Scudo Sports

Bursa

@Özcan.Çok tesekkür ederim ,hava durumu konusuda tabiki etken, hava durumundan takip ettiğim kadarı ile cumartesi açık(zirve)fakat ona rağmen 5 derecelerde ve 2/3 derece aşağıda olmasıda muhtemel.çıkışta sorun olmaz ama inişte aynı şeyi söylemek biraz deli işi..tekrar teşekkürler..

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
ÖZLEMLE ANIYORUZ
0

Merhaba.

Kuzenimin önerisiyle yaklaşık iki ay kadar önce bisiklete başladım. Velhasıl bisiklete bağımlı olmam için iki ay yeterli oldu bile. Fırsat buldukça çıkmaya, yeni yollar keşfetmeye çalışıyorum. Bunun dışında internette bisikletle ilgili şeylere bakarken burayı da farkettim. Artık ben de sık sık burada olmaya, paylaşılanları okumaya ve deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım.

Öncelikle herkese güvenli sürüşler ve sonra iyi forumlar. :)

strava (link)

Bu gün bende yanlız pedal olarak bir tur yaptım keramet ılıcasına gittim kaplıcaya girdim yer keramet mahallesi orhangaziye bağlı orhangazinin öbür ucunda benim evden 65,70km cıvarı dünden plan yapmıştım sabah için hatta decathlon a gidip 10tlye bez çanta bile aldım elbise ve yiyecek koymak için. rüzgarlık baktım 70 tl lik 500 rüzgarlıktan yoktu her zamanki gibi decathlon klasiği bende daha iyisi olan 114 tl liği almak istemedim 1 kere kullanamak için evdeki kapri ile idere ederim dedim iyikide oyle yapmışım çünkü onların şapkası yoktu ve epey soğuk oldu akşam üstü gelirken.
sabah 08 de yola çıktım geceden yağmur yağmış dürdane başlangıcına gidene kadar sırtım çamur oldu ayaklarıma su doldu buda benim moralimi bozdu geri dönmeyi bile düşündüm sonra bu kadar geldim bari tepeye çıkayım ordan dönerim dedim tepeye çıktım sonra ne oldu bilmiyorum bir bakmışım engürücük e iniyorum sonrada hep ileri baktım zaten bu foto engürücük ten çıkarken
20171119_100431.jpg

orhangazi ye yaklaşırken arka lastik patlamış tabi ben bunu jant yerdeki çakıl taşlarına vurmaya başlayınca farkettim önce hava vurayım 2 km ilerdeki benzin istasyonuna kadar idare etsin dedim ama en fazla 10 mt gidebildim mecbur değiştirdim iç lastiği benzinlikte iyice şişirdim fotoyu lastiği değitirdikten sonra çektim

20171119_112146.jpg

ve orhangaziye hoş geldim

20171119_113525.jpg

orhangaziden sonra keramete giden yol soğuk asfalt o kadar bozukki titreşimden ellerim ayaklarım uyuştu kadro çatlayacak sandım sadece ara ara araba lastik izlerinin olduğu kısımlar iyi oluyor onda da sürekli araba geliyor mecbur şerit dışından gitmek gerekiyor bu yol yaklaşık 12 km kadar soğuk asfalt . yol dümdüz zeytin ağaçlarının arasından gidiyor sağlı sollu zeytin toplayanlar var.
ve ılıcanın ilk işareti su yerden doğal olarak çıktığı için fazlası borular ile taşınıp atılıyor kaplıca biraz yüksekte taşınan suda bu şekilde şelale gibi oluyor bunun gibi ilerde daha az akan iki şelale daha var ve su hala ılık .

20171119_123444.jpg

ve sonunda 200 mt kadar tırmandıktan sonra kaplıcaya ulaşıyoruz giriş kişi başı 5 tl görevli kişi başka bisikletli olup olmadığını sordu yanlız olduğumu söyledim meğer geçen hafta 40 kadar bisiklet li gelmiş. mekan büyük masalar var isterseniz birşeyler içebiliyorsunuz isterseniz evinizden termos ile çay da getirebiliyorsunuz ben birşey yemedim başka planlarım vardı. 2 yıl kadar önce araba ile gitmiştik soyunma kabinleri bakımsız askı bile yok tuvaletler pis kapılar kilitlenemiyor bozuk ve hala öyle.
suyun içindeyken fotoğraf çekildim de hoşuma gitmediler koymuyorum.

20171119_124249.jpg

su derinliği boğaza kadar en azından benim durduğum yer öyleydi ortaları daha derin olabilir yüzme bilmediğim için kara yakınımda olsun istedim .

20171119_141040.jpg

bir saat kadar kaldıktan sonra çıktım yolum uzundu çünkü.

gemliğe gelirken yağmur başladı lastikten sıçrayan su spd ayakkabılarımı doldurdu arkadan sıçrayan çamur arkamı ıslattı paçalarım battı. öncede dediğim gibi bir şey yememiştim cantaya koyduğum 4 adet muz da bitmiş sabah yediğim tost da etkisini kaybetmeye başlamıştı o şekilde gemlik köfteci yusuf a kadar geldim karnım açtı içeri girmek istiyordum ama üstüm başım rezildi kapıdaki görevliye sordum bu şekilde beni içeri almazsınız herhalde diye oda olurmu hiç öyle şey buyrun lütfen dedi .içeri girip köftenin dibine vurdum çok yedim sanırım ki rampada tıkandım biraz .

buda körfez manzarası

20171119_164719.jpg

bundan sonra fotoğraf yok hava kararmaya başladı, zaten gittiğim yolu aynen geri dönüyordum

buda evde çektiğim çamurlarım

20171119_193104.jpg

neyse ki çanta çamurun önünü kesmiş yukarı çıkmadı önde de küçük heybe çamurluk vazifesi gördü yüzüme çamur atmadı ön teker
ama paçalar ve ayakkabının hali fena

20171119_193243.jpg

yarın güzel bir temizlği hak ediyor kerata.

ve km bilgileri ve strava kaydı. stravayı molalarda durdurmayı veya açmayı unuttum kısa sürede olsa.

amacım gezmek görmek olduğu için acelem yoktu kimsenin beni beklemesi gerekmedi gönlüme göre istediğim zaman durdum istediğim zaman devam ettim.

(link)

20171119_193331.jpg
20171119_193346.jpg

@hakkında: boşluk Mustafa Bey tebrikler, güzel tur olmuş. Kaplıca çıkış fotoğrafın gözlerimi aldı, bembeyaz olmuşsun :D
Henüz girmediysen önceki sayfalarda whatsapp grubu bağlantısı var. Oraya katılarak Bursa etkinliklerinden haberdar olabilirsin :harika:

Şener Şen'in 7 yıl aradan sonra başrolünü üstlendiği filmde, acımasız bir iş adamı olan Mazhar Kozanlı'nın yaşadığı büyük bir travma sonrası hayatında bir yol ayrımına gelişi anlatılıyor. Filimde bisiklet özlemi ile ilgili detaylar var. Ben çok beğendim tavsiye ediyorum.

maxresdefault.jpg

@Özcan. arkadaş guruptan

@Özcan.Mustafa bizim ekipten zaten, sadece biz onu kış uykusuna yattı, sürmez artık olarak biliyorduk. Hem şaşırdım hem de sevindim doğrusu. Strava yı açmış. Takipçisiyim artık.

Aslında bu tur serin havaların turu. Su sıcak çünkü. Ama çıktıktan sonrasında dikkatli olmak lazım. Birde yol grup için biraz uzak.

Sevgili bursalı pedaldaşlar ve pedalşörler, grubumuzun linki ile ilgili güncellenme ihtiyacı olduğunu öğrendim.

Bu bağlantıyı takip ederek WhatsApp grubumuza katılabilirsin: (link)
Pedalsız kalmayın.

@sadi imren
Guzel haber reis sevindim yayginlasir insallah

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Anladığım kadarıyla bu grup @mariokaldato kaldıratoyu pek aralarına almıyor belkide almak istemiyor gibi bir hissiyat içindeyim. (bir fitne çıkarıyım bakıyım)

@Özcan.

Bu tipler kaldıratonun Hindistan yöresinden arkadaşlarıdır. Kaldıratoyu gözüm tutmadığı gibi arkadaşlarıda pek tekin gözükmüyor. Artık bisikletleri hakkında da yorum yapmayım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kah kah :D
aviary-image-1511455173147.jpeg

Yine "Cennet Mahallesi" tadinda satasmalar , atar yapmalar.. Eee kaldato durur mu yapistirir gorseli
aviary-image-1479020988968.jpeg

(link)umartesi havayı güze bulduk Görükle, İrfaniye, Akçalar, Fadıllı turumuz

WhatsApp Image 2017-12-16 at 12.06.13.jpeg WhatsApp Image 2017-12-16 at 16.44.15 (1).jpeg WhatsApp Image 2017-12-16 at 16.44.15.jpeg WhatsApp Image 2017-12-16 at 16.44.16 (1).jpeg WhatsApp Image 2017-12-16 at 16.44.16.jpeg WhatsApp Image 2017-12-16 at 16.45.15.jpeg

(link)

2017 yılı kimimiz için iyi, kimimiz için kötü geçti.(benim için çok kötü geçti) yeni yılı tüm forum ahalisi için sağlık mutluluk ve başarı dolu geçmesini dilerim.
bike.jpg

Geri