Scudo Sports

Bugün ne kadar bisiklet sürdün?

Scudo
Bence şu 400 km olayını artık kapatalım. Ortada bir hata ya da yanlışlık olduğu apaçık belli. Daha fazla sorgulamamızın anlamı yok.

Kişisel derecem ise; 121km (1100 metre irtifa 26 km/s ort.)

49.73 km 17.98 averaj 2.45.52 saat. Ve tam 48.48 maksimum hız:)
Tabi yine 15e yakın kişiyle.

Tam olarak sıfır kişi ile 30km.

@Özgür TÜRK
yokuş dediysek dağ aştık yani :) ankarada elmadağ var 1800 m. onu aştık, köy yoluna vurduk kendimizi :))

@Melih AÇIK

teşeekkür ederim :) ancak 400 km yi 12 saatte aldım ben. Sadece sekiz saat yol aldım ortalamam 37 civarıydı

@Murat B.

tabikide aralıksız pedallanmaz, nefes yetmez, güç yetmez ona

@volkan a

Malesef kayıt almadım, ancak aynı turu çok yakında tekrarlayacağım.

@Mehmet D.

Mehmet Bey,

Uzun süredir bir şey yazmayayım dedim ama yukarıda söylediğiniz şey matematiksel açıdan mümkün değil..
Ortalamanız 37 km/s ise ve 8 saat yol aldıysanız gittiğiniz mesafe 37 km/s x 8s = 296 km eder.. Hatta tam olarak hesaplayalım, sanırım 8 saat 12 dakikaydı biniş süreniz;
37 km/s x (8+12/60) = 303.4km eder..

Bunu belirtip köşeme çekilirim tekrar...

• Beğen
Tepkiler: peyk
@Derya Keçeci

yazıyı baştan beri takip etseniz bu GEREKSİZ yazıyı yazmaya gerek duymazdınız. 12 saat boyunca gittimi, 8 saat 12 dakika pedalladım yazmıştım

@Kudret Kurtcebe

Kudret bey 8 saat 12 dakika pedallama süresi. toplamda 12 saat yol süresi. Bir saat yol alıp, 10-15 dakika mola veriyordum. rüzgar genelde arkamdan esiyor, yol düz, hava 27 derece

@Edip Dinçer

Edip bey köşeye çekilmeden önce bi bekleyin lütfen,
Sekiz saat 12 dakika aralıksız gitsem dediğiniz doğru. Ben 12 saate yaklaşırken ki ortalamamı söylüyorum size. En son 37 civarıydı

2 kere mola vererek 65 km.

Loading %61..

• Beğen
Tepkiler: peyk
@Mehmet D.

Eğer kilometre saatiniz bozuk değilse kilometre saatleri durduğunuz anda durur, kayıt etmeyi bırakır, ve tekerlek tekrar dönmeye başladığında kaydetmeye başlar.
Ayrıca dediğiniz gibi 37km/s 12 saatin ortalaması ise bu sefer de 450km (tam olarak 444km) gitmiş olmanız gerekir ki bu daha da şaşırılası bir durum..

@Mehmet D.

Yazmayim yazmayim diyorum dayanamiyorum.Bursa Ankara arasini defalarca gittim geldim hangi duz yoldan bahsediyorsunuz.

bursa cikis yuzde 7 egim 5 km
İnegol oncesi yuzde 5 lik 3 km
Mezitler yuzde 5-7 15 km
Bozuyuk poyra 3 km yuzde 8 arti oncesi 8 km yuzde 4
Eskisehir ankara cikisi 4 km yuzde 5
Sivrihisar girisi 10 km yuzde 3-4
Sivrihisar polatli arasi iki tane 5 km lik yuzde 5
Temelli taymek arasi 20 km yuzde 3
bunlar ilk aklima gelen egimler.bursa merkez rakim 400 kusur Ankara rakim 1100 nasil egim yok.

Gayet acik teklifte bulunuyorum.Bursa merkezden Ankara merkeze toplamda 12 saat ,pedal cevirme suresinide sizin aleyhinize arttiriyorum 9 saatte bitirin arabam ile eskortluk yapayim ankarada arabam sizindir.12 nci saatte ankarada degilsek bisikletnizi alirim sizi de en yakin otogara birakirim.madem bu kadar eminsiniz size gayet guzel bir teklif.istediginiz tarih ve ruzgarda cikabilirsiniz son bir aydir hep ankaraya dogru esiyor zaten ruzgar.

Ayrica Edip dincerin yaptigi hesap dogrudur.12 saatin ortalama hizi 37 ise 12 saat cevirdiyseniz 440 8 daat cevirdiyseniz 296 km yol almissiniz demektir bunun baska alternatifi yok.

İste size firsat oldukca kiymetli bir araba sizi bekliyor.benzin masrafida benden :)

"Yazmayim yazmayim diyorum dayanamiyorum.Bursa Ankara arasini defalarca gittim geldim hangi duz yoldan bahsediyorsunuz.

bursa cikis yuzde 7 egim 5 km
İnegol oncesi yuzde 5 lik 3 km
Mezitler yuzde 5-7 15 km
Bozuyuk poyra 3 km yuzde 8 arti oncesi 8 km yuzde 4
Eskisehir ankara cikisi 4 km yuzde 5
Sivrihisar girisi 10 km yuzde 3-4
Sivrihisar polatli arasi iki tane 5 km lik yuzde 5
Temelli taymek arasi 20 km yuzde 3
bunlar ilk aklima gelen egimler.bursa merkez rakim 400 kusur Ankara rakim 1100 nasil egim yok.

Gayet acik teklifte bulunuyorum.Bursa merkezden Ankara merkeze toplamda 12 saat ,pedal cevirme suresinide sizin aleyhinize arttiriyorum 9 saatte bitirin arabam ile eskortluk yapayim ankarada arabam sizindir.12 nci saatte ankarada degilsek bisikletnizi alirim sizi de en yakin otogara birakirim.madem bu kadar eminsiniz size gayet guzel bir teklif.istediginiz tarih ve ruzgarda cikabilirsiniz son bir aydir hep ankaraya dogru esiyor zaten ruzgar.

Ayrica Edip dincerin yaptigi hesap dogrudur.12 saatin ortalama hizi 37 ise 12 saat cevirdiyseniz 440 8 daat cevirdiyseniz 296 km yol almissiniz demektir bunun baska alternatifi yok.

İste size firsat oldukca kiymetli bir araba sizi bekliyor.benzin masrafida benden "

Bu sözün üzerine daha söz bulamıyorum adam hodri meydan demiş. Kendine güvenen yapsın derim

@Mehmet D.

mehmet bey insanların size inanması için kayıt altına almanız iyi olur örnek strava değerleri,artı bir iki resim çekebilirsiniz ,rüzgar arkanızda imiş o gün rüzgar herhalde çok sert idi ,sizi arkadan itmiş.

çok güzel bir hikaye yazmış arkadaş filmi çekilse oscar alır :)
(link)
üşenmedim yorumlarını tek tek okudum contador gelse bu arkadaşı geçemez o kadar iyi :)
(link)
(link)
(link)
(link)

ben bu makarayı nasıl kaçırmışım, yeni görüyorum konuyu, değişken bilinmeyenli, bol üfürme içerikli ortalamalar sözkonusu. egolar en önde

@Melih Çolak

mehmet arkadaşımız yeni bi deneme yapar ise kayıt altına alır ise ve hatta gezi organizasyonları bölümüne topiği açar ise strava kullanır ise ve resimle destekler ise bu 400 km rekoru olarak tesçillenerek tarihe geçer ayrıca mehmet dostumuz sürekli bu konuda gittiğini yazıyor bizim elimizde kanıt olmadığı için bizde şüpheye düşmekteyiz ama kanıt olsa bu bence bayağı bi başarı olarak ortaya çıkacak idi ,mehmet dostumuzun en büyük hatası kayıt altına almamış ,salih dedeoğlu olsun tolga gürgün-aytekin erzan olsun ve attila bisiklet takımı olsun kayıt altına almış idiler ,bu başarı bence türkiye çapını aşar contadoru alaşağı eder valla inanmak isterdim ama kayıtlar ve şahitler olsa iyi olur idi
bu konu burada kalmamalı ve ferhat dostum açıkça olayı organize etmiş bile evet bizde şahit oluruz ve bu mesele böylece kapanır ,

@Melih Çolak

Gecen sene kilo basina 6 watt ustu basan bir arkadas vardi dunyadaki uc bes adamdan biri olmustu bir yildir yazmiyor artik :) bu onu da gecti.bakalim araba teklifini yaptik bisikletini ne kadar seviyor yada dilin kemigi nerede kiriliyor gorecez :) hatta bu resimlerdeki diger iddalar icin de tapulu evim var onu da mi koysam ortaya 60 ortalama bir saat versin evi vereyim :) ama ne olur giremeyecekse iddaya artik ufurmesin.eskisehir bursa birbucuk saat araba ile istedigi her zaman gider organizasyonu yaparim.

Hafta sonu Ne yapayım diye düşünürken birden aklıma Bursa Uludağ'a gidip yol bisikletimle downhill yapmaya karar derdim. Alanya'dan çıktım yokuşları saymazsak 80-90 km ortamala ile Bursa'ya giriş yaptım. Kısa bir moladan sonra Uludağ yoluna çıktım. Zirvede biraz manzaranın tadını çıkarttıktan sonra zirveden downhill yapmaya başladım. Rüzgar müthişdi. Arkadan esiyordu bazende yandan. İniş hızım 120-130km arasıydı. Yolda hızla inerken lüks jeepi ile giden güzel bir kıza denk geldim. Bir yandan hızla inerken bir yandan da sohbet ediyorduk. Bir ara hızımız 150 km olmuş. Kız daha hızlı gidemeyeceğini söyleyince mecbur yavaşladım bende. Telefonlarımız aldık. Sonra kız istanbul'a dönerken ben de Alanya yoluna döndüm. Rüzgar hala arkadan esiyordu. Kendimi çok sıkmadan 80-90 km ortalama ile Alanya'ya dönüş yaptım. Kondüsyonum vasat olduğu için normal hızımda gidemedim. Dönüş yolunda mola vermek yerine bisikletin üzerinde ayaklarımı boşlukta 5 dk. kadar sallıyorum. O sıradan gücüm yerine geliyor. Sonra tekrar pedallamaya devam.
Tabi bu kadar hız yaptığım, yol yaptığım halde ben yarışlara girmek yerine totomu gezdirmeyi tercih ediyorum.
:D:D:D:D

@ali sezgin

ali bey ortalamayı düşürmemek adına uyguladığınız "ayakları sallama" yöntemi çok yerinde ve dahiyane

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Geri