Scudo Sports

Bugün yaşadığım saçmalık ve kavga

Sırf bisiklet in değil maalesef otomobil kullanmak hatta yürümek için tekin değil şehirler. Bir gün birine kafa vurusunuz başka bir gün biri bıçak vurur. Bunalımlı ve şehir terbiyesi olmayan insanlarla birlikte yaşamak kolay değil. Otomobilim olduğu halde kullanmamaya çalışıyorum. Bisiklete de kırda bayırda binerim. Olması gereken bu değil ama birşeyleri değiştirecek gücümüz yok, malzeme bu, bununla idare etmeyi öğrenmek zorundayız artık.

Scudo
Yasadiginiz olay beni cok etmilemis olacakki ruyamda yasadim olayi cidden cok iyi dovmussunuz adami :))))

okurken güldüm...
Ne demişler hakedene hakkını vereceksin.
Kimsenin kimsede hakkı kalmayacak..

Adaleti bizler sağlamak zorunda değiliz normalde. Ama bu durum gerçekten istisnai bir durumdu.

@Ömer Ş.

En sağ şeridi izlemek kuralı trafikte ağır seyreden taşıt olmasından dolayı. Ayrıca Karayolları Trafik Kanununa göre bisiklet bir motorsuz kara taşıtıdır. Tüm kural ve kısıtlamalara uymak zorunluluğu olmakla beraber, en sağ şeridi kullandığınızda şeridin tümü kural olarak sizindir.

cumadan çıktım etraf karıştı çektim silahımı baktım 3 ü ölü 5 i yaralı

Tabiki yaptiginiz dogru degil ama bazen insanlar cildirtiyo ve haksizliga tahammul edemiyirsunuz biz istedigimiz kadar soyleyelim ama bu anlik olay ve seni bisikletli gorunce yerim ben onu demis ama oyle olmamis merak ettigim siz kafa attiniz burnu kanadi polis gelince adam ne yapti sikayetci olmadimi?sizin o anki duygularinizi iyi anliyorum bende uzun zaman motora bindim ve inanin katil olmadan biraktigima sukrediyorum. Ne yazikki ortalik hayvan dolu hayvan demek bile aslinda az .sirf bu yuzden avrupada yasamak isterdim bisiklet ve motora saygi sonsuz kadinlar bile rahatcana motor ve bisiklete biniyo

Haberlerde şöyle bir şey de görebilirdik: "Mecidiyeköy'de yayayla bisikletli arasında, yaya çizgisi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada bir can kaybı var". Bunun "bana yan baktın" cinayetlerinden ne farkı kaldı ki?

Şiddet göstermenin tek kabul edilir gerekçesi, size şiddet yoluyla zarar verecek bir şeye karşı yapılan savunmadır. Bunun ötesinde bir hayvana veya bir insana şiddet uygulamanın tek açıklaması nasıl bir kültürde yetiştiğinizle bağlantılıdır. Korku kültüründe yetişmemiş olsanız böyle davranmazsınız (Doğan Cüceloğlu bunu çok güzel anlatıyor). Şiddeti haklı bulmak yerine; kültürden edinilen zihinsel, duygusal ve davranışsal hatalı alışkanlıkları düzeltmek gerekiyor ve esasen buna önce kendimizden başlamamız gerekiyor.

@Bahadır Gürel

Bunun korkuyla yada başka bir şeyle alakası yok. Konuyu tam okuyup öyle eleştirin beni. Şiddeti haklı bulan insanlar, adaletin sağlanmadığını düşünen insanlar. Anlaşılan sizin yaşadığınız bölgede her şey yolunda. Arabalara hiç bir şey söylemezken, akmaya başlamış trafikte bisikletin üstündeyken beni devamlı ittiriyor. Düşüp, araçların altında kalabilirdim. Bir de sakın ama sakın insanların kültürel yapısıyla ilgili bir yorumda bulunmayın. Daha fazla şey yazmak isterdim fakat kültürüm müsait değil.

Bu insan cinayetlerini yapacak milyon insan var ülkemizde sadece ellerine fırsat geçmiyor, işte bu tarz adamlar aynı Özgecan cinayetinde ki şahıslardan hiç farkları yok, aslında onlar da aramızda dolaşıyorlar sadece onların zamanı gelmemiş yada kendilerini gösterme fırsatı bulmamışlar. Şikayetim bu arkadaşa değil ona bela olan sürücüye.

İşte korku kültürü dediğim şey bu:

@Çağrı Fatih Yamalı

Doğan Cüceloğlu'nun Savaşçı kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Dostum helal olsun. Sabah sabah yüzüme kocaman bir gülümseme ekledin ya, Allah da senin yüzünden gülümsemeyi eksik etmesin.

Geri