Scudo Sports

Bu parçanın adı nedir?

Shimano mf-tz500 ruble
Beyler bisikletimde bu ruble var. Arka arttırıcım kırıldı (tourney) ve artırıcımı yükseltmek (altus vb takmak istiyorum) arttırıcımı yükseltebiliyormuyum? Eğer yükseltebiliyorsam hangi arttırıcıyı almalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(Bisiklet: ümit accrue 2757 HYD )
Altus, acera , ultegra hepsi olur abicim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Raşit Abi senin herkese yardımcı olma çaban gerçekten takdire şayan.
Bence bir TY300 tak kalan parayı gezdiğin yerde harca . Olmadı güzel lastik kullan. Ben 8li sistemde bile kullanıyorum sıkıntı yok. 50 lira bir şey zaten. Tak devam et. 👍
@ogishelby pardon yanlış kişiye yazdım

Shimano mf-tz500 ruble
Beyler bisikletimde bu ruble var. Arka arttırıcım kırıldı (tourney) ve artırıcımı yükseltmek (altus vb takmak istiyorum) arttırıcımı yükseltebiliyormuyum? Eğer yükseltebiliyorsam hangi arttırıcıyı almalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(Bisiklet: ümit accrue 2757 HYD )
Hepsi olur aga, sıkıntı yok.

Claris ile acera arasında kaldım. Hangisini almalıyım.
Diğer önerilerinize de açığım.

Claris ile acera arasında kaldım. Hangisini almalıyım.
Diğer önerilerinize de açığım.

Bisikletin türü ya da marka-model bilgisini paylaşmalısınız.

Ümit Accrue'den bahsediyorsanız Acera.

Hitap şekli çok önemli. Ben kendimi çocuk görürüm daha da arkadan yetişen nesil iyi değil gibi. Yazık 😕!
afedersin, bu serzeniş başlığı açan kişinin mesajına mı? bir selam demeden kafadan konuya girmesine mi? yoksa başka birine mi, anlamadım.

@İdo Bisikletinizin vites kolları Altus M310 diye geçiyor internette. Bu vites koluna 6-7-8-9 vitesli her Shimano MTB arka aktarıcısı olur (Claris gibi yol aktarıcıları olmaz).. Kağıt üstünde Tourney'den, XTR RD-M972 SGS'ye kadar birçok seçenek var ama Altus RD-M310 alsanız yeterli. Neticede arka aktarıcı, vites kolunun emrettiği şeyi yapacak, onun kalitesinin üstüne çıkmaya gerek yok. Bununla, vites kolunda dandik model kullanıp, arka aktarıcıya abanan üreticilere de laf çakmış olayım :).

@İdo Bisikletinizin vites kolları Altus M310 diye geçiyor internette. Bu vites koluna 6-7-8-9 vitesli her Shimano MTB arka aktarıcısı olur (Claris gibi yol aktarıcıları olmaz).. Kağıt üstünde Tourney'den, XTR RD-M972 SGS'ye kadar birçok seçenek var ama Altus RD-M310 alsanız yeterli. Neticede arka aktarıcı, vites kolunun emrettiği şeyi yapacak, onun kalitesinin üstüne çıkmaya gerek yok. Bununla, vites koluna dandik model koyup, arka aktarıcıya abanan üreticilere de laf çakmış olayım :).
@Aybek Cihan vites kolu Shimano Altus sl-m315 7x3 hocam
Direkt şunu atsam iyi olacak galiba 😅IMG-20200208-WA0008.jpg

@Aybek Cihan Shimano da 9 hıza kadar bütün arka aktarıcıların vites atarken ki tel gerginliği artış düşüş miktarı aynı değil mi? Yani claris taksa bir sorun niye yaşasın zaten vites kolları 9'a kadar destekliyorsa? Tabi yol grubu bir aktarıcı kullanırsa dişli oranlarında bir MTB aktarıcısı kadar özgür olmaz orası ayrı.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
@fisnesuyu Evet orada hatalı bilgi vermişim. Claris ve Sora mtb vites koluyla çalışır, tersi de geçerli. Dedikleriniz doğru. Kapasite sorunu çıkar belki ama 7 vites 14-28 gibi bir rublede sıkıntı olmaz. Bazen kağıt üstünde uyumsuz görünen parçalar uyumlu çalışabiliyor. Mesela Shimano 11li XT arka aktarıcıyı 10lu sistemde sorunsuz kullandığını söyleyenler gördüm Youtube'da. Normalde kablo çekme oranları farklı. Uyumluluk için bir faydalı bir yazı;

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: fisnesuyu
@Aybek Cihan
@fisnesuyu
Yardımınız için teşekkür ederim.
Cst Acımut 700x35c 37-622 Bisiklet Dış Lastik
uygun fiyatlı 700x35c dış lastik arıyorum. Yukarıda belirttiğim lastiği kullanan var mı veya alınır mı ?

Son düzenleme:
sevgili forumdaşlar, kabloların uçlarında kullanılan bu "kablo kapsülü" denen şeyi kullanmazsam ne olur?

116105_default.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
sevgili forumdaşlar, kabloların uçlarında kullanılan bu "kablo kapsülü" denen şeyi kullanmazsam ne olur?

116105_default.jpg
Kaplo ucu zamanla acilip, sacilip hos bir goruntu vermemeye baslar ve kablo kirilmalari olabilir.

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
@Cemal Ç. yenilediğim çelik bisiklette kablo durdurucuları kapsulsüz kullanılacak şekilde yaptırdım ve kadroya kaynattırdım. iç çapları 5 mm, yani direkt kablonun çapında. (kapsüllerin dış çapı 6 mm). ilerleyen zamanda kablolarda açılma olacak mı haber veririm.

Merhaba dostlar, teknik bilgiye pek hakim olmadığım için cümlem garip olabilir, lütfen mazur görün :) Ön aktarıcının kelepçe kısmının içine konup kadroya sabitlenmesini sağlayan parçaya ihtiyacım var. Bu parçaya internet üzerinden nasıl ulaşabilirim? (Kelepçenin iç çapı 34.9 mm)

_20200510_184305.JPG

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@uğur altay eger yekpare ise komple aktarici degisimi gerekebilir.
(link)
Satis yapan yeri arayip capini sorabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: uğur altay
@uğur altay sırf o plastik yok diye yeni aktarıcı almana gerek yok. büyük bir coca-cola şişesi alıyorsun, plastik sheet in sarılı olduğu kısım kusursuz bir silindirdir. o silindiri kelepçe genişliğinden (çap demiyorum, paintle göstermeye de üşendim şimdi) 2 mm fazla olacak şekilde slitlere ayırıyorsun, 2 slit kesin çıkar 3ü bilemiycem. sonra istediğin çapı yakayalana kadar slit sarıyorsun boruya. eğer 1 şişeden çıkan slitler yeterli gelmezse 2. şişeyi alıyorsun tabi.

bu yöntemi genişlemiş rulman yuvalarını daraltmak için kullanırdık fabrikada hey gidi hey...

Geri