Scudo Sports

Bugüne kadar iç lastiğe kaç tane yama yaptınız?

valla benim tekerlek patladı simdi sayıp cevaplamak istiyorum 7 tane oldu x)

Scudo
Hayatımda hiç yama yapmamanın ve yama yapmayı bilmemenin ezikliğini hissediyorum :D
Açıkçası öğrenmeye ve yapma gerek duymadm.Çünkü yeni lastik takmak daha pratik ve güvenli geliyor bana,bu yüzdende ucuz diye düşünüyor(d)um.Lastik fiyatı artıncaya kadar.. :D

5 senedir deli gibi kullandığım (deli gibiden kasıt çok km yapmak :D ) MTB min hiç lastiği patlamadı ama elbet birgün patlayacak.Yama yapmış arkadaşlar nasıl yama yapıldığını izah edebilirlermi acaba? Yama olarak hangi malzeme kullanılıyor? Nasıl yama yapılıyor?

geçen gittiğimiz arazide teker patladı içlastik değiştirip yola devam ettim.ertesi gün lastiği tamir edeyim dedim bir baktım 6 tane delik:D bir tane de önceden vardı şu an 7 tane var rengarenk oldu:D

benim eski iç lastikde 8 tane vardı 9 oldu yaptım ama dayanmadı yenisini almak zorunda kaldım

Ben yol lastiğine 6-7 yama yaptım sanırım. Yol lastiğine yama yapmakta zorlalanan arkadaşlar bir yamayı 6 parçaya falan bölsünler ondan sonra o parçalardan biriyle yapsınlar böylece 6 tane yamadan 30-40 tane patlak çıkar;)

:) çanakkale izmir gezdim toplam575 km yaptım 6 kere lastik tamiri ve yama yaptım şu an devam ediyo :rolleyes: o yamayla bilmiyom kac kere devam ederr:D:D: gali,ba devam ederrr

bısıkletımı alalı 1 hafta oldu ıkı kez patladı :( hemde 20 km yol yurudum :( en fazla ıse 5 , 5 ten sonra deısıyorum

geçen yıl kuzenim almanyada çalıştığı fabrikadan bir yapıştırıcı getirdi size şunu söyleyeyim ayaklarınızdan tavana yapışırsınız :D neyse bi yıl boyunca 14 tane yama yaptım artık o yapıştırıcıyı elime bulaştırmaktan allerim delik deşik

Sanırım rekor bende 20 ye ulaştım.

Bisikletimi alalı 1 yıl oldu,aldıktan 1 hafta sonra gül dikeni batmıştı ve yama yaptırmıştım.O günden bugüne hiç birşey yokken,geçtiğimiz son 3 günde 2 kez yama yapmak zorunda kaldım =)) Yani 3 günde 2 kez deldim işin ilginç yanı ise,delinen ön lastikti ve 2kez dikenli tomurcuk batmasıydı.Dış lastiğin içine bir şekilde zırh yapmak istiyorum bu konuda araştırmalarım sürüyor.Henüz planladığım bişey yok ancak,pet şişelerden iki cm eninde keserek dış lastiğin içine sarmayı düşündüm.Başarıya ulaşabilirsem sizlerle paylaşarak en kısa sürede bilgilendiricem.İyi forumlar az patlaklar..

eskiden iç lastikleri kolay kolay bulamazdım. yamalarla yeni iç bir lastik üretene kadar yama yapardım. :)))

bazıları 5 den fazla yama yapmış normal yama seti kullanıyorsunuz galiba ben işi buldum bende iç lastik var ona 502 japon yapıştırıcısı döküyorum bir kaç damla 2 dak bekledim mi tamam birde bizim burada akasya ağacı var dikenli onun dikeni batıı lastik patlamadı ozaman öyle bir lastiğim vardıkı sert bişe iş lastikli şimdiki lastikle 7 patlak var 502 döküyorum yapıştırıcı bazen 1 bazen 10 ay dayanıyor anlayacağınız 8 senede 7 patlağı 18 defa yapıştırdım

şuan 11 de artmaya devam ediyor :)

8 yamanın üstüne bir 8-9 tane daha diken çıkınca bu kadar yeter deyip yeni iç lastik aldım :)

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
Henüz o tecrübeyi yaşamadım :D Ama yanımda taşırım sürekli yama takımını

• Beğen
Tepkiler: serci2001
Geri