her sene bi adet ist-kartepe-ist yapılmaktadır ,14 adet tur organize ettim bisiklet forumda ,
15 .tur 2015 nisan yada mayıs aylarına denk gelecek ,etabın zorluğu şudur ,99 km sonra 7-15 arası değişen 16 km rampayı çıkarsınız ,
ve aynı yerden 16 km inersiniz,ve dönüşe 72 km sonra yalovaya varırsınız 203 km toplamı,16 km rampa kaç km düz yola bedel tabi bunuda hesaplarsanız 203 km den fazla gitmiş kadar bi yorgunluk yaratır sizde,
buradaki derecem
saat 04.30 da bostancıdan çıktım 12 saat sele üstü 2 saat 15 dakika mola toplamı,bunun 45 dakikası eskihisardan topçulara feribot ile geçiş ,araç yok eskort yok,ilk 39 km ' de sürat yapmadım çünki 45 dakika feribot var ve vücut soğur idi,topçulardan 58 km basarak(kısa duruş 3-5 saniye energel içme oldu )2 saat 25 dakikada aldım ve 25 dakika mola verdim ama çok yavaş başladım rampaya bunun nedeni 25 dakika mola vermiş idim ,vücut soğumuş idi,hiç bi sorun yaşamadım ve 3 saatte 1300 rakıma ulaştım ,kısa duruş oldu energel içmek için ,1300 rakımda 10 dakika mola yaptım 3 saatte çıktığım 16 km rampayı 45 dakikada indim asfalt yer yer çok bozuktur ,aşağıda teker patladı ve yemekti derken 1 saat geçti saat 18.15 de yalovada oldum ,evet sözün bittiği yer ist -kartepe-ist etabıdır, istanbulda ne kadar bisikletçi var ise kartepenin 16 km rampaları ile tanışmalı ,evet hedef ilerde yalova -uludağ -yalova tabi mekan değişince ,