Scudo Sports

[[[ Bu Bisikleti Nerede Bulabilirim? ]]]

Teşekkür ediyorum arkadaşım.. Olaya kimse senin gibi yaklaşmadı şimdiye kadar. Çoğunluk yok Bianchi öyledir, yok böyledir, çamur atma çabasında.. Belki de haklılar, fakat benim anlatmaya çalıştığım bu bisikletin sadece etiketi Bianchi. Bu bana ne kaybettirir? Hiçbirşey.. Ne kazandırır? Kaliteli bir kadro + Havalı maşa + Deore Lx set vs.. Etiketin üstünde isterse osman yazsın bisiklet yine aynı bisiklet, yine aynı kalite.. Okuduğunuz için teşekkür ederim..

Scudo
geriye de şunların cevabını bulmak kaldı sana:

bianchi kadro kadro mu satıyo bunu? yani değişik kadro boyları var mı bunda?

yoksa tek kadrosu mu mevcut? öyleyse hangisi? sana da uyacak mı?

inşallah uyar sana..

Sirkecide bu bisikleti satan bir firmayla telefonda görüştüm, 17.5' kadro boyu. Benim boyum da 1.75 sanırım kadro tam olucak. Fakat tek bir sorun var bu modeli sadece nakit olarak alabiliyormuşuz, ben taksitli almayı düşünüyodum o yüzden taksitli satan bir yer arıyorum şuan.. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
@CycleMania

çok şanslısın, o sana tam olur, benim bisikletim de 17.5", boyum 1.79 ben 5cm daha uzun sele borusu aldım mecburen bizdeki sele boruları çok kısa diye(25cm).

sana çok iyi olur o bisiklet zaten hayli hayli, bekolara boschlara bak, onlar çok iyi kıyak yapar sana, zaten worldcardın varsa tamamdır işte, koçun grubu o da.

bizim buradaki beko özel getiriyodu ilk mesajımda dediğim gibi, araştır bulursun rahatça...

bence en kralı git sen haşim işcana, orası bianchi kaynıyo zaten. pazarlık da ederler bi güzel..
hatta getirtirler senin için bence...

internetten de alabilirsin

(link) (1085)

(link) (1281)

bunları bulabildim ancak, detayına bakmak da zaten senin için, en azından yardım etmeye çalıştım..

• Beğen
Tepkiler: CycleMania
@celil.mayaoglu

Celil cok doğru yazmışsın. Bu bisiklet fena bir bisiklet değil. Hatta kullanılan parçalarda çok güzel.

Yalnız fiyat olarak bana biraz çok gibi geldi. sanki 1200 milyara harika bir bisiklet toplanabilir.

Ayrıca kadro markaları umurumda deil yani . canınız sıkıldımı atın kadroyu yenisini takın :) bisikletiniz bi anda salcanoyken bi bakmınısz sedona olmus.

Kadro isimi hiç birşey ifade etmiyor.

Hocam birde toplama bisiklet yapmayı deneyin. En azından fikriniz olur. Alın bianchinin özelliklerini, gidin aynı parçaları aldgınızda toplama yaptıgınızda ne kadara patlıcak bakın. Kadro seçimizde acayip bol olur bu durumda ayrıca kişisel zevkinize göre bir bisiklet yapmış olursunuz.

imkanlarım kısıtlı olmasa kendi zevkime göre bisiklet yapmayı dusunurdum.

saygılar.

• Beğen
http://www.bianchiusa.com/typo3temp/GB/5bc029fd89.png
MODEL
LEISURE DOSS 4800 Al Deore/Alivio mix Disc
CODE
Y8B62
COLORS
UR Uluru Rock Matte-A4 Red Regular
FRAME
Bianchi DOSS Aluminum
SIZES
38-43-48-53
REAR SHOCK
-
FORK
SunTour XCT V2 26’ 80mm travel
SHIFTER
Shimano ST-EF60
REAR DERAILLEUR
Shimano DEORE
FRONT DERAILLEUR
Shimano C-050
CRANKSET
FSA A-DRIVE XC 42/32/22
CHAIN
KMC Z72
SPROCKET
Shimano CS-HG30 11/32
REAR HUB
Shimano BR-65
FRONT HUB
Shimano BR-65
RIMS
Alex AL-DH19 black
TIRES
WTB VELOCIRAPTOR Sport 26x2.1
HEADSET
FSA NO.10 Steel cups
STEM
RC MA-58 Alloy
HANDLEBAR
RC HB-3188 Alloy Low Rise
SEATPOST
RC SP-222 alloy 31.6mm
SADDLE
WTB SPEED V Sport SE
GRIPS
Velo VLG-311
BRAKES
Shimano BR-M 415 disc
BRAKE LEVER
Included
PEDALS
VP-990A
WATERBOTTLE HANGER
NO
WEIGHT
14.36 kg/31.66 lbs, 48 cm with pedals
RETAIL PRICE
$599.99

hakkaten yurtıdışında bianchi farklı ama bı şartlar altında kron sedona :)

@afd92

buyrun size Sedona SD781 bakın bakalım FULL XT miymiş? iyi bakın bence,bu bisikletin fiyatı 950€ (1854ytl yani kdvsi içinde)

Kadro: Sedona SD781 Disk 2008

Maşa: Suntour Axon RLD

Furş Takımı: Aheadset

Vites Kolları: Shimano XT

Fren Kolu: Shimano BLM-485 (?)

Fren Ayakları:XT M-765 hidrolik

Arka Vites: Shimano XT

Ön Vites: Shimano DEORE

Aynakol: Shimano XT FCM 760

Ruble: Shimano DEORE

Zincir: Sihmano HG-53

Arka hazne: Shimano DEORE

Ön hazne: Shimano DEORE

Jantlar: Alexrims XCR 100 D

Jant teli: 2x260 taiwan siyah

Gidon: Amoeba Scud

Gidon boğazı: Amoeba Scud

Sele borusu: Amoeba Scud

Sele: Velo VL-1200

Sele Kelepçesi: Amoeba 31,8

Dış Lastik: Schwalbe Racing Ralph TUBBES

İç lastik: CST 26"

Pedal: Shimano PD-M520

Elcik: Amoeba

Renk: Beyaz

Kadro Boyları: 16", 18"

XTler siyah, XT olmayanların da altı çizili ve kalın, önceki yazdıklarımdan sonra bir şey demiyorum artık, anlayan anladı zaten demek istediğimi..

Full XT hidrolik set zaten 695€; tek tek XT parça taksan 50€ fark oynardı arada kafadan.

Sırf Maşası 225 € (baktım maşası güzel bunun)

Kadrosunu bilmiyorum, beni de ilgilendirmiyo orası zaten ama diyelim ki full xt olsa bu bisiklet düşününki kadrosu monte edilmemiş hali şimdiden 920€ olurdu maşayla beraber.DEORE rublenin üstünde XT arka artırıcı var.Kadroyu siz ekleyin, bir de KDV ekleyin buna, ne süper fiyat olurdu o zaman.

Oldu ki zaten tamamı Xt değil ekipmanların bu karma takımla bu haliyle 1400$ etti bu bisiklet.

Birbirine tamamen oturan ve arıza çıkarmaması için kendi grubundan ekipmanlarla takılması tavsiye edilen shimano'nun tamamen Deore LX (deore değil) takımıyla tam uyumla oturmuş bisiklet 1200ytl ediyo (ki bu 1000$ etmez, kdvleri saymıyorum..)

zaten DEORE =>> DEORE LX ==>> XT biçiminde gidiyo bunun sırası karşılaştırıldığında. Umarım yeterince anlaşılır biçimde anlatmışımdır ne demek istediğimi.Zaten dikkatli okuduysanız yazmayı unuttuğum bazı kısımları da siz kendiniz aklınıza getirebilirsiniz.

@celil.mayaoglu

Çok iyi çok guzel bir inceleme ve anlatım göstermişsiniz. Sanırım gözü kapalı belli başlı markaları seçmek biraz hata gibi olabilir.

Forumda genel kanı Sedona, Kron, Trek, Geotech, Corratech gibi markalar uzerine kurulmuş.

Özellikle bu Sedona ve Kron çok dikkatimi çekti. Gerçektende gittim ve yerinde inceleme yaptım.

Özellikle bu borla modeli biraz aldatmaca sanki. Yani kar olarak fahiş fiyata gidiyor bu bisikletler.

Artık bisikletçiler bu bisikletleri fors içinmi tercih ediyorlar yani onu cozemiyorum.

Dün akşamki seferimde 70 km suruş yaptım ve hemen hemen her yerde karşıma KRON ve SEDONA cıktı.

Bisikletçilerden birini durdurdum. Hocam bir saniye dedim. Gerçekten adam durdu. Merhabalaştık özür diledim ve sorumu sordum.

Neden bu bisikleti tercih ettin?

Cunku dedi bu çok iyi bir marka. Dedimki yani bu bisikletin bana tam olarak özelliklerini anlatırmısın.

Vites sistemine baktım alivio göbekler rulmanlı kadro alimiyon. on tarafta ayarlı maşa amörtisör.

Neyse arkadas bu bisikleti 800 ytl ye almıs.

Kafamda soru işaretleri ile.Bisikletçime gittim ve toplama ne kadar a mal edebilirim diye sordum. Benzer özellikte bir bisikleti parça garantisi ile beraber

550 ytlye toplayacağımı öğrendim. Kesinlikle sonuc şaşırtıcı.

Ama arkadasın bir sözü vardı benim zamanım yok diye. Bisiklet zamanı olan insanlar için ideal bir uğraş aracı.

eğer yeterli zamanı ayırırsanız kısa zamanda uzman olabilirsiniz ve piyasada satılan bir birikletin 3-4 üne daha kaliteli bir bisiklet yapmakta mümkün.

saygılar.

Arkadaşlar bu bisikletteki kadro ve maşa sadece disk fren uyumlu mu? Bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim, bisikleti çamurlu ortamlarda kullanmayı düşünmediğim için alırken v-fren taktırmayı düşünüyorum. (ağırlık açısından) Teşekkürler

@CycleMania

kadro için whistle'ın sayfalarını kurcala bence,

amortisörü de satılan mağazalara sor.

bu kadarına elim uzanmaz üzgünüm.

• Beğen
Ayrıca toplama bir bisiklet al diyen arkadaşlar, bunu daha önce düşündüm ancak bunun gibi bir bisiklet toplamak gerçekten daha pahalıya geliyor.. Örnek;
Geotech Race Kadro: 290ytl
Deore LX Disk Frenli Set: 879ytl
Maşa: RST Megaan Air RL: 388ytl
Toplam: 1557ytl
Kaldı ki bunun yanında gidon, sele, sele borusu, boyun, vs alınacak. Bunları hesaba katarsak Ultimate ayarındaki bir bisiklet +1850ytl olacaktır diye düşünüyorum. Teşekkürler

• Beğen
Arkadaşlar Bianchi nin bu Ultimate modelini gözünüz kapalı alabilirsiniz. Bir diğer alınabilecek model ise SLR200. Whistle markasına gelince; Whistle de Bianchi de şu an aynı Amerika lı şirkete aitler. Bianchi nin hisselerini bikaç sene önce Whistle ninde sahibi olan Amerikalı bir şirket aldı. Bu yüzden şüpheniz olmasın bu iki bisikletinde kadroları birebir aynı tayvanlı yükleniciye, aynı fabrikada ürettiriliyorlar, ikizler.

Türk Bianchi nin bu modeli piyasaya sürmesinin nedeni zaten, bisiklete hakim müşteri kitlesi arasında son derece yıpranmış ve zedelenmiş imajını tekrar düzeltmek.

Ancak bir gerçek Türkiye deki pazar koşulları ve alıcı kitlesi yüzünden hala değişmedi. Oda Türk Bianchi nin hala çok kalitesiz ve çağ dışı alt sınıf bisikletleri üretiyor olması. Ama sizin işiniz bu bisikletlerle değil zaten. Burda söz konusu olan Ana Bianchi/Whistle firmasınında üretim ve satış listesinde olan Ultimate modeli.

e hiç olmadı al ultimate yi tekrar boyat istediğin gibi.Airbrush yaptırırsın yada whistle'ın orjinal haline boyatırsın.

• Beğen
bence ne gerek var ki güzelim sıfır bisikleti bozup da tekrar boyama zahmetine girmeye, ne güzel sıfır tertemiz bisiklet yani. Alan adam bu kadar parayı verdikten sonra kıyamaz kolay kolay..

• Beğen
Bugün bütün gün bisikleti aramama rağmen bulamadım, bütçeyi biraz daha zorlayıp Scott Scale 80 alacağım.. İlerde upgrade için daha akıllı bi seçim olucaktır diye düşünüyorum.. Teşekkürler

iyi, sorun değil (yorulduk o kadar ama :))

hayırlı olsun şimdiden..

celil arkadaşım, kesinlikle haklısın hatta zihniyet açısından da yaptığın yorumlar harika... sorun bisikltin üzerinde bianchi yazması başka bir şey değil... birisi kıçından italyanca bir isim uydurup kadro dizayn etse ve bu komponentler olsa ve tabii bisikletçi arkadaşlarımızdan birisi ithal etse ya da üretse, bulunmaz hint kumaşı olurdu... aynen katılıyorum...

• Beğen
@celil.mayaoglu

abi özür dilerim.araştırmadan yazdım.şimdi nasıl bi bisiklet olduğunu anladım.hatta almaya karar verdim.sağolasın.kusura bakma:)

• Beğen
Ürünü Sirkecide doğubank karşısında ismini bilmediğim bir bianchi ana bayisi var oradan belki bulabilirsin

Geri