Scudo Sports

Bursa

Arkadaşlar aranızda yeniyim.Yaklaşık iki senedir Carraro 330 sportive modeli bir bisikletim var.Ataevler-Üniversite arasında izmir yolu veya Özlüce arasından iş yerime gidip gelsemde araçların kesinlikle bir saygısı yok ve her an sıkıntılı bir durum olabilir.Bisiklette ön amartisör olmadığı için kaldırımda sürmek çok daha konforsuz oluyor bu durumda.Ancak Bursa'da kafam rahat bir şekilde sürüş yapabileceğim bir rota var mı acaba?Araca yükleyip gitme imkanım var bu arada.Kondisyon olarak iyi durumda değilim lakin spor yapmaya zamanım olmasada bisiklet sürmek her anlamda rahatlatıyor beni ve bırakmak istemiyorum açıkçası.Yaş 44 bu arada...

Scudo
Arkadaşlar aranızda yeniyim.Yaklaşık iki senedir Carraro 330 sportive modeli bir bisikletim var.Ataevler-Üniversite arasında izmir yolu veya Özlüce arasından iş yerime gidip gelsemde araçların kesinlikle bir saygısı yok ve her an sıkıntılı bir durum olabilir.Bisiklette ön amartisör olmadığı için kaldırımda sürmek çok daha konforsuz oluyor bu durumda.Ancak Bursa'da kafam rahat bir şekilde sürüş yapabileceğim bir rota var mı acaba?Araca yükleyip gitme imkanım var bu arada.Kondisyon olarak iyi durumda değilim lakin spor yapmaya zamanım olmasada bisiklet sürmek her anlamda rahatlatıyor beni ve bırakmak istemiyorum açıkçası.Yaş 44 bu arada...
Hoş geldiniz. Araçlar konusunda endişe ediyorsanız Nilüfer Vadisini öneririm. Parkur olarak dönebilirsiniz. Bayağı mesafe var. Yeşillik alan. Çok fazla insan kalabalığı olmuyor. Hayvan çıkma ihtimali de az.

Bunun dışında hep köy yolları var. Mudanya eski tren yolu, bademli tarafı güzel yerler. Ama az da olsa trafik yine oluyor ve geceleri tek gitmek problem çok köpek oluyor.

Deniz bey cevabınız için teşekkür ederim.Bu bölgenin giriş kısmı nerde kalıyor acaba bilginiz var mı?

Deniz bey cevabınız için teşekkür ederim.Bu bölgenin giriş kısmı nerde kalıyor acaba bilginiz var mı?
Biz genelde fsm üzerinden hürriyete geçiyoruz. Cadde üstünde belli bir yol gittikten sonra giriş gözüküyor. Yanlış hatırlamıyorsam Downtown'ın karşısında kalıyor. Hürriyet tarafından bir girişi var. Oraya araç da park edebiliyorsunuz. Millet mahallesi tarafında da alt geçitle geçilen bir çıkışı var. Orada araç parkı mümkün değil tabii.

• Beğen
Tepkiler: drangelman
Üniden gir görükleden köyleri takip ederek bol incir yiyerek eşkele git. Yada trilyeye çıkabilirsin aynı rotadan.Tam incir zamanı😁yollar araç sayısı az ve doğa ile içiçesin. Üniden görükle konaklı balıklı derken gölyazı olabilir. Bulunduğunuz bolgeden başlayarak çok fazla köy turu rotası var aslında. Turcu arkadaşların rotalarına göz atın strava yada wikiloctan.Olmadı kondisyonunuz ne durumda bilmiyorum 100 130 km arası köyler turu bol bahçelere dalmalı turumda size yazarım birlikte çıkarız uygunsa.Yada misiden başlayarak doğancı,tuzaklı,hüseyinalan,bağlı,uludağ rotasını yap. En sevdiğim doğa harikası rotadır. Araç sayısı 0😁doğa mükemmel. Yanına atıştırmalık al evden öyle çık. 👍🤚

Arkadaşlar herkese selamlar hobi olarak kullandığım, yıllara yorulan sedona 940 bisikletimi biraz geliştirmek istiyorum
Daha üst seviye vites-fren gibi bana hem fikir verebilecek hemde montajda yardımcı olacak önerdiğiniz usta var mıdır?

Herkese Bursa Mudanya'dan selamlar. E-MTB kervanına katıldım ben de Carraro Kifuka X ile. Mudanya'daki evimden Nil-Tim (30 km) deki iş yerime E-MTB ile gidip gelmeye başladım. Normal bir bisikletle o yokuşları çıkamam (yaş 45, kilo 110) ama bu teknoloji sayesinde bisiklete geri döndüm (en son ortaokulda binmiştim sanırım:) )

Genel olarak arka köy yolları kullanmaya çalışıyorum ama orada da köpek kardeşler risk oluşturuyor. Mudanya - Özlüce güzergahında önerdiğiniz bir rota var ise memnun olurum. Yollarda görüşmek üzere.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Eski Mudanya yolu - Aydınpınar rotasını takip ederek Emek, oradan Özlüce'ye geçmeyi öneriyorum. Bu güzergahta köpek popülasyonu az ve zararsızdır...

• Beğen
Tepkiler: Onur Battal
Eski Mudanya yolu - Aydınpınar rotasını takip ederek Emek, oradan Özlüce'ye geçmeyi öneriyorum. Bu güzergahta köpek popülasyonu az ve zararsızdır...
Teşekkürler, Mudanyadan sahile inip İDO'ya kadar sürdüm, oradan yukarı ana yola çıkıp üst geçitten karşıya geçtim ve eski mudanya yoluna bağlandım. Oradan da bademli ye ve akabinde ana yola çıkarak Emek ve devamında Balat'a bağlandım. Balattan sonra sanayinin içinden Özlüce'ye ulaştım. Sizin yorumunuzu görmemiştim. En mantıklı rota bu görünüyor. Ana caddeden uzak durarak...

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
merhabalr e bike sahibiyim. bursada yeniyim birlikte sürebilecek arkadaslar arıyorum. turlar daha cok yasi büyük abilerimiz yapıyor o yüzden cok dahil olamadım. hobi olarak yapıyorlar ben daha cok akşamları cikayim sehirde tur atıp bir seyler içip eve donmeyi seviyorum. ilgilenen arkadaslar özelden mesaj atabilir

Sene başı bursa ya giderken bisikleti götürmediğime pişman olmuştum, sonradan iyiki de götürmemişim dedim.

2 haftayı nilüfer, emekköy, özlüce taraflarında geçirdim. siz nasıl bisiklet sürüyorsunuz burada arkadaşlar?

Her taraf yeni bina, yeni yol fakat bisiklet sürmek için bir tane güvenli bölge yok. hadi Özlüce biraz daha farklı fakat emekköy tarafları vs tam bir kaos.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Sene başı bursa ya giderken bisikleti götürmediğime pişman olmuştum, sonradan iyiki de götürmemişim dedim.

2 haftayı nilüfer, emekköy, özlüce taraflarında geçirdim. siz nasıl bisiklet sürüyorsunuz burada arkadaşlar?

Her taraf yeni bina, yeni yol fakat bisiklet sürmek için bir tane güvenli bölge yok. hadi Özlüce biraz daha farklı fakat emekköy tarafları vs tam bir kaos.

kaos bizi canlı tutuyor. algılarımızı ekstra açıyor. Çakralarımızı arttırıyor

ey bursa ahalisi, yeni bir bisiklet aldım ama birlikte pedallayacağım hiç arkadaşım olmadığı için tek başıma sürüşlerde sıkıldığımı fark ettim, kendime eşlikçi arıyorum. kondisyonumun rezalet olduğu göz önünde bulundurularak "aga haftasonları 30-40km sürer gezeriz, kasmaya gerek yok" diyecek yazarlar var ise haftasonları serseri gibi sürebiliriz. lokasyon olarak her yer olur, buttim tarafında ikamet ediyorum.

ey bursa ahalisi, yeni bir bisiklet aldım ama birlikte pedallayacağım hiç arkadaşım olmadığı için tek başıma sürüşlerde sıkıldığımı fark ettim, kendime eşlikçi arıyorum. kondisyonumun rezalet olduğu göz önünde bulundurularak "aga haftasonları 30-40km sürer gezeriz, kasmaya gerek yok" diyecek yazarlar var ise haftasonları serseri gibi sürebiliriz. lokasyon olarak her yer olur, buttim tarafında ikamet ediyorum.

Bursa bisiklet kulübü
Spontan bisikletçiler
ilk aklıma gelen bunlar. Sosyal medyadan programlarına bakabilirsiniz.

Herkese Bursa Mudanya'dan selamlar. E-MTB kervanına katıldım ben de Carraro Kifuka X ile. Mudanya'daki evimden Nil-Tim (30 km) deki iş yerime E-MTB ile gidip gelmeye başladım. Normal bir bisikletle o yokuşları çıkamam (yaş 45, kilo 110) ama bu teknoloji sayesinde bisiklete geri döndüm (en son ortaokulda binmiştim sanırım:) )

Genel olarak arka köy yolları kullanmaya çalışıyorum ama orada da köpek kardeşler risk oluşturuyor. Mudanya - Özlüce güzergahında önerdiğiniz bir rota var ise memnun olurum. Yollarda görüşmek üzere.
Eski yoldan aydınpınar hasköy ve balattan sanayiden Özlüce. Köpek sayısı az ve zararsız. Durunca hepsi korkup kaçıyor. Ama ben durup çağırıyor ve seviyorum.

Eski tren yolunu 2 kere hava kararırken, 2 kere de gece kullanmak durumunda kalmıştım. Bir keresinde Mudanya'ya vardığımız tarlalarla bağlantı kısmında gidiş ve geliş yönünden toplam 20'ye yakın köpek üzerimize saldırdı. Arkadaşla son anda tali yoldan farklı bir tarlaya hızlıca sapıp uzaklaşmıştık. Sayı abartı değil bu arada çok köpek vardı. Bu dediğim olay en az 3 sene öncesi gerçi. Şuan o kadar köpek yoktur muhtemelen son alınan kararlardan sonra. Yine de iş dönüşü hava kararmış ise dikkatli olmakta fayda var.

Eski tren yolunu 2 kere hava kararırken, 2 kere de gece kullanmak durumunda kalmıştım. Bir keresinde Mudanya'ya vardığımız tarlalarla bağlantı kısmında gidiş ve geliş yönünden toplam 20'ye yakın köpek üzerimize saldırdı. Arkadaşla son anda tali yoldan farklı bir tarlaya hızlıca sapıp uzaklaşmıştık. Sayı abartı değil bu arada çok köpek vardı. Bu dediğim olay en az 3 sene öncesi gerçi. Şuan o kadar köpek yoktur muhtemelen son alınan kararlardan sonra. Yine de iş dönüşü hava kararmış ise dikkatli olmakta fayda var.
Geçen yıl güneş battıktan sonraki alacakaranlıkta sürüş yaptım eski tren yolundan Bursa'ya. Aynen söylediğin gibi bir köpek sürüsü Yörükali köyüne girmek üzereyken etrafımı sarıp epey uğraştırmıştı. Ancak dikkatimi çekiyor, alacakaranlıkta çok coşuyor bu sürüler. 🤬

Not: Ondan sonra iki kere daha geçtim o yoldan. Gündüz vaktiydi ve bir tane dahi köpek yoktu.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Geri