Scudo Sports

B'twin Tilt 120 Kullanıcıları Kulübü

Bugün Ankara Cinnah Caddesi'ni çıkmayı denedim, 16 kere durarak yaklaşık 25 dakikada çıkabildim. Yaklaşık 3 haftadır günde 3 kilometre bisiklete biniyorum. Kondisyonum iyileştiğinde molasız çıkmam mümkün olur mu? Teşekkürler.

Dosyalar

• IMG_20180909_171954745.jpg
    IMG_20180909_171954745.jpg
    73,4 KB · Okunma: 104
  • IMG_20180909_172154662.jpg
    IMG_20180909_172154662.jpg
    76,3 KB · Okunma: 105
  • Beğen
Tepkiler: BarkinD
Scudo
@Cossie

o caddenin tamamını durmadan çıkabilecek babayiğit tanımadım ben.Profesyonel olmak lazım herhalde. Tavsiyem rotanı değiştirmen :)

• Beğen
@tmspraycan yol bisikleti ile durmadan çıkılıyor profesyoneliğe gerek yok.
Ama katlanırla nasıl olur bilmiyorum.:koptum:

@BarkinD
tilt 120 ile denemeni tavsiye ederim o zaman bakalım çıkılabiliyor mu ;)

• Beğen
Aynı zamanda Mecer elektrikli katlanır bisiklet aldım, onunla karşılaştırmak için çıktım. Onunla 5 dakikada çıkabildim ama kaldırım geçişleri, park yerine girip çıkan araçlar yavaşlattı. Tilt 120deki keyif ve bisiklete biniyormuş zevki yok. Kontak kapalıyken elektrik motorunun dinamo etkisiyle zorluk yarattığı hissediliyor. Kadronun içindeki pil şangırdıyor. Çukurlarda sert sert kırılacakmış gibi çarpıyor. Katlanınca elde götürülemiyor, Tilt 120den çok daha fazla yer kaplıyor. Asansöre bile binbir zorlukla biniyorsunuz. Tilt 120ye vites taktırsaydım keşke :)

• Beğen
Merhaba. Benim bisiklette sele borusu eğikliği var indirirken boyası çok atıyor ve zorlanıyor. Decathlon'a götürsek bisikleti ya da sele borusunu değiştirirler mi? İyi akşamlar...

Merhaba,
Tur bisikletinden yol bisikletine geçtikten sonra şehir içi çarşı-pazar ve market alışverişi için bir de katlanır bisiklet alayım ve bagajına heybe takıp bu amaçla kullanayım diye karar verdim. Aklımda hep Mosso Marine 20 2D vardı ama 2. Elde 600 TL civarına bulmak imkansız. Bütçeme uygun bir neredeyse hiç kullanılmamış bir laci-neon Tilt 120 buldum, bu da çok yakışıklı kerata :)
Belli kronik sorunları var biliyorum. 1.70 boyda ve 65-68 kg aralığında olduğumdan sele borusunu eğmem diye düşünüyorum. Fren ve vites şehir içinde yeterli olacaktır. Katlama meknizması problemli değil sanırım. Vites aralığı rampalarda bazı binicilere sert gelmiş olabilir ama bu birazda kişisel antrenmanla da ilgili. Elimde disk fren uyumlu sabit tur bagajı ve sele borusu ve kadro destekli olmak üzere iki bagaj var. 28 inç uyumlu bagajı buna uydurabilirsem güzel olur.
Umarım memnun kalırım.

Vites aralığı ve ağırlık senin için sorun değilse tilt 120 çok sağlam bisiklet özellikle gidon kısmı güzel Brompton gibi çevirmeli yapılmış asla oynama gıcırdama yapmaz orasından ama ortasından şüpheliyim

Bisikletin katlama yerinden bu parçalar düşmüş, eksik olan parça hangisi ? Sanırım bir adet somun almalıyım. Daha önce bu mekanizmayı incelememiştim, almam gereken parçaları yazarsanız sevinirim.

Dosyalar

• DSC_0420.JPG
    DSC_0420.JPG
    724,6 KB · Okunma: 20
Bisikletin lastikleri gerçekten iyi yol tutuyor, Decathlon bu konuda güzel iş çıkarmış. Tabi ki uzun vadeli kullanımda bir çift Schwalbe ya da varsa Rubena alıp patlma derdinden kurtulmak lazım.
Vites de beklediğimden iyi. Grip-shift denen bu çevirmeli mekanizmadan pek umutlu değildim ama işini yapıyor. Biraz antrenmanlı biniciler için vites oranı son derece yeterli, ilk defa bisiklete binecekler tabi rampalarda zorlanabilir. Görüntünün sempatkliğinden dolayı özellikle kadınlar bu bisiklete heves edebiliyor, keşke bu durum hesap edilip en büyük dişli biraz daha büyük tutulsaymış.

@Yoldakiyabani
Çelik kadro olması sebebiyle tasarımda az da olsa Brompton esintisi var, bunu da abartmadan yapmışlar. Ben sürekli katlayarak taşımaycağım, şehir bisikleti şeklinde kullancağım, o yüzden ağırlık çok da sorun değil. Ayrıca alümintum modeller de 12 kg civarı, çok da dile dokunur fark yok.

@Dzhem Brompton Benzeri gidon katlama yeri gövde katlanma mekanizmasını da aynı şekil yapsalardı tadından yenmezdi fotoğraflar için teşekkür ederim.

merhabalar. bu tilt 120 lerin tekerlerini somun oldugu icin takip cikarmasi zor oluyor. bunlari mandalli yapabilirmiyiz? oluyorsa ne tür birsey almam gerek?

Tilt 500 de somunlu mandallıya dönüşebilir mi merak ediyorum.

Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Bikac sorum var.
Aynakol darbeden dolayı yamuldu. Sürekli vites atıyor. Sadece aynakol alıp takabiliyor muyuz? Erdoganlar ve delta bisiklete gittim bu boyutta tek yaprak aynakol yok dediler(biraz btwin marka olunca boyle yapiyolar gibi geliyo bana)
Hazır degistirecekken şöyle yapsan daha iyi olur dediğiniz bi tavsiyeyi dinlerim. PEk pahalı olmayan tavsiyeler olsun;) PAHALI tavsiyeleri dahon ve tern cülere yapın.
Sele borusu benimde sıkıştı. Sorun onlar da tabi benim kilolarımda degil:)) Ikıncı el çok iyi durumda bir sele borusu buldum(31.6 alüminyum 40cm) alayım mi?
Ben ikinci el almıştım üzerindeki pedallar katlanmıyor. Orjinal hali mi böyle? Bazı videolarda katlandigini gördüm ama;(
Genel olarak memnunum daha önce kısa bir süre kron mtb kullandığımdan heralde biraz sert geliyor. Yokuş performansı bence fena değil. Eline alıp asansöre binmesi çok zevkli. Bi de herkes bakıyor o guzel;)

@dcanercan
Ortası delik bir vida ve somun

@dcanercan

Ortası delik bir vida ile somun eksik

Selamlar uzun zamandır araştırmış olduğum tilt 120 modeli bugün satın aldım. Bu bisiklet için biraz iri yarı bir adam olduğumu düşünüyorum (1,85cm 97kg) fakat bugün bir deneme sürüşü yaptığımda bana sağlam bir his verdi. Satış yapan arkadaş ile aramızda geçen sohbet ve satın almış olduğum rengin diğer renklere göre 100 tl indirimde olmuş olması beni ikna etti ve almış bulundum. Umuyorum ki kullandıkça kondisyonum iyileşecek ve hem sağlık açısından olsun hem kilo verme açısından olsun işimi göreceğini düşünüyorum :)
bisikletim.jpg

@ESTAR sele borusunu mümkün olduğunca aşağıda kullanmanı tavsiye ederim senin boy ve kiloda olanların neredeyse tamamında sele borusunda eğilme sorunu yaşanıyor.

Bisikleti incelemedim ama,bence bu bisikleti alan arkadaşlar,yeniyken sele borusunun içine silme girecek bir boru ilavesi yapabilirler.Sanayilerde boru satan veya hurdacılarda bulunur tahminen.Ve hiç yamulmaz.

• Beğen
Tepkiler: SdtBnd
@Cossie

Burada bahsettiğim Mecer elektrikli bisikleti iade ettim. Sağolsun Decathlon hiçbir zorluk çıkarmadı. Aldığım ilk gün pil şangırdamaya başladı, kaldırımdan giderken frene basınca korna çalmışım gibi herkes ürküyordu. İkinci gün gidonun kadro içinde döndüğü yerde boşluk oluştu, gidon plastik bir çerçevenin içinde duruyor burada, sağlıklı gelmedi. Ayrıca portbagaj vidalarından kurtularak çıktı. Sele de düşmeye başladı. Üçüncü gün dursaydı muhtemelen başka sorunlar çıkaracaktı. Tilt 120'ye arka ruble ve vites sistemini değiştirerek ne kadar bir yokuş kabiliyeti kazandırabilirim? Eğer kazandıramazsam Tilt 120'yi elektrikliye çevirmeyi düşünüyorum.

Geri