sana ne l... benim merakımdan , ister dedektif olurum ister başka bir şey. kardeşim yazdıgıma göre (arkadaş olarak düzettim) yakın yaşlardayız, yazdıklarıma göre de zekamı çıkarman gerekirdi. yazdıklarımı anlamayacaksan ya okuma ya da yanıt yazmo
kaza geçiren arkadaşa geçmiş olsunu yazmıştım. konu dışında burada benzer/aynı tutumu çok gördüğüm için bu üyenin tepkisi bahanesi ile şu çıkarımımı aktarayım: bir çok bisikletçi ruh hastası, bencil... hem bisiklet hem araç sürücüsüyüm. araç kullanırken kurallara gereğinden fazla bile uyarım, bisiklet ve motor sürücülerine duyarlıyım. yüzlercesinden gördüğüm sadece bazılarını aktarayım: daha geçen hafta -bilenler için- inciraltında kahvaltı kafe mekanlarının oldugu yerde yol kenarunda araçtakileri indirip uzaktaki otoparka çekeceğim. durdugum yer nisbeten trafik dışında aracın sağ kapı yanında paket servisçilerin yasadışı yaptıgı kaldırıma çıkan beton rampa vardı. o sırada sadece laf söylemek için tam takım bisikletli hızlanarak viraja çıkan rampanın yanında durup "burası bisiklet yolu " dedi . bis. yolu olmadıgını bildiğimden "neresi bisiklet yolu" diye sordum. bu sefer ""bebek arabası yolu.." çevirmeye başladı. bisiklet yolu olmadıgını, yasadışı olarak işletmelerin motorlar için yaptıgını, yol ortasına ,viraja bisiklet yolu, bebek, engelli aracı inemeyeceğini anştmak için araçtan indiğimde adam gitmişti.
İzmir bisklet yollarının neredeyse tamamı kıyı şeridinde ve park,gezi alanları işgal edilerek yapıldı. özellikle bis. yolunu yarış pisti gibi kullanan bisikletlilerin yolda bir yaya,çocuk gördüğünde kustukları kin burada yazılmaz bile. bunları görüp başlarda ben de öyle davrandım. şimdi yolda (sahilden parktan geçen) yaya görsem zile basmadan yavaş geçer ya da dururum. kiralık beld. bisikleti görünce, mtb li görünce ruh hali değişenler(bozulanlar) yüzlerce örneği buraya sığdıramam...
kaldı ki İzmir de bisiklet sürücülerinin (ulaşım,iş amacı ile) büyük kısmı şehir içindedir. sadece hafta sonu pist olarak kullanan sürücüler için bisi. yolu yapıp şehir içinde hiç olmaması ayrı bir konu.