Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Triban 520 ile ben de ekibe dahil oldum :D Yalniz arka lastigi alir almaz patlatmayi becerdim. Uygun fiyatli zirhli lastik onerileriniz varsa degerlendirebilirim :)

Scudo
@sirreddot
Rubena Syrinx al, 700x23 ya da 700x25. Patlatması epey zor, zırhsız olmasına rağmen.
O üzerindeki lastikler kötü, çabuk patlıyor. Bizim yollara uygun değil o lastikler :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN hocam bu karbon masa hakkinda bir arkadas cok korkuttu beni. Catlarmis kirilirmis falan. Bizim yollar uygun degilmis. Gerci bizim yollari tarif etmek gerekirse kaldirim tasi doseli her yer. Masa sikinti cikarir mi sizce?

@sirreddot karbon yanlış bilmiyorsam dik gelen darbelerde kırılıp çatlıyordu. Yani yolda gittim çatladı diye bir şeyin olacağını sanmıyorum. Hem karbon dağ bisikletleri var :D

@sirreddot
Yok ya ben +40 la giderken çukura girdim, kollarım çok ağrıdı da maşa gayet sağlam. Sorun yaratmaz kolay kolay.

Ben de 520 ile aranızdayım indirimdeyken kargoyla 1550 TL'ye aldım. Alır almaz; 11-32 ruble, Schwalbe Durano Plus 700x25 lastik + Schwalbe iç lastik (Wiggle'dan), Baradine 471c pabuç, Selle italia c2 (brooks'tan sonra attan eşşeğe muhabbeti oldu) aldım ve bunlarla birlikte bisikletin fiyatı 2100 TL'ye gelmiş oldu. İlerde jantları da değiştik mi bence güzel bir bisiklet.

26" jant Triban 500'e 28" jant takılabiliyormu?

Ben şimdi mağzalar arasinda transver yapicam acaba izmirden istanbula acaba magzalar arasinda transfer yapan birisi bu olayın nasil geliştiği ni anlatabilirmi?

@sirreddot Lastikleri değiştirdim çünkü patlasın istemiyorum üzerindeki lastikler çok güven vermedi eski bisikletimde kullandığım 5 mm zırhlı lastik aldım eski bisiklette hiç patlamamıştı (aynı model değil tabi ama 5 mm zırhlıydı oda). Pabuçları değiştirdim çünkü frenler güzel sıkıştırıyor fakat pabuçlar iyi değil sanırım o yüzden değiştirdim. Seleyi değiştirdim 2. turdan sonra değiştirme kararı verdim çünkü çok sert ve acı vericiydi. Ruble ise aslında %8 eğimden daha fazla eğimli olan bir rampadan çıktım fakat daha rahat çıkmak için (performans düşkünü değilim) 11-32 aldım. Jantları neden değiştirmem gerekiyor onu anlamadım herkes değiştir diyor belki değiştiririm fakat ben bi eksiğini görmedim jantta etki eden şey ne onu da tam olarak bilmiyorum belki de ondan anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: jontymcleod
Benim de aklımda bu jant işi ama alacağım jantlar yüklü turlara uygun olmayacak, yüklü turlarda kendi jantlarını kullanırım. Bir de kendi orijinal jantların ağırlığını merak ediyorum. Jantın avantajı büyük ihtimalle hem ağırlık olacaktır hem de frenleme performansı.

Ben de bugün Ultegra fren pabuçları aldım, bildiğim kadarıyla pedler Dura Ace ile aynı. O pedlerin de çok uzun ömürlü olduğunu okumuştum. Deneyip göreceğiz, hala iyi tutmuyorsa jant setine öncelik vereceğim.

• Beğen
Tepkiler: bibisiklet
@Thranduil Jantlarin en önemli avantajları akıcılığı Ve rijit olmalarıdır ayrıca hafiflikte bir diğer önemli avantajdır.

• Beğen
Tepkiler: bibisiklet
@Thranduil ben biraz once fark ettim de jantin tam birlesim noktasinda, frene basinca (kiyt, kiyt diye :D ) ses yapiyor. Bisikletim daha 3 gunluk. O zamanla gecer mi? Yoksa zimparalayacagim sinir etti sesi :D

@trainspotting35 Haklısınız, en önemli avantajını atlamışım. Teşekkürler.

@sirreddot Düşük seviye jantlarda çok oluyor bu durum. Zamanla geçeceğini sanmıyorum, ben daha önceki bisikletimde zımparalamıştım ancak zararı var mıdır bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@trainspotting35 ben suan maddi cokuntuye girdigimden (malum ogrencilik) parca degistirme isini biraz sarkitacagim. Bu jantlar ne zamana kadar goturur beni gunluk minimum 10 km yapiyorum.

@Thranduil ön teker en son ölçtüğümde iç-dış lastik birlikte 1.5 kiloydu (yanlış hatırlamıyorsam)

@gunes1001 En iyimser tahminle 400-500 gr fark yaratır Mavic Aksium ile arasında. Lastiklerin çifti 700-800 gr civarıydı tarttığımda. :)

@Thranduil erdoğanlar bisiklette aksium elite kendi lastikleriyle birlikte 2195 gr diyor. Arka tekerde 1.5 olsa 805 gr hafifler nerden baksan iyi bence :D

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
Geri