Scudo Sports

Bu hırsızlıklar ne zaman ve nasıl bitecek?

ikinci el bisiklet alırken fişini faturasını talep etmek lazım, 1 yılını doldurmamış bir bisikletin faturası yok deniyorsa o işte zaten bir sıkıntı vardır.

Bir diğer çözüm de en az 2 adet bisiklet sahibi olmak; biri spor amacıyla binilecek her türlü kaliteli parçayı esirgemediğiniz bir bisiklet, bir diğeri ise de neredeyse parasal değeri olmayan ve alışveriş merkezine gittiğiniz vakit kilit dahi atmadan bırakabilecek bir bisiklet olacak..

Sırf şu verdiğim yersiz önerilerden bile hırsızlığa karşı ne kadar çaresiz olduğumuz kolayca anlaşılabiliyor :)

Scudo
valla ben bisikletimi bir saniye bile gözümün önünden ayırmam.
mahallede sağa sola gitmek gerektiği zamanlarda ise bizim bakkalın dandik market bisikletini alıp onunla gidiyorum. çalınırsa o çalınsın. gider migrostan 199,95 TL'ye yenisini alır veririz adama :)

@papa

geçenlerde yine bir çalıntı haberi görmüştüm facebookta.. bugün ise bulduğunu bildirmiş..
belki sen de benzer bir taktik uygulayabilirsin bilemiyorum!!! en azından denemekten zarar gelmez!!!

https://i.hizliresim.com/L3PEg1.jpg

@Turka¥ bugün ben de gördüm aynı haberi. Ben çalındığı akşam civar yerlerdeki gecekondu mahallelerini gezdim ama ne yazık ki bir şey bulamadım. Yarın yine gezeyim ama bu adamlar orada gezmez o bisikletle. Çevredeki insanların onlardan şüpheleneceğini bilirler, altında merida olan bir gecekondu sakini... Ama şans, ya tutarsa...

Arkadaşlar aşağıdaki linkte yeni nesil bir bisiklet kilidi var. Tanıtım videosunu izledim sizde izleyin. Kesin çözüm gibi görünüyor. Hatta Türkiye de ne zaman satışa sunulacak diye merak etmekteyim. Bu ürünü ülkemizde de bulan gören buradan bizlerde haber verirse çok iyi olur.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Adem Gül ve papa
@papa Ben size çaresini söyliyeyim. Bisikleti almadan önce türlü makaleler okuyor , tavsiyeler alınıyor , youtube de tanıtım videoları , rewiewler izleniyor... Fakat çok azımız bisiklet kilitleri ile ilgili dayanıklılık testleri izliyoruz. Bisikletten önce elzem aksesuarlar tedarik edilmeli. Yoksa sonuçları bu şekilde hüsranlara neden olabiliyor. Çok geçmiş olsun , umarım bundan sonra sağlam bir kilit alırsınız.

@illaz Teşekkürler , faydalı bir link olmuş.

@illaz kilit iyi bir şeye benziyor, görmek lazım gerçekten.
@Adem Gül şimdiden kilit araştırıyorum. En büyük tecrübeyi yaşadım zaten...

• Beğen
Tepkiler: Gargenchua
@papa
Decathlonda böyle bir marka var . Onunla ilgili incelemeleri izledim. Görünüşe göre trelocktanda iyi. Fiyatı uygun.
(link)

Şu şeriat ile ilgili konu.. Ceza kanunumuzda her türlü yasa ilgili madde var. Caydırıcı da aslında yeter ki uygulanabilsin.. Siz bir ceza kanunu uygulayın da ister şeriat,ister roma hukuku ister hamurabi yasaları ister Türk ceza kanunu.. Şeriatı da Türk ceza kanunu gibi uygulayacaksanız, şeriat kanununlarına ve İslama saygısızlık yapmış olursunuz..
Hukuk herkes içinse,Şeriat herkes için uygulanabilecekse gelsin..

Benim ve diğer seküler insanların korkusu dejenere ettiğiniz diğer değerler gibi Şeriatı da dejenere etmeniz..

• Beğen
Tepkiler: sdtbsr
Geçmiş olsun umarım bulunur, sahibinden vs takip etmek lazım Eskişehirde bir arkadaşım bu şekilde bulmuştu bisikletini.

• Beğen
Tepkiler: papa
@papa

Çantasıyla bagajıyla görseliyle harika bir bisiklet. Hırsızlığın kutsandığı bir dönemde ben şahsen arkamı duvara dayayarak yürüyorum yolda. Bence sende öyle yap.

@papa
Geçmiş olsun henüz o acıyı yaşamadım arkadaşlarımın hepsi çaldırmıştır ,çok kötü bir olay bisikletten çok artık senden bir parça olmuş,en sağlam kilitleri almak lazım,Viyana'da çalınan bisikletletler Türkiye'de çalınmıyordur kilıtlerin en sağlamını almak lazım alarmlı kilitler var tavsiye ederim,hırsızlara fırsat vermiyelim selamlar tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
@papa tabi ki sen suçlu değilsin ama ahlakı yozlasma çok uzun zamandır giderek artan bir problem ve düzeltilmesi bence imkansıza yakın o yuzden dediğin gibi gerekiyorsa istediğin yere gidemeyeceksin çünkü sonuçları daha kötü oluyo

• Beğen
çok çok geçmiş olsun hocam umarım bulabilirsin.

• Beğen
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için...

Bu bisiklet hırsızlarını yakalayıp , botancı bisiklet yoluna yatırıp bağlayacaksın ( filimlerde ki tren ray sahnesi misali ) sonra 1000 kişilik bir MTB grubunu salacaksın üstüne o_O Çok acımazsız oldu ama hak ediyorlar:uzgnm:

İkinci el bisiklet elırken kesinlikle fatura istemeliyiz arkadaşlar. Vermeyenden almayalım. Suça ortak olmayalım. Fatura veremiyorsa ihbar edelim burad bir başlık açıp. "Fatura sunamayan şüpheli ikinci el bisiklet satıcıları" gibi bir şey.

• Beğen
Tepkiler: papa ve fatiherdem
Çok geçmiş olsun, umarım kısa zamanda bulunur.
Bu yazıyı başka bir arkadaşın konusunda da paylaştım. Buraya da ekleyeyim dedim.
Arkadaşlar bu bisiklet çaldırma olaylarına önlem olarak acaba takip cihazı takarak önlem alınabilirmi. Yazıyı okuyunca arvento firmasının sitesine girdiğimde kibrit kutusu büyüklüğünde treyki modelini ( (link) ) gördüm.
Firma ile görüşünce
cihaz için : 407 tl
senelik takip için : 70 tl
takip sırasında oluşacak veri alışverişi içinde aylık en fazla : 10 tl faturanız gelir dediler. Toplu alımlarda sayıyı bildirirseniz yeni fiyat verilebilir dediler.
Şimdi sizler ne dersiniz bisikletlerimiz için hertürlü aksesuarı alırken güvenliği için neden bir defalık böyle bir harcamayı yapmayalım. Geceleri rahat uyuyalım. Bu arada arvento firması ile ilgim yoktur. Arkadaşlarım kamyonlarını bu firmanın sistemi ile takip ediyor oradan firmayı bilmem. Başka firmalar varsa araştırılabilir.

• Beğen
Tepkiler: laumexs
Geri