Scudo Sports

Bursa

Ben de bu tura katılmayı düşünüyorum ama bu tip şehir dışı turlarda deneyimli en az bir arkadaşın yanımızda olması uygun olmaz mı?

Scudo
kondüsyon konusuna katılıyorum...işe bisikletimle gidip geliyorum (gidiş dönüş 25 km ,bundan ayrı şehir içi gezilerim hariç) umarım yeterli olur zamanı geldiğinde...

2 hafta kadar önce bizde dagyeniceye gittik. Yollar sırf bayır gölete kadar nerdeyse düzlük yok. Yanınıza bol su almanızı öneririm. 4 kişiydik ben sarı tsortlu bandanalı olan, kız arkadasım ve 2 erkek arkadasım. sabahtan cıkmıstık yola dinlene dinlene yavas yavas gittik. Köpek konusunuda söyle anlatayım. Sabah dag yenice köyüne girdik bozuk olan köy yoluna. Bir düzlükte ufuk hızlandı önden birden köpek cıktı havlayarak önüne oda ayagınla kovmaya calısayım derken dengesini kaybetti ve düştü. Kaskımızda yoktu. Ufak sıyrıklarla atlattı. Kask takmak gerekli. Resimlerde bisikletin vitesleri falan sıyrıldı eli ve kafasının yanını sürttü allahtan tozlu yumusakca bir yoldu.Köpeklere dikkat. Onun dısında gayet zevkli tas toprak bayır bol olan bir yol.Oraya köyden sonra göle gidiyor baraj var. Girş için normalde para alıorlar fakat bisiklet oldugundan yada erken oldugundan para talep etmediler. Göle geldigimizde ter içindeydik . Göl kenarında banklar var masalar var pisknik için uygun biz olta götürmüştük fakat balık tutamamıstık. Cok güzel bi yer tavsiye ederim fakat sapmalar için baska bi yer tercih edin derim. Misiden sonra sürekli bozuk yol ve bayır oldugundan yorucu.Dönüş bayır assa cok zevkli tabi salıosun direk carrefourun oraya kadar pedalsız gidiosunuz nerdeyse. Resimleri daha önce paylasmamıstım vesile ile paylasmıs oldum. Tekrar katılmak isterdim. Fakat 5 gün önce kız arkadasımla belediyenin actıgı kazı yüzünden moptorla devrildik. Kolum incindi cesitli yerlerim sürtündü .Kız arkadasımın kolu kırık. Kaskımız vardı elbette cok büyük seyler olmadan ucuz atlattık ama bisiklete ve motora bi süre ara verdik. Resimlerinizi bekliorum.

ikinize de geçmiş olsun..bu aralar motor kazası moda herhalde..arkadaşım geçen hafta mudanya tarafında taklalar attı kask prçalandı elde omuzda çeşitli yaralar...tur konusunda da acaba city bike lastikler uygun olur mu..28 '' 1.40.. sanırım olmaz (gerçi ben girerim)

Sadece asfalt için olurda bu tur için olmaz. Cok cabuk lastik patlatmakla birlikte jant setinize zarar verirsiniz. Ayrıca jantını hızlı giderken yamultursanız sizide düşürebilir. Bizimkiler dag bisikletiydi gayette zevk alarak göl cevresinde turladık.

Düz yolda avantaj saglar elbette ama buraya gelmez diye düşünüyorum.Ama deneyebilrisiniz tabi dikkat ederseniz ekstra dag bayıra cıkamm derseniz olur ama ölede zevki cıkmıo:D

Kaza belediye derin uzun tam viraja bi yarık acmıs. Ne tabela ne uyarı var tam dönemecte, bulundugu yolda full karanlıktı. Malum 2 teker derin bi yere girince cıkmıor. 60 kadar hızla inince yarıga cıkmadı teker ve yanlara carparak motoru devirdi.
Malesef memelekette 2 teker arac yokmus gibi davranıolar. Nasılsa araba burdan gecer gider kapamayalım kafasındalar olan bize oluor. Neyse.

dağ bayır değil de daha çok sehir içi ve dışı turlar istediğim için böyle bir bisiklet aldım (gerçi çocukluğumdan beri mtb kullandım demir yığınları) bakalım artık bisiklete göre tur seçeceğiz

@Barış TURAN

Bir ara arkadaşlarımın düzenlediği Dağyenice-Atlas-... turuna eşimle beraber katıldık. Eşimde şehir bisikleti ve lastikleri vardı, arkadaşlardan yol bisikletiyle gelen bile vardı. Yanınızda yedek iç lastik, yama seti ve lastik tamiri için gerekli diğer aletleri bulundurduğunuz ve biraz da temkinli olduğunuz takdirde korkmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.

İyi turlar.

Eglenceli gecmisti, resimdeki mavili arkadas benim :) her ne kadar kaza olsada, ufak tefek siyriklarla atlatti arkadas..sadece gidis problem, donus 10 dk iniorsun :) manzarasi ve havasi mukemmel...tabi o zmnlar yeniydik, kask ve eldiven yoktu, simdi hersey tamam ve yaptigimiz turlar cok daha zevkli geciyor..Buraya gidicek arkadaslara tavsiye ederim..

• Beğen
Tepkiler: Uğur Recep AKGÜL
Daha bisiklet almadan benim de hayalimde var bu tarz turlar , kısmet olursa katılırım belki belli mi olur.

aslında bir an önce alıp ufaktan ısınma turlarına başlasanız...ilerisi için konfor olur düşüncesindeyim

Bugün yarın aldım alıcam zaten ama sürekli kafamda değişik düşünceler oluşuyor.

Arkadaşlar bisikletimi en yakın zamanda alıcam profesyonel olarak ilk defa başlıyorum ama motorsiklet ve bisiklet kullanma konusunda uzmanım diyebilirim.

Yaşım 17
Yıldırımda oturoyurum

Benimle uludağa oteller bölgesine veya şehir içinde belirlenen parkurda antreman yapmak isteyenler her zaman kapım açıktır

Bisikleti almadım ama olsun şimdiden yazmak istedim

İnegöldeyim pm atabilirsin.

bende bursadan Oğuzcan 17 yaşındayım dağ bisikleti kullanıyorum her hangi bir etkinlik düşünülürse katılırım özel mesajla ulaşabilirsiniz

@Oğuzcan Gedik

iki teker bisiklet facebook grubumuz var ordanda ulaşabilirsin..daha biraz önce mudanya turundan döndük :))

bisikletimi aldım salcano ng 650

350 tl ye bursa bisiklet centerdan aldım son 1 tane kalmıştı

daha iyileri var ama bütçem bu kadardı

Aranıza Bursadan katılıyorum.
Adım: Muhammed Semih
Soyadım: Tosun
Yaşım: 19
3 yaşında sünnet tolduğumdan beri bisiklet kullanıcıyım.
2 sene önce sürattan takla attığım bisiklet hevesimi taşıt yakıtlarına gelen zamlar sonrası zorunlu olarak kazanmış bulunmaktayım :)
Uzun mesafeler gitmişliğim vardır ve bu deneyimlerim sayesinde sizlerle turlar düzenlemeyi planlıyorum.
20 yıldan yaşlı Salcano makinamı tekrardan toplama çabası içerisindeyim.
Kros makinaları severim dağ bayır tırmanmak kadar eğlenceli birşey olduğunu düşünmüyorum.

2 Tane çıkma bursa içi düzgün akort ayarında telleri aşırı gerilmeden düzeltilmiş jant aramaktayım.26 lık. Disk fren destekli jantlar ilk tercihimdir.
çok pahalıya kaçamam üniversite masrafları malum :)
Genelde kros lastik kullandım düz yol gittiğim zamanlarda bile.
Bisikletimin ön vitesini 2. dişliden indirmeden 6-7 sene kullanmışlığım vardır.
Ayaklarımın gücüne ve bisikletimin hız kabiliyetine güvendiğim kadar tamircilere güvenmiyorum.Sağolsun bir ön teker göbek mili değiştirmişler sürattan bilyeler sıkışıp tekeri kitledi en son bir etekli kızın yanından taklalar atarak geçtiğimi hayırlıyorum.

Aşırı derecede anım vardır hoş sohpet edicek tur arkadaşlarımızla paylaşmaktan kaçınmam.İyi forumlar hayırlı yolculuklar dilerim.

6'sında da yarış bisikleti vardı.Onlarla tanışırsam memnun olurum.

Geri