Scudo Sports

B'twin Rockrider Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Özür dilerim ben ikinizi karıştırmışım. Bir yandan TDF bir yandan burası saçmalamışım.

Cemal Ç.

Milletin hidrolik frenleri ısınınca tutmaz benim RR 540 da ki hayes radarlar ısındıkça daha iyi tutmaya başlıyor :)
Bu arada sancılı bir servis sürece geçirmiştim takip edenler biliyor, çözülmemiş tek sorunum devam ediyor yani epeydir devam ediyordu ama videosunu çekip dillendirmek şimdiye nasip oldu
Sizce neden yapıyor bunu ? Çıt çıt diye ses geliyor orta göbekten

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@CorsaidreamAynı sorun bende de son iki şürüşümde ortaya çıktı. Hele dün baya arttı. Ama ayağa kalkıp yüklendiğim de yaptı genelde. Ben de göbekten şüpheleniyorum ama pedaldan olabilir diye de düşünüyorum. Önümüzde ki ay pedalları değiştirmeyi düşünüyorum.
Olmadı sonrasında göbeğe de girişirim belki. Zaten iyi bir şey olmadığını biliyorum. Sorunu bulursanız geribildiriminizi bekliyorum [emoji5].

Cemal Ç.

@CmlCLK
Bisikletin garantisi olduğu için henüz tel değiştirmek bile istemiyorum, zaten garantisi bitince fren sesleri başta olmak üzere yavaştan değişiklik yapacağım.
Garantisi bitene kadar servis uğraşsın zaten servise sorun listemde bu orta göbekten dolayı iki defa götürmüştüm, yani üçüncü sefer götürüşümde sorun çözülmezse ve dördüncü sefer götürürsem ürün değişimi hakkım oluyor diye biliyorum.

• Beğen
@Corsaidream Garanti isiyle pek ugrasmak istemiyorum acikcasi. Kendim de bir sure Arcelik/Beko beyaz esya sersivisinde calistim ve garanti denen is genelde bastan savma ve ya ayni parcanin yedeginin takilmasi. Belki Türkiye icin boyledir olay. Sonucta o yeni diye takilanin da bir omru var ve dagilacak. O yuzden ufak tefek seylerde garantiye bel baglamamayi dusunuyorum ben. Ama "govde" (kadro :rolleyes:) hosuma gittigi icin degistirmeyi de dusunmuyorum. Omur boyu garantili sonucta. Uzerindeyken dagilmadigi surece ki o zaman bende dagilirim sanirim :koptum:.
Onumuzde ki hafta sonu Türkiye'ye geliyorum ve bir ay uzak duracagim. O yuzden izin donusu girismeyi dusunuyorum bisiklete. Dumen, pedal, semer ve borusu falan. Yani Tanri izin verirse :D.

@CmlCLK Değişim hakkı verseler yine aynı bisikleti talep ederim zaten bisiklet ile ilgili bir sorunum yok :D

• Beğen
@Corsaidream Aynı ses bende de olmuştu.Çok rahatsız edici bir ses gerçekten.Bu tip durumda iki şüpheli var ya orta göbek ya da pedal.Ben bakıma bırakmıştım aldığımda sorunu çözmüşlerdi.Ancak birkaç hafta sonra aynı sorun yine oldu.Bisikleti yan yatırıp orta göbek milinin etrafına her iki yanından wd 40 sıkınca ses birkaç günlüğüne de olsa kesiliyordu.Eğer ses hala kesilmiyorsa aynakoldan da memnunsanız sadece shimano'nun kare mil göbeklerinden biriyle değiştirerek az masrafla bu işten kurtulabilirsiniz.

Selamlar,
Servis konusunda Ankara'da yaşadıklarımı bilen bilir bilmeyen arkadaşlar ise bu konuda ki eski mesajlara gidebilir veya bu konu ile ilgili açtığım konuya bakabilir.
Bisikletim ve ben yaklaşık 2.5 haftadır tatildeyiz. Kuşadasın'da turlar atıyorum.Bisikletin tüm bileşenlerine tozlar taciz etmiş vites ayarları kaçmış iken bahane edip İzmir'de ki Gaziemir'de bulunan Dechatlon mağazasına gittim, bisikletimin zinciri ve rublesi titizlikle temizlendi bisiklet üstünde ki sorunlarım dinlendi muhabbet edildi , bisikletin orta göbeği değiştirildi.Her şey güzel giderken bisiklet asılı dururken kaliper ile göz göze geldim ve '' hayes radarlar ile ilgili şikayet geliyor mu ? '' diye sorduğumda, fren sorunu ile gelenlerin frenlerini doğrudan değiştiriyoruz dediler , Hayes Radarların hem sorunlu olduğunu hemde hidrolik sıvısını tedarik edilmediğini söyledi. ( Zaten ürünün resmi servisi belli bir süre ürünün donanımına bakım veya hizmet sağlayamıyorsa garanti üzerinden ürün değişimi , para iadesi veya parça değişimi yapılmalı ). Bende böyle bir imkan varsa değiştirebiliriz dedim. Ankara'da ise başta frenlerin sorunlu olduğunu kabullendiler daha sonra ise oluru bu dendi gerçekten mağazadan mağazaya hizmet farkı var... Ankara'da ki deneyimlerim beni mağazadan soğumuştum ancak aldığım hizmet sayesinde gerçekten mutluyum ve dün cebimde nakit 3 bin lira olsaydı bir bisikletle daha çıkardım :D Bende çıkışta bisiklet için yağ ve tshirt aldım.
Buradan Dechatlon Gaziemir şubesine selamlarımı gönderiyorum :)

RR 540 almayı planlıyorum. 1 aylık Bianchi mi sattım mekanik frenlerden dolayı ve şimdi NG 650 var. Artık düzgün uzun ömürlü bisiklet almak istiyorum. Zırt pırt değiştiremem. Bu decathlon mağazalarındaki tamir olaylarında çoğu kişi mutsuz ilgisiz bilgisiz diyorlar. Lütfen yardım edin.

@BAHADIR34 bisikletçilerde para tuzağı zaten. Elinden geldiğince tamir olayını öğrenmeni tavsiye ederim. Uzun süreden kastın ise en az 5 yıl ise btwin alabilirsin. Kadroda problem olursa garanti kapsamında götürürsün kadroda problem var diyerek

@Kunget evet 5 sene gibi bir süre kullanırım zaten 5 yıl sonra iyi bir yaşa ulaşmış oluyorum yani sizin anlayacağınız son bisikletimi alacağım.

@BAHADIR34 zamanla jant, vites sistemi yükseltmesi gerekirse yaparsın zaten. Kadro ömür boyu garantili olduğu için btwin önerebilirim. Bende 520 vardı hiçbir sıkıntısını görmedim. Şimdi de triban 100 kullanıyorum

Beyler benim bisikletim bt win son zamanlarda pedala basmayı bırakınca arka attırıcı ileri geri kendisi oynuyo böyle zincir gerginken birden çok oynamaya başlıyor anlatamadım kusura bakmayın anlıyan yardımcı olabilir mi

Geçen gün lastiği değiştirirken farkettim ki, arka jant çemberi birleşim yerinden kısmen ayrılmaya başlamış.Bugün de decathlona gittim ancak bu durumun kullanıcı hatası olduğunu, garanti kapsamında olmadığını söylediler.

180654 dosyayı görüntüle 180656 dosyayı görüntüle

Normalde şu şekilde görünmesi gerekiyor
180655 dosyayı görüntüle

Hadi başka bir yerden çatlasada böyle deseler neyse de yani birleşme yerinden ayrılmaya başlayan bir jant nasıl kullanıcı hatası olabilir.:naslyany: Böyle diyeceklerini tahmin ediyordum ama şansımı denemek için bi baktırayım diye gittim işte.Decathlon yine hiç şaşırtmadı :snzdglsn:

• Beğen
@Infinity dragonBu güzel ülkemin hastalığı. Bizim millet kralı kraldan daha çok düşünüyor [emoji19].

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@Infinity dragon Garantisi dolmuş muydu ürünün? Garanti devam ediyorsa şikayetvar.com sitesine yaz. O zaman ilgilenebiliyorlar. Mail, telefon, whatsapp vs uğraşma. Hem aynı model bisiklet alacaklar olası problemler hakkında bilgilenmiş olur.

Lastikte herhangi bir hasar görünmüyor.Atlyıp zıplarken mi oldu ki bu bir dağ bisikleti belirli hareketleri yapabilmelisin de zaten.

Klasik decathlon tutumu. Hemen kullanıcıyı suçluyorlar. Kullanıcı hatası diyorsan bu kadar emin konuşabiliyorsan kanıtlamalısın bunun kullanıcı kaynaklı olduğunu, varsayımlarla bu iş olmaz.

Geri