Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@Çağdaş78
@Çağdaş78
ruble değişiminde ve vites kullanımında hiçbir sorun yaşamadım. Göbek vs değiştirmedim.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Scudo
Beyler bayanlar , Bu Triban 500 ile Triban RC 120 arasındaki temel farklar nelerdir ? Benim gördüğüm RC 120 de tam karbon maşa , 500 'deki karbon kaplama , RC120 'deki ruble 11-34 , 500 deki 11-25 .

Başka birşey var mıdır ? Zira arada sıfırında 700TL fark 'a değecek bir nokta var mı ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Triban 500 ilk zayiatini verdi göbekten ses gelmeye başladı .değişim yapıldı markasız bir göbek vardı Shimano ile değiştirdim .aldığım günden beri 100 km lik turun altına inmedik ah ah kekse 520 de kadro boyu olsaydı
Yurtdisinda 520 gravel gördüm bakalim gelecek mi

IMG_20190804_122434_174.jpg

@eyzerkan
Benimde ses başlamıştı pedallar gevşemiş sıktım ve ses kesildi bi şansınızı deneyin derim.

Triban 520 şu anda Decathlon da 3000 TL ye satılıyor. Sizce bu fiyata alınır mı?

@aeakkus

XL kadro uyuyorsa kaçmaz

Bu arada Triban500 ile aranıza katıldım bugün henüz süremedim ama. Antalya Terracity deki son kalan ve L kadroyu ben aldım.

• Beğen
@eyzerkan

Teşekkürler hocam , gerçekten şu piyasada bu fiyata bu bisiklet kaçmazdı , selefi rc120 de hoşuma gitse de donanım olarak, renk şekil ve fiyat triban500 de ağır bastı. Rc120 ye 700₺ vermek mantıklı değil. 300₺ fark olsa tercih edilebilirdi.

Merhaba. 2014 yılında sıfır aldığım Triban 300'ü kullanıyorum. 3500 km'ye yakın kullandım şu ana kadar.

Artık yavaş yavaş donanım yükseltmeleri yapmak istiyorum. Şu ana kadar yürüyen aksamda (iç ve dış lastikler hariç) hiçbir donanımını değiştirmedim.

Hedefim Tiagra 4700 set (ya da uyan parçalarda 105 - ikinci elleri daha rahat bulunuyor gördüğüm kadarı ile) yapmak ve jantları değiştirmek.
Yükseltmeleri yavaş yavaş yapacağım. İkinci el makul parçalar buldukça.

Uyum sorunları ile en az karşılaşacak şekilde hangi sıra ile parça değiştirmeliyim?

Örneğin ilk olarak jantları Shimano RS 10 veya R500/501 set vb ile değiştirsem (malum bunlar 10lu ruble uyumlu), bisikletin orjinalindeki mevcut ruble (7li veya 8liydi, tam hatırlayamadım şimdi) ile sıkıntı yaşar mıyım?

Sonrasında vites-fren kollarını değiştirip Tiagra (belki de 105) kollar takmak istiyorum. Zira mevcut Microshift kolların plastikleri acayip yıprandı ve Türkiye'de bulamıyorum bu meretlerden. Yurtdışından da kargo margo derken uçuyor fiyatları.

Sonrasını henüz sıraya koymadım ama muhtemelen malzemeleri toplayıp ön-arka katarıcı ve aynakolu ve zinciri hep bir anda değiştirmeyi düşünüyorum.

Araya bir yere de pedal değişikliği sıkıştıracağım.

Önerilerinize açığım. Teşekkürler.

Fren kollarını değiştiremeyebilirsiniz. 540 için fren kollarını 105 ile değiştirdiğimde olmadı. Ciddi bir uzunluk farkı vardı. Hiç bir ümide yer bırakmayacak kadar. Kadroya özel olarak imal edilmiş. Sizin kadroda da benzer bir durum olabilir. Öyleyse sadece pabuç değişimi yapmanızı tavsiye ederim. O da fark ediyor.

Herkese selamlar. Aradığım konu burasıymış meğer :) buraya da yazayım.

Arkadaşlar triban 520 ile aranıza katıldım. İndirim vardı 3000 tl idi.. bir de denemek için değil arkada paketli olan vardı. Valla karbon maşa, full sora set olunca, bir de ömür boyu kadro garantisi ile muhatap bulmak kolay olduğundan aldım gitti.

İşin çok acemisiyim. Kullandığım yanlış teknik ifadeler sebebi ile şimdiden özür diliyorum.

Üzerinde 25 lik lastik var fakat kısa zamanda 28 lik ya da 32lik lastik takacağım.

Biraz kullanayım da performansını göreyim önce. Zaten ağır sayılmam 186 boy 80 hatta 79kgyim. Xl boy aldım gayet iyi oldu gibi.

Bir tane salcano cyclocross bulmuştum fakat kargo ile gelecekti. Açıkcası kargodan hatalı sıkıntılı bir ürün çıkar mı diye korktum.

Mosso monza'yı ise aynı fiyata o da sora fakat ekstra sadece mekanik disk fren veriyor ama karbon maşa vermiyor diye bıraktım. Biraz daha ağır tabii monza..

Bakalım.. kullanıcılarının öneri ve tavsiyelerine açığım.

Bu arada ölçü konusu bayağı tartışılmış. Ben de deneyimimi aktarayım.

XL kadro aldım 520'yi. Zaten sadece o kadro vardı. Ben fazlaca ayrıntılı bir ölçme biçme yapmadım. Boyumu ve iç bacak boyumu ölçtüm. Boyum 186 cm ve iç bacak boyum 83 84 cm gibi bir şey.. Bisiklet şortu ile ölçün diyorlar ama öyle yapma firsatım olmadı.

Valla mağazada XL kadroyu uzun uzun denedim. Bana rahat geldi. Zaten araştırdığım kadarıyla Triban'lar St açısından biraz daha kısa standartlarından.. Hatta ayağım pedalda iken dizlerim nizami pozisyonda olsun diye seleyi de yükselttik.

Bu arada decathlon görevlisi arkadaş çok ilgilendi ve yardımcı oldu sağolsun.

Şunu da söyleyeyim, yanlış hatırlamıyorsam bir de L beden triban 500 vardı. Hiç oturup denemedim fakat bana daha karşıdan bakınca bile boyuma küçük olur gibi geldi.

Son düzenleme:
@Ceasar Bravo Hayırlı olsun , bol pedallamalar. Triban serisi bence f/p olarak ve özellikle ; karbon maşa + arka-ön bagaj imkanlarıyla multi fonksiyonel bir bisiklet grubu.

@TatanQa_tr

Çok teşekkür ederim. Siz de yeni almıştınız yanlış hatırlamıyorsam btwin triban serisi. Umarım memnun kalır ve kazasız belasız binersiniz. Kaç km yaptınız ilk izlenimleriniz nasıl merak ediyorum açıkcası. . Beni alırken en çok düşündüren üstündeki lastiklerle ne kadar idare edeceği oldu.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@Ceasar Bravo dün Antalya dan forum sayesinde tanıştığımız 2 arkadaşla birlikte 46km kadar yol yapmışız. Üzerinde 25mm puncture protect yazan lastikler mevcut. Rijitlik ve akıcılık gerçekten çok iyi özellikle şehir bisikletinden sonra.

Yanlız boynumda ağrı hissettim son km lerde. Ayrıca 13cm lik kemik ölçüme göre üzerindeki de 13cm çaplı sele işkence oluyor 25km den sonra. Seleyi değiştireceğim mecburen 150-160mm olan bir seleyle.

Genel olarak memnun kaldım, sürüş zevki olsun vs.

Boyun ağrısı için doğru sele ve gidon ayarını yapmam lazım sanırım.

@Triban

Teşekkür ederim. Üstünde Michelin 25lik lastikler var.

@TatanQa_tr

AA tamam hatırladım arkadaşların lastigi patlamıştı :) sele konusunda şikayet çok. Alırken denediğimde hiç bir rahatsızlık hissetmedim ama decathlon'da kullanan bir görevli arkadaş vardı. Onunla konuştuk. O da sele bir noktadan sonra sıkıntı verebiliyor dedi.

Arkadaşlar triban 520 için sele önerileri var mı? Bugün 20 kmlik ufak bir tur attım.. seke gerçekten sıkıntılı..

• Beğen
Geri