Scudo Sports

Bugün ne kadar bisiklet sürdün?

Sizlerin 100-150 km'leri görünce şaşıp kalıyorum vallahi,
şehir bisikletiyle 15km şehiriçi sürüşlerin beni bitirmesi normal mi? Yol bisikletiyle sürüş yapmanın hızı/mesafesi bu kadar fark eder mi?

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Scudo
@sc_cagri selam. hakkınızda hiç bir bilgiye hakim değiliz o yüzden dümdüz yorum yapmak ön yargı olacaktır. kilonuzu, boyunuzu, yaşınızı, geçmişte ilgilendiyseniz spor yapma seviyenizi vs vs bunlar mühim. bunlara göre tavsiye verelim.

@sc_cagri selam. hakkınızda hiç bir bilgiye hakim değiliz o yüzden dümdüz yorum yapmak ön yargı olacaktır. kilonuzu, boyunuzu, yaşınızı, geçmişte ilgilendiyseniz spor yapma seviyenizi vs vs bunlar mühim. bunlara göre tavsiye verelim.
selam hocam, yaş 35, boy 187, kilo 95
spora pandemiyle başladım :) evde hareketsiz kalmaktan kardiyo yapayım dedim yarım saatlik kardiyo yaparak başladım, sonra bizim apartmana ait küçük çaplı spor salonunda eliptik bisiklet+birkaç göğüs bacak kol vs çalışmalarıyla devam ettim ama işler yoğunlaşınca bıraktım 1-2 senedir spora zaman ayıramıyorum, bu bahaneyle eylül ayında bisiklete başladım, Carraro Sportive 227C kullanıyorum,
yokuşlarda beni bitiriyor, artık yaklaşık 10 ayda (kışı çıkarsak 5-6 ay denebilir) yeterli kondisyona gelmiş olmam lazım diye düşünüyorum ama limitlerim çok düşük hemen yoruluyorum. Şehirdışı uzun yoldaki hafif tatlı yokuşlar bile dayanılmıyor yol bitmiyor :)

15.5 kilometre, Ufak çaplı bir Erzincan çarşısı ve köyleri turu oldu.

@sc_cagri spora olan vücut yatkınlığı düşük seviyede sanırım ve kilonuzda sizi yoruyor gibi duruyor. sadece bisiklete binmek dışında ufak çaplı ağırlık çalışması ve aktif seviye arttırarak yürüyüş yapılsa fayda sağlar. bisiklete binmeden önce yediklerinize dikkat ettiğinizi varsayıyorum. şişkinlik sağlayacak besinler veya haddinden fazla yemek gibi.

• Beğen
Tepkiler: sc_cagri
22 KM kargomu alıp geldim. Cehennem sıcağı vardı. Bayılmadığıma şükür...

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
Bugün 2 km olmuş, mağazaya gidip geldim. Ancak dün konsoloslukta işim vardı ve hem o, hem Paris'in biraz dolanıp, birde burada sağa sola gidince 58 km olmuş. 😅

• Beğen
60km akşam 7 de çıktım tatlı tatlı

• Beğen
3. Uzun Yolum

Sabunceubeli rampasını bilen bilir, çok zor rampadır.

Ayrıca 3. Uzun yolum olduğundan ve bu kadar yüksek km kere çıktığım için son 10 km işkence gibiydi. 10-15 gittim sürekli.

Kondisyonumda sadece 3 uzun tur atmama rağmen ciddi bir değişim olduğunu söyleyebilirim. Önceki 2 sürüş 80 km idi ve çok işime yaramış. O yüzden hedef daha yüksekler...IMG_20250720_164934.jpg

5.670 tam devir / 45 dk. (126 tam devir / dk.)
Sizlerin 100-150 km'leri görünce şaşıp kalıyorum vallahi,
şehir bisikletiyle 15km şehiriçi sürüşlerin beni bitirmesi normal mi? Yol bisikletiyle sürüş yapmanın hızı/mesafesi bu kadar fark eder mi?
Neyine şaşırıyorsun, altına çok rahat bi sele koy, 70-80-90-100 kadansla uykun gelene kadar sür. Ebem de yapar gösterdikleri kilometreleri.

Gözünde büyütme bu kadar.

Al bi kondisyon bisikleti geliştir kendini.

Son düzenleme:
4. Uzun Yolum

İlk turum da Menemen'di. Bariz fark var. Eve çok rahat ulaştım, yorgunluk azdı. İlk turumda eve varamamıştım, 10 km kala tavuk pilav yiyip varabilmiştim. Kondisyon gözle görülür şekilde artıyor.

Ayrıca nerdeyse beleşe kelle paça içebildiğim bı mekan buldum (125 TL). Yediğim en iyi kelle paçaydı. Protein candırScreenshot_2025-07-26-11-41-51-10_6b68062fe87f0f7005e21e292e6414e4.jpg

Çocuklarla buluşmaya giderken aralıklı 12 km sürmüşüm. Dönüşü sürecektir ya yine sıcak çöktü. Geçen defa yanınca bu defa gözüm yemedi. 😁
Screenshot_20250726_184128_Maps.jpg

• Beğen
Tepkiler: bendenizzafer
Aynı güzergah, akşam da "eve..." olur. 😅
Screenshot_20250729_124110_Strava.jpg

• Beğen
5.670 tam devir / 45 dk. (126 tam devir / dk.)

Neyine şaşırıyorsun, altına çok rahat bi sele koy, 70-80-90-100 kadansla uykun gelene kadar sür. Ebem de yapar gösterdikleri kilometreleri.

Gözünde büyütme bu kadar.

Al bi kondisyon bisikleti geliştir kendini.
Başta forumu trollüyorsunuz sanmıştım ama belli ki kendi fikriniz gerçekten bu yönde.

4 yıldır düzenli bisiklet sürüyorum. Şehir bisikleti ve mtb ile ayrı ayrı en fazla 95 km yapabildim. 150 km civarı mesafeler normal mesafeler değil gerçekten. Bursa'dan Yalova 60 km. Gitgel yapsan yine mesafeyi tamamlayamıyorsun.

Kondisyon bisikleti ve elektrikli bisiklete karşı da hiç sempatim olmadı. Sakatlık çıkmadığı sürece de saçma buluyorum. Özellikle de elektrikli bisiklet ile kondisyon yapanları.

Sabit kadans ile kendinizi ter içinde bırakana kadar sürmek elbette zor bir şey takdir ediyorum. Ama şunu bilin ki gerçek yolda tekerin dönüşünün bile size uyguladığı bir direnç var. Lastik tutuşu, rüzgar ki en çok bu etkiliyor bence, eğim vb bir sürü etken var. Kondisyon bisikletinde olsa olsa eğim olur, bu diğer etkenleri göz önünde bulundurunca ebem de sürer demeniz hoş değil. Çıkın bisikletle bir 100 km sürün, o ter içinde bitmiş vücudunuzla şehrin bir ucunda eve daha 50 km kaldığını bir görün sonra o kadar kolay mı öyle konuşun isterseniz. Kondisyon bisikleti ile aralıksız bir saat bisiklet sürüp sonrasında iki dakikaya evde duşa balıklama atlama ayrı bir şey, sokakta olup 7-8 saat aralıksız bisiklet sürüp kendinizi zorlayıp eve dönmek ayrı bir şey. Kendim yapabildiğim için değil yapabilen arkadaşları sözleriniz ile dalgaya aldığınız için yazmadan duramadım.

Diğer arkadaşa gelince, bence 15 km başlangıç için iyi bir km. Yalnız başınıza sürmek yerine bir bisiklet grubu bakın sosyal medyadan. Yaşadığınız yerde illaki vardır. Topluluk olunca insan bir şekilde gruba ayak uyduruyor. Herkes birbirini yukarı doğru çekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
Başta forumu trollüyorsunuz sanmıştım ama belli ki kendi fikriniz gerçekten bu yönde.

4 yıldır düzenli bisiklet sürüyorum. Şehir bisikleti ve mtb ile ayrı ayrı en fazla 95 km yapabildim. 150 km civarı mesafeler normal mesafeler değil gerçekten. Bursa'dan Yalova 60 km. Gitgel yapsan yine mesafeyi tamamlayamıyorsun.

Kondisyon bisikleti ve elektrikli bisiklete karşı da hiç sempatim olmadı. Sakatlık çıkmadığı sürece de saçma buluyorum. Özellikle de elektrikli bisiklet ile kondisyon yapanları.

Sabit kadans ile kendinizi ter içinde bırakana kadar sürmek elbette zor bir şey takdir ediyorum. Ama şunu bilin ki gerçek yolda tekerin dönüşünün bile size uyguladığı bir direnç var. Lastik tutuşu, rüzgar ki en çok bu etkiliyor bence, eğim vb bir sürü etken var. Kondisyon bisikletinde olsa olsa eğim olur, bu diğer etkenleri göz önünde bulundurunca ebem de sürer demeniz hoş değil. Çıkın bisikletle bir 100 km sürün, o ter içinde bitmiş vücudunuzla şehrin bir ucunda eve daha 50 km kaldığını bir görün sonra o kadar kolay mı öyle konuşun isterseniz. Kondisyon bisikleti ile aralıksız bir saat bisiklet sürüp sonrasında iki dakikaya evde duşa balıklama atlama ayrı bir şey, sokakta olup 7-8 saat aralıksız bisiklet sürüp kendinizi zorlayıp eve dönmek ayrı bir şey. Kendim yapabildiğim için değil yapabilen arkadaşları sözleriniz ile dalgaya aldığınız için yazmadan duramadım.

Diğer arkadaşa gelince, bence 15 km başlangıç için iyi bir km. Yalnız başınıza sürmek yerine bir bisiklet grubu bakın sosyal medyadan. Yaşadığınız yerde illaki vardır. Topluluk olunca insan bir şekilde gruba ayak uyduruyor. Herkes birbirini yukarı doğru çekiyor.
Size kendi uzun yol maceralarımı anlatmak istiyorum ama lütfen detaylı şekilde okuyun değişime şahit olun

İlk uzun yolum Manisa-Menemendi. 80 km yol yaptım. Son 15 km öldüm bittim. Eve kendimi zor attım.

IMG_20250730_094657.jpg

2. Uzun turum ise nispeten daha az yokuş olan rota olan Manisa-Turgutlu arası idi. Yokuşlu zor rotadan sonra 24 ortalama ile bu türü hiç zorlanmadan bitirdim. 2. Sürüş olmasına rağmen kondisyonumdaki değişimi hissedebiliyordum.Screenshot_2025-07-15-21-07-52-04_6b68062fe87f0f7005e21e292e6414e4.jpg

3. Sürüşüm ise bir çılgınlıktı benim için. Sabuncubeli rampasından İzmir'e gitmek...

Daha sadece 2 uzun yol yapmıştım. Ancak yapabileceğime inandım. Ve evet yaptım da. Son 10 km biraz pert oldum. Ama kesinlikle değdi. İzmir'de bir güzel gezdik döndükIMG_20250720_164934.jpg

Ve 4. Sürüşüm tekrar Menemen idi. Hocam aradaki 2 sürüş öyle bı değiştirmiş ki kondisyonumu.

İlk sürüşümde menemen dönüşünde pert olup yataklara düşmüştüm. Son sürüşümde ise hiç zorlanmadan döndüm. Hatta yetmedi akşam tekrar bisiklete çıktım.
Screenshot_2025-07-26-11-41-51-10_6b68062fe87f0f7005e21e292e6414e4.jpg

Bu km ler yalan diye bir şey yok hocam. Benim 30km üstü çıkmışlığım yoktu. 4 uzun yolda değişimimi size anlattım. Artık ikna olursunuz sanırım. İsteyince her şey oluyor :)

Size kendi uzun yol maceralarımı anlatmak istiyorum ama lütfen detaylı şekilde okuyun değişime şahit olun

İlk uzun yolum Manisa-Menemendi. 80 km yol yaptım. Son 15 km öldüm bittim. Eve kendimi zor attım.

329225 dosyayı görüntüle

2. Uzun turum ise nispeten daha az yokuş olan rota olan Manisa-Turgutlu arası idi. Yokuşlu zor rotadan sonra 24 ortalama ile bu türü hiç zorlanmadan bitirdim. 2. Sürüş olmasına rağmen kondisyonumdaki değişimi hissedebiliyordum.329222 dosyayı görüntüle

3. Sürüşüm ise bir çılgınlıktı benim için. Sabuncubeli rampasından İzmir'e gitmek...

Daha sadece 2 uzun yol yapmıştım. Ancak yapabileceğime inandım. Ve evet yaptım da. Son 10 km biraz pert oldum. Ama kesinlikle değdi. İzmir'de bir güzel gezdik döndük329223 dosyayı görüntüle

Ve 4. Sürüşüm tekrar Menemen idi. Hocam aradaki 2 sürüş öyle bı değiştirmiş ki kondisyonumu.

İlk sürüşümde menemen dönüşünde pert olup yataklara düşmüştüm. Son sürüşümde ise hiç zorlanmadan döndüm. Hatta yetmedi akşam tekrar bisiklete çıktım.
329224 dosyayı görüntüle

Bu km ler yalan diye bir şey yok hocam. Benim 30km üstü çıkmışlığım yoktu. 4 uzun yolda değişimimi size anlattım. Artık ikna olursunuz sanırım. İsteyince her şey oluyor :)
Tebrikler iyi mesafe kat etmişsiniz. Kimse 150 km yapamaz demedim ki ben? Kararlı olup azimle, vazgeçmeden sürerseniz elbette olur :) Sitemim arkadaşın bu tarz uzun km süren arkadaşların sürüşlerini değersizleştirmesi üzerineydi.

Tebrikler iyi mesafe kat etmişsiniz. Kimse 150 km yapamaz demedim ki ben? Kararlı olup azimle, vazgeçmeden sürerseniz elbette olur :) Sitemim arkadaşın bu tarz uzun km süren arkadaşların sürüşlerini değersizleştirmesi üzerineydi.
İste hocam 4 sürüşe ben bu duruma geldiysem gayet kolay aslında. Ben de bunu diyorum.

Bi kaç sürüşe 150 km rahat yaparım diye düşünüyorum.

Evet azımsanmayacak rakam. Ama zor değil. O arkadaşlar benim yıllarca süren halim. Küçümsemeleri gayet normal.

Sağlık problemi olmayan herkes bu değerlere erişebilir bence.

Geri