Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Derya bey yukarı gidonun kaldırılmış halini ekledim,, fren kollarının açısı normalim sizce ?

Scudo
Mehmet hemen hemen aynı boydayız benim 71 :) senin iç bacak boyun bağayı uzunmuş,,, bu arada resimden senin gidona baktım,, seninkide bayağı aşağıda benimki gibi,, bu btwin in gidon yapısı ile alakalı sanırım,,berke scot resmi eklemiş örnek verme babında ben gidonu o şekilde kaldırınca fren kolları neredeyse öne 35 derece açı alıyor.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Can K.
@Gürkan Yücel

STI kolların takılma prensibi şu:

Bar'ın drop (kıvrımlı) yerinin altına düz bir cetvel tutup,fren koluyla aynı seviyede olmasını sağlarız.Bununla ilgili internette çeşitli videolar var.Ama sorun o değil,siz 1.69 boyla size 48 (S) kadro bile büyük geliyor.Anlayamadığımız nokta bu.

@Gürkan Yücel

Valla yanlış mı ölçtüm acaba diye kuruntu düştü yine içime mezura bulamadım şu anda ama 2 defa ölçtüm birinde yardım aldım.

@Mehmet Can K.

Mehmet Can,öyle mezureyle olmaz.Bak şu videoyu bir incele

• Beğen
@Derya Keçeci

Bugün bulamazsam yarın bir daha ölçeceğim ama sanmıyorum yanlış olduğunu. Ben seleye oturup ayak uçlarım yere değdiğinde benimle aynı boyda belki birazcık uzun arkadaşım oturamamıştı.

@Gürkan Yücel

Bahsettiğim açı bu:

(link)

Fren kollarının ucu drop'un alt kısmıyla aynı düzlemde olacak.

Derya bey s kadro büyük gelmiyor,,konunun süregelimi eklediğim resimlerde gidonun aşağıda olduğu yönünde gelişti,, zaten gidon ayarlanması gerektiği gibi ayarladığında gidon aşağı doğru eğim alıyor,, bu gidonun aerodinamik yapısı ile alakalı bir durum,, benim parmaklarımın yetişmeme olayı ise,, berke arkadaşımızın bir scot resmini referans göstererek gidonun olması gereken pozisyondan açıldı,, fren kolunu değilde gidonun durması gerektiği gibi ayarlanması durumunda bu fren kolu durması gerektiği gibi durmuyor,, iş böyle olunca o frene boyunuz kaç olursa olsun el duruş pozisyonundan dolayı parmak yetişmiyor.

@Mehmet Can K.

Seleye oturduğunda ayak uçlarının yere değiyor olmasından çok,ayağın pedalda ve en alt noktadayken dizinin ne kadar büküldüğü önemli.Seleye oturdun,bacağını pedala bastın,en alt noktada sabit dur.Bacaklar 180 dereceden küçük (Yaklaşık 170 derece) gibi olmalı.Kadro boyu hesabında sadece sele borusu değil,top tube dediğimiz üst boru uzunluğu,kol uzunluğu,omuz genişliği gibi bir çok faktör var.Bu videoyu incelersen bir fikir verecektir.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
@Derya Keçeci

Üşenmedim gittim mezura aldım geldim komşudan 82 ölçtük kitap katarak yaptım. Ayrıca kadroyu bacak arama aldığımda ortaladığım zaman boşluk kalıyor yani 54 alsam çok daha küçük olurdu yani daha sıkıntı olurdu. Şimdi tek sorun gidonu tutmak :)

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Anladım Gürkan bey ,48 kadroyla,drop bar'ı standart pozisyona getirdiğinizde frenlere yetişemiyorsunuz,Mehmet Can bey de 1.70 ve 57 cm kadroya biniyor.Ben de 1.69 boy ve 48 cm kadro'da böyle bir sorun olmaması gerktiğini söylüyorum.

Tekrara girmesin.Yine de 57 cm kadro teorik olarak 1.70 boy için büyük.Bisikletinizin bindiğiniz haliyle bir fotoğrafını yüklerseniz bir fikir sahibi olabiliriz.

• Beğen
iç bacak 81cm
boy 176 cm

54 denedim çok dar geldi,aslında sportif kullanım için uygun,57'de daha rahatım.
Comp.cyclist sitesinde sportif &performans&kısa sürüş için 54,uzun,daha sakin ve rahat sürüşler için 57 boyları çıkmıştı zaten,tam isabet.

@Derya Keçeci

hayır standart pozisyona getirdiğimizde frenlere yetişiyorum :) ama bu pozisyon arkadaşlara çok aşağıda geldi,, arkadaşların dediği gibi kaldırdığımda aslında drop bar daha düzgünmüş gibi duruyor fakat frenler açı aldığından dolayı yetişemiyorum..

@Sinan Ş

Sinan bey,herkesin rahat ettiği boy ona uygundur,diyebilmeyi çok isterdim.Ancak kadro boyu seçiminde geçmişteki klasik yöntemler yerini daha hassas hesaplara bıraktı.Artık sadece üst boruyla apışarasında 3-4 parmak mesafe kalmalı,gibi bir hesap yapılmıyor.En az seat tube uzunluğu kadar top tube uzunluğu da önemli.Önemli çünkü bu sizin sürüş pozisyonunuzu etkiliyor ve belirliyor.Seleyi 1-2 cm ileri almak,15 deredceden daha büyük açılı (30-45 derecelik) stem kullanmak,fazlaca spacer eklemek suretiyle küçük ayarlamalar yapmak mümkün.

Bir çok profesyonel yarışta,tırmanış etaplarında bir boy küçük kadroya binen ve tırmanıştan sonra normal kadro boyuna geçen sporcu gördüm.Yani fizyoloji ve hesaplamaların (Budur) dediği kadro boyu olmazsa olmaz değil.Bu,kişinin kullanımına göre değişir.

Benim boyum 1.84 ve neredeyse Türkiye'nin her yerinde yüzlerce binlerce km yol yaptığım bisikletin seat tube uzunluğu 51 cm.Yol bisikletinde ise tırmanmayı çok sevdiğim için 56 yerine 54 kadroyu tercih ediyorum.

Somut bir şeyler söyleyebilmek için bisiklet üzerindeki duruşunuzu görmek lazım.Üst boru efektif uzunluğu 57 kadroda sanırım 54-56 cm gibi bir mesafedir.Stem uzunluğu da 100 mm olsa,sanki size biraz büyük gelir.Sanırım sele hayli aşağıda olduğu için sportif aero pozisyonu almıyorsunuz.(Buna da mecbur değilsiniz.Herkes yol bisikletine performans amaçlı binmeye bilir)

@Gürkan Yücel

Fren ve vitese elinizin rahat yetişmediği pozisyon hangisi?

@Gürkan Yücel

Yani arkadaşımızın eklediği resimdeki duruş gidonun standart duruşu ve o resmi referans alarak yazdığınız mesaj,standart pozisyonda elinizin frenlere yetişmediğini ifade ediyor.

@Gürkan Yücel

Sele'nin max önde olmasını gerektirecek hiç bir veri yok.Özellikle de 48 cm kadro ve 1.69 boy için.

@Gürkan Yücel

Standart pozisyonda frenlere yetişiyorsanız neden bisikletinizin gidonu standart pozisyonda durmuyor?
Yanlış anlamayın.Anlamaya çalışıyor ve gerçekten zorlanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Huseyin Mercan
@Sinan Ş

9'da havuzbaşında olurum. Çorbacıda da bir mercimek içerim. Sonrasında kadıköye çıkabilir miyim bilmiyorum. O kadar kondisyonum olduğuna inanmıyorum çünkü ama bakalım duruma göre ayarlarız yarın :)

Size yukarıdaki mesajlarımda gidonun kaldırılmış halini ekleyip fren kollarının durumunun normal olup olmadığını sormuştum,, ( aslında o pozisyonun normal olmadığını biliyorum),, işte o pozisyonda ellerimin yetişmediğini yazdım,, fakat şöyle bir durum var bu bisiklette,, o gidonun aerodinamik yapısından dolayı normal pozisyona getirdiğinizde (sizin referans olarak eklediğiniz resimler) bu seferde gidon çok aşağıdaymış gibi duruyor,,bu şekilde rahat kullanıyorum ama ((arkadaşlara çok aşağıda geldi gidon, aslında değil,,)) çok az bir açı aşağıda kullanıyorum,, onuda rahat kullandığım için o pozisyona getirdim,,,, sele ise öne çekmemdeki amaç daha rahat olmamdan ötürü,,, gidon boğazı ile alakalıda olabilir,,,

@ebubekir sözbir

Ergonomik ayarlar konusuna göre bakarsak sele şuan çok önde diz ile pedal aynı çizgide mi bilmiyoruz, bisiklet üzerinde duruş açısı kaç derece onu da bilmiyoruz diz ve bel ağrısı yaratabilir belki ama rahatsa sorun yoktur şimdilik.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Ebubekir bir gün muhtemelen Bursa'ya gezi yapacağım arkadaşları görmek için. Feribot ile mudanyaya geçip ordan Bursa içine kadar gideceğim. Müsait olursan görüşelim oralarda. Gerçi bu dediğim ilkbaharda olacak bir tur muhtemelen :D

@Samet Arslan

Ne dıyelım hayırlısı olsun. :) Elimden geldıgınce Bursayı gezdırmeye ve ağırlamaya açığım. Geleceğiniz zaman ö.m atmanız yeterlı.Gelırseniz de kısmetse bir Uludag yapmadan gondermek ayıp olur. :)

Geri