Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Scudo
Merhaba arkadaşlar ,

Btwin triban 3 kullanıcısıydım bisikletimi sattım. Şimdi 2000 tl gibi bir fiyat aralığında bisiklet arıyorum ve triban 520 56 kadro (XL) ilgimi çekiyor sora grup set ile sizce alınabilir mi . ? Triban 3 den çok memnundum vites sistemi ve kadro küçüklüğü hariç uçuyorduk .

Decathlon'un, sürpriz şekilde iki sene öncesinin beyaz Triban 300 serisinden bisikletleri tekrar meydana cikarip bir de seri sonu indirimine sokmasıyla ben de kulübe dahil oldum geçen hafta. Rubleyi 12-32 ile, lastikleri de diğer bisikletteki 25c'lerle değiştirip arkaya da bagajı atarak aleti commuter'a çevirdim. Evde bayağı bir bisiklet kalabalığı oldu ama cozecegiz bir şekilde. :)
IMG_20170311_234501_242.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
Bisikleti nereden ve kaça aldınız acaba?

Budapeşte. :)
Aşağı yukarı 300€ civarı.

Arkadaşlar 6-7 ay önce bir hevesle b'twin triban yol bisikleti aldım 1919 tl idi. Decatlondan alındı galiba şuan zam da gelmiş bu modele. Toplasan 3 kez mi ne bindim garajda yatıyor. 1500 tl ye satıyorum pazarlık ne yazıkki yok. Çok acil paraya ihtiyacım var. İzmir çatalca çiftlik evinde bisiklet. İlk mesajım forumda. İlan konusuna açamıyorum yöneticiler yardımcı olabilir mi?

Arkadaşlar selam;

1.83 boy 81 cm iç bacak boyu ile hangi kadroyu tercih etmeliyim.

arkadaşlar bu yol bisikletini yıkarken gidon sargısını da deterjanlayıp yıkarsak eğer problem olur mu?Gidon sargısının suya alerjisi var mı yok mu :)

@trainspotting35 yok benimki kırmızı siyah triban520.Şimdilik temiz zaten ama ola ki yıkarsak ne olur diye merak etmiştim.İlk yol bisikletim olduğu için cahilim bu konuda.

Arkadaşlar Triban 500'ün ön arka çatalın izin verdiği maksimum lastik ölçüsü nedir? 700x28 Marathon lastik sıkıntı olur mu?

Sonunda 12-25 rubleden kurtuldum. Sram'in 11-30 rublesi sorunsuz biçimde oldu. Enteresan olan şeyse ağırlıkları arasında 1-2 gram fark var.

20170405_012034.jpg

Bu arada Schwalbe Marathon 700x25 lastik hiçbir şekilde janta oturmuyor. Ya da ben yapamadım ama 25 lastiğin yol jantına olmaması çok saçma. Sizce sorun nedir?

@Thranduil bazı dış lastikleri oturtması zor oluyor diye okumuştum. Kenarlarında metal güçlendirmeler var herhalde ondan dolayı takmak zor oluyordur diye düşünüyorum. Marathon'dan forumda kullanan çok kişi var. Elbette birisi yardımcı olur :)

@gunes1001 Daha önce pek çok lastik taktım ama ilk kez lastiği janta oturtamadım bile. Nette araştırdığım kadarıyla eni 28 lastikler bu jantla pek uyumlu değil imiş o yüzden 25 aldım. 23 ile 25 arasında da öyle çok fark da yok. Lastiğin yeni olmasına bağlıyorum. Yarın Erdoğanlar'ı arayıp bilgi alacağım en kötü iade edeceğim.

Tekrar selamlar, lastikleri bir kaç püf noktayla takabildim. Nette araştırdığım kadarıyla bu sorunu plastik kelepçeyle çözmüşler. Hemen hırdavatçıdan alıp işe koyuldum. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı şuanlık. Bu sorunu yaşayanlar varsa bu yöntemle yapabilir.

20170405_111839.jpg

20170405_112314.jpg

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Thranduil Beni cesaretlendirdiniz. Triban 520 3'lü sora set için 11-30 düşünüyordum. Harekete geçsem olacak galiba.

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
@herdagli Sora'nın üst limiti kaç diş bilmiyorum ama büyük ihtimalle sorun çıkarmayacaktır 30 dişe kadar. Dizim hassas olduğu için yokuşlarda mevcut 25 diş biraz zorlama yapıyordu. Henüz test etmedim ancak farkı hissedeceğimi düşünüyorum.

Son halimiz. :)

20170405_131915.jpg

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Thranduil İyi günlerde sağlıkla kullanın. Ben geçen gün %32 bi rampada devrildim.Basamadım; kilidi sökene kadar yana yattım kaldım:) Bu nedenle bir daha aynı şeyi yaşamamak adına düşünüyorum. Alında 11-25 le başka bir sorun yaşamadım.
@Kaan.Özçelik Teşekkürler. Süper olmuş. 32'yi kurtaran 30'u hayli hayli kurtarır. Sram' da sorunsuzmuş. 11-32'mi taksam acaba?

Triban 520 FB şuan 2000 TL olmuş arkadaşlar, vatana millete hayırlı uğurlu olsun :D
(link)

Geri