Scudo Sports

Bursa

Nedemek istediğinizi anlıyamadım? ben sadece iki bisiklet arasında karar veremedim. tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istedim. herkesi fotorafına göre kıyaslarsak. formda neyi tartışıp konuşacağız. bence biraz düşünün..
cevap verdiğiniz için yinede teşekkür edrim. ama bana yardımcı olacak arkadaşlar cevap veririse çok çok sevinirim.

Scudo
Enkısa sürede fotoraflarımı ve gurubu formda paylaşıcam. siz niye sürekli öküzün altında buza arıyorsunuz.:)

Lütfen yazdıklarım sizi incitmesin ilyas bey bu konuda tecrübeli bir arkadaş olarak bunları yazdım.Keza tecrübe nedir diye sorsalar nelerin yapılmaması gerektiğinin toplamıdır derim.Bu bakımdan yazdıklarım bence üzerinden bir kaç kez geçerek okuyunuz.Muhakkak bazı dersler çıkaracaksınız.Açtığınız diğer konuda da bazı şeyler yazdım ancak siz sanırım yanlış anladınız ve hiç hoş olmayan "öküz" kelimesini kullandınız.Dikkat ederseniz yazdığım her cevabın sonuna "saygılar" kelimesini koydum.Bu da bir tecrübe olmalı size.Son olarak kullandığınız bu argo yakıştırma için Teessüf eder yine de güzel turlarda sizi de aramızda görmek isteriz...

öküz kelimesini argo olsun diye değil. Ben bir atasözümüzü paylaştım. anlıyan anladı zaten. Bence uzatmaya gerek yok ben bilgi ve görüş almak için formu kullanıyorum insanların resmi önemli değil bence.

7-8 adet bisikletli gördüm.Dağınık halde geziyorlardı.Önemli alışveriş merkezlerini turluyorlardı.

merhaba bursadaki arkadaşlardan rota tavsiyesi almak istiyorum;
mudanya ve dağyenice oldukça keyifli oluyor bunlar dışında şehir içi trafiğine takılmadan gidilebilecek mekanlar önerirmisiniz?

kardeşim ben de aynısını eskişehir için sormuştum zamanında farklı bi başlıktan, ama nedense forumda bu tarz başlıklar pek ilgi görmüyor. onun yerine bursa'daki aktif bisikletçileri bulursan, onlarla birlikte turlara çıkıp yeni yerler keşfedersin :in:

bu arada ben söyleyeyim 1-2 yer; mudanya'dan devam ettiğinde tirilye, kumyaka gibi çok güzel sahil beldeleri var. oraları mutlaka gör derim ;)

bir de aynı kıyıda ters yöne giderek kurşunlu'ya ulaşabilirsin. orası da güzeldir.

son olarak dursun kaptan gezi gemisi var; yılların efsanesidir o. şimdilerde belediyeyle anlaşıp BuKart ile yolcu alıyor, ya güzelyalı'da ya da mudanya'da iskelesi vardı onun. o iskeleyi bulup, bisiklet alıp almadıklarını sorabilirsin. alıyorlarsa kumla'ya falan da gidersin o vapurla :in:

Ne tarafta oturduğuna bağlı ben çalıya görükleye fln gidiyorum altınşehirde oturuyorum tam olarak nerde oturduğunu söylersen yardımcı olabiliriz hatta beraber gezeriz :D

@Burak BAHAR

beşevler-çamlıca tarafında oturuyorum ...bir grupla hareket etmek çok daha keyifli olur.denk gelirsek tabiiki birlikte gezebiliriz.

Beşevler yakın :D benim arkadaşta yeşilyaylada yani yıldırım taraflarında :D ama çamlıcayı bilmiyorum

Arkadaşlar bende Yıldırım'dayım. Eğer derseniz ki ufak çaplı bir gezi yapalım katılırım. Rota olarak Mudanya-Trilye-Gemlik gibi yerlere gidebilirsiniz.

İnegöl'e bekleriz.

Öncelikle herkese merhaba. Aranıza yeni katıldım. Daha çok yeni bir bisiklet kullanıcısıyım. Çok keyifli ve güzel bir forum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

2012 yazı için bir tur planlıyorum. Şu an tek başımayım. Yanıma yol arkadaşı arıyorum. Daha 1 sene gibi bir vakit olduğunun farkındayım. :) Çok detaylı ve titiz biri olduğum için çalışmalara 1 sene öncesinden başlıyorum.

Kafamda çizdiğim rotayı aktarmak istiyorum sizlere.

Başlangıç : Bursa

Rota : Mudanya - Zeytinbağı - Kurşunlu - Bandırma - Avşa Adası - Lapseki - Çanakkale - Gelibolu - Behramkale - Altınoluk - Hasan Boğuldu (Kaz Dağları) - Akçay - Ayvalık - İzmir - Çeşme - Kuşadası - Dilek Yarımadası (Büyük Menderes Deltası Milli Parkı) - Didim - Turgutreis - Bodrum - Ören (Milas) - Marmaris - Göcek - Fethiye - Kaş - Kemer - Antalya - Side

Bitiş : Alanya

Dönüş yolculuğu otobüs ile olacak. :)

Daha yer küre sıcakken imal edilmiş lastik patlatmaktan ve fren teli koparmaktan başka bir işe yaramayan, 24 vites demeye bin şahit kendinden geçmiş bir Peugeot bisikletim var. Onunla markete bile giderken 40 kez düşünüyorum hatta dönüş yolunda sırtıma alıyorum. O sebeple kendime bu tur için hem bir bisiklet, hem de yol arkadaşı arıyorum. :) Burada ki deneyimli arkadaşlarımızın bu konuda fikirlerini beyan etmesini dört gözle bekliyorum, saygılarımı sunuyorum. Tavsiyeleriniz ve faydalı bilgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Konuyu yanlış yere açtıysam acemiliğe veriniz. :)

Arkadaşlar bursa da öncelik uludağ derim. Bir uludağ rampasında terlemek vardır. Sonrasında tuzaklıdan doğancı barajına akmak...

Birde arkadaşların dediği gibi trilye tarafı trafiğe takılmak istemiyorsan eski mudanya yolundan gitmelisin. bademliden başlar yol...

birde hayvanat bahçesinin arasındaki yoldan çentik köyüne de gidebilirsin.
kestel tarafına gelirsen saibat şelalesi ve aksu köyüne doğru yol alabilirsin.

ayrıca tavsiyelerden daha çok ya açarsın earttan kendin güzergahı seçersin yada atlarsın bisikletine sırt çantana azıcı erzak biraz da para yol nereye sne oraya. sabahtan akşama bisiklet tepesinde gez bakalım göreceksin bursada ne kadar da çok gezilecek yerler var. misal ben eski yapıları görebilmek için şehrin ara sokkalarında dolaşırım ve birçok güzel yerle karşılaşırım. Bursa öyle küçük bir sehir değildir sadece saklanmıştır beton duvartlar arasında güzellikler...
Selamlarımla...

@Volkan ULUÇ

Size katılıyorum. Bursa çok farklı bir şehir. Herkesin gezip görmesi gerekir. 17 senedir Bursa'dayım ve daha gezip görmediğim yerler çok. Bir tarih belirleyip gezebiliriz. Ben şimdiden hazırım :D

Geri