Bursa'daki Granfondo için dropbarlı bir yol veya gravel şart mı? Düz gidon bir trekking ile katılabiliyor muyuz?
Düzenleme: 2 saatte 800 mt yukselti benim için şok oldu. Hiç sormadım varsayın 😀
Aynı şeyi dün gece bende dedim. Halbuki çok istiyordum katılmayı. Neyse yapacak bir şey yok bizim gibiler oturduğu yerden izler anca.Bursa'daki Granfondo için dropbarlı bir yol veya gravel şart mı? Düz gidon bir trekking ile katılabiliyor muyuz?
Düzenleme: 2 saatte 800 mt yukselti benim için şok oldu. Hiç sormadım varsayın 😀
Aynı şeyi dün gece bende dedim. Halbuki çok istiyordum katılmayı. Neyse yapacak bir şey yok bizim gibiler oturduğu yerden izler anca.
"Kelime anlamı büyük sürüş olan gran fondo amatör bisikletçilerin katılım sağlaması için düzenlenen bir bisiklet yarışıdır. "Aynı şeyi dün gece bende dedim. Halbuki çok istiyordum katılmayı. Neyse yapacak bir şey yok bizim gibiler oturduğu yerden izler anca.
(link)
İşte söz konusu segmentimiz. Bir gran fondo yarışında Bursa'nın en kırıcı segmentlerinden birisinin yer alması şaşırtıcı oldu
%24'lük düz duvar tırmanışıyla başlayıp ilk kilometresi %15 altına pek inmeyerek bisikletçileri önce şok eden, sonra nefesini kesen, pek sevdiğimiz bir yoldur. Uludağ tırmanışı bunun yanında düz yol desek yeridir
Çevire çevire incelemeniz için velowiever bağlantısını da buldum:
(link)

bu granfondo olmamış kıranfondo olmuş 😁(link)
İşte söz konusu segmentimiz. Bir gran fondo yarışında Bursa'nın en kırıcı segmentlerinden birisinin yer alması şaşırtıcı oldu
%24'lük düz duvar tırmanışıyla başlayıp ilk kilometresi %15 altına pek inmeyerek bisikletçileri önce şok eden, sonra nefesini kesen, pek sevdiğimiz bir yoldur. Uludağ tırmanışı bunun yanında düz yol desek yeridir
(link)
bu granfondo olmamış kıranfondo olmuş 😁
Eski yoldan Kurşunlu --> Gündoğdu yapacaksın. O zaman haso delikanlılar kimmiş ortaya çıkar. Yoksa bu rotalar, Uludağ, falan filan tıraş. O çay ocağının sağından, evlerin arasından yokuşa vuracaksın kendini. İşte o zaman yokuş neymiş, tırmanmak neymiş hallice anlayacaksın abi.(link)
(link)
O tırmanış sırasında 26.5 km/s ortalama olacağını kim söyledi? Genel olarak bütün sürüşün ortalaması olmasın o ?5 kilometre ortalama %7,5 eğim, 26,5km/s ortalama sürat. Sorarsan amatörler içinYazık oldu, baya da yükselmiştim Bursa granfondoya ama böyle bi parkurda benim için hem o tırmanışı tamamlayabilmek hem de istenen ortalama sürati yakalamak hayal..
Valla hiçte aynı değiller.. Biri 900 metre, diğeri 5 km. 900 metre boyunca çıkaracağın watt ortalamasını 5 km boyunca sürdürmek pekte kolay değil. Haa yapamazmısın elbette ileride yeterince kilo verir, ona göre kendini geliştirir isen neden olmasın.O yokuşa pelaton ile gelmek isterim, bakalım ne muhabbetler dönecek 🤭 rublemi 32 ye almak ve 5-6 kg verdim mi neden olmasın 🤔.. Geçen yaz Erdek'e giderken, Bandırma' da bir Kom vardı, hızlı girmedim, ort %8,6 , 1 km kadar...
(link)
Bu ise 4 km kadar.. %7 küsür.. Aslında aynı gibi...
Valla hiçte aynı değiller.. Biri 900 metre, diğeri 5 km. 900 metre boyunca çıkaracağın watt ortalamasını 5 km boyunca sürdürmek pekte kolay değil. Haa yapamazmısın elbette ileride yeterince kilo verir, ona göre kendini geliştirir isen neden olmasın.![]()
Aslında şöyle bişey ifade etmek istemiştim;O tırmanış sırasında 26.5 km/s ortalama olacağını kim söyledi? Genel olarak bütün sürüşün ortalaması olmasın o ?
O rotada Samet Bulut, Granfondo'larda kürsü kaçırmayan Gökhan Uzuntaş'ın bile ortalaması 20km/s yok. Bunlar ve bunun gibi adamlar yapamıyorsa şu forumdan bir Allahın kulu o yazdığın ortalamayı o tırmanışta çıkaramaz 😀