Scudo Sports

burası dağ mı şehir mi?

enisakyuz

Üye
Tepki
8
arkadaşlar herkese merhabalar. bisiklet almaya karar verdim ve sitenizi buldum (iyki buldum). umarım ilerde fotoğraf paylaşanlardan biri olurum :)
şimdi bana bisiklet önermenizi istiyeceğim mümkünse. işin açıkçası şu; işi uzatmak istemiyorum. yani bugün bile alabilirim muhtemelen. bütçem ise 300-400 civarında. aslında "nasıl bisiklet almalıyım" sorusunu aklım getiren burdaki (adana'da) decatlon mağazasını gezmemle başladı. orada ayırmışlar ya dağ biiskleti falan diye. işin açığı giidp oradan bi tane almayı düşünüyorum, fiyatları da çok değişkendi. yoksa hata mı ederim?
gelgelelim başlığımdaki soruya. şimdi adananın yayla denilen bir yerinde yaşıyorum. işle evimin arası tam bisiklet mesafesinde. ama bildiğiniz dağ burası (bilenler için: pozantı) genelde süreceğim yol asfalt, ama engebeli ve tabiiasfalt dediysem londra asfaltını düşünmeyin, çamlıkların arasındaki asfalt işte :) o yüzden dağ mı bisikleti acaba diyorum ama bi yandan da işe gideceğim kıyafetle binecem -ceket/gömlek/kravat yani :D yoksa dağ bisikleti düşünerek hata mı yapıyorum? bi de dediğim gibi, bütçem 400ü geçemiyor...
hepsiburada'dan falan 2. el mi bakayım dedim ama doğru dürüst bilgi olmuyor onlarda... cm'ini bile yazmıyor çoğu. nası güvenip alayım, en kötü diyorum dediğim gibi mağazadan alayım bir iyi-kötü. yoksa kendimi biliyorum bi araştırmaya başlarsam yalan olur bu iş :)
boyumu falan da yazmam gerekirse 180cm. başka ne bilgi gerekiyordu? :)
yardımcı olacaklar için şimdiden teşekkürler

şu mesela kötü mü? http://www.decathlon.com.tr/Rockrider-50-Erkek-Hobi-Dag-Bisikleti,PR-13607.html

Scudo
Sizin bütçenize giriş seviyesi bir bisiklet bile zor gelir açıkçası. DÖvizin yükselişi yeni modellerin fiyatlarını arttırdı, bulabilirseniz ikinci el temiz bir bisiklet alınabilir.
Bu arada ben işe bisikketle gidip geliyorum. Şehir bisikleti kullanıyorum ve bagajlı olması çok işe yarıyor, yeri geliyor üst baş yeri geliyor çanta koyuyorum bagaja. Mtb'lerde bu imkan olmuyor maalesef.

Asfalt sıcak asfalt ise şehir bisikleti olabilir ama ziftin üzerine mıcır dökme ile yapılan kaplama ise daha kalın tekerlekli bir tam dağ bisikleti demeyelim de hbrid bir bisiklet alabilirsin. Asfalt kalitesi düşükse ince tekerlekler patlama yarılma çok yapabilir. Yokuşlarda varsa yolda şehir bisikleti düşünmeyin derim ben...

Amortisörlü şehir tur bisikletleri işinizi görür, daha sonra üzülmek istemiyosanız 500 tl gibi bütçe ayırın. Salcano city sport sıfır veya 2. el alabilirsiniz

Alttaki bisikleti aldım, gerçi elime geçmedi daha kalitesi nasıl bilemiyorum ama bir bakın(50lira zamlanmış)
(link)

@VolkanS

Arkadaşa bunu önermeyelim bence iptal edin siparişi zaten bisiketcim.com güvenilir değil hemde çelik bu bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: SongülB.
@Tolga Çelebi

Oradan almadım zaten, buradaki Ümit bayisinden, bisikletin özelliklerinden farkındayım, belki bırakırım fazla kullanmam diye çok pahalı birşey almadım.

Ya dayanamadım, bekleseydim sünecekti bildim, bütçemi en fazla bu kadar zorlayabildim ve gittim aldım bunu: (link)
Arabaya attım bakalım yarın akşam ilk denemem olacak :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun. Umarım memnun kalırsınız. Kazasız belasız kullanmak nasip olur.

• Beğen
Tepkiler: enisakyuz
Geri