Scudo Sports

Bu topik yarışlara hazırlananlar içindir.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
https://im3-tub-tr.yandex.net/i?id=d00218c40215731ecffffb80f1781365&n=33&h=215&w=215

bu akşamki dörtlükler yarış birinciliği,
jüri kararınca ,mehmet sunuya verilmiştir,
önemle duyurulur,,

imza

jüri,,,,,,

a- güray
b- kudret

Estafirullah efendim ne haddimize.

• Beğen
Tepkiler: Güray Görkem
Okunma:
3.975

bu konunun reytingi,28 kasımda açmışım konuyu,bu senin sayende olmakta mehmet sunu,
bu arada günaydın kayseriye,ve sanada,saat 07.28 erken kalkan düdüğü çalar,erken ,yatan erken kalkan rahmetli annem 83 yaşında vefat etti,
güray bence uyumakta belki sende bu saatte uyuyorsundur ama işe gitme vakti yaklaşıyor,
bu gün bir seleye geçeceğiz,saat 12.00 de ,merkezi biliyorsun gürsel akay bisiklet,oraya yollanacağız abla ile yeğen ile teşviki mesai dün halledildi,bu arada hava acaip soğuk şu anda ,doğal gaz sobamızı yaktık yazmaya başladık,

sevgili dostum mehmet sunu,gece rüyamda rakiplerimi gördüm boğazımızı sıkıyorlardı şaka şaka,,
:komik::komik::komik::komik::komik:

https://lh3.googleusercontent.com/U-IU2B1pd5lzmrbf7Hrf3GvLB2mrLGousJKmLdNfq4vSUUbzeAKgUS3POg-gJKhS3tnNaOfcoATZF-9ra-1B0AE9XdfcXzs_WSCd2sjskaMFXmbUtvIHkhJi_kqpaVDN-eACdA=w979-h641-no

sağdan sola,faik yağcı-ali rıza fırıncı ve ismail ıltır

marmara etap 88 km

1-ali rıza 2 saat 20 dakika
2- ismail ıltır 2 saat 28 dakika
3- faik yağcı 2 saat 30 dakika

dakikalara dikkat et 8 ve 2 dakika oynamış
ortalamaları-

88x60 bölü-2 saat 20 dakika ne eder,140 dakika
37.7 ortalamayı yaz ali rıza dostuma
valla müthiş,55 +yaş üstünde tabi ali rıza dostum pek durmamış tabi,
gelelim ismail beye,ortalama 35.6 ,
faik yağcı,35.2 ortalaması,,

burada ali rıza bey gerçekten sıkı bir ortalama yapmış,kullandıkları bisikletleri bilmiyorum yani ayna kol kaç idi arka ruble kaç idi...tabi 88 km boyunca nasıl bir strateji izlediler bilmiyorum.bursa merkez ve osmangazi köprüsü çıkışı son ,tam 88 km ,etabın sadece 43 km'sini biliyorum ,gölcüğe gelirken eğimler olduğunu biliyorum.
benim etapta 43 km 'de eğimler 3-4 arası idi ama uzun idi...
aynı gün yarış yaptık biliyorsun ama onlar farklı bulvar idi,,,,

imdi gelelim çeşmeye uzuna,
burada durum şöyle oldu,

100 km -55+artıda

1- ismail ıltır-3 saat 05 dakika-100 km 'de
2- ali rıza fırıncı-3 saat 15 dakika
3- davut mutafoğlu-3 saat 34 dakika

ortalamalar,
ismail beyin-32.4, ismail beyin 88 km 'de ortalaması 35.6 idi burada düştü niye çünki etap 100 km
diğerinde 88 km idi ve birinci oldu

ali bey ise 30.7 ortalama ile ikinci,88 km 'de ortalaması 37.7 iken 100 km 'de bayağı düştü ortalaması ,
davut bey ise, ortalaması 28.0 ile üçüncü oldu 100 km 'de
doğan demirliçakmak ise 3 saat 40 dakika ile 27.2 ortalamayı görerek dördüncülüğü hak etti,
teyfik örten ise 3 saat 46 dakikada aldı 100 km 'yi ortalaması 26.5,

açıkça 28 ortalamayı korur isek kimleri yakalayamayız belli,açıkça davut mutafoğlu ile çekişiriz gibime geliyor,
100 km 'ye soyunmaya daha var mehmet hocam,hele bi beklesin bakalım 100 km ,
imdi ve de şimdi
neden faik yağcı 100 km 'de yok idi , onun ağzından öğrenmek isterdim,nedenini bilmiyorum,ama sadece tahminlerim olabilir belki 88 km 'de rakiplerinin aldığı derecelere göre hareket etmiş olabilirki ,tabi genede bilmiyorum.
nitekim,faik yağcı çeşmede kısada var oldu 46 km 'de birinci oldu

1- faik yağcı-1 saat 25 dakika
2- enis korkmaz-1 saat 40 dakika
3- necmettin sabah-1 saat 49

enis beye bayağı fark yapmış, 15 dakika,necmettin beyede,ortalama yüksek, 32.4
enis bey, ortalama 27.6,çeşmede onla rakipleşir idik ortalamada ,
eğimlerde var idi,,
necmettin bey,ortalaması 26.0

gördüğün gibi mehmet sunu tablodanda anlaşılacağı üzre,rakipler aynen belli,
ismail ıltır-ali rıza -faik yağcı 3 adam rakip olarak çıkmakta diğerleri ile çekişiriz,tabi nedim güçlüyüde dahil eder isek ederi 4 ve hatta face 'den orta kanaldan yarışa davet ettiğim özkan aydında gelir ise ederi beş,bu beş rakibin hangi bulvarda yarışacağı önemli tabi,
kısayı seçer ise faik yağcı marmarada ve özkan aydın ve zati demirbaş nedim güçlü aynen ben kürsüden aşağı düşerim 4 'üncü oluruz bu 3 adam sıkı çünki,tahmin etmiyorum ali rıza ve ismail bey kısada yarışsınlar onlar uzuncu ,
ha olurda 88 km 'ye gene faik yağcı talip olur ise aynı günde 3 'üncülük garanti .
derslerimizi aynen çalışıyoruz
rakipleri tanıyoruz ortalamalarını irdeliyoruz.

:D:D:D:D:D

Günaydın kudret abi. Şimdi benim anlamadığım nokta yukarda ismi geçen şahıslardan birinci olan 37.7 km ikinci olan 35.7 km, üçüncü olan 35.1 km yapmış gözüküyor. Peki bu yaşta bu ortalama yapmanın sırrı nedir.

birde kullandıkları bisikletler hakkında bilgi verirmisin.

bence uzun etaba çıkma . Semipro lar hep uzun etapta. Can şakarcanmı oda erciyesfondoda uzun etaptaydı.

@mehmetsunu

yaklaşımlar aynen isabetli vuruş,
mehmet hocam doğru dersin,
şimdi imdi can şakarcan hakikaten acaip bir adam ve face 'de arkadaşız ama duvarında herhangi bir faliyet bu aralar yok, ödüle doymuş bir kişilik ,biliyorsun feridun tezbaşaran ile teşfiki mesai çok fazla oldu,56 ayna kol çevirmekte deli bu adam yahu,,:islik::islik::islik:
neyse ,açıkça samimiyetim yok idi ismail bey ile ve faik bey ile ve ali bey ile bi dahaki sefer aynen tanışacağım gerçi ismail beye face 'den özelden sorular sorabilirim ali beye ulaşamadım,faik bey face kullanmıyor herhalde,
can şakarcan 52 yaşında mehmet dostum,benden küçük onun katagori farklı tabi ,,
valla bende merak ediyorum nasıl besleniyorlar.ortalamaların bu kadar yüksek olmasının nedeni bence ayna kolda yatıyor olabilir ,tahminim , 52 ayna kol çevirmekteler arka 11-28 olabilir,50-34 ayna kollar uzunlarda aynen yavaş kalabilir benim bir handikabımda aynen bu tabi arka ruble 11-34 onlu olur ise sorun başlar,sürekli 50-11 çevirsemde 52-11 ' i nasıl yakalayacağız vites farkı mehmet hocam..

Fotolardan hiçde öyle ortalama çıkaracak şahıslar gibi durmuyorlar. Demekki görüntü yanıltıcıymış. Vaktin behrinde sivasta bir amatör halk yarışına katılmıştım. Bir vatandaş nerdeyse bisan şehir bisikleti ile gelmiş yaşça bizdende büyük. Hatta arkada pazar torbaları vardı. Bu şimdi niye geldi diye düşünürken bir koptu ikinci oldu.

@mehmetsunu

ummadık taş baş yarar misali,:komik::komik::komik:
mehmet hocam biliyorsun feridun tezbaşaran ile teşviki mesai oldu geçen haziran ayında ,sancaktepede idman bittikten sonra oturduk muhabbet ediyoruz ,ayna kola baktım 52-39 ön arka 11-23 idi ve 66 yaşında feridun 60 kilo ile anlık 23 eğimi fırtına gibi çıktı tabi benim sistem aynen zort oldu yetişemedim ayakta bodoslama çapraz bile yapmadan çıktı feridun baba,
300 metre, ama oraya gelene kadar 9 km 700 metrelik eğimleri aldıkta geldik, sonda resmen eğimde atak yaptı süratli çıktı ve arkasında sadece tempo bisküvi taşır onu yer ve suda içmez böyle bir adam ,şimdi sen bu adama ne diyecen delimi akıllımı..:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
kask takmaz, eski milli bisikletçi, otobana dalar ,yasak olduğu halde ,bu adamın otobanda adı var ,onun adı otoban faresi fare gibi süratli ...:D:D:D:D diğer adıda 56 ayna kol feridun yani 56 feridun ,

benim velespit işi ne olacak kudret abi.

• Beğen
@mehmetsunu

hemen özele geçelim ,,,:islik::harika:

selam mehmet sunu,
bu gün senin attığın linge gürsel ile baktık benim bisiklet eğimde esnemezlikte 3 'üncü ve gene sertlikte 3 Üncü birinci cannondale karbon,ikinci gürselin gıant'ı o karbon o da tcr
dükkana her girişte arkada kırmızı kasklı olan bisikletimi oraya park ederim,bu dükkan benim evden 3 km uzakta ,
bu gün sulu kar yağdı şimdi eve geldim,fena halde trafik tıkandı burada,
nedeni köprüler yıkılıyor hızlı tren olayı için yayaların geçmesi yasak ve araçlarında malesef bu iş 2 yıl sürer tam zamanı aslında kadıköylü sinir olmak istemiyor ise ,bisiklete geçsin,özellikle işi kadıköyde olanlar aynen bisiklete hade bakemmm kadıköylü,,,,,

mehmet hocam bu bisikletin fiatını ne sen sor ne de ben cevap vereyim sadece ip ucu karbon bu canavar,

jantlar yüksek profil,sürerken dikkat ister bunun için..

(link)

ozan selam, bu gün merkezde buluştuk,tesadüf denk geldik,bu pazar rota bu zati biliyorsun adem dualı ile daha önce non stop yaptığımız etap sıkı eğimler 17 'lerde,gidişte 41 dakika non stop şile tabela son
25 dakika bir mola var ama bu sefer o kadar yapmam 5 dakika felan duracağım ,dönüşte 46 dakika .bu pazar ayar çekelim.havaya bakarız
bu arada o tekerin tam yarık olan yerine azıcık japon yapıştırıcı ekle derim..

Çeçenistan rampası kudret abi . Ozan'ı oraya götür ter atsın biraz. Nasıl rampa o öyle.

• Beğen
Tepkiler: ozantuzcu
@Güray Görkem

Şile Antrenman Turları

kardeş topikte olay var bu ct
ozan boş ise aynen topuklarız ,,
güray orayada pazar günü bakarız,,

ozan günaydın malesef ,cuma idi dinletim ama ct 'ye alınınca ct o güzel etabta olamayacağım ,sen ct yakala yasirleri bence,pazar yorgun olursun.etap uzun çünki pazar ben ferdi takılırım ,kısa yapacağım,ama yorgun olmaz isen senle çeçenistana bakarız ,bostancıda saat 10.30 da nero kafede buluşuruz..

günaydın mehmet sunu,
o ses türkiye programına bakalım kabul edeceklermi,yalnız jüride gökan var athenanın solisti eski punk 'çı
biz rock 'çı bakalım nasıl olacak :islik::islik::islik::komik:
acun var ,
buda ses yarışmasıda zati ödül almıştım 1988 üniversiteler arası en iyi solisti seçildim ,jüride ilhan irem var idi ve izzet öz,16 yaşında gitar yarışmasına girdim hürriyet gazetesi düzenlemiş idi rahmetli fikret kızılok jüride idi ,
orda birinci olmuş idim ,
senin anlayacağın bu konu aynı zamanda ses yarışması konusu olduda ,valla ben şimdi bu programa yarışma konumunda çıkacağımı zannetmiyorum ,bakalım ne olacak
acun ile önceden bir teşviki mesai yapacağım herhalde ,acun ile bu programı dinleti şeklinde ayarlayabilirsem çok şık olacak,yani bu programda resmen canlı çalacağım dinleti olacak ,arka planda kesinlikle gıant tcr olacak ,o bisiklet aynen sahnede olacak ben nereye bisiklette oraya .bir adet menejer olmaz ise, kendinin menejeri olmak durumu var mehmet sunu ...

mehmet sunu elbet sana canlı çalacam bir gün..

@Kudret Kurtcebe

Senin neyin eksik. Biraz müzikten anlayabiliyorsam senin gibi akord konusunda kendini aşmış pena tekniği sağlam bir müzisyen bu ülkede bir elin parmağını geçmez.

@mehmetsunu

vakit geldi sayılır mehmet hocam ,1987 aldığımız daire artık yıkılıyor, bina 72 'de yapılmış,senin anlayacağın bina çürük,ikinci tebligatı yönetici olarak imzaladım ,60 günlük ek süre zati bitmiş idi 22 aralıkta bir daha gelecek belediye
burada 4 adet lokanta var bunların boşaltması uzun sürebilir ama bu işi şubata bırakmazlar,lokanta işletenler çıkmıyorum diyemez ,yukarda inönü caddesinde esnafa, çık uyarıları denmesine karşın adamın elektriğini acımadan kestiler,işi o rakkeye getirene kadar çok uyarı yapıldığı halde terketmeyenler tabi aynen terketmek zorunda kalıyor
bu kentsel dönüşüm benim işime yaradı görünüyor,8 ayda mütehait firma plazayı bitirecekki yan tarafta küçük ölçekli bir adet plaza yapıldı valla komple diş hastanesi oldu 3 katlı ora bizimki 8 katlı olacakta valla hastane olabilir tabi bizde aynen hissedar ,tabi kontratta ücret konusunda anlaşacağız 1 veya 3 yıllık sözleşme ,ama yıl sonu yüzde 10 arttırmaca ,bu işler bana bakıyor yani artık senin anlayacağın ufak çaplı işletmeciyim yani ticari büro işleteceğiz.
valla kiralık yer bostancı taraflarına yakın olacakki, plazaya yakın olsun.gelişmeler bu yönde mehmet hocam 3 nisan 2015 'de sözleşme yapıldı avansları aldık ve yıkım işlemi,davalar yüzünden aynen uzadı..
eşya fazla olmayınca taşınma kolay olacak yeğenin doblosuna her şey sığmakta,tabi burayı kapatırken elektriği suyu ve gazı yerinden kapatma işlemlerinide ben yapacağım tek borcum yok zati ,artı emlak vergiside ,borçsuz harçsız bir dairemiz var,daha ne olsun .millet kredi alıyor ve borç ödüyor uçan kuşa borcum yok mehmet hocam...
rahmetli annem hiç sevmez idi borçlanmayı, ve çok tutumlu idi ona çekmişim..
internetide kapatacağız tabi
ve görüşemeyeceğiz bi zaman ,
mehmet hocam ama kafelerden yazarım internet bağlanana kadar ,

forumun başında aşağıdaki yazı dikkatimi çekti,,

Bisiklet forum,
Burası Türkiye'de bisikletle ilgili Zincir, Vites, Ruble, Pedal, Lastik, Yama, Sele, Tamir, Bakım, Giyim ve daha birçok teknik konuların yer aldığı, yine Türkiye'de profesyonel bisikletçilerin ve turcuların da paylaşımlarını yaptığı, aynı zamanda Yol, Dağ, Şehir, Fixie, Single Speed, Tandem, BMX ve daha birçok bisiklet modellerinin konuşulup tartışıldığı en aktif, sosyal ve güncel bilgi forumudur.

kendi namıma 2009 yılından bu yana sahada var oldum,daha önceside var tabi bisiklet forum 1976 'da yok idi,
burada esasında amatör anlayışta performans sürüşlerini epeyce icra ettik mehmet hocam ,sonuçta geldiğim nokta biliyorsun ilk yarışımda 2 'incilik ödülü,ha diyecenki değdimi sana parada vermediler enayimisin diyebilirsin ,valla açıkça kısalarda var olmamın nedenini artık biliyorsun 43 km bilemedin 50 km 'de yarışmak bana sadece adrenalin verecek o kadar ,iki adet havlu ve cepten müzik dinlemek için kulaklık, artı cep telefonu şarj etmek için kordonlar verildi,biliyorsun dostlara verdim bunları ,ha kazancım sadece adrenalin o kadar ,birde yarış atmosferinin içinde olma duygusu,idealistlik bir nevi,ama uzunların bence ödülü olmalı bu konuda hemfikir olduğumuzu biliyorum.

ozan selam ,

sıcak çukulata orta kanaldan devam ediyor anladım ,:komik::komik::komik:ve aslında sıcak salep turlarına geçebiliriz,kısa mesafe ,salep faydalı :harika::harika:
llk istasyon kanlıca,ve hatta kanlıcaya gelmeden beylerbeyinde olabilir ve direk salep sonra baba nakkaş eğimde ısınmaca ,oradan küçük çamlıcadan kadıköy...
aralık -ocak-şubat,bakalım neyler,,,
manisadan döndüğünde el atarız.

günaydın mehmet sunu burada senle konuşma dağarcığı yapıyoruz esasında ,bende cep olmadığı için sana burdan ulaşıyorum ,
kayserinin meşhur erciyes dağına belki bir gün kısmet olur ise tırmanırım
,biliyorsun aytekin erzan mtb ile en üste 3900 metreye çıkmış idi

erciyes7789.jpg

gerçekten heybetli duruyor 3917 metre yükseklik sönmüş bir volkan ,sakatlık şurada bu volkan bir gün harekete geçer ise kayseriye tepeden kül yağar allah korusun diyelim..doğanın kanunları acımasız mehmet hocam ................

Sevgili dostum Sadettin ve Serkan ,artık vakit geldiği için ne olacağımız belli değil ,bu nedenle bu konununda akıbeti belli olmayacağından kapatılmasını talep ediyorum konu kirliliği olmasın,kardeş konu Şile antremanlarını takip edeceğim,Yasir dostumun konusu,bisiklet forumda en çok mesajı atarak fazla gündem oluşturduğumunda farkındayım ,kendi biletimi artık kesiyorum,bakalım zaman ne gösterecek,bu kira işi sıkıntı,yanaşık düzene geçme olayımız sıkıntılı olacak ,1 sene sıkıntı çekeceğiz,bisiklet forumun en eski dostlarım artık burada yoklar,malesef onlar ile buluşmacada olmuyor,fakat yeni dostlar ile Şile antremanları konusunda buluşacağım .

@Kudret Kurtcebe abimiz Aytekin erzan biraz sallıyor gibi. 3900 metreye hadi çıktın diyelim gevşek volkanik curuf ve toprakta peki aşağı nasıl ineceksin değilmi. Bu arada sana erciyesten bir ev buldum. eski bir volkan konisinin tam üzerine yapılmış. Sakın yanlış anlama seni sevdiğimden bu kıyağım.

• Beğen
kudret hocam düz gidon yol bakıyom alabilirsem takılırım ara sıra peşinize çokta geride kalmayız herhalde

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri