Scudo Sports

Bu ülke için hala ümit besleyen var mı acaba?

Scudo
Bu vatandaşla aynı ülkede yaşadığım için utanıyorum. O yüzden xxx diye devam edeceğim.
Bu xxx'i Muğla Milas gibi 7 den 77 ye herkesin bisiklete bindiği güzel ilçelerimize mecburi hizmete göndermek lazım.
Yaşlı genç kadın erkek herkes bisikletle dolaşıyor.
Son ziyaretimde 75 ini geçtiğini tahmin ettiğim nineler bile turluyordu.
Kız erkek adam kadın zaten var.
Oraya mecburi hizmete gönderseler herhalde feleğini şaşırır.:D

@atasoy
Bu tip olayların sadece Türkiye' de olmadığı elbette doğru ancak şu da kabul edilmelidir ki bu tip olaylar çok az ülkede Türkiye gibi sonuçlanıyor. ( kabile devletlerini saymazsak)

Düşündüğümü düşündüğünüz şeyi düşünmüyorum (cümleye gel :p) benimle aynı fikirde olmayan herkesi yaftalayan biri değilim :) mutlu, umutlu günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Terörist bir devlet ortadoğuya demokrasi getirme maskesi altında iki tane terör örgütü peydah ediyor, bunları hem birbirlerine hem de masum insancıklara musallat ediyor, bu insanlar da canlarını kurtarmak için güvenecekleri tek ülke olan Türkiye'ye kaçıyor.

Ve Suriyeli piçler haa?

Allah bizleri sizin zihniyetinizin iktidarından korusun. Yapmadığınız şey değil. Stalin zulmünden kaçan Azerileri Ruslara geri iade ettiniz siz. Sınırı geçer geçmez kurşuna dizildiler. Böyle konulardan hoşlanmazsınız ama açın da Boraltan Köprüsü diye aratın okuyun.

@BerkEvren Yorumun devamini okursan orada yaziyor geri kalan... Zaten amaciniz anlamak degil kelime cimbizlayip oradan yermek ve ego masturbasyonu yapmak.

@Murat Semiz

Yediği kaba pislemeyecek o zaman.
Sokak ortasında zararsız köpeğe tekme atmayacak
Bıçak çekmeyecek
İnsansa insan gibi yaşayacak yoksa siktir olup gidecek.
Ben kendi ülkemde onlar yüzüne dışarda özgürce dolaşamıyorsam bi sorun var demektir.

sana da bir gün bulaşıp çekip bıçağı sokarlarsa, sonra piç mi değil mi görüşelim
Hala insan onlar yazık diye bilecekmisin

Suriyeli p*clerden nefret ediyorum irkci degilimdir bu ulkede yillaedir afrikalilar da yasiyor varligi yoklugu anlasilmiyor adamlar kendi halinde saat satiyolar, cuzdan satiyolar ekmek parasi cikartiyolar helal oldun afrikalilara onlara can kurban bazen cuzdan ve kemer aliyorum pazarlik bile yapmiyorum para kazansin diye... Ama suriyelileri olduresim geliyor arada iyi suriyelilerde cikmiyor degil oara lafim yok ama sayilari az ne yazik ki bu ise yaramaz suriyelileri toplayip esad'a iade edeceksin ne yapapsin.

Şöyle yapayım cımbız olmasın o zaman...

@aytacaltay Gerçekten ırkçı değilmişsiniz helal olsun... Buna kendinizi inandırmanız takdire şayan :acpsnr:

@Murat Semiz

Birader birakin Ismet pasa dusmanligini bu hukumet isid'e tirlar dolusu silah verip orada turkmenlerin katledilmesini yardim etmis oldu noldu? Bu konuda sesin neden cikmadi forumda? Ayrica madem guvendikleri tek ulke biziz g*tu kurtarmak icin bize sigindilar o zaman ev sahibine artislik yapmayacaklar.

@BerkEvren Evet irkci degilim ama idrak sorunu olanlardan nefret ediyorum. Yazi acik ve net iyice okuyun, tekrar okuyun, gene okuyun, hep okuyun belki anlarsin.

@BerkEvren Ha bu arada suriyeli bir irk degildir istesemde suriye irkciligi yapamam zaten once irkciligin tanimini bilmek gerek.

Sabahtan beri yazıp yazıp siliyorum kimseyi kırmak istemiyorum ama bu kadarı yeter artık.

Suriyeli p*clerden nefret ediyorum

irkci degilimdir

Ama suriyelileri olduresim geliyor

Bir toplumun bazı kesimini sevmeyebilirsiniz bu en doğal hakkınızdır elbette ama tamamına değinirseniz sorun var demektir. Hele böyle sövüp öldüresiniz geldiğini söyleyerek içinizden adeta nefret kusmuşsunuz yani daha ne kadar ırkçı olabilirsiniz ki? Bu nasıl bir nefrettir böyle anlamak mümkün değil. Dünyaya Suriyeli olarak gelmek onların suçu mu? Nasıl oluyor da tamamını kapsayan bir genelleme yapıyorsunuz? Bir de gitmiş iyi suriyeliler de var diyerek güya üstünü örtmeye çalışmışsınız pes gerçekten ya tek kelime yazık.

Sizi Bob Marley'in sözüyle başbaşa bırakıyorum:

"Karanlığa ışık tutun..."

[USER=702]@Anonim[/USER] Anlamak istememekte israrinizi anliyorum cunku siz cok humanist, dunyayi toz pembe goren, bir yerlerinde kelebekler ucusan liboslardansiniz ege adalarimiz isgal edilince sesi cikmayan ama kktc de turkler oldurulurken tsk nin mudahalesine "isgal girisimi" diyen, ermeniler tarafindan hocalida soykirima ugrayinca gikini cikarmayan ama her yil ermeni soykirimi yalaninda profil resmini siyah yapan, pkk coluk cocuk ve askerlerimizi oldurunce biji biji diye bagiran ama mehmetcik pkk yi vurdugunda fasist tc devleti diyen sozde humanist, sol goruslu sevecen tatlimi tatli insanarsiniz anladik... Kusura bakma suriyeliler seni bu ulkeden atmaya kalkinca, yakinlarina dokununca, seni gasp edince benden daha irkci olacaksin. Suan sana dokunmadiklari icin benim yazdiklarimi elestirebiliyorsun.

• Beğen
Tepkiler: specific
[USER=702]@Anonim[/USER] küfürlerde gerekli yerlere noktalama işaretlerini koyarsak istediğimiz gibi hakaret edebiliyor muyuz forumda acaba? Örnek göstermeye ben utanıyorum da, anlamışsınızdır ama!

[USER=702]@Anonim[/USER] Buyurun yaziya parantez icinde aciklama ekledim umarim bu sefer anlasilmisimdir. Kisaca ozetliyim suriyelileri gunahim kadar sevmem. Arada iyi niyetli suriyeliler var onlara lafim yok "suriyeli" bir irk degildir sonu -li ile bitenler irk degildir topluluktur veya genel manada millettir. Millette bir irk degildi bu ayri bir tartisma konusu.

@Anonim bilerek dokunmuyorum belki bir şeyleri anlar da düzeltir diye, düzeltmezse de kalsın işte herkes kendine yakışanı yapar ve ibret olarak kalır. Bunu bilerek de cevap verdim ama değişen bir şey olmadı. Hadi onu geçtim, kimliğimiz ve nasıl insanlar olduğumuzun kararını bile vermiş bir sonraki mesajında. Evet işte gelinen nokta. Cidden pes artık.

@aytacaltay sizin amacınız tamamen siyaset ve açık açık ırkçılık. İlk olarak siyasetiniz umrumda değil ki, her mecrada olduğu gibi burada da baydı artık bu konu ama diğeri umrumda. Çünkü ben de aslen Suriyeli olabilirdim veya forumdan başka üyeler de oralı olabilirdi. Bu durumda hepimiz sizin deyiminizle piç olacaktık ve tarafınızca öldüresiniz olan insanlar olacaktık. Kusura bakmayın ama bakış açınız resmen budur. Suriye-li veya değil bunun önemi var mı? Bir toplum yani insanlardan söz etmiyor muyuz? Her toplumda iyi-kötü gelişmiş-gelişmemiş insanlar vardır. Bizlere düşen, her bireyi bir şekilde topluma kazandırmaya çalışmak ve gelişim sağlamaktır. Yoksa böyle nefretle kim neyi çözebilmiş ki? Dünyayı değiştiremeyiz belki ama değiştirmek isteyenlere ilham kaynağı olabiliriz. Mesela bisiklet güzel bir başlangıçtır. Neyse daha fazla tartışmak istemiyorum ama lütfen bu tür mesajlarınıza son verin artık bir şey kaybetmezsiniz.

Geri