu ( çalışıyorum ) vede maddi konular. Tabikide şimdiki durumum bu uzun yolculuğa elverişsiz maddiyat yetersizliği duyabilirim vede öle olucak çünki daha önce uzun tura çıkmadığım için gerekli malzemelerde malesef ki yok.
Ama gücümün yettiği kadarınıda yapıcam çünki kararlıyım hava şartları engelde olsa bu yolcuğu yapıcam.

Benim şimdilik kafamdaki Rota '' Orhangazi , Eskişehir , Ankara ve Alanya '' -
ama Bu çizelgeden Alanya'yı çıkarta bilirim ama tabikide bu yolculukta yanıma bi arkadaşta bulabilirsem onunda görüşlerini düşüncelerini alıp rota değişe bili.

Bisiklet konusunada gelince ( Bianchi : Rain ) tercih ettim ama bu sporla bilgisi olan bir kaç abiyle görüştüm yanlış tercih yaptığımı belirttiler ama şimdilik kafamda olan '' Rain '' var ama dediğim gibi bu sporla pek bilgiye sahip olamadığım için ben bu bisikleti tercih ettim. Ama ben tabikide bu yolculuğumda '' Soner '' abiye danışıcam :) Bisiklet tercihim ise sizin bilgininiz üzerine değiştire bilirim Soner abi.

Ve bu turla ilgili benim yanımda olmanı istediğim Orhangazi ( DOĞA SPORLARI KLÜBÜ ) ve Soner abi en çokta ihtiyacım olan manevi destektir.

Dediğim gibi Soner abi maddiyatım nereye kadar yeterse gerekli malzemeleri alıcam ve seninde yardımcı olmanı benkliyorum Soner abi.

Görüşmek dileğiyle

Sevgili Muhammet,
bakımlı olması koşuluyla şu market bisikletleri ( çift amortisörlü diye satılan yaylı bisikletler ) hariç dağ veya yol bisikleti ile bu yolculuğu yapabilirsin.

alabileceğin bisiklet en iyi bisiklettir.

Ben bir günde İznik - Eskişehir yapmıştım. Dağ bisikleti ile. Ufak bir bagajım da vardı. Şanssızlık 6 kere lastik patlatmıştım.

Sana bir yol haritası yapalım beraber.:rolleyes:

1- çadırlı-kamplı mı , otel konaklamalı mı düşünüyorsun ?
2-bu uzun tur öncesi antremanlarını nerede yapacaksın ( henüz bisikletin olmadığını düşünürsek antremana ihtiyacın var, en azından bir kaç göl turu atmalısın )
3-kaç günlük bir tatilin var
4-aklındaki duraklar hangileri.
5-Eskişehir'e gideceğin rotayı hiç düşündün mü ? Eskişehir ankara arası alternatif çok değil, Ankara - Alanya arası ise onlarca rota çıkarılabilir ?
6-bisiklet harici hangi malzemelerin şu anda mevcut ( eksiklerini belirleyelim )
7- yaşımız kaç ? Tur için izin almanız gereken birileri var mı ?
8- bahsetiğiniz klübün size malzeme katkıları neler olacak ?

Selamlar

Not: yamaç paraşütü yaptığınızı yazmışsınız prpfilinizde, nerede , kimlerle yapıyorsunuz, Bursa gurubundan tanıdıklarım var benimde. Gürle yada gürsu dan mı yapıyorsunuz ?

Selamlar,
Sevgili Soner.
Orhangaziden Alinin arkadaşıyım hani şu bize mavi golf ile korna çalıp el salladığınız gruptan yani :)Ali arkadaşımla görüştük Orhangazi Yıldız Spor ve Dağcılık Kulübü olarak faaliyet gösteriyoruz.Faaliyet alanlarımız yüzme,Dağcılık,Voleybol,Basketbol,Cimnastik tir.Bir bn.voleybol takımımız ve bu günde gemlikte lig maçımızın ilkini oynıyacağız.İznikte zeytince gezi evi diye bir tur evi olan arkadaşımız var Atilla isminde.Onun yerinde sizlerinde katılacağı bir tanışma çayı planlıyoruz inşallah en kısa zamanda tanışmak,görüşmek ümidiyle .Sanırım kabul eder bizleride mutlu edersiniz.Sizi bu yollada olsa tanıdığıma sevindim.
Sevgiyle kalın,Dostça kalın görüşünceye dek./Osman Bozdağılı

Sevgili Soner abicim.
öncelikle izin alacağım ailemden başka bir insan yok + aileminde bu yolculuktan haberi var bir sorun yaşayacağımı zannetmiyorum.
soner abi ben sana durumu şöle izah ediyim.

1 : Maddiyat yetersizliği nedeniyle en uygun hangisi ise konaklamayı öle düşünüyorum ( çadır )
2 : Bisikleti en geç ( 13/11/09 ) cuma günü alıcam ve tabikide hiç antremanım olmadığı için göl turu yapmayı düşünüyorum.
3 : Bir haftalik tatilim var ama dediğim gibi yapacak olduğum turda '' ALANYA''Yı Bu turdan çıkarta bilirim maddiyat yetersizliği için başka bir zamana düşünüyorum .
4 : Henüz durak düşünmedim mola olarak dinlenme tesisleri veya uygun bir yer.
5 : Rota google'den yol haritası çıkartıcam ( Orhangazi , Eskişehir , Ankara Ve geri dönüş olarakta Ankara'dan çıkış yaprak Orhangazi arası yol haritası ) Yaşım 19
6 : Bahsetmiş olduğum klübün henüz ne gibi bir katkıda bulunacağını bilmiyorum Ali abiyle henüz bu konuları detaylı konuşmadım.

Bu arada bana yardımcı olduğun için her konuda çok teşekkür ederim Soner abi.

Görüşmek dileğiyle.

Selam, ben de Bursa'da yaşıyorum,
2 yıldan beri de bu işle uğraşıyorum, 10-12 kişiyiz.
Gürsu'dan İznik Gölü tarafına, Katırlı Dağları üzerinden geçeniniz oladu mu acaba, ya da geçen birilerini tanır mısınız?

Bursa gurubunun tam bir toparlanması ve güzel işler çıkarması için geç bile kalındı denebilir.
Bende İznik'teyim.
Tüm Bursa'lı dostlara selamlar.

Sn.Soner Sarıhan,
Orhangaziden yazıyorum,Ali ile yazışmışsınız ancak size ulaşabileceğimiz bir adres yada telefonunuzu bulamıyorum.Siz pazar günü iznikte olacaksanız,müsait iseniz pazar günü içinde 3-4 arkadaş ile sizi ziyaret edip tanışmak isteriz.
Sizleri meşkul etmeyeceksek tabii.
Bana "osmanbozdagili557@hotmail " adresimden ulaşabilir mahsuru yoksa bir irtibat numaranızı verebilirseniz görüşüp organize olmaya çalışacağız.
Saygılarımla / OSMAN

hocam, Gürsu'dan Gemlik'in Şükriye Köyü'ne kadar olan kısmın ne kadar düz ya da engebeli olduğunu bilmiyorum fakat büyük coğunlukla asfalt.. Şükriye'den İznik Gölü'ne kadar ise uzun yokuşları olmayan bir yolda gidiyorsunuz. Katırlı Dağları üzerinden gitmiyor aksine tepelerin arasından Karsak Köyü kavşağına çıkıyorsunuz.. Bisikletle harika parkurlar, çok güzel düsünmüssünüz..

ayhan dostum havalar düzelince tekrar edelim biz bu balıkesir turunu o merdivenlerden inmek için sabırsızlanıyorum

sevindim, ne cok arkadaşımız varmış..
ben de geçen seneye kadar orhangazi'deydim.

iki sene once Orhangazi'den başlayıp Marmara Denizi'nin sahil şeridini takip ederek yaklaşık 1000kmlik çadırlı bir gezi yapmıstım.

amaç, rota, gereksinimler, ugrak noktaları vs. derken planlama aşaması beklediğimden uzun sürmüstü.. bisikletle uzun turlar hakkında birçok makale okumaya gayret ettim. nelere ihtiyac olabileceğini, neler ile karşılaşabileceğimi kestiremediğim için tecrübesi olan kullanıcılardan elimden geldiğince faydalanmaya çalıştım..

tüm bunları derlediğimde ise bu işin ekipmandan cok, öncelikle mental daha sonra fiziksel yeterliliğe ihtiyac duyduğu fikrini benimsemeye başladim. oysa ki benim rotam gözde büyütecek uzunluk da bile değildi.. :)

tur boyunca ihtiyacınız olabilecekleri kolayca sıralayabiliyor ve internetten bulabiliyorsunuz. fakat yola çıkma zamanı geldiğinde ağırlık faktörü içinden çıkılmaz bir hal alıyor. üstelik kış sezonu, hele hele İç Anadolu Bölgesi üzerinden geçilecek kısımları hesaba katarsak kış için kullanacağınız ekipmanlar ciddi ağırlık sorunu yaşatacaklar. üstelik Alanya’yı dahil ederseniz göz ardı edemeyeceğiniz tırmanışlar yapmanız gerekecek.

aslında İznikli Soner Bey çok güzel izah etmiş ve bu konuda çok deneyimli.. öncelikle Soner Bey’in tecrübelerini paylaşmasını sağlayın.. üstelik birbirimize çok yakınız..

yol arkadaşına gelince; tanımadığınız, sadece internet aracılığı ile bulacağınız biri; bana sorarsanız uzun kmler yapılacabilecek ve beraber konaklayacağınız yol arkadaşı olmayabilir.. belki %100 aradığınız kişidir ama %1 ihtimal dahi olsa, yolculuğunuz eğlenceden çok sinir harbine dönüsebilir.. eğer buradan bir arkadaş bulursanız, öncelikle birbirinizi tanıyın, ne yer ne içersiniz, nelerden hoslanırsınız, bu tura çıkmanızın nedenleri neler vs.. ve belki birkac size özgü soru daha ? :)

biraz iç karartıcı da olsa Türkiye şartlarında tur bisikletciliğini bahsettiğim noktalardan ele almanın zararı değil, faydası olacaktır.

planlayacağınız bir gün beni de dahil ederseniz iznik’e gider, müsait olursa Soner Bey ile buluşma fırsatı yakalarız.. hem bisiklete binmiş, hem tanışmış oluruz..

gelişmeleri buradan takip etmeye çalışacağım..

Marmara Bölgesi turumdan gözünüzden canlanmasını saglayacak birkaç fotograf ekliyorum..

hazırlık aşaması
http://i120.photobucket.com/albums/o167/capturemind/100_2567.jpg

konaklarken
http://i120.photobucket.com/albums/o167/capturemind/100_2576.jpg

yolda
http://i120.photobucket.com/albums/o167/capturemind/100_2582.jpg

mudanyalı arkadaslar! bu pazar tur düzenliyorum. yokmu geeleecekk yigit aranıyorrr. arkadaslar cumartesi aksamınakadar gelecek olan olursa telefon numaram yazılı bir önceki sayfada ordan da ulasabilirsiniz msj da atabilirsiniz mudanya uludag turu günübirlik

Selamlar arkadaşım,
Aslında neden olmasın birlikte bu ruha sahip isek ortak noktalarımız varsa birlikte bir arada neden tanışıp sohbet etmiyelim.
Biz Soner bey ile tanışmak için hafta sonu plan yapmıştık ancak kendisininde yazdığı üzere bir türlü denk gelip telefonlarımızı alamadığımızdan organize olamadık.
Dolayısı ile bu hafta sonu şehir dışında olabileceğini düşünerek planımızı bozup çocukların okul ve dershanelerindeki toplantı çağrılarına yöneldik.Bilirsiniz şu klasik şeyler işte:))
Özel olarakda sizlere ulaşamıyorum daha bu net forumda çok yeniyim yetkili değilim:)Ulu orta cep telefonlarının bu ortamda uçuşmasınıda pek doğru bulmuyor sizleride anlıyorum.
Ancak hafta içi 24 açık mailimi yayınlamıştım bir akşam üzeri otomobil ilede olsa İznikte yada Orhangazide kendi kulüp salonumuzda çay içip çekirdek çıtlarken sohbet etme fırsatımız olabilir ne dersiniz.İznik-Gemlik ortası Orhangazi olabilirmi.

Sevgiyle kalın / Dostça kalın
OSMAN BOZDAĞILI

@Salih Manavoğlu

Ben henüz bisikletimi almış değilim ama umarım bende çekirdek çıtlaya bilirim :)

cihan ben gelirdim lakin dizimde sorun var benim limitimi benim olağan dışımda aşar üzüldüm valla ama bizim buralardaki kısalara herzaman açığım gelirim dostum.telim 0538 431 68 68 (seçkin).umarım kısa zamanda bişeyler yaparız

Geri