Scudo Sports

Bu göbek nasıl eriyecek?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Yani bahsettiğiniz gibi yemeğin üstüne 2 dilim baklava yemeye gerek yok. Yemeği biraz fazla kaçırıp egzersizi azaltırsan çok daha kolay şekilde yerine geri yağ olarak koyulacak o giden kilolar.
"Yemek üstüne 2 baklava" analojiydi. Anlamana rağmen anlamamazlıktan geldiğini düşünüyorum. Fazla kalori sadece baklava ile alınmıyor. Kastedilen "yaktığından fazla enerji almak" idi.

Halen kas kütlesini arttırmak diyorsun. Arttırırsan iyi olur tabi, ama "şart" değil. Kas kaybetme yeterli. Kardeşim 20 kilo verdi 2 yıl önce. Sadece yürüyüş yaparak ve kalori kısıtlaması yaparak. Ve aynı disiplini koruduğu için almıyor da. Dambıl ile temel kas gruplarını çalıştıracak egzersizler yapıyor her gün. Kas büyüteyim kafasında değil. Kuş yemi kadar yeme durumu da yok kilosunu korumak için. Yalap şap okuma yazdıklarımı.

Proteini tahıldan alma işi biraz hayal. Etle desteklenmezse gereken proteini almak için bir yığın karbonhidrata maruz kalmış olacağız. Bu da şartlara göre pek istenmez. Dolayısıyla sağlıklı fit bir vücuda sahip olmak için tahıl, sebze, et ve süt ürünlerini gerektiği kadar dengeli biçimde almak şarttır.
Fit vücuda sahip olmak için (fit derken, devasa kaslardan bahsetmiyorum) hayvansal tüketmek şart değildir. Vegan/vejetaryen bodybuilderlar var demiştim, var mı ötesi?

"Yemek üstüne 2 baklava" analojiydi. Anlamana rağmen anlamamazlıktan geldiğini düşünüyorum. Fazla kalori sadece baklava ile alınmıyor. Kastedilen "yaktığından fazla enerji almak" idi.

Halen kas kütlesini arttırmak diyorsun. Arttırırsan iyi olur tabi, ama "şart" değil. Kas kaybetme yeterli. Kardeşim 20 kilo verdi 2 yıl önce. Sadece yürüyüş yaparak ve kalori kısıtlaması yaparak. Ve aynı disiplini koruduğu için almıyor da. Dambıl ile temel kas gruplarını çalıştıracak egzersizler yapıyor her gün. Kas büyüteyim kafasında değil. Kuş yemi kadar yeme durumu da yok kilosunu korumak için. Yalap şap okuma yazdıklarımı.

Fit vücuda sahip olmak için (fit derken, devasa kaslardan bahsetmiyorum) hayvansal tüketmek şart değildir. Vegan/vejetaryen bodybuilderlar var demiştim, var mı ötesi?
Yukarıdaki yazımda her şeyi açıkça anlattım aslında. Tekrar özetleyeyim basitçe uzun oldu demek ki.

Kalori kısıtla, kardiyo yap = giden yağlar ve kaslar, düşen BMR(bazal metabolizma hızı)

Kalori kısıtla(gerekli proteini almak şartıyla), kardiyo yap, ağırlık çalış = giden yağlar ve korunan veya artan kaslar, artan BMR.

Kastettiğim ağırlık çalışmak benchin altına girip vücut ağırlığın kadar basmak değil, vücut şişirmek değil. Bahsettiğiniz gibi dumbell olur, vücut ağırlığı olur bu tür egzersizler. Ben sizden Mr.olympia olmanızı beklemiyorum zaten.

Eğer siz "zayıflarken" kas kütlenizi korumak veya artırmak istemiyorsanız tamam. Bu tamamen doğal bir tercih. Sonucunda düşen metabolizma hızına, güçsüzlüğe, ve cılız görüntüye katlanacaksınız maalesef. Yukarıda yazım apaçık duruyor, "yalap şap" okumazsanız optimum fayda için yağları verirken kasları almanız gerektiğinden bahsediyorum. Emir kipi kullanacak kadar samimiyeti nereden bulduğunuzu da sormak isterim.

Eğer siz "zayıflarken" kas kütlenizi korumak veya artırmak istemiyorsanız tamam.
"Korumayalım" demedim, "arttırmak şart değil" dedim. Tekrar bi bak.

Şu sizli-bizli halleri de bi geçelim ya. "Okuma" yerine "okumayın" yazsaydım emir kipi demeyecektin. Aslında yine emir kipi, ama sizli emir kipi olacaktı. Ayrıca, senli-benli konuşmam için samimi olmama gerek yok. Sen samimi olmak istersen olursun, olmak istemezsen olmazsın, bu kadar basit.

Konumunun uzun kısmını okudum ama biri a diyor başkası a olmaz b olur diyor.

Ben yazin hergun bisiklete çıkıp ortalama 30km yol yapmayı düşünüyorum ortalama hız 20-25 arası olacak şekilde tatlı yokuşlu ve düz yolda git gel şeklinde.

Böyle bı tempoda kondisyon/kilo/kas ne duruma gelir?

Dağ bisikletim ile evimin dibindeki dağ yolunda yokuş çıkmak daha mı yararli olur?

Amacım şuan 1.75/75 boy kilodan 60 küsratlara inmek. Şuan tatlı bı göbek var kas hiç çalışmadım hayatım boyunca

Bu arada her gün de çikolata tatlı vb. gömerim çok da severim. Günde 2 öğün yemek yiyorum bana yetiyor. Sizce ne yapmalıyım yazın. ( Bisiklet ile )

"Acı" olduğuna sonuna kadar katılıyorum, ama "pahalı"yı anlamadım. Mide küçültme operasyonu olmadıktan sonra, pek bi maliyeti yok. Ha kastettiğin spor salonu üyeliğiyse, illa salona gitmeye gerek yok.
Diyetisyen hocam. Kapalı ortamda spor yapmayı sevmeyenlerdenim.

"Korumayalım" demedim, "arttırmak şart değil" dedim. Tekrar bi bak.
Cımbızla laf çekerseniz bizim tartışmamız sabaha dek sürer. Kasları korumak veya arttırmak. Her ikisi de yağ kaybederken istenen bir durum. Tercihe bağlı olarak kişinin zevklerine göre kas artışı sağlanır veya kaslar "korunur". Ama benim tavsiyem kasların arttırılması yönünde. İsteğe bağlı olarak arttırılmaz da korunursa olabilecek sonuçlarını da yukarıda aktardım.

Şu sizli-bizli halleri de bi geçelim ya. "Okuma" yerine "okumayın" yazsaydım emir kipi demeyecektin. Aslında yine emir kipi, ama sizli emir kipi olacaktı. Ayrıca, senli-benli konuşmam için samimi olmama gerek yok. Sen samimi olmak istersen olursun, olmak istemezsen olmazsın, bu kadar basit.
Sanıyorum ki karşılıklı amaçlarımız farklı. Ben karşılıksız olarak edindiğim bilgi ve tecrübeleri aktarmaya çalışırken siz forum yapmak istiyorsunuz. Olabilir, sorun yok. Söylediklerim umarım işinize yarar. Sağlıklı günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Sağlıklı beslenmek pahalı. Günlük en az 1.5g/kg olmak üzere protein almak gerekiyor sağlıklı şekilde yağları eritip kas edinmek için. Bunu yapmak hem maliyetli hem zor.

Eğer kilo vermekten kastınız yemeği çok kısıtlayıp tartıda gözüken sayıların azalmasıysa bahsettiğiniz gibi çok da pahalı değil. Sürdürülebilir de değil. Er geç o kilolar geri alınacak çünkü sağlıklı şekilde verilmedi.

Hocam o kadar da abartmaya gerek yok. Protein için sabah 1-2 yumurta, peynir. Öğle bir porsiyon kuru, akşam tavuk yada balık, vs..

Protein her yiyecekte değişken oranlarda mevcut. Karbonhidratı çok abartmadığınız sürece, normal yemeklerle bir şekilde protein ihtiyacınızı karşılarsınız.

İstedikten sonra bir insan kendisine dengeli bir menü çıkartabilir.

çok doğru kilo vermeyi de geçtim Türkiyede sağlıklı gıdaya erişim çok pahalı.

Çeşitli sebzelerin kiloları 50TL civarında seyrediyor şu an. Bir insan ne kadar sebze yiyebilir ki? Kırmızı et ülkemiz şartlarında pahalı olsa bile, haftada 500gr'dan fazla kırmızı et tüketilmesi önerilmiyor zaten. Bir insanın tüketebileceği gıdanın bir üst sınırı var, ne kadar pahalı olabilir ki?

Kastınız, özellikle organik, vs ise, o zaman organiğin tanımını nasıl yaptığınza bağlı olarak marketlerde satılan hiç bir gıda organik de olmayabilir. Gübreleme ve ilaçlama olmadan meyve ve sebze zaten zor yetişiyor. Bazıları miktarını kaçırıyor, orası ayrı tartışma konusu...

Sağlıklı beslenme tamamen kişinin kendisini neye şartlandırdığına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Geçen perşembe aile hekimine gittim. Rutin kontrol için kan vermemi istedi, sanırım kendi sistemine hasta takibi olarak giriyor.

Az önce sonuçlara baktım, egzersizin kolesterol üzerinde gerçekten de etkisi varmış :)

Doktorların çok uzun zamandan beri söylediğini teyit etmiş oldum :)

Geri