Scudo Sports

Bursa Karaman Bursaray istasyonu önünde yaşanan kaza

@Emir Tuncel
@mariokaldato

Fark etmez fren mesafesi diye bir şey var . Her yanlış yapanı öldürmek zorunluluğumuz yok ...

Scudo
@cazci
Resmen görmezden gelip çarpmak gibi bir şey bu. Akıl alır gibi değil , acilen bir şeyler yapilmasi lazim. Belediye başkanlığı seçimlerinde herkesin vaatleri arasinda bisiklet yolu vardi bakalim sozlerini tutacaklarmi.

@mariokaldato ortalıkta manyak çok. Ters yoldasın diye bilerek üstüne gelir. Olumsuz bir durum olursa haklı da olur..

Geçmiş olsun. Resimleri görünce içim ürperdi. Allah kimseye kaza bela vermesin.

Forumumuzun temel amacı :- Bisiklet kültürünü yaygınlaştırıp, olumlu yönleriyle topluma örnek olmaktır.
Yaşanan ya da yaşanacak olumsuzluklar karşısında neler yapabileceğimize dair bilgi/deneyim birikimi oluşturmak, özellikle trafikte bisikletçinin de yasal hakları ve sorumluluklarını olduğunu vurgulamaktır.
Bugün yaşanan hepimizin her an başına gelebilecek bir kazadır...
Defaatle gündeme getirmemize rağmen, bisiklet grup, kulüp yada oluşumlarının birbiriyle işbirliği içinde olup baskı grubu oluşturması kaçınılmaz ama iğne ile kuyu kazılmaktadır...
Herkes taşın altına elini koymadan bu kaya yerinden bile oynamaz...

@cazci arkadaş geçmiş olsun. anlattıgın durumla fotolar çelişiyor. fotolar başka şey anlatıyor. çok şeritli yollarda -ki burada en az 3 şerit görünüyor- bisiklet varsa sağ şerit bisikletindir. araç sürücüsü yüzde yüz kusurlu, hatta kasıtlı. bisikletli yazdıgınızın aksine sağ tarafta değil şeridin solunda imiş. araç tam sol köşeden vurmuş. yazdıklarındaki bir diğer ayrıntı ---altgeçit çıkışı--- olması. ışıklanlandırma biçim ve eksikliğine göre altgeçit çıkışında sürücü geçici görme azlıgı yaşayabilir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@aslanefe kardeşim, bisiklet sağ şeridin kaldırıma yakın bölümünde gidiyordu.Gidiş istikameti belli, yol bisikletçisi yasal hakkını kullanıyor. Hız limitini aşarak arkadan çarpan araç ise önce ön tamponu ile vurdu, ardından bisikletçi havaya uçup takla atarak ön cama çarptı..Düşerken camın neresine vurmalıydı ?

Saat 10:00 gibiydi ve o nokta da hem otobüs durağı var hem de raylı sistem alt geçidi...

Sağ şeritten ağır vasıtalar ve iki tekerli taşıtlar normal hızlarından daha düşük hızlarda gitmelidir. Üç şeritli yolun en sağından bu hızla gelinir mi?

Şimdi bana bu çelişkileri izah eder misiniz ?

çok geçmiş olsun kardeşimize
malesef trafikte büyük risk altındayız
bisiklet yolu yok, dikkatsiz sürücü çok
Allah yardımcımız olsun

@cazci önceki yazımın son cümlesini 'şimdi bu yazdıklarımdan bisikletliyi suçlu buldugum sonucunu çıkaran birisi çıkar mı acaba' diye yazacaktım, gerek bırakmadın. çelişki şu: şu fotolara bakan hiç kimse aracın sağdan vurdugu sonucuna varmaz. araç sol köşeden vurmuş, bisikletin tekerini altına almış, bisikletli kafasını aracın camın soluna, poposu camın sağına vuracak biçimde düşmüş. araç tamponun sağında çizik yok. önceki yazımı iyi anlasaydınız böyle yazmazdınız. tekar edeyim araç yüzde yüz kusurlu. sağ şerit bisikletlinindir, hız sınırı şehir içinde bölünmüş yol olsa bile 50km. araçlar bisiklet ,motor sürücülerini zaten görmüyor ama diğer araç sürücüleri içinde aynı. çogu kural tanımaz fren ,sinyal bilmez. bisiklet sürücüleri sanıyor ki çok iyi sürücüler ama bisikletlilere kötü. bisiklet ve motor kullanmamış bir arac sürücüsünün algıları daha düşüktür.
bir de merakımdan sormak istiyorum siz selam vermek için el kaldırdınız , arkadaşımızda el kaldırdı mı? kaza tam o anda oldu anlttıgınıza göre:.....

@aslanefe dezenformasyon yaparak, yazdıklarımı çarpıtarak nereye varmak istediğinizi anlayamadım..
Dedektifliğe meraklıysanız başka alanlarda bunu deneyebilirsiniz ama yaşınızı ve zeka düzeyinizi bilmediğim için pek yorum yapamıyorum...

sana ne l... benim merakımdan , ister dedektif olurum ister başka bir şey. kardeşim yazdıgıma göre (arkadaş olarak düzettim) yakın yaşlardayız, yazdıklarıma göre de zekamı çıkarman gerekirdi. yazdıklarımı anlamayacaksan ya okuma ya da yanıt yazmo

kaza geçiren arkadaşa geçmiş olsunu yazmıştım. konu dışında burada benzer/aynı tutumu çok gördüğüm için bu üyenin tepkisi bahanesi ile şu çıkarımımı aktarayım: bir çok bisikletçi ruh hastası, bencil... hem bisiklet hem araç sürücüsüyüm. araç kullanırken kurallara gereğinden fazla bile uyarım, bisiklet ve motor sürücülerine duyarlıyım. yüzlercesinden gördüğüm sadece bazılarını aktarayım: daha geçen hafta -bilenler için- inciraltında kahvaltı kafe mekanlarının oldugu yerde yol kenarunda araçtakileri indirip uzaktaki otoparka çekeceğim. durdugum yer nisbeten trafik dışında aracın sağ kapı yanında paket servisçilerin yasadışı yaptıgı kaldırıma çıkan beton rampa vardı. o sırada sadece laf söylemek için tam takım bisikletli hızlanarak viraja çıkan rampanın yanında durup "burası bisiklet yolu " dedi . bis. yolu olmadıgını bildiğimden "neresi bisiklet yolu" diye sordum. bu sefer ""bebek arabası yolu.." çevirmeye başladı. bisiklet yolu olmadıgını, yasadışı olarak işletmelerin motorlar için yaptıgını, yol ortasına ,viraja bisiklet yolu, bebek, engelli aracı inemeyeceğini anştmak için araçtan indiğimde adam gitmişti.

İzmir bisklet yollarının neredeyse tamamı kıyı şeridinde ve park,gezi alanları işgal edilerek yapıldı. özellikle bis. yolunu yarış pisti gibi kullanan bisikletlilerin yolda bir yaya,çocuk gördüğünde kustukları kin burada yazılmaz bile. bunları görüp başlarda ben de öyle davrandım. şimdi yolda (sahilden parktan geçen) yaya görsem zile basmadan yavaş geçer ya da dururum. kiralık beld. bisikleti görünce, mtb li görünce ruh hali değişenler(bozulanlar) yüzlerce örneği buraya sığdıramam...

kaldı ki İzmir de bisiklet sürücülerinin (ulaşım,iş amacı ile) büyük kısmı şehir içindedir. sadece hafta sonu pist olarak kullanan sürücüler için bisi. yolu yapıp şehir içinde hiç olmaması ayrı bir konu.

çok geçmiş olsun Allah korumuş bu gün teleferik rampasını bitirip dönüşe geçtiğim de yokuş aşşağı iniyorum servis kullanan şahıs beni gördüğü halde aşşağı yoldan sola kırarak önüme geçiyor kısa küfürleşmenin ardından görmüyormusun beni neden yapıyorsun böyle dediğim halde gördüm frene basmama gerek yok gazdan ayağımı çeksem duracak diyor neden çekmiyorsun diyorum cevap yok ! her antrenmana çıkış da en az 2 kaza atlatıyorum veya atlatıyoruz yaşını dolduran velet, sığır, altına araba çeken kendini padişah sanıyor yayası ayrı dert yola paralel yapılan mazgallar ayrı dert ne belediyesi ne insanı öküz sürüsü bisiklet yolunda koşanlar yürüyenler (koşu için ayrı yol var veya yürüyüş için) müsade istediğin de terslemeler aklı olan imkanı olan bu ülkeyi terk eder bunlar kanser hücresi bunları eğitemezsin yok edemezsin..

Arkadaşımıza büyük geçmiş olsun, hayatî bir durum olmaması sevindirici en azından.

Ben Bursa'da İzmir-Ankara yolunda sürmüyorum. O doğrultuda bisikletle gitmem gerektiğinde bisikletle metroya biniyor ya da Acemler-Çekirge-Fomara-Beyazıt gibi üstten alternatif güzargâha geçiyorum. İzmir-Ankara ve Mudanya yollarını kimseye de tavsiye etmiyorum. Özellikle bu güzergâhlarda şehir içi 82 olan hız sınırından ötürü, sağ şeridi boş bulan hırbolar sağdan deli gibi gidiyor. Bu kazada da sağdan çok hızlı giden öküz muhtemelen bu şekilde boş şerit bulduğu anda gaza yüklenmiştir.

"Şurda sürmeyelim" demek çok can sıkıcı ve rahatsız edici ama acı gerçekler bunlar maalesef.

Ordan geçmişliğim vardır duble yola nasıl sığmaz o araba. Böyle olunca ayda yılda bir bindiğim bisikleti bile bırakasım geliyor

@aslanefe
Dostum yazdiklarina hak versemde en başta cazci abiye sarf ettigin kelime ne yaşina, nede medeniyetine uymadi. Biz kendi aramizda bile bu kadar seviyemizi yitiriyorsak trafikteki barzolara, kekolara ne desek boş

Çok geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
çok çok geçmiş olsun dostumuza..... çoğu kişi temas etmiş zaten araç kullanırken sosyal medyada sırf 10 saniye boş halini ahvalini paylaşacak diye masumane bisikletli , yaya ,kedi , köpek, kirpi, tavşan her neyse çarptığı belkide hayatına kast ettiği o canlının ömür boyu vicdan azabı ile yaşayacak belkide....madem her tarafta mobese var her direkte biri bizi gözetliyor e alsınlar kamera kayıtlarından baksınlar kim suçluysa çeksin cezasını.... ha bana soracak olursanız zaten birkaç objeyle sonuca ulaşmak zor değil & fıerıno dublo neyse işte & arkadan çarpma & sağ şeritte araç ön camının o kadar zarar görmesi araç sürücüsünün çok hızlı ve suçlu olduğunu işaret ediyor gibi.....umarım bir yaptırımı olur yaralı arkadaşımızda da fobi oluşmaz ve en kısa sürede aramıza döner....

@dryakup23 karakolda ifade verirken görevli memur: - Mobese kamera kaydında varsınız, her şey çok net Fiorino sürücüsü % 100 hatalı - dedi...
Kimi zevatların " öküz altında buzağı aramasına" gerek bırakmayacak kadar sarih bir durum..
En büyük teselli de kalıcı bir fiziksel hasar bırakmadan ucuz atlatması..
Tabi psikolojik ve mental aygıt nasıl etkilendi, bunu zaman gösterir...

CEM Abi abi sen zaten vatandaşlık görevini yapmışsın, zaten görgü tanığı olman ve ifadeye gitmen dahi(çoğu kimsenin aman ha diye uzak kaldığı) bence bu zamanda nadirende olsa görülen büyük bir duyarlılık... Oysa benim yanımda görenide görmeyenide olmadı... Umarım Cemalettin arkadaşta en kısa zamanda sağlığına kavuşur...benim hala (üzerinden 1 ay geçti neredeyse) sarı taksi ve bağlantı yollarına olan fobim devam ediyor, umarım kalıcı olmaz... Saygılar

Geri