Scudo Sports

Bu hırsızlıklar ne zaman ve nasıl bitecek?

Abi ayıptır ya ben yanıbaşından ayrılmıyorum sürüp eve getiriyorum bunun bir yolu yok başka türlü

• Beğen
Tepkiler: papa
Scudo
@emoboy07

Ailesi tarafından güzel yetiştirilmiş , okumuş okutulmuş birisi de bu işleri yapmaz zaten. Bu bisiklet hırsızlarına gitsek sorsak üniversite mezunu yoktur aralarında. İlkokul terktir ya da hiç gitmemiştir. Buda aileden kaynaklanan sorunlardır. Her şey ailede biter. İster ateist bir aile olsun ister müslüman ister başka bir şey. Çocukları doğurur yetiştirmez, bakmaz,atarsa sokağa böyle kötü insanların olması normaldir. Her şey ailede biter, kişide biter. Kişi ahlaklı,kalbi temiz, erdemli , iyi ve eğitimli bir birey olsun gerisi teferruat. İyi bir insan olmak için dine gerek yok. 10 bisiklet hırsızına sorsanız 7si müslümanım der zaten.

Bu konu icin uye olmustum ama biri zirvaladi diye dagilmis gitmis konu...

Yahu ben anlamıyorum neden her konu dine çekiliyor? Dinle ne ilgisi var şimdi hırsızlığın? Konu sahibi olarak inançsız olduğumu belirtmeliyim öyleyse ve ben inançsız diye kötü biri de olmuyorum! Ve bana inan benim gibi çok insan var! Ben din tartışması istemedim burada. Ben ciddi ciddi nasıl hallolabilir bu konu diye sordum. Bırakın şeriatı kol bacak kesmeyi adam asmayı! Ben bisikletimi biri çaldığı halde onları nasıl kazanabiliriz, bu olayları temelden nasıl çözebiliriz diyebiliyorken kalıpta bana din demeyin! Yok zikirmiş ne zikiri ya? Ulan zikir çekip adam öldürüyorlar, kız beceriyorlar, ona buna iftira atıyorlar, kadının insanlığını tartışıyorlar sonra da gelip her şeyin çözümü din diyorlar! Din tartışması yapacak olan gitsin diyanetin sitesine! Buradaki olay ahlaki, kültürel ve eğitimle ilgili bir mesele!

Naçizane benden başka bir öneri: Belediyelerin bisiklet parkı yaptım diye iki tane demir çakmaktan fazlasını yapması. Mesela İspark büyük araç otoparklarının yanına metal kafesli korunaklı bisiklet parkı yapabilir. Yapılacak tek yatırım metal kasa ve asma kilit (ya da başka tür bir kilit sistemi - farketmez). Her kafesin numarası olacak, bisikleti içine koyup kapısını kapatıp kilitleyeceksiniz. Kafesler net bir şekilde güvenlik kamerası menzilinde olacak.

Hatta isim de öneriyorum: BİSPARK. Bir de abonman sistemi olacak. Anlık, günlük, aylık vs. Abonman kartı İstanbul karta da bağlanabilir. Kredi kartı da olabilir. Hatta BİSPARK havaalanı vale parklarında olduğu gibi bir barkod yapıştırır gelen her bisiklete sistemde o bisikletin plakası gibi olur o barkod, o şekilde tanınır. Pilot bölge olarak Kadıköy olsun. Tutarsa başka bölgelere de yapılabilir sistem.

Sponsor bulup yapmak lazım bu işi aslında...

Ne kadar meraklıyız en alakasız konuyu bile dine, şeriata, siyasete çevirmeye. Alakasız konularda siyaset, din hakkında tartışma konusu çıkartan arkadaşlara izin vermiyoruz. Kuralları okuyunuz lütfen.

Şeriat diyen arkadaşlar; hırsızlık ve/veya suç oranı en düşük ülkeler hangileri ve nasıl yönetiliyorlar bir bakın isterseniz.

Neyse uzaklaşmayalım ana konudan...

Kimin ne için söylediğini de unutmadan o güzelim sözü hatırlamak ve hatırlatmak gerekiyor sanırım:

"Bir bebekten bir katil yaratan o karanlığı sorgulamak lazım!"

Ceza sistemi, hukuk, din falan değil mesele, bireyi suç işlemeye yönelten toplumsal adaletsizliği ve eşitsizliği sorgulamak lazım. İnsan olmanın özünde yer alan değerleri, vicdanı ve empatiyi nerede, ne zaman bıraktığımızı sorgulamak, hatırlamak lazım. Meselenin özü kanımca; toplumun suçludan önce kendisini sorgulaması lazım.
Barbarlıktan uzaklaşalı "görece" çok oldu insanoğlunun, karanlık çağlara geri dönmemek lazım.

Selamlar.

@MertAG
Bilhassa beşeri ahlakı ve ahlakın evrimini sorgulaması çok güzel

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@bua

Genelde amerikan dizilerinde seks satar düşüncesi kullanılır diye her bölümde karılı kızlı ayinler olurdu bu diziyi tuttum başrol oyuncusu gerçek hayattada 10 numara bir adam diye okudum..

@Erkin Kalender
Hayatında kaç yunan tanıdın?

Hırsızlık kötü bir şey değildir olasa zaten kimse yapmaz.
Birileri hep çalacak, sahibi olanlarda sahip çıkacak. Sorumluluk Migros'un.
Yada gittiğiniz kurumun. Her fırsatta devletten bisiklet yolu isteyen her fırsatta devletin yolunun üzerinde farkındalık turları yapanlar hiç özel sektörün üzerine gitmiyor. Hiç 1000 bisikletli gidip Migros'un önünde bu kurumun etrafında hırsız var benim senden alışveriş yapamaya devam etmemi istiyorsan bölmeli kapılı 5-10 bisiklet park yeri yap bariz kamera koy veya güvenlik görevlisi koy.
Hiç bir farkındalık turu avm içerisinden geçmiyor. Hiç bir bisiklet derneği yada platformu AVM'ler ile görüşüp AVM'lerin özel kuruluşların bisikletli misafirler ağırlamasanın yolunu açmıyor. Bir avm ye girince en iyi şarlarda araba parkının içinde acayip bir yere kilitlersen olur. Halbuki avm nin içinde elimde kask ve diğer ekipmanla gezemem sen bana kapalı sadece tek bisiklet için tasarlanmış kilitli kameralı bisiklet parkları şart.

@papa Valla her yaz 1 ay egeye tatile gidiyorum,denizde ayaklarımın altında oldukları için tanışma fırsatımız olmuyor ;)

@Erkin Kalender
Ben senin senede 1 ay geldiğin yerde yaşıyorum zaten! Bu yüzdendir ki medeni ve açık fikirli bir insanım. Senin gibi faşistler var olmamalı. Hırsızları tartışırken bir de senin gibiler çıktı şimdi. Bu ülkede sıkıntı bitmez, tartışacak bir şey yok aslında çok şey var!

@Erkin Kalender
Nereli olduğun değil, ne düşünüp, ne yaptığın önemli... Neyse konu bu değil burada.

@laumexs

Benimde benzer bir fikrim var, bir bisiklet park alanı yapılıp seri numaraları olan kupon, fiş gibi bir takip dökümanı ile çözüm geliştirebilir.

Fakat bunun ilgili işyerine bir maliyeti olabilir, ekstra bir güvenlik elemanı ve bisiklet park alanı gerekebilir. Kısa vadede işletmeticinin kafasınımaliyet konusu karıştırır. Fakat bisiklet kullanıcıları bisikletlerinin güvende olacağı bu işletmeleri tercih edecektir, bu da işletmeciye artı olacaktır.

Bu arada konu çok dışına çıkmış.
Bence somut fikirler ortaya konulursa, belki bir işletmeci, bir bisiklet dostu yetkili burayı okuyup birşeyler yapabilir.

Bence sizde elinizden geldiğince bisikletinizin güvenliğinden taviz vermeyin. Artık hırsızlar apartmana girip 8 kat çıkıyor kilidi kesiyor ve bisikleti çalıyor. Aşağı yukarı ortalama kullanıcının kullanacağı iyi bir bisiklet 1000 tl civarı, asgari ücrete yakın. Ben çaldırmayı göze alamam, o yüzden hergün eve çıkarıyorum, balkona koyuyorum. Kolay kazanmıyoruz, bir kereden bir şey olmaz deyip riske atamam.

Kazasız belasız sürüşler dileğiyle...

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut ve papa
@Kurtuluş E. Öyle bir uygulama, metro istasyonlarının dışında (yüzeyde), Kadıköy iskelesine yakın ispark'ın hemen içinde olabilir.

Yurt dışında, nerdeyse her tren istasyonunda bir bisiklet parkı vardır. Bazen, şehirler arası mesafe yapan arkadaşlarım bile sabah ev - tren arası bisiklet kullanıp, tren sonrasında şehir bisikleti abonmanlığını kullanarak işe geliyorlardı.

Umarım onu da görüp bize getirirler. İlk aşamada İstanbul şehir bisikletleri bile inanılmaz güzel bir uygulama. 70 dk. 5 TL.

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
üretici firmalar ufak bir gps cihazı vs koysa kadronun içine sorun çözülebilir, başka nasıl bir çözüm olabilir bilmiyorum, olabildiğince dışarı koymamak gerek

@alptug gps cihazı konsa ne olacak ki? hollandada adamlar duran bisikleti çalıyor, biraz gezip tozuyor sonra keyfi olarak hop diye kanala atıyorlar. çözümü yanınızdan ayırmamak ne yazık ki başka çözüm yok.

@trabzonlu ozan bu ihtimal aklıma gelmemişti, adam çaldığı zaman bizde kısa sürede hemen buluruz diye böyle bir fikir söyledim, ikimizinde dediği gibi olabildiğince yakın tutmak en mantıklısı.

Geri