Herkese selamlar. Aradığım konu burasıymış meğer

buraya da yazayım.
Arkadaşlar triban 520 ile aranıza katıldım. İndirim vardı 3000 tl idi.. bir de denemek için değil arkada paketli olan vardı. Valla karbon maşa, full sora set olunca, bir de ömür boyu kadro garantisi ile muhatap bulmak kolay olduğundan aldım gitti.
İşin çok acemisiyim. Kullandığım yanlış teknik ifadeler sebebi ile şimdiden özür diliyorum.
Üzerinde 25 lik lastik var fakat kısa zamanda 28 lik ya da 32lik lastik takacağım.
Biraz kullanayım da performansını göreyim önce. Zaten ağır sayılmam 186 boy 80 hatta 79kgyim. Xl boy aldım gayet iyi oldu gibi.
Bir tane salcano cyclocross bulmuştum fakat kargo ile gelecekti. Açıkcası kargodan hatalı sıkıntılı bir ürün çıkar mı diye korktum.
Mosso monza'yı ise aynı fiyata o da sora fakat ekstra sadece mekanik disk fren veriyor ama karbon maşa vermiyor diye bıraktım. Biraz daha ağır tabii monza..
Bakalım.. kullanıcılarının öneri ve tavsiyelerine açığım.
Bu arada ölçü konusu bayağı tartışılmış. Ben de deneyimimi aktarayım.
XL kadro aldım 520'yi. Zaten sadece o kadro vardı. Ben fazlaca ayrıntılı bir ölçme biçme yapmadım. Boyumu ve iç bacak boyumu ölçtüm. Boyum 186 cm ve iç bacak boyum 83 84 cm gibi bir şey.. Bisiklet şortu ile ölçün diyorlar ama öyle yapma firsatım olmadı.
Valla mağazada XL kadroyu uzun uzun denedim. Bana rahat geldi. Zaten araştırdığım kadarıyla Triban'lar St açısından biraz daha kısa standartlarından.. Hatta ayağım pedalda iken dizlerim nizami pozisyonda olsun diye seleyi de yükselttik.
Bu arada decathlon görevlisi arkadaş çok ilgilendi ve yardımcı oldu sağolsun.
Şunu da söyleyeyim, yanlış hatırlamıyorsam bir de L beden triban 500 vardı. Hiç oturup denemedim fakat bana daha karşıdan bakınca bile boyuma küçük olur gibi geldi.