Scudo Sports

Bu polar ceket alınır mı?

Scudo
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Aynen katılıyor ve ekliyorum. Yoğun yağmur altında bir damla su geçirmediği için yağmurluk giymekten haz etmiyorsanız terletme kısmını görmezden gelebilirsiniz. Bu arada hemen belirteyim BİM'de satılan ceketle bunun arasında mukayese yapılmamalı.

Soldaki btwin 100 bisiklet montu sağdaki ise günlük kullanıma uygun decathlon softshell
Aslındaki sağdaki mavi olanı bisiklette kullanıyordum ama hem kesiminin biraz daha geniş olması hemde boyun kısmının çene dahil kapatması sebebiyle btwn 100 aldım. İkisinin de kumaşı aynı ve içi polarlı.
Pahalı olan 200 tllik btwin 500 modeli ise softshell gibi değilde ince kumaş tarzında o yüzden almadı
Birde 500 modelini almak isteyenler bir beden büyük alsın. Resimdeki 2 üründe m beden ama 500 modelinde ancak L oldu
000f412400d7758dffa297d885f1a77f.jpg

@mariokaldato Amacım zaten kimseyi aşağılamak küçümsemek ezik görmek değil.Onlar kendilerince günlük hayatta asıl kullanım amaçlarına uygun olarak ulaşım aracı mantığındalar o yüzden kesinlikle yargılamamak lazım.Bahsettiğiniz tipler zaten herkese tepeden bakan sanki 30 yıldır bisikletçi ve yüzlerce organizasyona katılmış,podyumlar görmüş,madalyalar almış modunda ''herşeyin en iyisi bende diğerlerinki çakma yaramaz adi'' görüşlü ne idüğü belirsiz egosu tavana vurmuş yaratıklar ...

@historiyst
Sozlerine katiliyorum ama ben bununla alakali ne dedim onu hatirlamiyorum dogrusu :) bi alinti yapar misin

@mariokaldato :) Sorun yok dostum no problem ;)
'' Biliyorum dostum . Ama bisikleti hayatlarinda mantikli ve dogru bir merkeze koymuslar bence. Sehir icinde altinda yol bisikleti, tam takim giyimi , havali tavirlari , kilitli pedallari, ayakabilari, kalleri, bisiklet ayakabi korumalari vs leri vsleri ile o kalabalikta , kaosta performans kasan arkadaslar acaba dogru bir felsefeye mi sahipler sence? Oryantalist bir tavirla halki asagilamalar, hor gormeler , gider yapmalar , altindaki sanki ufacik bir makina degilmiste is makinasiymis gibi insanlarin onlari bazen fark etmedigni anlamamalar falan cok mu dogru ? ''

@historiyst
Haha simdi oldu tesekkurler :D kan sekerim mi düşmüş acaba baya atarlanmışım hahaha :D

@historiyst
Evet zaten bi kisim insan benim bu tespitlerimden hic hoslanmiyor ama sorun deil

• Beğen
Tepkiler: historiyst
(link)
Uzun kollu forma olarak bu ürün sizce nasıl olur? (2.katman olarak kullanılacak.içlik-ceket arası) Veya 100 max 150tl arasında başka önerebileceğin forma var mı?

Bir de şu var.

(link)

Dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    91,3 KB · Okunma: 40
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@SonSelim
10 Derece altında kullanıyorum bunu. Ne rüzgar ne yağmur geçiriyor. Gayet başarılı

@Raptor8
Aliexpresste daha uygun, aliexpress mali diye biliyorum kendilero yapmiyor ise.

@BerkEvren
İçlik,btwin 500,üzeri bundan oluşan kombinasyonu denedin mi,nasıl? Forma niyetine bundan alırsak hem yağmurluğa belki gerek kalmaz. Diğer soru terletiyor mu ve 3.soru kapşun öıkmadıpından geriye bakışlarda sıkıntı yaratıuor mu?(kapşunlu ceket kullandığımda boyun bölgesinide kapattığından 180 derece geri bakmadab arkayı göremiyorsun)

@Raptor8
0-10 Arası gece sürerken yazdığın 3'lüyü kullanıyorum. Kapşonu takmıyorum tabi. Bisikletle olmuyor. Ter konusuna gelirsek aşırı yüklenirsen tabiki terliyorsun ama naylon yağmurluk gibi saunaya çevirmiyor. Ara ara önünü açıyorum ben yokuş çıkarken. (Örnek olması için 20 Km hız - 1/2 saat aralıksız sürüş yaptım terlemeden)

Bu cumartesi sabahı 3 dereceden başlayan ve 20 dereceye kadar çıkan ve yer yer şiddetli soğuk rüzgarlara maruz kaldığımız bir tur yaptık.

İki kat giyindim. İç katman (link) ve üzerine Decathlonun (link) aynı kalınlıkta (link) giydim.
En soğukta bile bir nebze üşümedim, bir damla rüzgar da yemedim. İkiliden çok memnun kaldım.
Ceketin kol altları komple nefes alan bir kumaştan ancak yine de rampalarda terletti, teri atma hızı yetmedi. Soğuk ve rüzgarı geçirmemesi daha önemliydi o sırada zaten. Rampa sonrası molada kahvehanede kurudum.
Rüzgar olmasaydı, aynı içliğin üzerine (link) da yeterli olurdu diye tahmin ediyorum. Veya içe sadece bir yazlık kısa kol forma deneyeceğim.

Yağmur yağsaydı su geçirmez olduğundan üçüncü bir katmana ihtiyaç duymazdım sanırım. Bu ikiliyle sıfır dereceye kadar rahatlıkla inebileceğimi düşünüyorum.
Daha da soğursa hava yazlık bir forma giyerim en içe. Ancak sıfırın altı asfaltta dona sebep olur, muhtemelen faaliyete çıkma riskine girmem :)

(link)
Face'de şöyle bir ilana denk geldim, iddiaları gerçekse gayet güzel gözüküyor.Siz ne dersiniz? Bisiklet ceketi üzerine giymek için mont ve su geçirmez, hava alan bot...

@Raptor8 ilan ve fiyatlar hiç inandırıcı gelmedi bana

"eğer bir şey gerçek olamayacak kadar güzelse, gerçek değildir."

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@appendix
Kapıda ödeme imkanıda var diyor, yani kutudan salatalık çıkmaz.Lakin ürünler, bahsedildiği gibi kaliteli mi olur tabi orası muallak. :)

Geri