Scudo Sports

Bursa Karaman Bursaray istasyonu önünde yaşanan kaza

Bilalciğim, teşekkür ederim..
Senin tecrüben ve sağduyun bu korkunun fobiye dönüşmeden üstesinden gelecektir..
Belki bir kaç ay tedirginlik olabilir.
"Bir musubet bin nasihat ten evladır" der eskiler, bu bizi daha dikkatli ve sezgisel yapacaktır...

Scudo
@cazci iyide abi , tehlike önde degil arkada. Arkamdan beni parcalamaya gelen yaklasik 1 tonluk bi seye super dikkatli olsam ne yazar. Adamlar bakmıyorlar önlerine, bizde gorunurluk icin harcadigimiz paralarla kaliyoruz

@mariokaldato Cumhur kardeşim, hayatın her alanında risk yok mu?
Peki bu risklerin hiçbirine önlem almadan mı yaşıyoruz?
Gezdiğimiz yollar hayvan cesetleri ile dolu, eminim insandan daha çok hayvan trafikte hayatını kaybediyor..
İnsan olmanın gereği bir çok parametreyi hesaba katmalıyız.
Bu işlerin piyango gibi olduğunu da unutmuyoruz. Aynı yerden 5 dakika sonra başka biri sorunsuz geçebilir.
Ancak hiç bir şeyin rastlantı olmadığını da unutmayalım. İhmaller, vurdumduymazlık ya da aymazlık, kazalara davetiye çıkarıyor.
Biz o yolları hep kullanıyoruz ve kullanmak zorunda olan çok kişi de güvenlik önlemlerinin tamamını yerine getirmek zorunda.
Ayrıca trafik kanununun bisikletçi den beklediği sorumluluklar belli...
Herkese kaza - belasız bir ömür dilerim...

@cazci merhaba. Kazayı ben yaşadım. Daha yeni foruma girmeyi akıl edebildim. İlginiz için teşekkür ederim? Teyzemler siz bisikletli arkadaşların olduğunu söyleyince bu travmatik olay içinde sevindiğim güzel bir olay oldu. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum ilginiz için. Kırık vs olmadan olayı atlatmış olmam büyük bir lütuf. Yarın gidip kaza tutanağı vs toplayıp süreci ilerlerleteceğim. Karşı taraf maddi hasarları karşılayacağını ifadesinde söylemiş ama bakalım nasıl olucak. Ayrıca burdan geçmiş olsun dikelerini ileten tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ?

@kiaoss Cemalettin kardeşim, büyük geçmiş olsun..
Senin sağlığın her şey den önemli...
Kusur denmez, cana kastı olan o şahıstan tüm zararını tazmin etmeni bekliyoruz..
Sen davayı aç, sözünü tutarsa geri çekersin şikayetini...
Bu tiplere fazla güvenme, gerekirse eksper araya girip trafik sigortası üzerinden zararın karşılanır...
Sürecin takipçisi olacağız..
Şehrimiz adına da kusura bakma, daha güzel şeyler paylaşıp birlikte turlamak dileğiyle, esen kal...

kazazede pedaldaşa
@kiaoss
geçmiş olsun . sağlığınızın yerinde olması en büyük teselli. kaza yeri tutanağı tutulurken siz orada mıydınız? bisikletinizin model ve üretim yılını kaza tutanağına yazdırmış olmanızı umarım..trafikten kaza tutanağını alıp herhangi bir sigortacıdan dosya açtırmanız yeterli olacaktır.sigortacı arkadaşlar böyle olaylarla pek sık karşılaşmadıkları için onların söylediklerini çok ciddiye almayın. (çünkü bisiklet kazasından dolayı dosya açan sigortacı sayısı çok çok az) yanlış hatırlamıyorsam 32 bin tl 'ye kadar sigorta zararınızı karşılıyor (muş).
süreç şöyle işleyecek , sigorta experi sizi arayacak ,bir yerlerde buluşup bisikletin fotoğraflarını çekecek size kırılan dökülen parçaları soracak ve size bu parçaların fotoğrafları olup olmadığını soracak. nacizane tavsiyem sizin tanıdığınız bir bisikletçide buluşup (yaşadığınız yerde specialized yetkili satıcısı varsa ) ,kırılan dökülen parçaların model ve fiyatlarını detaylı olarak expere yazıp vermeniz. örneğin yol bisikletinizin mavic aksiyum jantı vardı ya da bisikletinizin gidonunda garmin 520'niz vardı ya da bontrager aydınlatmanız vardı vs... kaskınız kırıldı vs...bisikletçiniz bu kırılan dökülenlerin faturasını kesip size veriyor ve siz de bu faturayı expere veriyorsunuz.15 /20 gün içinde (karşı tarafın kusurlu olması durumunda söylüyorum)tüm zararınızı iban numaranız üzerinden size yatırıyorlar . siz de bu parayı bisikletçinize veriyorsunuz ve yeni parçalarınızı bisikletçinizden temin edip kaldığınız yerden yollara düşüyorsunuz.
bisikletçiniz kendi işçiliğini de fatura ediyor onu da karşı tarafın sigortası karşılıyor.
tekrardan büyük geçmiş olsun..

@ippon teşekkürler bilgilendirme için. Kaza tutanağı ne zaman nerde tutuldu hatırlamıyorum. Olay anında tutulduysa dahi ben onda baygın olduğum için müdahil olamadım tutanak tutulmasına. İfadem verirken şikayetçi olduğumu söyledim. Bunun üzerine pazartesi kaza raporunu alıp bana getireceksin dedi ifademi alan Polis. Bugün kaza raporunu aldım ve açıklamada bisikletin markası yazıyor fakat modeli yazmıyordu. Avukat kardeşime ve tanıdığıma anında kaza raporunun fotolarını attım. Onlar Ok verince raporu aldım. O sırada sizin dediğiniz gibi sigortacıya başvurup maddi hasarın giderebileceğimi söyledi Polis arkadaşlar. İstanbulda yaşıyorum bu sebeple bugün dönüyorum istanbula. Bisikleti Bursa'da yaşayan teyzemlerde bıraktım ama fotoğraflar var bisiklete ait. Süreç hızlı ilerlemeyeceğini düşünerek orda bıraktım. Gelecek hafta gidip almayı planlıyorum. Onlar da tatile çıkacaklardı benim yüzümden geç çıkmak zorunda kaldılar. Daha Fazla engellemek istemedim. Kask, bisiklet, kıyafet hepsinini faturası var ama yurtdışından aldığım için dolar cinsinden umarım sorun çıkartmaz. Bilgilendirici yazınız ve iyi dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim. Burdan da süreç hakkında ilerleme oldukça yazarım. Siz forumdaşların tecrübe ve bilgilerinden yararlanmak isterim.

@kiaoss
Tekrardan Allah acil sifalar versin sevgili kardesim. Cok uzulduk ama sag saglim kurtulmanada sukur ettik senin için

@kiaoss
Doları faturayı kesildiği günün kurundan tl’ye çevirirseniz ya da euro ‘yu maddi kayıp yaşamazsınız .( ben öyle yapmıştım) . Gelişmeleri yazarsanız en azından bizlerden sonra nahoş durum yaşayan pedaldaşlarımıza bir yol haritası oluşturabiliriz. Tekrar tekrar geçmiş olsun.

@kiaoss çok büyük geçmiş olsun, inanın benzer şekli ile 1 ay önce başıma gelen talihsiz kazayı yeniden yaşadım (ki) ben fotolara yani Araç ve sizin o anki halinize istinaden cidden çok çok ama çoook şanslı idim , bisiklette en ufak çizik ve arkadan çarptığındanda olsa jantta en ufak bir problem yoktu, en önemlisi şükür bende yok, ama olabilirdi çünkü kafama 4 dikiş atıldı o derece kanadı... Ayrıca bir kask aynası edindim kendime, o da olasılıklar dahilinde bir nevi önlem zannımca.... Tekrar tekrar geçmiş olsum

@kiaoss Cemalettin kardeşim, bisiklet için İstanbul da ki yetkili bayi üzerinden işlem yapman süreci hızlandırır.
Pert olmuş olduğu için aynı marka ve modeli talep edeceksin.
Eksper, bisikleti görüp rapor tutacak. Sağlam / kullanılabilir parçaları alıp şirketine satılmak üzere götürür. Olabildiği kadar hasar giderlerini düşürmeye çalışır.
Kask, ayakkabı, giysi ve diğer donanımılarını da görüp gene kullanılabilirlik durumuna göre toplam değere ekleyecektir.
Tüm hasarlı şeyler üzerinden şirkete bir rapor sunacak ama bazen hepsini kabul etmeye biliyorlar...
O nedenle hem fotoları, kaza raporunu ve maddi hasarlı araç gereci bir arada tutup haber beklemen gerek.
Yetkili bayi ile görüşüp onlarla işbirliği yapman yararına olur.
Kolaylıklar dilerim.
Her şey gönlünce olsun...

@kiaoss
Geçmiş olsun Cemalettin. Senden bi'iki gün önce bende kaza geçirdim. Hatta bisiklet aynı model, sadece başka rengi. Bisikleti specialized bayisi "Aktif Pedal"a götürdüm. Kaza dosyasını açtıktan bir gün sonra exper gelip bisikletin durumuna baktı. Benim de arka jant pert oldu ama ne yazık ki sigorta şirketi jant'ın takım olarak alındığını anlamadı ve sadece tekinin meblasını ödedi. Sana kask ve bunun gibi şeylerin aksesuar derlerse karşı çık ve kaskın bedelini de iste. Üzerindeki forma yırtılmış olsa, onun bile karşılığını isteme hakkın var. Danışmak istediğin bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırım.

@Mad Buddha
Cok gecmis olsun. Nasil bir sacmaliktir bu tek jant ödeme kafasi ya . Az degil bu sigorta sirketleri:acpsnr::acpsnr::acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Çok geçmiş olsun ancak ortadoğu bataklığında sıradan bir gün maalesef.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@kiaoss

Öncelikle geçmiş olsun. Arada anlaşılmazlık olan yazılar varmış gibi görünse de aslında kızgınlığı olan herkesin yazdıkları, kendi pencerelerinden doğru. Bisiklet alınır, satılır, çalınır. Para önemli de olsa gelir gider. Ama can sadece bir kereliğine gider. Bu da burada yazan herkesin ortak paydası olmuş. Benim vurgulamak istediğin tek şey ne olursa olsun davanızı geri çekmemenizdir. Yani parayı ödeyeceğim der ama ödemez vs vs o yüzden dava aç. Ödesin sonra vazgeçersin mantığı bence asıl elde etmek istediklerimize pek uymuyor. Cezasını az da olsa çok da olsa çekecek (sadece maddi olarak değil, onu zaten çekecek). Mahkeme sonucu aldığı diğer yaptırımları da burada paylaşabilirsin. Bu kadar insanın olduğu bir forumda muhakkak bunu haber yaptırabilecek birilerinin olduğunu düşünüyorum. Olmadı sosyal medyadan herkes paylaşır. Bu bize ne verir. Evrimleşememiş biri bu haberi okuyunca bundan sonra başına gelebilecekler için belki daha dikkatli olur. Bir haberle ve bir cezayla belki düzelmez ama genel yaklaşım bu olursa zamanla her şey daha iyi olur. Yoksa bu bisikleti sen aldın. Çalınsaydı ve bulamasaydın yine alacaktın. Tabi ki paranı al ama asıl alabileceğin, topluma az da olsa bir farkındalık verebilmektir. Ne kadar çok haber o kadar Çok farkındalık. Malesef elimizden gelen bu. Tek diyebileceğim. Ne olursa olsun davadan vazgeçme ve ceza alsın. Tekrar geçmiş olsun. Herkese huzurlu sürüşler..

Merhabalar,

Günlerimi daha çok dinlenmekle, arada ufak birkaç şikayetim ve pansuman için hastaneye gidip gelmekle geçiyor. Eğer yeni bir rapor gelmezse pazartesi işbaşı yapacağım :)

Son durumda sigorta şirketine dosya açtırdım maddi hasarların karşılanması için. Bu aşamada daha sonra bu durumla karşılaşacak arkadaşlar için şöyle bir detay vereyim. Kaza raporunu aldığımda karakolda polisler ve aktif pedal beni sigorta acentasına gitmem gerektiğini söylemişlerdi dosya açılması için ama motiskletimin sigortası için çalıştığım acenta 0 yardımcı oldu. Karşı tarafla konuşacaksın, onlar bildirimde bulunucak vs. vs. bir sürü şey zırvalayıp yardımcı olmadı. Başka bir acentaya gittim ve orası yardımcı oldu. Kazar rapaorunda karşı tarafını hangi sigorta firmasını kullandığı ve poliçe numarası gibi gerekli şeyler yazıyor. Bu bilgilerle sigorta firmasının müşteri hizmetleri üzerinden dosya açtım ve ekspertiz atanması yapıldı. Eksper beni arayıp bisikleti görmek istedi. Sanırım kaza Bursa'da gerçekleştiği için eksper Bursadan atandı. Ben isntabuulda olduğumu, bisikletimin Bursada olduğunu fakat teyzemlerin tatilde olduğu için biskletimi gösteremeyeceğimi söyledim. Onlar da şuanda benden haber bekliyorlar. Teyzemler tatilden döndüklerinde göstereceğim.

İstanbula dönmeden önce Bursa aktif pedala uğramıştım nasıl ilerlemem gerektiği ile ilgili. Bana da yakın zamanda yaşanan bir kazadan bahsettiler. Sanırım sizin olaydı @Mad Buddha . Bisiklet + alt üst forma + kask bedelini telefonda dosya açılırken bildiirmde bulundum. Eskpere de göstericem hepsini en kısa zamanda. Bir problem olursa, bilgi almak için dürterim sizi :)

@serkan sinan Şu an şikayetçi durumdayım zaten. ilk ifademi o şekilde verdim. daha önce mahkemelik bir olay yaşamadığım için hukuk yönünnden hangi aşamada bilmiyorum fakat dediğim gibi şu ad şikayetçi duurmdayım. Cezasını çekmesi ksımına kesinlikle katılıyorum. Çünkü hiçbirşey olamamış gibi normal hayatına devam etmesini istemiyorum. Ceza ne olması gerektiğini arada düşünüyorum ( boş vakit çok mlum :) ), bana hapis cezası gibi bir ceza etkisiz olucakmış gibi geliyor, bizleri daha iyi anlaması için ne bileyim bir ay boyunca işe bisikletle gidip gelmesi gibi bir ceza daha etkili gibi geliyor. bilmiyorum zamanı geldiğinde avukatlarımla konuşurum artık bunu.

Biraz uzun oldu ama şimdilik benden bu kadar. Bursaya tekrar gediğimde Bursadaki akradaşlarla tanışmayı çok isterim. iyi günlerde ve güzel haberlerle görüşmek üzere.

@kiaoss , süreç uzayabilir ama er geç maddi kayıpların karşılanacaktır...
Fiziksel olarak toparlanmana sevindim.
Psikolojik olarak bir kaç ay daha " Travma Sonrası Stres Bozukluğu" yaşayabilirsin..
Çalışma hayatı, sosyal destek ve arkadaş gruplarınla bir arada olman toparlanmana yardımcı olacaktır...
Hepimiz irili ufaklı kazalar atlatmışızdır.
Aslolan yaşam ve gelecek olduğu için yeni ve taze hedefler koymanı tavsiye ederim..
Sen Bursa ya gelmeye belki çekinirsin ama biz İstanbul a gelirsek orada turlarız umarım....

Büyük geçmiş olsun , verilmiş sadakanız varmış .

@kiaoss Senin durum nasıl oldu. Bisiklet konusunda bir gelişme var mı?

Büyük geçmiş olsun,

Sağlığınıza, maddi kaybınıza bian önce ulaşmanız dileğiyle...

Geri