Eğer Avrupa'da yaşamıyorsak beyaz ekmek kesinlikle yenmemeli. Bağırsakların anasını ağlatıyor kendimden biliyorum. Misafirlikte vs mecburen yemek zorunda kalırsam o gün gazman gibi geziyorum. Artı 2 saat sonra açlık hissediyorum. Şeker dengesini de bozuyor.
Halk ekmek ve güvenilir fırınlardan tam buğday, karabuğday, siyez ekmekleri tercih ediyorum, tavsiye ederim. Hatta çogunlukla halk ekmekten saydıklarımı un olarak alıp kendim yapıyorum cevizli, tahinli vs.
Kilo verebilmek için proteine ağırlık vermek bende işe yarıyor ki 10 yılı aşkındır kilom çok değişken olmadi. Ozellikle kış aylarında ekmek biraz fazla kaçabiliyor. Spor da seyreliyor hava şartları vs. Bir kaç gün Böyle devam ederse neticesini bel bölgesinde hissediyorsunuz zaten.
Yalnız bisiklet hakikaten insanın iliğini emiyor. Birkaç kez 100 km üzerinde sürüşüm oldu. Eve döndügümde gözüm dönmüş halde protein karbonhidrat demeden buzdolabına saldırmıştım. Şekeri o kadar düşürmemek ve sporun arkasından yemeğe yüklenmemek için yukarıda da yazıldığı gibi sürüş esnasında takviye etmek lazım.