strava (link)
Bu gün bende yanlız pedal olarak bir tur yaptım keramet ılıcasına gittim kaplıcaya girdim yer keramet mahallesi orhangaziye bağlı orhangazinin öbür ucunda benim evden 65,70km cıvarı dünden plan yapmıştım sabah için hatta decathlon a gidip 10tlye bez çanta bile aldım elbise ve yiyecek koymak için. rüzgarlık baktım 70 tl lik 500 rüzgarlıktan yoktu her zamanki gibi decathlon klasiği bende daha iyisi olan 114 tl liği almak istemedim 1 kere kullanamak için evdeki kapri ile idere ederim dedim iyikide oyle yapmışım çünkü onların şapkası yoktu ve epey soğuk oldu akşam üstü gelirken.
sabah 08 de yola çıktım geceden yağmur yağmış dürdane başlangıcına gidene kadar sırtım çamur oldu ayaklarıma su doldu buda benim moralimi bozdu geri dönmeyi bile düşündüm sonra bu kadar geldim bari tepeye çıkayım ordan dönerim dedim tepeye çıktım sonra ne oldu bilmiyorum bir bakmışım engürücük e iniyorum sonrada hep ileri baktım zaten bu foto engürücük ten çıkarken
orhangazi ye yaklaşırken arka lastik patlamış tabi ben bunu jant yerdeki çakıl taşlarına vurmaya başlayınca farkettim önce hava vurayım 2 km ilerdeki benzin istasyonuna kadar idare etsin dedim ama en fazla 10 mt gidebildim mecbur değiştirdim iç lastiği benzinlikte iyice şişirdim fotoyu lastiği değitirdikten sonra çektim
ve orhangaziye hoş geldim
orhangaziden sonra keramete giden yol soğuk asfalt o kadar bozukki titreşimden ellerim ayaklarım uyuştu kadro çatlayacak sandım sadece ara ara araba lastik izlerinin olduğu kısımlar iyi oluyor onda da sürekli araba geliyor mecbur şerit dışından gitmek gerekiyor bu yol yaklaşık 12 km kadar soğuk asfalt . yol dümdüz zeytin ağaçlarının arasından gidiyor sağlı sollu zeytin toplayanlar var.
ve ılıcanın ilk işareti su yerden doğal olarak çıktığı için fazlası borular ile taşınıp atılıyor kaplıca biraz yüksekte taşınan suda bu şekilde şelale gibi oluyor bunun gibi ilerde daha az akan iki şelale daha var ve su hala ılık .
ve sonunda 200 mt kadar tırmandıktan sonra kaplıcaya ulaşıyoruz giriş kişi başı 5 tl görevli kişi başka bisikletli olup olmadığını sordu yanlız olduğumu söyledim meğer geçen hafta 40 kadar bisiklet li gelmiş. mekan büyük masalar var isterseniz birşeyler içebiliyorsunuz isterseniz evinizden termos ile çay da getirebiliyorsunuz ben birşey yemedim başka planlarım vardı. 2 yıl kadar önce araba ile gitmiştik soyunma kabinleri bakımsız askı bile yok tuvaletler pis kapılar kilitlenemiyor bozuk ve hala öyle.
suyun içindeyken fotoğraf çekildim de hoşuma gitmediler koymuyorum.
su derinliği boğaza kadar en azından benim durduğum yer öyleydi ortaları daha derin olabilir yüzme bilmediğim için kara yakınımda olsun istedim .
bir saat kadar kaldıktan sonra çıktım yolum uzundu çünkü.
gemliğe gelirken yağmur başladı lastikten sıçrayan su spd ayakkabılarımı doldurdu arkadan sıçrayan çamur arkamı ıslattı paçalarım battı. öncede dediğim gibi bir şey yememiştim cantaya koyduğum 4 adet muz da bitmiş sabah yediğim tost da etkisini kaybetmeye başlamıştı o şekilde gemlik köfteci yusuf a kadar geldim karnım açtı içeri girmek istiyordum ama üstüm başım rezildi kapıdaki görevliye sordum bu şekilde beni içeri almazsınız herhalde diye oda olurmu hiç öyle şey buyrun lütfen dedi .içeri girip köftenin dibine vurdum çok yedim sanırım ki rampada tıkandım biraz .
buda körfez manzarası
bundan sonra fotoğraf yok hava kararmaya başladı, zaten gittiğim yolu aynen geri dönüyordum
buda evde çektiğim çamurlarım
neyse ki çanta çamurun önünü kesmiş yukarı çıkmadı önde de küçük heybe çamurluk vazifesi gördü yüzüme çamur atmadı ön teker
ama paçalar ve ayakkabının hali fena
yarın güzel bir temizlği hak ediyor kerata.
ve km bilgileri ve strava kaydı. stravayı molalarda durdurmayı veya açmayı unuttum kısa sürede olsa.
amacım gezmek görmek olduğu için acelem yoktu kimsenin beni beklemesi gerekmedi gönlüme göre istediğim zaman durdum istediğim zaman devam ettim.
(link)