Scudo Sports

Bursa

Bursa'mızın en etkin ve istikrarlı pedal basan grubu BTK(Bursa Tur Komitesi) :harika:
@cazci Abi eğimin azizliği ile sadece selamlaşabildik, davetin için teşekkür ederim.Malum 30-35 gündür çeviremedim, biraz hamlamışım.Güzel doğası ile hem hasret gidermek hem de biraz ter atmak için Gündoğdu'ya doğru çeviriyordum.İnşallah başka bir Cumartesi günü pedallarız..
@Özcan
@Uğur ELBİ
@selim82
Aklımda kalan ve hatırlayamadıklarım, diğer arkadaşlara da selam olsun...

Scudo
Bursa Tur Komitesi cumartesi ve pazar gününü çok aktif geçirdi. Cumartesi fit yaptıranlar Mudanya Trilye tarafına turlayan pedaldaşlarımız sisli pazar turu ile haftayı noktaladı.
IMG-20191117-WA0017.jpgIMG-20191117-WA0009.jpgIMG-20191116-WA0009.jpg20191115_220258.jpg20191115_171101.jpg

Yarın, (23 Kasım cumartesi) iki ayrı tur düzenledik. Uygun olan arkadaşları da bekliyoruz.
Want to join my club ride on Strava? (link)

Want to join my club ride on Strava? (link)

Ve kışın ilk soba başı muhabbeti bu salı akşamı Gündoğdu da yapıldı, çok eğlendik...
IMG-20191203-WA0017.jpg
Doğalgaz sobası kadraja girmemiş ama içeriyi iyi ısıtmıştı. :)

Arkadaşlar Uludağ’da kaybolan dağcılardan haberi olan var mı? Yazılı ve görsel basından bilgi almak imkansız, en iyisi sizin gruba danışmak diye düşündüm :(

@Gökay Akçay , maalesef bulunduklarına dair bir haber yok. Onları bulmak için dağa giden AKUT ekibi de kritik zorlukta bir noktada mahsur kaldı ve başka bir ekip onlara ulaştı.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Uludağ’da kaybolan dağcılardan haberi olan var mı? Yazılı ve görsel basından bilgi almak imkansız, en iyisi sizin gruba danışmak diye düşündüm :(
TRT Haber kanalı her saat başı haber bülteninde olaydan bahsediyor. Yeni gelişmeleri oradan ve aktif dağcı arkadaşlardan takip ediyorum.
Şu anda yarısı gönüllü dağcı 270 kişi, iki termal kameralı helikopter, drone'lar, birçok kar aracı bu olaya seferber edilmiş. Az önce haberlerde, sismik tarama cihazı getirildiğinden bahsedildi.
Yani hâlâ umutlular arama ekipleri. Umarım sağ şekilde bulunurlar :(
Edit: Buraya da yazayım, arama köpeği neden kullanılmadığını halen anlamıyor ve şaşırıyorum.

TRT Haber kanalı her saat başı haber bülteninde olaydan bahsediyor. Yeni gelişmeleri oradan ve aktif dağcı arkadaşlardan takip ediyorum.
Şu anda yarısı gönüllü dağcı 270 kişi, iki termal kameralı helikopter, drone'lar, birçok kar aracı bu olaya seferber edilmiş. Az önce haberlerde, sismik tarama cihazı getirildiğinden bahsedildi.
Yani hâlâ umutlular arama ekipleri. Umarım sağ şekilde bulunurlar :(
Edit: Buraya da yazayım, arama köpeği neden kullanılmadığını halen anlamıyor ve şaşırıyorum.
@Gökay Akçay , maalesef bulunduklarına dair bir haber yok. Onları bulmak için dağa giden AKUT ekibi de kritik zorlukta bir noktada mahrum kaldı ve başka bir ekip onlara ulaştı.
Gerçekten çok üzücü umarım hayattadırlar, merak ettiğim bir konu biz de uzun mesafe yarışlarına meraklıyız ama özellikle mtb’ci arkadaşlarımız için daha elzem şu kullandığımız (ben hiç kullanmadım) garmin cihazlarında bir kayıp modu felan yok mu? neticede gps üzerinden 3 uydudan sinyal alabilen aletlerden bahsediyoruz bu aletleri kullanarak dışardan biri konumumuzu bulamaz mı ? Hep haberlerde görüyoruz ama yarın öbür gün bizim başımızada gelebilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Gökay Akçay Az önce TGRT Haber'de, ekiplerin bir adet kırmızı mont ve eldiven bulduğu söylendi.Başka bir bilgisi olan var mı?Allah'ım önce onların sonra ekiplerin yanlarında, yar ve yardımcıları olsun.

@Gökay Akçay Az önce TGRT Haber'de, ekiplerin bir adet kırmızı mont ve eldiven bulduğu söylendi.Başka bir bilgisi olan var mı?Allah'ım önce onların sonra ekiplerin yanlarında, yar ve yardımcıları olsun.
Mont bir taşın üzerinde katlanmış vaziyette duruyormuş. Belki işaret bırakmak istediler.
Güzel bir işaret çünkü izlerinin bulunduğu ilk yer Saklıgöl tarafıydı, dönüşe geçmeyi başarıp epey orman içinde ilerlemişler.

Tarif edilen nokta en yakın yerleşime 2-3km mesafede, çok kayalık bir dere yatağı. Kürekli Şelalesi gibi devasa bir şelale de o dere üzerinde.
Çok riskli bir yer ama şehre inmeyi başardıklarına dair umutlar çoğaldı. Ama neden bulunamadılar halen, orası muamma şimdilik :(

-- Otomatik birleştirildi :( --
Bursa gruplarından Pedal16, dün zorlu bir mtb turu gerçekleştirdi. Bursa-Keles-Kocayayla-İnegöl-Bursa turu 170km ve 11 saat sürdü.
Uludağ'ın güney yüzünde karlar altındaki şahane manzaralar eşliğinde, yer yer buz tutmuş yollarda düşmemeye çalışarak yorucu ama muhteşem bir turu tamamladılar.

1575809374412.png
1575809430527.png
1575809461653.png
1575809490129.png
1575809526784.png

Son düzenleme:
Bulunan mont ve bereyi paradoksal soyunmaya yoranlar da var, maalesef bana da mantıklı geldi. Hipotermi esnasında donmak üzere olan kişinin sıcak basması gibi hissedip soyunması durumuymuş. Ayrıca kurtarma köpeklerinin kullanılmaması gerçekten çok ilginç.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bulunan mont ve bereyi paradoksal soyunmaya yoranlar da var, maalesef bana da mantıklı geldi. Hipotermi esnasında donmak üzere olan kişinin sıcak basması gibi hissedip soyunması durumuymuş. Ayrıca kurtarma köpeklerinin kullanılmaması gerçekten çok ilginç.
Bence katlayıp dikkat çekecek bir yükseltiye bırakması planlı bir şey ama hayırlısı. Allah yardımcıları olsun. Köpek konusunda kaç yere yazıp sordum, cevap alamadım :(

Edit:
(link)
Tahmin ettiğim gibi bugün tüm aramalar Küreklidere vadisine odaklanmış. Bugün en geç yarın sonuç alınacağını umut ediyorum.

• Üzgün
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Geri