Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Scudo
@Ahmet Zeki
Mavic jantın başlangıcı bile kendini hissettirir. Rulmanlı göbek yokuşlarda faydası olur. Daha akıcı olur. Fiyatları 800 lira çifti

@soneryen Hocam peki şunu da sorayım. Bilirsiniz stok jantlar 32 telli mavic 20 telli. Şimdi benim kilom 84 civarı ama olup olabileceği maksimum budur bu aralar pek binemedim ve aç gözlülük yaptım. :D

Birincisi bu jantlar benim kilomu rahatça kaldırır mı? İkincisi hafif turlarda ve hafif bozuk arazide Marahton lastiklerle sıkıntı olur mu jant açısından? Bir de olur ya rulmanda boşluk oldu, onun parçasını ya da göbeği mi değiştirmek gerekir? Temini konusunda ızdırap çekmek istemiyorum. Beni en çok düşündüren sorular bunlar. Şimdi alıcı gözüyle araştırdığım zaman insan daha bir pimpirikli oluyormuş onu anladım.

Yine de her halükarda stok jantlardan kat kat dayanıklı olacağını düşünüyorum hem çember olarak hem de göbek olarak.

@Ahmet Zeki Elbette, kullandıkça görüşlerimi paylaşırım. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Zeki
@Thranduil
Sıkıntı yaşamazsın senin kilonu kadırır ama bahsettiğin jant kayrium 2000 TL bence btwin için üst sınıf bir jant benim bahsettiğim jantlar aksium serisi 800 lira 24 telli olan. Ama ben illede üst segment alacağım derseniz olur sıkıntı yaşamazsınız. Stok janttan kat kat dayanaklı olması konusu tartışılır. Çünkü markalar sağlam olsun diye stok jantlarıda kaliteli tercih ederler ama ağır olurlar. Mavic avantajı kat kat sağlamlıktan ziyade akışkanlığı rulman göbek kalitesi. Ağırlığı bile mavic çok hafif sayılmaz ama aynı ağırlıkta kalitesiz janta göre daha akıcı olur fark atar. Parçasıda bulunur rulman kolay dağılmaz olaki dağılsa rulman direk değişir

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
@soneryen Saoğlun hocam ama benim baktığım Aksium One modeli de 20 telliymiş ön arka. Ben yine de çember olarak sağlam olduklarını düşünüyorum elbette tel sayısı az olduğu için yanal darbelerde daha hassas olacaktır. Geldiğinde artık düşüncelerimi paylaşırım. Zaman ayırıp zahmet verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Thranduil
Benim bildiğim aksiumlar 24 ama one modeli 20 demek ki onun fiyat ne kadar

Dikkatlş olmak gerek çünkü binici artı bisiklet maksimum 100 kg taşımakta diyor özelliklerinde. Jant telleri 24 görünüyor one modelinde de disc uyumlu model ama bilmiyorum senin 20 telli hangisi

Ürün No: 4422
Üretici: Mavic

Mavıc Aksium One jant seti performans seviyesine giriş jant setidir.MAVIC de giriş seviyesi demek alt kalite demektir fakat bu teker üst Mavic teknolojilerinin özelliklerini taşır ,düz çekme jant telleri, çok yönlü ve hafif jant çemberleri , düşük bakım , çok cazip fiyatının yanında kapalı rulman yatakları ile de özel bir jant setidir.

Kategorizasyon:
Kullanım alanı : Yol bisikleti, triatlon,cyclocross,
Ürün Segmenti: Dayanıklılık
Fren Sistemi disk Fren 6 Vida
Lastik Türü:İç lastikli kullanım
Fılıber kapsitesi: Shimano / SRAM 9/10/11 vites, CAMPAGNOLO 9/10/11 vites(sadece siyah ve gümüş)
Maksimum taşıma kapasitesi : (binici + ekipmanı): 100 kg
Jant Çemberi Özellikleri:

Malzeme: Alüminyum 6106
Çap: 28 "
Yükseklik: 22mm
Dış Genişlik: 23mm
İç Genişlik: 17mm
Boyut: 622 x 17c
Tavsiye edilen lastik boyutları: 25-32mm
Sibop delik çapı: 6,5 mm

Ön Göbek Özellikleri:

Gövde malzemesi: Alüminyum
Eksen malzemesi: Aliminyum
Montaj genişliği: 9x100mm standart
Deliklerin sayısı / Spokes: 24
Rulmanlar:Kapalı kartuş rulmanlar,
Teknoloji: QRM

Arka Göbek Özellikleri:

Gövde Malzemesi : Alüminyum
Eksen malzemesi: Çelik
Montaj genişliği: 10x130mm, standart tutuşunu
Deliklerin sayısı / Spokes: 24
Rulmanlar: Kapalı kartuş rulmanlar,
Teknoloji: QRM FTS-L serbest tekerlek (çelik)

Jant Teli Özellikleri:

Malzeme: Çelik
Şekli: Düz çekme, yuvarlak
Ön jant dizilimi :Radyal
Arka jant dizilimi :Radyal (sol), çapraz 2 kat (sağ)
Tel başları : Pirinç, kendini kilitleme

@soneryen Sizin baktığınız disk modeli hocam. Disk modelleri 24 telliymiş. Kapasite olarak her ikisi de 120 kg diyor bisiklet dahil.

(link)

Bakalım ben de merak ettim, en kötü içerisinden kullanım klavuzu gibi bir kağıt çıkarsa orada hepsi yazar diye düşünüyorum.

• Beğen
@Thranduil
En iyisi içinden çıkan çünkü Türkçe sitelerde bilgi yanlış olabilir sen nereden aldın yurtdışı mı

Evet 20 tel sayısı ve 120 kg. İyiymiş bence sıkıntı yaşamazsın

• Beğen
@soneryen Doğa bisikletten alacağım. Taksitli 800 havale 730 lira. Ödeme konusunda karar veremedim henüz ama bu fiyata iyi gibi geldi.

• Beğen
@Thranduil
Fiyat 800 iyi eğer havale yapacaksan telefon ile konuşup az daha indirim isteyebilirsiniz yapılıyor genelde heleki yüz yüze ayrı

• Beğen
biliyorsunuz mevcut triban 500 ler tükendi. yurtdışı sitelerde yeni triban 500 ler görücüye çıkmış. maşa karbon ve kadro tasarımı değişmiş. vitesi sitemi gene microshift. acaba ne zaman türkiyeye gelir bu bisikletler? merak edenler için yeni bisikletler. (link) linkteki gibi.

• Beğen
Tepkiler: Emreyasir22
@soneryen 9-10-11 uyumlu janta 8'li ruble oluyor muymus?

Mavic jantları iptal edip onun yerine var olan 32 telli jantlarımı kullanma kararı aldım. Göbekleri Shimano 105 5800 göbeklerle değiştireceğim. Çemberleri gittiği yere kadar kullanırım, sıkıntı çıkarsa onları da değiştiririm dedim. Çember ve teller sağlam olduğu için göbekleri değiştirmek en azından benim gibi tur düşünen biri için daha mantıklı gibi. :) Bir de yanlış bilmiyorsam 105 göbekler bilyalı olduğu için bakımı da kolay olur düşüncesindeyim.

@Thranduil İyi düşünmüşsünüz. Bende sizle aynı görüşteyim. Tur amaçlı kullanacağım. Stok jantlar bana güven verdi. Yük kaldırır gibi geliyor.

• Beğen
@Ahmet Zeki Stok jantlarda arka gönek haricinde ben de sorun yaşamamıştım. Hatta bisikleti ilk aldığımda bile akord ayarı iyidi hala da iyi. Yeni jant alsam hem pahalıya gelecekti hem de eskileri kenara atmaya kıyamadım. Göbekleri değiştirip uzunca bir süre kullanmak aklıma yattı. Bir de Mavic'in rulmanlı yapısı olası bir problemde tamir için sıkıntı çıkarabilir ama göbeklerin bilyalı olması bu konuda avantaj olur.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Zeki
Arkadaşlar kendime ucuzundan btwin yol bisikleti almayı düşünüyorum. Fakat bisikletler bana biraz ağır gibi geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ayrıca 26" ile 28" jant arasında kaldım. 26 jantın hem hafif hem de portable olarak rahat olacağını düşündüğüm için alacaktım ancak yedek parça bulmanın zorluğunu fark ettim. Decatlonda bile 26 yol jantı satılmıyor:kötü:
Yol bisikleti kullanıcılarının tavsiyelerini bekliyorum.

Ayrıca aklıma gelmişken ince siboplu iç lastiği araba sibop uyumlu janta taksam sorun olur mu?

@Turak 28 jant performansta kendini daha çok gösteriyor. İç lastikte sorun olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Tuurok
@Turak hocam ben triban 520 kullanıyorum. L olanı 10.6 kg gibi. Hergün evden indirip çıkartıyorum. Zor gelmiyor. Tabii karbon kadar hafif değil ama çok ağır da değil.

• Beğen
Tepkiler: Tuurok
Triban 3 için kullanıp tecrübe ettiğiniz ön aktarıcı tavsiyesi olan var mı?

Geri