Scudo Sports

Bu hırsızlıklar ne zaman ve nasıl bitecek?

7.65 Astra Falcon'u kafalarına dayadımmıydı tövbe ederlerde,devlette bunları koruyor ne yapacaksın ? Geçmiş olsun,bitmez kardeş bunlar.

Scudo
Çok Geçmiş olsun! İnşallah tez zamanda bulursun.

Hollanda'da ya da Belçika'da yaşayanlar bilir. Orada da Bisiklet çalma iyi bir sektör. Ön tekerleği kilitlersin arka tekerleği çalarlar. Bisikleti parktan çalarlar. Bir de orada ortak bisiklet kuralı vardır. Bazı durumlarda bisiklete ihtiyacın olur başkasının bisikletini alır 1, 2 mahalle ötede bırakırsın, başkası alır gider ama bisikleti sahibi genelde bulur. Yani gelişmiş ülkelerde de çalma adeti vardır bisikletleri.

@Bakbay

O kadar mesajın ardından tek boş olmayan mesaj. Lütfen bunu tutalım uygulayalım

• Beğen
Tepkiler: Bakbay
Şiddet şiddeti doğurur. Ben şiddete karşıyım, döverek yaralayarak olmaz bu iş. O gider başka hırsız gelir. Bu olaylar temelden yok edilmeli ama ne yazık ki öyle bir ortam yok...
Bu arada yurt dışı örneği vereyim. Geçen yaz Yunanistan'a gittik bisikletle. Orada her yerde çadırda kaldık, bisikleti de çadırın yanına koyduk ama hiçbir şey olmadı. Tabi şansımızın da etkisi vardır ama hırsız yoğunluğunun az olmasının da etkisi göz ardı edilemez.
Burada 1m2'ye 10 hırsız düşerken orada 20m2'ye 1 hırsız düşüyor.

@papa Bir de aklıma takıldı nasıl bir kilit kullanıyordunuz ? Ultrasüper koruyoruz diye kalın kalın demirler kullanılan markalardan mı abus kryptonite, onguard gibi mi yoksa normal bir kilit mi ? Çünkü o kalın demirler caydırıcılık içindir, asıl iş mekanizmada.

• Beğen
Tepkiler: papa
öncelikle çok geçmiş olsun.. bisiklet üzerinde nasıl bi kilit vardı acaba, hırsız saniyeler içinde kilidi kesip bisikleti götürmüş olamaz, biraz daha detay verebilir misiniz?

bir de bu gibi hırsızlık olaylarında konunun "din"e bağlanmasını onaylamıyorum..
birileri hırsızlık yapıyor diye bunun cezası o kişilerin elini kolunu kesmek değildir,
bu gibi cezalar sadece kişiye yönelik kalır, hırsızlıkların sonunu getirmez.
bu adamlar neden çalıyor esas ona bakmak lazım.

ayrıca gelişmiş ülkelerde de bu gibi hırsızlıklar çok oluyor..
iyi bir bisikletin varsa gözünün önünden ayırmayacaksın en güzeli

Kilidim onguard markaydı. Fotoğraftaki. Bu kadar kolay nasıl açıldı ben de anlamadım halâ. Ama keserek değil de bir tür anahtarla açtığını düşünüyorum.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160514/faa5948466ea8502b7da130cf7079d0b.jpg

@papa

Migros' a çöreklenen bu suç örgütü sizin gibi iyi niyetli insanların bolluğundan keyf ediyorlardır.Sonu gelmez bu çalmaların...Tekrar geçmiş olsun diyorum.

tamam hırsıza kilit dayanmaz ama hırsızın işini kolaylaştıracak kilitlerden de uzak durmakta fayda var.. bunlar en kolay kesilen kilitlerden :(

Ben de araştırıyorum ne tür bir ürün almak gerek diye. Anahtar üzerindeki tırtıklara bakın diyorlar. Ne kadar oyuk çoksa o kadar pin var demektir 5 pin 4 pin. Hırsız da o kadar uğraşacak. Bir de çalışma sistemleri varmış. O daha alengirli bir konu. Göbek kilit düşünüyordum. Sizin konuyu gördükten sonra araştırınca şu adamı buldum. Tabi video yükleyerek iyi mi yapıyor kötü mü bilmiyorum. Videodaki kilit çok uğraştırmış diyor. Artık normal bir kilit ve sağlam bir zincir almayı düşünüyorum.

Selam arkadaşlar,

Forumu takip ediyorum, yeni bir MTB alıp beylikdüzü trafiğinden sıyrılmayı düşünüyordum. Buralarda vukuat var mıdır acaba ?
Almaktan caydım mesajları okuduktan sonra...

Çok geçmiş olsun, ilanlarda vs. gözüme çarparsa haber veririm. İzmit bit pazarında çok oluyordu çalıntı bisiklet, artık baya uzağa kuruluyormuş uzun zamandır gidemedim, gitme imkanı olan arkadaş var ise bakarsa iyi olur. Mevcut yasalar da son derece yetersiz, bizim de yakın zamanda evimize hırsız girmişti, hırsızlar yakalandı ama mahkemede bildiğin tiyatro oynanıyor, ben bir ceza almadan çıksaydım şu mahkemeden diyorsun resmen. Mağdur olan benim ama cezasını indirme hatta affetme hakkı hakimin bence en saçma kısmı burası. Adamın yavrusuna tecavüz edip öldürüyorlar, hakim karşısına, temiz kıyafetli, pişman, saygılı çıktı diye cezasında indirime gidiliyor, mağdur hayatını kaybettiyse affedecek veya cezasını indirecek kişi velisidir. Hırsızlar mahkemenin bir kapısından girip diğerinden çıkıyorsa bu olayların da sonu gelmez maalesef.

@Hastateker sigortacılar bisiklete sigorta yapıyorlar mı ne tür bir teminat bu? Biraz açar mısınız?

Şöyle birşey buldum. Zamanında raleigh bisikletlerde varmış. " Americanino by carnielli " entegre kilitmiş adı. Bisiklet gidonunu yan çevirip kilitliyorsunuz. Böylece kilit açılmadan düz gidemiyor. Vurup kıracak kesecek bir aksamı yok illa uğraşması gerek. http://4.bp.blogspot.com/-etY4yttwWJY/UtmG6TS5JCI/AAAAAAAAAAQ/Xmui3SSQgsA/s1600/007-859-09.jpg

Bence büyük marketler içeri bisikletle almıyorlarsa güvenlik görevlilerin rahat görebileceği bir yere kimlik karşılığı park edip kilitlenip avm veya markete girilmesini temin etmeleri gerekmektedir.

İşlerine gelince güvenlik önlemlerini en sıkı hale getirmeyi biliyorlar ama kendi bölgelerindeki marketleri ve alışveriş merkezlerindeki hırsızlığa engel olamıyorlar. Küçük mahalle marketleri olsa anlarım. Kurumsal büyük marketler kapılarında yaşanan hırsızlıkları anlamıyorum.

Geri