Scudo Sports

Bugün ne kadar bisiklet sürdün?

@Ferhat Köse

dostum ferhat ,
bence tapulu evi koyma .ev evdir yahu ,,dünyada mekan şart ,şimdi bu arkadaşımızı ciddiye alalım ve kesin ona bi şans tanınması taraftarıyım bu büyük başarı bence havada kalmamalı kesinlikle basını ve hatta bisiklet federasyon başkanı sayın emin beyi haber etmeliyiz ona kesin ulaşmalıyız, ne güne durdu bu arkadaş ,bu arkadaşımız bize dünya şampiyonluğunu kesin kazandıracak, yalnız tek şartımız var senin hakemliğinde tüm bisiklet forumda şahit olacak, yeni bi deneme için 400 km 8 saat 12 dakika sele üstü ,toplama 12 saat ,,, contador halt etmiş..contador kim yahu, bu ülkede ne cevherler var, biz uyumuşuz ..

Scudo
@ali sezgin

http://media.247sports.com/Uploads/Boards/495/6495/40373.jpg http://x4.fjcdn.com/thumbnails/comments/Well+played+sir.+Well+done+_5cbdc029f798aa868a75b6716733f600.gif

@Melih Çolak

eskiden bulvar diye gazete vardı. okuyunca direk o aklıma geldi :) gecenin bir yarısı tek başıma, kötü giden hayata söverken yukardan bir ses geldi :) hey bakarmısınız. yukarı baktığımda kırmızı geceliği ile onu gördüm :))) adam sahile girer girmez hatun gelmiş. sanırsın süpermen indi sahile :) la bi dur beş dakka soluklan, bi kırkın çıksın :)))

• Beğen
Tepkiler: Sertan.Zaim
@Ferhat Köse

8 saatte 400 km yapan bacaklara bu egimler düz yol gibi geliyordur muhtemelen.

Saka bir yana, nerede okudugumu tam hatirlayamadim ama suna yakin bir seydi: Bir yolu bisikletle gecmenin en güzel yani, yoldaki tüm detaylari ve egimleri hatirlarsiniz. Burada yolu kimin bisikletle gectigi gayet acik.

@Melih Çolak

Hikayenin tümüne inanirim da o kiz hic olmamis. Türkiye'de degil mi bu Kursunlu Plaji? :D

Bu arada konuya uygun bir seyler de yazalim. 90-100 km arasi birseyler yapmistim. ( https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=137659&highlight= ) Konuda isaretledigim harita sehir ici gecilen 20 km'yi kapsamiyor. Tüm gece totomun üzerine oturamadim. Ah su MTB seleleri...

Vay beeee... Kendimden utandim!
Bugune kadar yaptigim en uzun tur MTB ile bu kis oldu:
22.02.2014 Bodrum - Mumcular - Uyku Vadisi - Mumcular - Bodrum rotasi, 105 km, 6 saat 30 dakika pedallama, yaklasik 9 saat tur suresi, ortalama 16,15 km/saat. Beslenmedeki hatalarım nedeni ile en son 5 kisilik grubumuzdan koptum ve tukendim. Son 5 km'yi rica minnet bisikletimle dolmusa binerek bitirdim :mlk:
Butun aksam seleye oturan kismimin agrisi ile kisisel zaferimin sarhoslugunu bir an bile unutmadim :)

Ama bir kis gunu icin gunesli ve ruzgarsiz mukemmel bir havaydi. Giderken ve donerken hic ruzgar yardimi olmamasi, bence cok iyi buldugum ama su anda acinasi oldugunu anladigim ortalamamin bu kadar dusuk olmasinda etken :rolleyes:

Yolda karsilastigimiz tek tük araba ve kizlara da esimin kulagina gider korkusu ve yasim nedeniyle yanlis anlasilirim dusuncesinden ilişmedim. Bu da motivasyonumu olumlu etkilemedigi icin sonuc maalesef yukaridaki gibi oldu :islik:

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
bursa cikis yuzde 7 egim 5 km
İnegol oncesi yuzde 5 lik 3 km
Mezitler yuzde 5-7 15 km
Bozuyuk poyra 3 km yuzde 8 arti oncesi 8 km yuzde 4
Eskisehir ankara cikisi 4 km yuzde 5
Sivrihisar girisi 10 km yuzde 3-4
Sivrihisar polatli arasi iki tane 5 km lik yuzde 5
Temelli taymek arasi 20 km yuzde 3
bunlar ilk aklima gelen egimler.bursa merkez rakim 400 kusur Ankara rakim 1100 nasil egim yok.

ferhat dostumun verdiği eğimler önemli ama arkadaşımız düz yoldan bahsediyor idi kime inanacağız tabiki ferhat dostuma o zaman mehmet bey düz yol gitmediğini söylemeli ,düz yol değil mesafe he babam eğimler bu eğimlerde contadoru geçmiş mehmet dostumuz, buna kim inanır, diyorum ya aynen yeni bi tur yapılacak ,mehmet beyin yalan söylemediği anlaşılacak ya da yalan söylediği,evet topik hedefinden saptı ama burada söz konusu olan mehmet arkadaşımızın 400 km yi 8 saat 12 dakikada gittiği sele üstü, molalar ile 12 saat kafa karışıklığı burada yeniden yapılacak bu tur, o zaman gerçeği göreceğiz açıkça mehmet dostum ferhat dostumun önderliğinde olayını aynen ispat edebilir yada edemez strava değerleri resimler eşiliğinde tabi.

@ali sezgin

Allah'ım yaa...İnan yazının ortalarına yaklaştığımda artık gülmekten okuyamaz hale geldim,iyi güldürdün kardeş :D :D :D
GOOD JOB ! :in: :alkis: :in:

şunları paylaşmadan yapamıcam sanırım insan değil terminatör mübarek :) sanırsam çok cüneyt arkın filmi izlemiş :)
(link)
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
@Kudret Kurtcebe

Abi neyim varsa koyarim ortaya bir saatlik dunya rekoru ortada hemde veledrom gibi surtunmesiz ortamda ve veledrom yariscilarinin bacaklarini dusunerek yorum yapiyorum.bu arkadas 60 ortalamayi duz yolda bir saat versin evim de ona helal olsun.bursa ankarayi da 12 saatte yapsin arabami da alsin.:) ama yapamadigi an bisikletini alurim altindan.iskembeden sallama diyecem de bu onu da gecti artik.yazdigi her yorum hayal urunu ve artik kendi de inanmaya baslamis.bu is bilimsel bir istir vites oranlari insan vucudunun urettigi guc sinirlari bellidir gecen sene kilo basina 6 watt basan arkadasa da ayni seyleri yazmistim.senede yirmi bin km antreman yapip onlarca profosyonel doktorun teknik adamin yonettigi egittigi prolarin bile yapamadigi anca bir kac istisna insanin ciktigi degerleri on kiloluk bisiklet ile ekmek arasi tavuk doner ile yapan Turk gencine evim arabam helal olsun.

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
@ali sezgin

ben mi yanlış anladım
bisikletle jip in yanında 150 ile gidiyorsunuz
giderken muhabbet sohbet ediyor tel numarası veriyor alıyorsunuz
sonra jip daha fazla hızlanamadığı için siz yavaşlıyorsunuz
??

@Murat Bulut

murat bey tebrik ederim bomba olmuş konu, iyi tespit etmişsiniz. Mustafa Genç güzel özetlemiş tam bir siçonzi vakası

@Uğur S.

adamın her mesajı olay yaratıyor demek :) ne güldüm ama ya. bundan bir tanede eve istiyorum :)

Konuyu yeni gördüm.Mehmet arkadaş gerçek bir fenomenmiş..

@Ferhat Köse

bisiklet forum diğer forumlardan son derece farklı idi benim gözümde ben sene 2009 tarihinde buraya üye oldum ve ilk etap kartepe oldu kimsenin akıl edemediği 16 km eğimi almak için deli olmak lazım idi .evet biz zati deliyiz normal olduğumuzu söyleyen yok 15 milyonda adama derlerki kardeşim senin ne işin var kartepede, var çünki 16 km eğim var ...
bu istanbulda etabı bu olan ve demirbaş olarak alan tek kişi olarak kartepe savunuculuğu devam edecek.çünki neden çok kişi atar tutar bu koca mega köyde, ama gel bakalım kardeşim dediğim zaman kartepeye sus pus olunur, bu düz yolda yol bisikleti sürmeye asla benzemez.tavşanlı-boyalıca dediğim zaman kaçacak delik arıyor millet halbuki işin en zoru orası 19 eğimler 1500 rakım ,,,,,kartepeden çok sert eğimler var orada benim iki etabım var istanbul dışı başka tanımam ,bunun içinde şile-teke antremanları ekimde başlar bu iş öyle kolay olsa idi herkes gelir idi buralara gelmek için önce antremanda insanların ne olduğunu görüyorum çoğu teknikten bi haber çoğu şimdiye kadar bisiklet sporunun ne olduğunu bilmiyor bile..1976 da başladım bu işe..atıpta tutmadık hiç bi zaman ,antremana aç karnına gelenleri almadım adam aç karnına geliyor ondan sonra kalp krizi geçirip ölecek 58 km non stop basılıyor eğimlerde dahil..biliyorsun kask kullanmayanlardan yazılı kağıt aldım burada işin ciddiyetine vakıf olamamışlar malesef oluyor ama bunlar azınlık..eurosportta gördük adamları antrenörler nerede kaç km hızla eğimi alacağını önceden sporcusuna söyler bizde öyle antrenör varmı nerede bu topraklarda bisiklet antrenör sayısı kaç adet gerçekler ortaya çıkar ise yüzümüz kızarır.bisiklet sporu ciddiye alınacak bi iştir ve de dünyanın en zor işidir .bizim burada yaptığımız amatör anlayış mola yapıyoruz elin oğlu basıyor 100 km eskort ile ve ekip halinde çalışıyorlar kolay işmi dersen asla...ha hobisi insanın amatör bisiklet sporculuğu olur bu bile kurallara bağlı erken yatıp kalkmak doğru beslenme ,süratli inişlerde tekniğin ne olduğunu bilmek öne yatmak rüzgardan en az etkilenme durumu ,76 senesinden bu yana benle başlayan amatörler şimdi çoluk çocuk sahibi oldular ve göbekler şişti...değil kartepeye 20 km gidemezler..bu iş atıp tutmaya bakmaz bu iş sahada çalışmaya ve değerlerini yükseltmeye bakar ,çok insan kışın yatar ben çalışırım.2008 den beri yoğun bi şekilde tempolu çalışmalar eksik olmadı desem yalan olmaz ..insanlar kışın yatar birden yaz gelince akıllarına 200 km gitmek gelirde nasıl gidecek antremansız tabi kazın ayağını çok fena görenler oldu burada ..gelelim mehmet dostumuza hatası kayıt altına almamış en büyük hatası bu hiç kimsede asla inanmaz kusura bakmasın biz mehmet beyi aşalama derdinde değiliz genç adam çalışsın çabalasın burada antreman değerlerini versin staravadan biliriz en azından neyin ne olduğunu aytekin erzan duvarından sürekli değerlerini stravadan paylaşır bazen geride kalır kendi kondüsyonundan bazen ileri gider bu iş böyle ..
bu daha önceki arkadaşta atıp tutmuş idi fakat senin teyid ettiğine göre artık uğramıyor buraya evet bisiklet forumu seviyorum nedeni burası ciddi bir bisiklet forum ,spor yapacaklar burada olacak bisiklet sporu tabi atıp tutmaca yok gerçek değerlerini göreceğiz ha isteyen gezi takılır lay lom lom yapar asla eleştirmem ve de aşalamam asla alay etmem ,sele üstünde herkes hürdür istediği gibi takılır,herkes tarzını sele üstünde belirler, benim tarz zati belli ,amatör bisiklet sporculuğu,saha anlayışına gelince stabil yollar ,düz toprak yollar ve asfalt karışımı olacak tabi, yani cyclo cross yol bisikletçiliği..

Amatörün biri kuyuya bir taş atmış bin tane profesyonel iki saattir çıkarmaya uğraşıyor.:D Arkadaşlar adam popüler olma derdinde, bilmem belki de bir trol bırakalım kendi haline iç hesaplaşmasını kendisi yapsın.

bu kadar üfürmeden sonra paylaşılması gerektiğini düşünüyorum

@mustafa genç

Geri