Scudo Sports

Bugüne kadar iç lastiğe kaç tane yama yaptınız?

6 dan sonra atıyorum.Hiç uğraşamam valla.Daha sonra diğerleride açılmaya başlıyor.yada lastikte atlama yapıyor.

Scudo
@simplonmurat

sana katılıyorum,hatta imkan varsa bence 5 ten sonra imkan varsa bu lastik değişmeli..

• Beğen
Tepkiler: unlu
hehe eh guzeli bende uraşmam patladıında bile bazen lastii atarımm

Bisikletçi çöpe attığım bisikleti almıştı arka iç lastiğe baktığında yalnış hatırlamıyorsam 38 yama falan wardı...:)

Bisikletçi çöpe attığım bisikleti almıştı arka iç lastiğe baktığında yalnış hatırlamıyorsam 38 yama falan wardı...:)

arkadaşlar ben yamar yamar tekrar kullanırım ve şuanki arka iç lastiğimde 15 den fazla yama vardır kesin eğer yama kaliteliyse ve yamadıktan sonra iyice yapıştıktan sonra yamayı az sağa sola falan gerdiğim zaman iç lastiği sıkmadığı için sıkıntı olmuyor yani dış lastik balanslı olmuyor ama ince lastikse bu biraz sıkıntı olabilir benim lastiğim 26'' ve kalın olduğu için sorun olmuyor :D

benim önde 5 tane arkada 8 tane toplamda 13 tane yama var arka lastikte yılan ısırığı diye tabir edilen lastiğin jant arasına sıkışmasıyla oluyor.
ayrıca bi günde de 5 defa yama yaptığımı hatırlıyorum.
ki hatta dün yamanın üzerine yama yaptım:D
lastikte bi sorun yok balans faln..

6 yama yapmıştım ne kadar zamanda oldugunu hatırlamıyorum ama...

7 tane yama yapmıştm:Dyamalar artık dayanmıyordu ve hergün bi daha patlıyordu:D 3-4 yamdan sonrası iyi değil:D

Yama sayısıyla, yamaların tutmama olayında herhangi bir orantı olduğuna inanmıyorum. Yeterki yamalar üst üste binmesin ve mümkün mertebe sibop kenarından lastik patlamasın....

Ama yakın süre zarfında sürekli patlayan bir lastikte, lastiğin durumundan şüphelenmek gerek. dış lastikte ya da iç lastikte yapısal bir bozukluktan dolayı lastik sürekli patlıyor olabilir.

Ayrıca fazla yaması olan iç lastik, tekere takılıp şişirildiğinde bir miktar balans sorunu oluyor, bu da bir gerçek.

Yama ile ilgili şeyler duydukça nazar değecek diye korkuyorum artık :) 700km mtb ince lastikle henüz patlak vermedim :)

ben genel de 3 defa patlayınca değiştiriyorum, yani 2 yama yapıyorum 3.yamada yeni iç lastik alıyorum

bende 7 yama vardı bide hepsi bi tarafa denk gelmişti artık yamaların agırlıgından belli bi hızda bisiklet zıplıyordu :D mecburen degiştirmek zorunda kalmıştım iç lastigi

9 tane lastiğe yaptım. 3 tane de yamanın üstüne yama yaptım aynı lastikte. Ama pek tutmadı galiba çünkü lastiği 3 günde bir şişirmem gerekiyordu. :) En son 13. yamayı yaparken artık tutmamaya, önceki yamalar da atmaya başladı ve lastik de her yerden hava kaçırmaya başladı. :D

Bisiklet olayına gireli 9 sene oluyor 8 senedir bisikletimin mtb lastiklerle lastiği hiç patlamamıştı bu sene bi bisiklet aldım rahat gideyim diye slick lastik aldım kaldırımdan insem cortluyor ama havası az olduğu için sanırım (jant kesiyor) 2 tanede yamam var... :) ben hiç alışık değilim lastik patlamasına çok moralim bozuluyor kim yapacak bunu şimdi diye atlıyorum taksiye gidiyorum en yakın bisikletçiye :D

Yakın zamanda köy yolunun birinde bir çivinin girmesi sonucu 3 yerden aynı anda patladı lastiğim. Zaten 6 yerinden patlaktı 9 olmuş oldu. Bir taşla üç kuş vurmuş oldum böylece. Lastiği halen kullanıyorum.

Geri