Scudo Sports

Bu göbek nasıl eriyecek?

Bunun tam tersi olan kilo alma taktiği istiyorum.

Scudo
Çikolatalı mısır gevreği, her aklınıza düştüğünde yerseniz bol süt ile gayet sağlıksız bir şekilde hızlı kilo aldırıyor tecrübe ile sabit. Kolum kırıldığında evde tek olduğum için yemek yapamıyordum mecbur bu şekilde bir ay beslendim ciddi kilo aldım.

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Çikolatalı mısır gevreği, her aklınıza düştüğünde yerseniz bol süt ile gayet sağlıksız bir şekilde hızlı kilo aldırıyor tecrübe ile sabit. Kolum kırıldığında evde tek olduğum için yemek yapamıyordum mecbur bu şekilde bir ay beslendim ciddi kilo aldım.
hocam bana sağlıklısından lazım

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo
hocam bana sağlıklısından lazım
Mahalle kasabına girip "Hocam bana ordan 1 kilo sıtiiik kes, yağsız yerinden" desene. Kasap abi de "ne diyo la bu sıtik mıtik" şeklinde baksın sana.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve megadeth
Mahalle kasabına girip "Hocam bana ordan 1 kilo sıtiiik kes, yağsız yerinden" desene. Kasap abi de "ne diyo la bu sıtik mıtik" şeklinde baksın sana.
Tuttum bunu, kesin yapacam

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Bende o gruptayım sadece bakıyorum diğer insanlar nasıl kilo veremeye çalışıyor okuyor ve geçiyorum. Sizi bilmiyorum ama bana sürekli "oh ne güzel keşke yerinde olsam" şeklinde çok yorum geliyor.
Abur cubur ve sağlıksız beslenme cidden kilo aldırıyor. Manisa'da çalışırken 2.Vardiya (15-23) acayip kilo aldırıyordu bana. Yani dengeli beslenme ile 65-70 kilo arasında gezen ben kilo almaya başlamıştım ama durumun ciddiyetini kavrayıp eski düzenli hayata geçtim. Şöyle anlatayım, 23:30da evde oluyordum. Hemen bilgisayar başına geçiyorum işsiz ömrünü pc oyunları başında geçiren 3lü arkadaşımla discordta toplanıyoruz. Ben yanıma 2,5l kola, 1-2 paket patates cipsi, bir tabak içine ketçap-mayonez-çeşitli soslar, 1litre köpük gibi olan dondurmalardan bazen oyun heyecan ile unutuyordum eriyordu bende kafama dikip içiyordum. Çikolata, bisküvi, fındık, fıstık, ceviz falanda oluyordu. Sabah 6-7'ye kadar pc başında durum sabah yatıp öğlen 2de işe gidiyordum. İşte güzelse hemen öğle yemeğini yiyordum değil 4-5 tane kaşarlı poğaça alıyordum, zaten sürekli çay oluyordu. Akşam 7de de iş yerinden yiyordum. mis gibi gidiyordu. Bu süreç arka arka 2 hafta 2.vardiya gelmesi ile hızlandı. Her gün tartıya çıkıyordum kilom artıyordu ama sadece bel bölgesinde. Çöp adam gibi adamın beli genişliyordu. Sonrasında kafama dank etti süreci bitirdim. Haşlanmış yada hemen tavada sotelenmiş sebze, tavuk ve ev yemekleri modeline geri döndüm.
Akşamları 1 kg steak yiyip, spor yaparsan alırsın.
Valla akşamları 1kg steak süper olurda biz kilo alırken cebimizden hızla eksilme olacağı kesin.

Kilom şuan 60-62 arasında seyrediyor diye düşünüyorum. Bugün yediğimden örnek vereyim sabah kahvaltısında 2 bardak çay, 1 dilim peynir (yağlı), 7-8 yeşil zeytin (ev yapımı), 1 dilim tam buğday ekmek bizimkiler yıllardır onu alıyor alışkanlık olmuş doyuruyorda, diğer somun ekmekten yesem her öğünde 1 tane yerim. 1 dilim dediysem bu biraz geniş bir dilim. Gramajında emin olmamakla bal, ev yapımı erik marmelatı, ev yapımı közlenmiş domates ve biber ezmesi. Öğlen acıktım geçen kamp için aldığım noodle'dan 1 tanesini yedim. O kesmedi sonra 1 tepeleme tabak bulgur pilavı üzerine yine ev yapımı yoğurdu karıştırıp yedim. Akşam yemeğine kadar olan arada bir avuç kadar fındık yedim. Akşam yemeğinde 1er tabak salçalı nohut ve pirinç pilavı yedim. Tabi bunları yememin yanında evde olmam ile 6-7 saat içinde 5erden toplam 50 tane şınav çektim. Onun yanında da (link) abimizin eklemiş olduğum 12 hareketinden 1 tur yaptım. Hemen hemen günlük böyle yiyorum. Dışarıda çok çok nadir yemek yerim. Evde de yıllardır tuz, şeker kullanılmadığı için herhangi bir arama durumum olmuyor. Keza bir çok paketli ürünü almak yerine yapabildiğimiz kadarını evde yaparız.

@MakRo bu nasıl kilo alma diyeti, ben zayıflamak için diyet yaptığımda senden çok yiyorumdur :D

• Hahaha
Tepkiler: Laciverdi ve MakRo
  • Beğen
Tepkiler: mcanerg
😂 Ben yapıyorum bunu ama kasaplarda biliyor artık. Çünkü bu kadar yoğun internet ortamında bilmemeleri imkansız.

😂 Ben yapıyorum bunu ama kasaplarda biliyor artık. Çünkü bu kadar yoğun internet ortamında bilmemeleri imkansız.
Zaten steak deyince o ne lan diyen kasaptan alışveriş yapmanızı önermem :D çoğu iyi kasapta Dry Aged dolap var artık.

kilo vermek uzun, pahalı, acı bir süreç.
"Acı" olduğuna sonuna kadar katılıyorum, ama "pahalı"yı anlamadım. Mide küçültme operasyonu olmadıktan sonra, pek bi maliyeti yok. Ha kastettiğin spor salonu üyeliğiyse, illa salona gitmeye gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
"Acı" olduğuna sonuna kadar katılıyorum, ama "pahalı"yı anlamadım. Mide küçültme operasyonu olmadıktan sonra, pek bi maliyeti yok. Ha kastettiğin spor salonu üyeliğiyse, illa salona gitmeye gerek yok.
Sağlıklı beslenmek pahalı. Günlük en az 1.5g/kg olmak üzere protein almak gerekiyor sağlıklı şekilde yağları eritip kas edinmek için. Bunu yapmak hem maliyetli hem zor.

Eğer kilo vermekten kastınız yemeği çok kısıtlayıp tartıda gözüken sayıların azalmasıysa bahsettiğiniz gibi çok da pahalı değil. Sürdürülebilir de değil. Er geç o kilolar geri alınacak çünkü sağlıklı şekilde verilmedi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
Sağlıklı beslenmek pahalı. Günlük en az 1.5g/kg olmak üzere protein almak gerekiyor sağlıklı şekilde yağları eritip kas edinmek için. Bunu yapmak hem maliyetli hem zor.

Eğer kilo vermekten kastınız yemeği çok kısıtlayıp tartıda gözüken sayıların azalmasıysa bahsettiğiniz gibi çok da pahalı değil. Sürdürülebilir de değil. Er geç o kilolar geri alınacak çünkü sağlıklı şekilde verilmedi.
çok doğru kilo vermeyi de geçtim Türkiyede sağlıklı gıdaya erişim çok pahalı.

Kilo vermekten kastım, deri altı depo yağı azaltmak/sıfırlamak. Ve bunu yapmak için bir insan kas kütlesini arttırmak zorunda değil. Kas kaybetmemesi kafi. (Kaldı ki kas yapmak için hayvansal tüketmek zorunda da değil insan. Protein bakımından zengin bitkiler var. Vegan/vejetaryen bodybuilderlar var, o kadar söyliyim).

"Er geç o kilolar alınacak" diye bir şey de yok. Alırsan, alırsın. "İdeal kiloma düştüm, akşamları yemeğin üstüne 2 baklava çakabilirim, bişey olmaz" dersen, o 2 baklavanın ekstra kalorisi günden güne gram gram deri altında yağ olarak depolanır tabi.

Cahillik ne güzel şey; hiç okumadan, hiç bir uzmanlığın olmadan her şeyi biliyorsun :D

Kilo vermekten kastım, deri altı depo yağı azaltmak/sıfırlamak. Ve bunu yapmak için bir insan kas kütlesini arttırmak zorunda değil. Kas kaybetmemesi kafi. (Kaldı ki kas yapmak için hayvansal tüketmek zorunda da değil insan. Protein bakımından zengin bitkiler var. Vegan/vejetaryen bodybuilderlar var, o kadar söyliyim).

"Er geç o kilolar alınacak" diye bir şey de yok. Alırsan, alırsın. "İdeal kiloma düştüm, akşamları yemeğin üstüne 2 baklava çakabilirim, bişey olmaz" dersen, o 2 baklavanın ekstra kalorisi günden güne gram gram deri altında yağ olarak depolanır tabi.
Öncelikle amaçlanan sadece tartıda kütle azaltmaksa o iş çok basittir. Yemeği ölmeyecek derecede az yersin ve hergün 1.5 saat tempolu yürüyüş yaparsın ve 1 aya kadar tığ gibi olursun. Yalnız giden yalnızca yağlar olmaz. Ciddi şekilde kas da kaybedersin. Kas kaybı sağlıklı ve fit olmak için istenmeyen bir durum. Kas kaybettikçe bazal metabolizma hızı yavaşlar ve günlük yakılan sabit kalori miktarı düşmeye başlar. Bu da ilerleyen vakitlerde gereğinden fazla yemek yenildiği zaman, egzersiz yapılmadığı zaman yağlanmaya sebep olur. Kas kaybından önceki dönemlere göre çok daha kolay şekilde yağlanma olur çünkü vücutta kas miktarı azaldığı için metabolizma yavaşladı ve BMR denilen değer düştü. Yani bahsettiğiniz gibi yemeğin üstüne 2 dilim baklava yemeye gerek yok. Yemeği biraz fazla kaçırıp egzersizi azaltırsan çok daha kolay şekilde yerine geri yağ olarak koyulacak o giden kilolar. Matematiksel değerlerle ispatlayabilirim ama şuanda yeterli vaktim yok. Anlatmak istediğim mantığı anlamışsınızdır.

Kilo vermek diyince her sağlıklı birey için olması gereken durum vücutta depo edilen yağı "azaltmak" ve kas kütlesini arttırmaktır. Eğer ben kas yapmak istemiyorum tarzı düşüncelere girilirse yukarıda bahsettiğim sağlıksız durumla sonuçlanma ihtimali fazla. Ne zaman diyet ihmal edilirse veya egzersizden kaçınılırsa o zaman çok kolay şekilde sağlıksız kilo alma şekli olan yağlanma gerçekleşir.

Gereken diyet yapılır ve düzenli kardiyonun yanında ağırlık da kaldırılırsa o zaman optimum fayda sağlanır. Vücutta depolanan fazla yağ atılır ve yerine kas gelir. Hem metabolizma hızı artar hem de sağlıklı bir fiziğe ulaşılmış olunur. Yani sadece yağ vermek istiyorum, kas yapmak istemiyorum saçma bir fikir. İleriye yönelik kalıcı fizik isteniyorsa yağ out, kas in :) Birkaç kaçamak dahi yapılsa kaslarını kaybetmiş bir insana göre daha az yağlanacak kaslı insanlar çünkü BMR değeri hala yüksek. Birkaç haftalık boşlukları kolaylıkla telafi edebilir kaslı ve yağsız insan. Kassız ve yağsız insan maalesef zor toparlayacaktır.

Proteini tahıldan alma işi biraz hayal. Etle desteklenmezse gereken proteini almak için bir yığın karbonhidrata maruz kalmış olacağız. Bu da şartlara göre pek istenmez. Dolayısıyla sağlıklı fit bir vücuda sahip olmak için tahıl, sebze, et ve süt ürünlerini gerektiği kadar dengeli biçimde almak şarttır. Kendimizi boşa kandırmayalım.

Cahillik ne güzel şey; hiç okumadan, hiç bir uzmanlığın olmadan her şeyi biliyorsun :D
Bu arkadaş bunu benim için yazmış. Oysaki, beni blokladığını söylemişti. Hem bloklayıp hem yazdığımı nasıl görüyor acaba, akıllarda deli sorular...

Ben de bana olan ilk yazısında blokladım, muhattap alınacak bir insan değil, herhalde bende tek bloklu kişi de o.

O zaman ne diyoruz? 🤣

if-you-blocked-me-and-are-reading-thissweetie-you-are-a-fan-9b226-jpg.317244

• Hahaha
Tepkiler: makaram
Geri