Selam... 3 arkadaşımın yardımınıza ihtiyacı var. Bir kaç (dalga geçmemenizi umduğum) soruları varmış

15 Temmuzu bayrama bağlamak suretiyle 1 arkadaşım yıllık izin aldı ve yurtdışından 2 arkadaşı İstanbul>Antalya turu yapmak üzere kafaladı. Beni de ikna etmeye çalışıyorlar ama şimdilik direniyorum. Çünkü yurtdışından gelenlerin ikisi de bisikleti dahi olmayan adamlar. Fosur fosur sigara içiyorlar, sporun 's'sini yapmıyorlar ve bırakın Antalya'yı Tuzla'ya gidemeden nefesleri kesilebilir. Şincik
1) Dediğim gibi bisikletleri dahi yok ama adamlar Euro üzerinden para kazandıkları için "Nolcek yeaaa altı üstü 1500 - 2000 euro. İki ay tasarruf yaparız" diyip canımı sıkıyorlar. Ama aldıkları bisikleti de geri götürmek istiyorlar (biri Belçika'ya öteki İngiltere'ye) Bisikletini yurtdışına götürme ya da yurtdışından getirme tecrübesi olan var mı?
2) Daha önceden İstanbul - Antalya turu yapmış birileri varsa rotalarını paylaşabilir mi?
3) İstanbul Antalya üzerinde 1'er günlük mesafede (sanmıyorum ki 1 günde 100 km yapabilsinler ahahaha ) pansiyon tarzı kalınabilecek bir yerler var mı?
4) Pansiyonda kalmayı planladıkları için aşırı yüklü tur bisikletine ihtiyaçları yok gibi geliyor. Yol bisikletine kılık kıyafet ve temel yedek parçaları koyacakları kadar çantaları monte etseler (Ne bileyim Sele arkası çantası, üst boru altına bir çanta vs....) yeterli olur mu?
5) Bu rahatsızlar beni de yanlarına dahil etmeye çalışıyorlar. Kırıcı olmadan (biri 24 öteki ikisi 20 yıllık arkadaşlarım) kendilerine katılmak istemediğimi, nasıl anlatabilirim? (Adamlara bisikletimin bu tarz bir tura uygun olmadığını anlatamıyorum. Çıldırttılar beni 11-23 ruble 39-53 aynakol ile bırak dağa tırmanmayı ufacık yokuşta cılkım çıkıyor. Bi de bu şekilde dağ tırmancam?? OLDU!!!)