Scudo Sports

Bugün gasp edildim

@StevenDiaz07 moralini bozma canına bir şey olmamış; sıhhıye Cebeci arasında dar sokaklarda öğrencilik dönemlerimde de bir arkadaşımıza yapılmıştı. siz şikayetinizi yapın yalnız bir şey çıkmaz sadece o bölgede güvenliği artırırlar göstermelik bir iki hafta

Scudo
Çok gecmiş olsun. Çok üzüldüm. Umarım bir netice olur.

@StevenDiaz07 çok geçmiş olsun. Canınız yerinde önemli olan o.

Bu ülkede ilk gaspımı ortaokulda yine ortaokul, lise yaşlarında olan iki kişi tarafından yaşamıştım. Spordan çıktığımdan param yoktu, dayak atmaya çalıştılar ama spor çantası ile kendimi koruyup kaçmıştım. Düşünün onlar da büyüdü. Son zamanlarda viral olan New York Belediye Başkanı, Bloomberg'in bu tarz olaylara karşı yaklaşımını maalesef ülkemizde göremeyeceğiz.

Özet geçmek gerekirse, camları kırılmış metruk bir evi gören birey diğer camlarını kırmak için taş atar. Bunun önüne geçmek için kırılan camların tamamını onarmak gerekir.
Farklı bir örnek, grafiti vandalismine karşı bir belediye, tam olarak hatırlamasam da, 5 ila 10yıl arasında grafitileri hep temizlemiş sonunda grafiti çizimleri kesilmiştir.

Geçmiş olsun, dün facede paylaşılmıştı toplanıp daha ufak ve yalnız olanlara saldırıp birde videoya kaydetmişler, maalesef artık kanunsuzun hakkından kanunsuzlar geliyor, toplanıp aynı şekilde dayak atmalı bu gibilere

Maddi anlamda ucuz kurtulmuşsunuz ama alçaklar yine de darp etmişler..
Yaşınız küçük mü? Bu yüzden mi polise gitmediniz acaba??. aynı semtte ihbarlar arttığında belki polis harekete geçebilir. yakalatamasanız bile istatistik olun, bu semt tehlikeli desinler daha fazla polis göndersinler..

Seviyesiz insanların başvurduğu bir yol. Geçmiş olsun, üzüldüm :eek:ops:

Geçmiş olsun . Moralinizi bozmayın.

@cihanom Geçmiş olsun... Olay yerinde kamera ya da görgü şahidi varsa şikayetçi olun derim. Belki birşey çıkar. Allah beterinden saklasın...

Çok geçmiş olsun.
Maalesef Ülke Polis lerin ülkesi oldu fakat vatandaş a ne kadar faydaları var çok ça tartışılır.
Bir çok insan bu tarz; gasp,hırsızlık, mala zarar verme gibi olayları hayatın da yaşıyor, çevrem de bu gibi olayları yaşayanların bir tanesi bakın onlarca olay sayabilirim ama sadece bir tanesinin Polis tarafından çözüldüğünü, olumlu sonuç alındığını görmedim. Akrabalarımdan sadece birinin evine 3 sefer hırsız girdi, babamların evine hırsız girdi, eşimin arabasının tekerleri patlatıldı/kesildi ve dahası, maalesef hiçbiri çözümlenmedi, yakalanmadı, maddi manevi hasar karşılanmadı.
Polis e gidin elbette, umarım sizin ki örnek teşkil eder ama ben şahsım adına bu ülkenin kolluk kuvvetlerinden çok umutsuzum.

Aynı olay benim de bisiklet sürerken başıma geldi. Önüme çıktılar durmak zorunda kaldım, haraç kesiyoruz buradan geçemezsin sökül paraları dedi tamam bir saniye dedim bisikleti yere bıraktım biraz geri çekilip elimi formamın arka cebine atıp biber gazını tek hamlede iki toy çocuğa hunharca sıktım:) biraz rezilliklerini seyredip Allah ne verdiyse bağırta bağırta kırdım çenelerini.Kesinlikle biber gazı böylesi şerefsizler için müstehak, geçmiş olsun bu arada..

geçmiş olsun. Veledi zinalar, toplum dayağı atacaksın bunlara

• Beğen
Tepkiler: Nautica
Çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. Az miktarda paranın gitmesi ve canınızın sağlığı elbette iyi haberler ancak yaşadığınız durumun çok sinir bozucu olduğu aşikar. Lütfen hemen savcılığa gidip şikayette bulunun ve asla bir şey olmaz demeyin. Daha önce de yazıldığı gibi aynı yer olmasa da bu itler belli ki ava çıkmışlar. Sizin gibi mağdurların şikayetleri artarsa bu hayvanların kafeslere kapatılma ihtimali artar. Bunun dışında sıkmayın canınızı, hayatta her şey gibi bu da acı da olsa bir tecrübedir. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Sonra diyorlar ki bana niye yanında bıçak taşıyorsun. Tabancam olsun taşımazsam şerefsizim bu ülkede. Devletin canımızı,malımızı koru-YA-madığı açık. :mad:

Bu tür durumlarda eğer kendinizi savunacak konumda / durumda değilseniz mutlaka telefon - cüzdan gibi eşyalarınızı teslim edin 1 aylık maaş uğruna ölmeye değmez.

Bu yapılan zorunuza gidiyorsa diğer arkadaşlar için de tavsiyem şudur başka bir konuda da yazmıştım. şuradan okuyabilirsiniz. " Samsun'da bisikletçilere yapılan bıçaklı saldırı "

------

1992den beri bireysel olarak dövüş sporları ve savaş sanatlarıyla ilgilenen / uğraşan biri olarak acizane tavsiyelerim.

1.Egosu yüksek / Özgüveni 10 üzerinden 1 olan ve tek başına hiç bir halt değilken 2 ya da daha fazla kişi olduklarında arabaları kovalayan sokak köpeği gibi atarlanan bu tiplerden mümkün olduça uzak durun.

2.Hukuk konusundan az çok okuyun. Neler nefs-i müdaafaya girer neler girmez bilgi sahibi olun. Örn. Adam saldırdı, escape ile yumruktan kaçtınız, kroşeyi çakıp yere yığdınız. Burada nefs-i müdaafa bitti, yerdeki adamın kafasına tekme attınız, savcının takdirine göre basit yaralamadan - cinayete eksik teşebbüse kadar yolu var, o nedenle dikkatli olun.

3.Dövüşmeyi biliyor ya da fiziksel üstünlüğünüz olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Bıçak, delici kesici herhangi alet gördüğünüzde kaçın. Salaklığın lüzumu yok, filmlerde sizi oynatmazlar.

4.Kaçamayacağınız durumlar olacaktır. Şu şişesi, bisiklet pompası gözlük kabı gibi nesneleri silah olarak kullanabileceğiniz, ve elden sopa bıçak alma gibi konular içeren "escrima" eğitimi ile 2 ayda kendinizi savunacak konuma gelirsiniz. Sorun soruşturun.

5. Kavga edecekseniz de sırtınızı bir yere dayayın mutlaka duvar, trafo, araç vs. arkadan savunmasız darbe almanızı engelleyeceği gibi görüş açınızı arttırıp saldırganları aynı anda görme şansı yakalarsınız. Kulak, kasık bölgesi, nefes borusu, gözlere parmak gibi caydırıcı / çok acı verici ve en az teması sağlayacağınız şekilde kendinizi savunun. Boğuşmaya, güreşmeye çalışmayın dayak yersiniz kimse o şekilde sayı üstünlüğü varken dayak yemez.

Beladan uzak kalın saygılar.

------------------------------------------

@fatih.ugur23

Biber gazı size de zarar verir eğer rüzgar ters esiyorsa, doğrusu biber spreyi.

@StevenDiaz07

Hocam self-defense eğitimi alın faydasını görürsünüz özellikle bu tür durumlarda.

iyiki kesici bir aletle yaralama durumuna girmemişler.

Çok geçmiş olsun. Ortaokulda benim de başıma gelmişti. Olay anından hemen sonra karakola gidip şikayetçi olmuştum. Adam iki ay sonra bulunmuştu.
burada bir husus var. birisini öylesine şikayet edip etmediğinizi anlamak için sizi bir kaç kişiye sorgulatabilirler. Amaçları gerçekleri söyleyip söylemediğinizi anlamak. Darp iziyle gidip, biraz da mazlum gözükünce zaten inanacaklardır. Kesinlikle şikayetçi olun. Herkesin belirttiği gibi, artık her yerde kamera var. İlla ki bişeyler çıkacaktır...

Çok geçmiş olsun.

Çok gecmiş olsun :( bugun hep kötü haberler var forumlarda :( Geçenlerde sitenin önünde bir adam, bir kadını yumruklayarak agzını yuzunu dağıttı. 155i aradım. Hemen ambulans ve ekip gonderiyoruz dediler. yarım saat sonra polis ekibi beni aradı, adresinizi verin hemen geliyoruz dediler. Polisten 10 dakika sonrada(yani olaydan 40 dakika sonra) ambulans aradı adres sormak için. Hayatımda ilk defa 155i aradım sonuç boyle oldu malesef :(

Bu nedenle ıssız yerlerde dolasmamak ve hiç bir şekilde risk almamak gerek. Korna çaldı diye adam öldürenlerin yaşadığı bir ülkedeyiz.

neden bu kadar cekimsersiniz? yarin obur gun ayni olay sevdiginiz birinin basina gelse nasil tepki vericeksiniz düşünun derim.. adami isirirlar he saka gibi .. elinizdeb geleni ardiniza koymayin! gecmis olsun.

Geri